Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)
Igen, igen, szokta enni ezeket a magokat is, ezzel csak az a probléma, hogy az egész család szereti és egy egész vagonnal el tud tünni nálunk pillanatok alatt, apának meg alig marad. :)))
A te gyerkőcödnél hogy derült ki a candida? Mennyi idős?
Azt tudtam, hogy édes gyümiket nem szabad enni, de úgy tudtam a savanyú és sötét színű gyümölcsök kifejezetten jók (szeder, áfonya, málna, ribizli, meggy).
Egyébként tényleg annyi féle variáció van, hogy szörnyű! Pl, azt is olvastam, hogy elméletileg a csirkemellet lehetne enni, de mivel nem lehet tudni, milyen tápokat meg antibiotikumokat kapnak a bolti csirkék, inkább ne, inkább javasolnak vadhúst, merthogy azok tuti nem kapnak semmiféle káros anyagokat. :) Vagy hát a falusi csirke.
Hát igen kitalálni és megcsinálni nehezebb mint megenni:-)))))), sőt nekem a fiam még kritizálni is tudta az elején semmi nem volt jó.
Szóval én valamilyen béltisztítót használnék még a diéta sikerességének érdekében (gyógyzsertárban is lehet kapni, ami olcsóbb és ugyanolyan jó hatású, de nem tudom mi a neve. Vízben kell elkeverni és gyorsan meginni, mert ilyen zselés anyagú lesz, és sok sok folyadékot kell rá inni.) Nem olyan régen írta itt valaki a nevét a fórumon, telcsin rá akartam kérdezni az egyik lánytól, de nem értem el.
Béltisztító a grapefruitmag olaj, a nyírfakéreg tea, lenmag és a fokhagymadarabok (ezt azért kell nagy darabokban, hogy minél hosszabb szakaszon jusson el a belekben). Meg, hát gyakorlatilag a zabpehely, illetve a magvak, rostok is a béltisztítás szerepét töltik be. Nem?
Vagy van még valami spéci gyógyszer? Nem mondott mást a dokink.
Fokhagyma, én este adtam mivel vérnyomás csökkentő. Felvágtam hosszában és keresztbe és egyszerűen lenyelte a gyerek vízzel, mint egy szem gyógyszert, így nem lesz fokhagymaszagú a párod lehelete. De az ételekbe is nagyon jó, hogy használjátok.
Látogasd meg a Mit főztél ma? receptek candidásoknak fórumot. Sok ötletet meríthetsz.
A kusz-kusz nagyon finom még köretnek és gyorsan elkészíthető, de levesbe is bele lehet főzni tészta helyett.
Hát, azt tudjuk, hogy nem kellett volna visszatérnie az eredeti étrendhez, de sajnos nagyon elgyengült a drága. :( Az én könyvemben nincs disznóhús meg belsőség! Azt nem lehet enni, tudom. Egyébként csak neki van candidája, nekem nincs. Illetve azt, tudom, hogy szinte mindenkiben megvan ez a gomba, inkább úgy mondom, nekem nincsenek tüneteim, panaszaim. Neki kimutatták, a doki a szájából vett mintát egy pálcával.
A diéta: Doki felírt neki Diflucan tablettát és grapefruit mag olajat iszik nem az alkoholosat, hanem a glicerineset + nyírfakéreg teát. Semmi cukor, alkohol, élesztős, savanyúság, fehérliszt, hús, belsőség, tartósítószer, édesítőszer. Reggelire mindig natur Activiát eszik egy kis zabpehellyel (ezt szereti :)). Sütöttem neki kenyeret (teljes kiörlésű liszt,hidegen sajtolt olaj, só, szódabikarbóna, víz.)ebből egy-két szeletet eszik egy nap vagy pászkát. És hát zöldséget eszik minden mennyiségben és formában. Párolva, saláta, stb. Meg halat szoktam neki sütni (tengerit). A hajdinát nem szeretjük, kölest, barnarizst, burgonyát szoktam készíteni köretnek. Illetve szokott enni fagyasztott szedret, áfonyát natur joghurttal keverve.
Elég nehéz normális, változatos candidás kajákat találni. :( Mert azért valljuk be, ezeket egyiket sem azért eszi az ember, mert olyan finom és épp megkívánta. :((
Nézd a könyvek és az internet sokszor ellentmondásos véleményt fogalmaz meg. Én is olvastam már olyat pl hogy tejet lehet inni, pedig minden diétázó tudja, hogy ez nem igaz. (kivéve a növényi tejek szója, rizs, zabtej). Én a fórumos receptekben jobban bízom.(Mit főztél ma? receptek candidásoknak fórum oldal) Ezeket mi candidások tapasztaltuk, néhányan (mint mi is) már meggyógyultunk.
