Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)
Még nem küldtél.
No a húslevesnek örülök :)
Én most ezt az oldalt olvasom. Nekem tetszik, szerintem ezt így reálisnak tartom....
Hát azt hiszem azt az oldalt még nem fedezték fel. Sajnos az interneten elég sok ellentmondással fogsz találkozni. Ezért az hogy nem írnak valamit a tiltó listán nem jelenti azt automatikusan, hogy szabad enni.
Tea a zöldtea szerintem jó, időnként lehet váltogatni, de nagyon fontos a tiszta víz bevitele is (ha van víztisztítód akkor az ezzel tisztított víz a jobb).
Húsleves, ha csirkemellből főzöd pl még a húst is megeheted belőle sok répával. (Az első időszakban 3-4 hét a húst mellőzni kéne, de utánna lehet).
Nem küldtem neked még e-mailben anyagot?
Még biztos lesz kérdésem :)
Igazából pl az, hogy melyik az az oldal, ahol teljesen pontosan le van írva, hogy mit szabad és mit nem? Illetve különbontva szigorú diétára is. Mert én már nagyon sokat olvastam, de egyiken ezt írják, másikon meg azt..... :S
Amit nem írnak a tiltó listán akkor azt mind szabad?
Olvastam azt is, hogy sokféle teát kell inni. Ebből mi igaz? Én mindennap fél liter zöld teával kezdek. Az nem elég? Vagy milyen teákat kell inni?
Pl húslevest lehet enni?
Most még ezek jutottak az eszembe :)
Jól van akkor ma elkezdem felírni. :)
Nagyon aranyosak vagytok, köszönök eddig is mindent. Várom akkor majd a privit :)
Huu köszönöm szépen a gyors és terjedelmes választ :):)
ez milyen kitolás..... :S De szerintem hozzá lehet szokni... Felfogás kérdése... (nem kell rá írni semmit magamat nyugtatom :D:DD:D )
Értem amúgy amit írtál és egyáltalán nem vettem sértésnek :)
igen én sem tartom a legjobbnak ezt a colonix programot. Szerintem inkább rátok hallgatok :)
Azt írtad a béltisztítóra, hogy: "a lényeg inkább az lenne, hogy a te számodra melyik a leghatásosabb. " És honnan tudom, hogy számomra melyik a legjobb? :S
Akkor orvos véleményét ki kell kérnem?
Úgy gondoltam, hogy egy füzetbe elkezdem felírni, hogy mit szabad, mit nem, mi mikor hogy van :) Illetve mit hol és mennyiért tudok beszeretni. Meg kigyűjtöm a recepteket innen hoxáról. Ez így felkészülésnek jó nem?
Hú nagyon sok kérdés, megpróbálok mindre válaszolni.
A diéta elvileg 3-6 hónap, de lehet egy év is, ez attól függ mennyire van elszaporodva a gomba, és hogy mennyire tartod a diétát. A fiamnak első alkalommal 3 hónap volt, második alkalommal 6 hónap, de az unokatesóm elsőre 1 évig diétázott mire helyre állt. Szóval ez tényleg emberfüggő.
Ha vége a diétának, és visszaállsz minden élelmiszerrel ugyanúgy ahogy eddig táplálkoztál, nagy a valószínűsége, hogy a szervezeted előbb utóbb úgy fog reagálni, hogy újra elszaporodnak a gombáid (hiszen ezáltal utat engedsz a szervezetben visszaállított egyensúly újbóli felborulásához). Ezért nem szabad visszatérni teljesen a régi étkezéshez. Továbbra is törekedni kell az egészséges étkezéshez, kerülni kell a cukrot,élesztős terméket, meg kell tartani a teljeskiőrlésű termékek fogyasztását, sok zöldséget, gyümölcsöt kell enni stb. Na most ez nem azt jelenti, hogy nem ehetsz majd meg egy szelet sütit, ha meggyógyultál, de azért ha egy-egy összejövetelen gyógyultan megeszel egy szelet tortát az nem hasonlítható azzal, amikor napi szinten cukorral iszol pl teát, kávét, főzöl vele, naponta édességet majszolsz. (Nem azt mondom, hogy így tettél eddig, a példa kedvéért írtam, nem bántásnak szántam).
