Arcfiatalítás, arcplasztika tapasztalatok (beszélgetés)
Nahát...!!!!
láttátok Selmeczi Gabriellát a HVG közölt róla egy fotót, mintha nem is ő lenne -10 év.
Akár egy szép rendbe tett fogsor is rengeteget számít...
az enyém még gyári...fogorvosom szerint szép, sajnos ő nem ajánlja a fogfehérítést senkinek és nem is csinál ilyet. Tudtok megbízható orvost, aki kifehérítené úgy, hogy nem vágja "gallyra"?
Köszönöm szépen a gyors választ!
Igen,az itteni helyzetet már nagyon jól ismerem és hasonló a felállás,sokan nevezik magukat hajgyógyásznak, pl. a hihetelenül száraz hajamra egy helyen azt mondták, hogy túl zsíros az okozza a problémát és 3 hónapos kezeléssel "csupán" 3000 euróért megoldják, az ilyen típusu hajklinikából van böven pontosan az ehhez hasónlókat szeretném elkerülni Magyországon is, itt már hamar felismerem az ilyesmit az "álszakemberséget" de otthon nehezebben megy.
Nálam kizárólag tricológiára szakosodott börgyógyász jöhet szóba, itt Madridban is kerestem, azévek alatt több kezelést végeztem el, az egyikük a drakula terápiát ajánlotta a fejbörre, amit 3x csináltam tavaly, ha esetleg valaki ebben gondolkozik, saját tapasztalat alapján nem ajánlanám,semmit nem ért a hajas fejbörre.A arcbör nem tudom,hogy reakciónál, nem próbáltam.
Eddig dr. Tüü László aszisztenseivel vettem fel a kapcsolatot akit itt a hoxan a "hajas oldalakon" különösen jó szakembernek tartanak, aztán kiderült, hogy egyáltalán nem ez a szakterülete!
Tehát, utána fogok nézni amit mondtál és minden egyéb ötletet szívesen várok!
Első lépés elkerülni azokat az un. hajgyógyászokat, akik patikákban, kozmetikákban fejre illeszthető mikroszkóppal megvizsgálják a hajas fejbőrt és mindenkinek ugyanazt a kb. 20 ezer Ft-os készletet ajánlják. Ez már vagy 20 éve folyik, egy olasz, jó minőségű, magas cink tartalmú hajkezelő családdal, mely ár-érték arányban szörnyen ráfizetéses. 3 évente megváltoztatják a nevet, hogy aztán új csodaszerként tarolhasson.
Minden bőrgyógyász tanulja a trichogram készítését, de nagyon kevesen alkalmazzák. Aki ezzel a módszerrel dolgozik, az nagy valószínűséggel ért a hajgyógyászathoz. Hosszú, pepecselő munka. Sohasem szerettem csinálni. Legalább 10 éves infóm, hogy a Virányosi Klinikán dr. Nagy Éva végzett ilyen vizsgálatokat.
Érdemes felhívni illetve e-mailt küldeni olyan helyekre, és rákérdezni a tirchogramra, ahol több bőrgyógyász dolgozik, mert közülük csak foglalkozik hajgy.-tal valaki. Ilyen a Körúti Orvos Centrum is.
Kolbi
Èn is ettem már az Arany Bikában kb 20évvel ezelött, ha jól emlékszem virágkiállitás volt.
Gratulálok, biztos szép menyasszony leszel. Az esküvöi képeket várjuk:)!
Sziasztok,
Tudom, hogy ez az oldal elsösorban az arcfiatalításról szól, de már végig böngésztem az összes hajgyógyászattal foglalokozó oldalakat a hoxán de nem találtam használható információt.Ezt a fórumot szoktam leginkább olvasni és a segítségét szeretném kérni azoknak akik már voltak hasonló helyezetben.
Szóval, szeptemberben megyek haza 1 hónapra és szeretném megtalálni a legprofibb hajgyógyászt! Iszonyúan törik a hajam, évtizedek óta nem vágattam de egyre rövidebb,kevesebb, rosszabb minöségü, itt Spanyolban nagyon sok helyen voltam az útobbi 10 évben, sok mindet kipróbáltam de teljesen eredménytelenül, valaki tudna ajánlani Magyarországon olyan nagy tapasztalatú szakembert aki nem csak tüneti kezelést végez, hanem a probléma hátterét is elemzi és akit eredményessége alapján javasolni tudna?
Minden válasz érdekelne, a Kolbinak külön megköszönném, foglalkozásából eredendöen hátha közelebbröl ismer egy megbízható hajgyógyászatra specializált szakembert ezen a területen, aki valóban profi.
RekaBeka1: oké :) kiindulási alaphoz képest fantasztikus az eredmény, ez az én véleményem:)
Vera63: csodás hírek, mindig örülők, ha valakivel ennyi jó dolog történik, gratulálok :) Remélem újra beengedsz a naplódba és láthatom a végeredményt :) köszke! :)
Csak ötletként, ha feltűzöd laza kontyba a hajad egy-egy kosza tincset a füled mögé lehetne simítani...