Ennyire mélyen nem tudom, hogy keményítő és keményítő között van e és ha igen mi a különbség. Én inkább azt gondolom, hogy a burgonya keményítő tartalma jóval magasabb lehet mint a barna risz keményítő tartalma. Gondolom ez az oka, hogy az egyik ajánlott míg a másik nem. Én ezért mellőztem hiszen legalább 5-10 féle másfajta köretet tudok felsorolni, ami viszont 100% hogy ehető és jótékony hatású a diétában. De mindenki egyénileg dönti el, hogy mit fogyaszt és mit nem a diéta alatt.
Candidás szakácskönyvem nekem is van eszerint lehetne enni pl belsőségeket, disznó húst is. Minden esetre én ezeket sem adtam a gyereknek, mert tudomásom szerint a belsőségek és a vörös húsok nem ehetőek a diéta alatt.
Egyébként leírnád, hogy hogy csináljátok a diétát, milyen gyógyszereket szedtek?
Arra célszerű felkészíteni a férjedet, hogy másodjára hosszabb lehet a diéta (mert visszaesés esetén a gombák szívósabban ellenállnak és hosszabb ideig szokott a diéta tartani).
És egy jó tanács, hogy legközelebb ne essetek vissza, a diéta után nem szabad visszatérni a korábbi étkezéshez, mert előbb utóbb visszafertőződik az ember. Továbbra is kerülni kell a cukrot, tartósítószereket, sok zölség és gyümölcs fogyasztása, teljes kiőrlésű termékek fogyasztása.
Nem csak neten olvastam, van könyvem is erről egy-kettő. Meg candidás szakácskönyvem is, abban is van egy csomó kruplis recept. Eddig még nem láttam sehol, hogy a burgonyát tiltaná bárki is. Oké, hogy keményítő van benne, ezt tudom, de végülis a barnarizsben is van, azt is lehet. Gondolom, mert keményítő és keményítő közt azért van különbség.
A férjem miatt tanulmányozom a diétát. Tavaly szépen végigcsinált 3 és fél hónapot és szépen meg is szüntek a tünetei. Na, aztán jött a nyár és először a hideg sörnek (a legrosszabb)nem tudott ellenállni, aztán szép lassan visszajött minden,amiről addig leszokott és sajnos a tünetei is visszatértek. Most 2 hete kezdte újból a diétát.
Hát az interneten sok mindent lehet olvasni. De ettől még a burgonya nem ajánlott. Nagyon magas a keményítő tartalma, ami cukorrá bomlik le a szervezetben. Ezzel pedig a candida gomba jól fog lakni, mert mint tudjuk a cukrot szereti.
Ezért nem ajánlott a burgonya fogyasztása, főleg az első időszakban nem. Később én is írtam, hogy 3-4 hónap diéta után ettünk burgonyát havi 1-2 alkalommal. De ebben az esetben is csak héjában főve lehet visszavezetni a táplálkozásba.
Szia!
A candida diétában tényleg vannak időszakok. Az első időszakban történik a béltisztítás és a gombaölés (orvos írja fel a gombaölőt és általában béltisztítót is ő ajánl). Többféle béltisztítót lehet kapni, aminek nem az a lényege, hogy hashajtó hatása legyen. Hanem az, hogy az elhalt gombákat és az általuk termelt méreganyagot kiürítsük a szervezetből.
Én csak arról a béltiszítóról tudok neked írni, amit az én fiam esetében használtunk. Colon Cleanse, itt találhatsz róla bővebb információt [link]
Emelett nekünk az orvos nystatint írt fel gombaölőszerként.
A béltisztítási folyamatban a széklete nem hígult fel, max többször ment egy nap.
Azt, hogy kinek mi a megfelelő gyógyszer és béltisztító az orvosnak szükséges eldöntenie.
A Colon-hydroterápia szerintem nagyon brutális és nem ajánlom igazából senkinek. Szerintem sokkal kíméletesebb módszer az amit az előbb leírtam. (Persze a doki által felírt gombaölőszer és a megfelelő béltisztító).
Diéta: az első időszakban valóban főleg zöldséget lehet enni (kivéve burgonya-az egész diéta alatt nem ajánlott, mi 3-4 hónap után ettünk havi 1-2 alkalommal; kukorica-a kukoricát és származékait- dara,liszt-az egész diéta alatt tilos enni; babfélék, sütőtök, ezek a második időszaktól lehet enni), de ezzel kapcsolatban majd kérdezzél inkább hogy mit lehet és mit nem.
Köretek is ehetőek: kusz-kusz, barna rizs, hajdina, hántolt árpa, köles. (ezek az első időszakban is ehető.) Ha már nagyon kimerült a köretötlet akkor egyhéten egyszer durum tészta pl paradicsomszósszal(az első két hétben ha lehet ezt is mellőzném, mármint a tésztát a szósz mehet).