Mi például lassan egy hete gyógyultak vagyunk de még nem adtam a gyereknek semmilyen cukros terméket, megsütöttem neki a piskótát (candidás recept alapján) és teljesen megfelelt a számára.
És ez csak egy példa, de legyen egy másik is. Pl a teljes őrlésű liszt, ha teljesen elhagyod, akkor a finom liszt újra rá fog rakódni a bélfalra, és elkezdődhet újra a szervezetben lévő egyensúly felbomlása, tehát meg kell tartani a teljes kiőrlésű termékeket, max néha azért beiktathatsz majd fehér finom őrlésű lisztet vagy keverhetsz a teljes kiőrlésűbe. Azt hisezm nem szükséges több példát írni.
Egyet célszerű tudni, ha valaki már volt candidás és újra belekerül, másodjára már sokkal nehezebben tudnak kikászálódni belőle, mert bármilyen fura is de okos "jószág" ez a candida gomba. Megjegyzi azt, hogy ebben a szervezetben egyszer már ő volt a "király", és ha csak egy kis lehetőséget is lát, rögtön trónra akar lépni egyből, és mivel már egyszer kiűztük azt is megjegyezte és sokkal makacsabban fog küzdeni a fennmaradásáért mint elsőnek.
Colonix program: hát elég vegyes információkat hallottam erről, szerintem ebben kérd ki a Zsu véleményét. Mivel én a 12 éves fiam esetében tudok gondolkodni leginkább, ezért nem biztos, hogy megfelelő a válaszom, szerintem nagyon drasztikus, és hát én anyagilag sem tudtam volna vállalni. Ha mindent összeadsz a végére lehet anyagilag nagyjából egyforma a kétféle terápia, de a gombaölő+béltisztító majd a második időszaktól a probiotikum, nem egyszerre történő anyagi kiadás, és szerintem nem is olyan drasztikus mint a Colonix program. De mivel nem ismerem csak olvasatt alapján így ez kizárólag a magán véleményem ezzel kapcsolatban.
A 6000 Ft az csak az én általam említett béltisztítóra vonatkozik, a többi ettől eltérő lehet árban biztos van olcsóbb és drágább is, a lényeg inkább az lenne, hogy a te számodra melyik a leghatásosabb.
Étkezés: hát ha elkezded a diétát, akkor rá fogsz jönni, hogy gyakrabban leszel éhes. A három fő étkezés mellett szerintem a tízórai és az uzsonna is természetessé fog számodra vállni, szerintem annyiszok szükséges enned, ahányszor éhes leszel. Kevesebbet és többször fogsz enni.
Hát nem lesz könnyű a mindennapokba beépíteni, de szerintem nem is lehetetlen.
7-9 ig meg tudsz reggelizni és tudsz magadnak tízórait is készíteni. Remélem van lehetőséged a gyorsétkezdében egy kis ebédre, mert akkor tudsz főt ételt (persze a diétának megfelelőt) vinni magaddal és megmelegíted és megeszed.Vagy ahogy végzel, szakítol egy kis időt az étkezésre (normális főnökkel meg lehet beszélni mindkettőt) Délutánra megint tudsz csomagolni még reggel (persze a gyorsétteremben ezt a hűtőbe rakod amíg nem végzel a munkával). És este meg gyorsan összehozzol megint valami vacsit magadnak. Ilyenkor tudsz készülni a másnapra ebéd ügyileg pl.
Ezenkívül pl puffasztot rizs (cukormentes), kölesgolyó mindig teszek a gyereknek ha táncra megy, a köztes időre amíg táncról hazaérünk teljesen jó.
Én pl teát is mindig rakok a gyereknek reggel lefőzök egy nagy kancsóval és ezt visszi innivalónak a suliba vagy táncra.