Azért néhányat kiemelek, amit csakis a második időszaktól ehetsz: (gyümölcs, feta, mozorella, túró, tojás, hús második időszaktól). Inkább mindent kérdezz meg majd, ha elkezded.
Kenyér használható lisztek: teljes kiőrlésű búza liszt, rozsliszt, (a legjobb a tönköly, mert a tönköly búza igénytelen ezáltan nem kell vegyszeres kezelés, ahhoz, hogy beérjen, így ez a legtisztább és legértékesebb teljes kiőrlésű gabona. Használható lisztek még pl: zabliszt, rizsliszt. Hirtelen ennyi jut eszembe.
Szerintem jó alaposan fel kell készülni, mert a leírtakból láthatod, hogy nem is olyan egyszerű ez az egész. Célszerű mindent jól körbejárni, mit hol lehet majd megvenni és úgy belekezdeni. Remélem segítettem.
Sziasztok!
Új vagyok még itt, és szeretném a segítségeteket kérni, szeretném elkezdeni a diétát, de nem vagyok teljesen tisztában dolgokkal. Olvastam hogy az első 2 hétben csak zöldséget lehet enni(párolva, nyersen), ez valóban így van? A másik kérdésem pedig hogy szerintetek ha kenyeret akarok sütni akkor csak a teljes örlésű tönkölyliszt a jó, vagy jó a teljesörlésű rozsliszt is? És még ami hirtelen eszembe jutott, első szakasz a béltisztítás, ha nem szeretnék colon-hydroterápiára menni milyen hatásos hashajtási módszereket tudnátok ajánlani nekem? Nagyon-nagyon megköszönöm válaszotokat! Judit
Nagyon aranyos vagy,hogy foglalkozol velem!!!
Már nem csinálom a kúrát....((ráadásul nem hozta meg a várt eredményt...))))
Csak hogy a problémák jöttek utána olvasgattam...
így gondoltam erre a lehetőségre!
Meg próbálom a kúrát olvasgattam már róluk...,de ha kérdésem ...ugye kérdezhetek....???
Szép napot mindenkinek!
:) köszi
Igen én külföldön vagyok, Hollandiában, de valóban egy amerikai terápiát csinálok, ami nagyon hasonló a tiétekhez (ami szintén amerikai gyökerű ha jól értettem Kleisz doktornőt), igazából a két terápiát gyúrtam össze annak megfelelően hogy mit tudtam beszerezni meg hogyan élek én itt (pl a tisztító szakaszt azokkal a szerekkel csináltam amiket ti használtok mert azt könnyebb volt beszerezni), mondjuk egy csomó minden tök ugyanaz, felépítésében mindenképp, meg sokszor konkrét termékek szintjén is (pl olajfakapszula). Már kifejezetten jól vagyok, azt tervezem hogy április elején, mikor otthon járok, elmegyek Prolaborba hogy leellenőrizzem a dolgot, de nagyon meg lennék lepve ha nem jöttem volna teljesen helyre mert minden tünetem elmúlt, és tök jól vagyok. Persze a diétát még tartom azért, és azt hiszem egy jó darabig még fogom is a biztonság kedvéért - te ezt hogy csináltad? Mit engedsz meg magadnak miután kimásztál a gödörből?
Mindenkinek olyan tüneteket okoz, ami azzal a szervével kapcsolatos, amelyik alkatilag a leggyengébb. Persze, mivel a gomba jó rejtőzködő, ez sem derül ki azonnal. Sok esetben az lesz gyanús, ha van valamilyen panaszod, amivel hiába kezelnek az orvosok, mindig visszatér, vagy esetleg mindig újabb "bajod" van, sose vagy jól, de lehetnek összetett egymásba fonódó panaszok, s olyan is, ami mögött közben valódi betegség is van. Ezt is kezelni kell feltétlenül, ezért nagyon fontos, hogy minden tünetedet vizsgáltasd ki.
Általános tünetek lehetnek:
hajhullás, ingadozó hormonális dolgok, nőgyógyászati problémák, gyomorsav gondok, reflux, emésztési problémák, széklet gondok, légszomj, állandó torokfájás, ízületi fájdalmak, hajhullás, depresszió, pánikrohamok, esetleg dührohamok, bőrproblémák, sűrűn visszatérő fertőzések, szürkületi látásproblémák, migrénes fejfájások, meg még ami nem jut eszembe... szívritmuszavar, autoimmun betegségek, stb.
További ajánlott fórumok:
- Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait?
- Norbi Update programja - tapasztalatok
- Mellkisebbítés tapasztalatok
- PRI Tapolca..ide járó meddőpárok tapasztalatai, eredményei
- Milyen tapasztalatok vannak a Clostilbegyt nevű tablettával kapcsolatban?
- Ajakfeltöltés tapasztalatok