Elkezdeni mindenképpen érdemes, csak nagyon jól át kell gondolni és fel kell készülni rá. Szerintem a körülményeid ellenére végig tudod csinálni. De addj időt magadnak is az átállásra. Én az elején éjfélekig készítettem másnapra a kaját a gyereknek, reggel 45 perccel kerek korábban mint eddig, kétféle reggeli kétféle uzsi készítés. De belejöttem, és már nem kell éjfélekig főzőcskéznem.
Köszönöm szépen a válaszokat.
Akkor kb 3-6 hónapig tart a diéta?
Én attól félek nagyon, hogy ok, kiűzöm őket, teljesen rendbe jövök, vége a diétának és ha utána megeszem egy sütit és megint elszaporodik??? :S:S:S
Mennyire biztos ez a diéta, hogy helyre áll és nem szaporodik el megint?
Akkor van a gombaölés, ez az első szakasz? És utána? Hány szakasz van? És melyik szakasz meddig tart?(időben)
Apumnak tegnap mondta, hogy candidám van és rá akar beszélni a colonix programra. [link]
Ez tényleg jó?
Nekem kétségeim vannak, mert ha a diéta során van a gombaölő rész, ügye béltisztítással, akkor "felesleges" ennyit fizetni ezért nem? Mert te is írtad warj, hogy 6000ft volt a gyógyszertárban.
Uhh és még mindig van kérdés :D:D
Napi hányszor kell majd étkezni vagy hogy van?
Mert ettől félek, hogy ezért nem tudom majd elkezdeni, mert felkelek 7kor, reggeli egy kis ténykedés.... 9kor indulok dolgozni, 10-től 2-ig dolgozom egy gyorsétteremben, utána rohanok tovább, hogy 3ra odaérjek egy másik helyre kérdőívezni és 3-tól 7-ig rohangálok a plázákban és kérdőívezek. 8ra esek haza. Ez így lesz 15.-étől. Na most emellett érdemes egyáltalán elkezdeni?? Vagy hogy lehet megoldani?
Hát ilyenek a mai orvosok :-)))), lehet mélységében nem ismeri a kezelés lényegét, ezért nem írt fel gombaölő szert, elsősorban a nőgyógyásszal kellene beszélni és elmondani, hogy mit tudtál meg a candida kezeléssel kapcsolatban, ennek hatására gondolom ír fel gombaölőt. Ha nem, én elmennék a körzeti orvoshoz (remélhetőleg vagy vele olyan viszonyban, hogy ezt megbeszéld vele és felírja a gyógyszert és esetleg béltisztításhoz is ajánl neked valamit), és elmondanám neki, hogy nőgyógyászati úton már megállapították nálad a candidát. Esetleg, hogy nyomatékot is adjál a dolgoknak egy ProLaboros vérvétellel eredményével állítanék be hozzá. Ez a vizsgálat neked is jó, mert legalább láttod, hogy a szervezetedben van e candida, mert általában ha a hüvelyben van, akkor nagyvalószínűséggel az egész szervezetben túlszaporodás van. Ezért nem elég a helyi (kúpos, tablettás, krémes kezelés) mert csak időlegesen oldja meg a problémát, de visszatér.
De felkereshetsz egy természetgyógyászt is aki ezzel foglalkozik, és segít a gyógyszeres kezelés kiválasztásában és a helyes diétában is (ez gondolom a három közül a legköltségesebb, de ha az egészségről van szó, úgy gondolom megéri).
A pároddal kapcsolatban ha neki is candidája van intim területen, gondolom az urulógus tud segíteni.
Sziasztok! az lenne a kérdésem, hogy akkor is lehet sikeres a candida elleni harcom, ha 'csak' diétázok és kúpot használok 7 napig? (a nőgyógyász csak a kúpot írta fel)
Ha a páromnak is feltehetően van candidája, akkor ez az urológusnál meg tudják állapítani,és kaphat valamilyen gyógyszert? (neki nem írt fel semmit)
Nekem erről az a véleményem, hogy az a pasi, aki nem hajlandó várni, az jobb is, ha megy...
Ha nőgyógyászati gondjaid vannak, a kúra idején tilos a szex, mert odalent is kezelni kell magad, s ezalatt a nőgyógyász is tilt..
Szia!
Ha most visszaolvasod a mai hozzászólásaimat, azt hiszem, válaszoltam erre is. :)
Honnan ismerős a neved? Innen a fórumról, vagy másik fórumról?
Szia!
A candida kúra nem csak diétából áll, hanem béltisztításból és gombaölésből, s még sok másból. Ahogy olvasom a panaszaidat, neked egy teljes testtisztító kúra kellene, a candida kúrával egyetemben. Ha visszakeresel a fórumon sok hónappal ezelőttre, Kkat nevű lánynak voltak hasonló gondjai, s túlsúlyos is volt mellette. Szépen helyrejött és húsz kilót lefogyott. Ez azonban beruházást igényel és neked is azt javaslom, amit Noncsinak, hogy inkább bírj ki még néhány hónapot, ha nincs egyszerre pénzed rá, minthogy elkapkodd!!
A diéta első szakaszában a krumplit sem ajánljuk. A barna rizslisztet érdemes sűrítésre használni és a levesekbe nem kell tenni semmilyen lisztet. Ami rántásos, az a borsó, bab, zöldbab. Ezek közül csak a zöldbab ehető, ezt is beránthatod barna rizsliszttel.
Lehet, hogy csak holnap, de írok majd privit. Küldök anyagot is, esetleg recepteket, de ott van a receptes fórum: Mit főztél ma? Receptek candidásoknak. Nézz bele. Cukor: a diéta első szakaszában nem igazán kellene édesíteni még természetes cukorral sem, hogy a szervezeted, az ízlelő bimbóidat "leszoktasd". Után nyírfacukor, stevia alkalmazható.
A colon hidroterápia nagyon hatékony, de érdemes előtte meggyőződni, hogy nincs bélpolip vagy hasonló (béltükrözés), s aranyereseknek nem ajánlott. A pusztulófélben lévő és elpusztult gombákat béltisztítóval is ki lehet "küldeni".
A táplálkozásban az lenne a legfontosabb, hogy minél nagyobb százalékban saját magad által készített ételeket fogyassz, abban legalább tudod, hogy mi van.
A diétába szépen lassan belekezdhetsz, hogy megtanuld, mit lehet, mit nem, s hogy mit tudsz megvenni, mit nem. Ebben az időszakban még nem számít bűnözésnek, ha azt eszel, ami van, de tudsz készülni az "éles" helyzetre, tudsz jegyzetelni és össze tudod állítani a majdani menüdet, át tudod gondolni a későbbi stratégiádat. Akár hónapokig is eltarthat, ezalatt szépen egyenként meg tudod venni a hozzávaló gyógykészítményeket. Hidd el, ha már évek óta szenvedsz, megér néhány hónap várakozást, hogy rendesen meg tudd csinálni!
Warj ügyesen megválaszolt mindent, úgyhogy nincs mit hozzátennem.
Annyi, hogy citrommal csinálhatsz lúgosítást, ha akarsz, úgy, hogy 20 napon keresztül reggel éhgyomorra egy fél kifacsart citromot töményen igyál meg, majd hajts le három dl vizet utána.
Köszönöm!Mindíg sokat segítesz :)
Van valami ötleted hol tudnék erről többet olvasni?
A tk.kenyeret is lehet az elején ?Abból mennyit merjek ? olyan éhes vagyok ;) :)
Hát ártani nem árt, ha előtte és utánna átkenitek grappe cseppel. Hát ha babaprojekt van, akkor az óvszer nem valami jó megoldás. Esetleg Zsuval beszélj, hátha van még valami olyan megoldás amit én nem ismerek. Nőgyogyi ismeretek esetén nem stabil a tudásom még.
Igen a joghurt jó, szerintem nincs korlátozva, de a napi egy külön ajánlott (cukormetes természetesen), segít helyreállítani a bélflórát.
További ajánlott fórumok:
- Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait?
- Norbi Update programja - tapasztalatok
- Mellkisebbítés tapasztalatok
- PRI Tapolca..ide járó meddőpárok tapasztalatai, eredményei
- Milyen tapasztalatok vannak a Clostilbegyt nevű tablettával kapcsolatban?
- Ajakfeltöltés tapasztalatok