Arctorna több helyen van Bp-en, Debrecenben nem tudom... rákereshetsz a google-ban, arctorna, arctréner... de a yuotube-n is nézhetsz videokat és az alapján... nekem sincs időm járni rá, mert mindig más időpontban van, mint ahogy ráérnék...ha nincs időd keresni, akkor majd linkelek egy párat privátban.
A szöveteknek egyébként cca 1-1,5 év kell a teljes regenerálódásra, azt mondta a dokim.
Sziasztok! Már nem kell kontrollra mennem, leapadt teljesen a duzzanatom, ezért nem értem az érzékenységet. Még nem szántam rá magam, hogy felhívjam a dokim, biztos azt mondaná, hogy menjek vizsgálatra, ott meg azt, hogy majd az idő megoldja. Gondolom én. A vágásom nagyon szép lett, egy halvány vonal az egész, a füleim kögött meg egy-egy nagy dudor. Persze, nem látszik, de mindig piszkálom, ha éppen olvasok, vagy ráérek.
A munkatársaimnak elmondtam, ezért tuti, hogy az egész kórház tudja, ez már nem is téma szerintem. Idegenek mondják, hogy kisismult az arcom, azoknak azt mondom, hogy kozmetikushoz járok. Egyébként már duzzanat nélkül annyira természetes, hogy észre sem lehet venni. Azért a ráncaim nagyjából eltűntek, ez jó, talán kihúzom évekig, hogy nem kell kezelés rá. Fogalmam sincs, hogy mikor menjek kozmetikushoz vele, és arra sincs, hogy mit csináltassak. Az arctorna nem hülyeség, hol lehet ezt megtanulni? Már tornázni is lehetne (kellene is). Most kicsit belefáradtam az egészbe. Pedig készülünk a templomi esküvőnkre, most vagyunk 10 évesek és a férjem megkérte újra a kezem :) Június 7-én lesz a debreceni nagytemplomban. Utána nagy lakodalom 108 fővel az Arany Bikában. Nem tudom mit kezdjek a hajammal, mert ha feltűzöm, lehet, hogy a fülem mögött látszani fog a vágás. A másik dolog, hogy tilos napoztatni az idén. Júliusban megyünk egy 3 hetes intenzív nyelvtanfolyamra Máltára, az is érdekes lesz, hogy fogom védeni a nagy forróságban. Bocsi, hogy így kiöntöttem a szívem, de jólesett, annyira aranyosak voltatok februárban is a gyógyulásom alatt, köszönöm mindenkinek!!!
Köszönjük a képeket!
Amit én látok: Szerintem igen szép vagy, gyönyörűen kisimult az arcod, a képek alapján nagyon meggyőző az eredmény.
Az orr-ajak barázda kényes kérdés, nem tudom eldönteni, hogy mennyire lehet finomítani egy arcplasztika során, főleg akkor, ha alkatilag erőteljesebb(nálam is az), ebben a kérdésben a mai napig nem tudom mit gondoljak, mi az, amit a nem megfelelő kivitelezésre írhatok, és mi az, ami már a megfelelő eredmény mellett nem orvosolható....
Érdemes lenne az arctornával próbálkoznod az eredmény megtartása, és a zavaró probléma korrigálása végett, egy próbát megérhet. Eredménye sztem csak akkor lehet, ha izzadsággal párosul, és komolyan veszed, viszont ha jön az eredmény, utána úgysem hagyod abba. Úgy legyen!:)
Érdekes, amit az arcod összecsípéséről írsz, kíváncsi vagyok, hogy ez hónapok múlva hogy alakul. Doki erre mit mond, beszéltél vele?
Szia Vera,
örülök, hogy jelentkeztèl!!!! Màr nagyon vàrtam az uj kèpeket ès hogy ujra jelentkezz.
Mondd csak, nem tudnàl esetleg a naplodba egy közeli kèpet felrakni? Esetleg oldalrol a füledröl es elölröl közelben?
Egy règi közeli kèp is elöny lenne, hogy össze lehessen hasonlitani, hogy vàltozott e a orrod-szàjad fèle redö-amire azt mondod, hogy ott többet vàrtàl volna.
Igy messzibb kèpeken mindenesetre semmikèpp se nèzel ki többnek mint 37 :-).
naja, ha annyi vagyonunk lenne, nem főne a fejünk, hogy egy pár százezres kezelést valami mással is kombinálni kell, hogy látszatja legyen :(
Sajnos osztom a nézetedet és otthoni módszerekkel próbálom hozni én is a formámat.
Arctornát próbáltad?
Köszönöm az infókat az UT-ról, vissza is olvastam,és tényleg vannak hasznos tudnivalók. Előbbre jutottam a témában, de bevallom, nekem kezd elmenni a kedvem az összes ilyen méregdrága kezeléstől. Egyre inkább az összegződik bennem, hogy amennyibe kerülnek, annyira azért nem látványosak ..Plasztikára még nem gondolok...Szerintem maradok az én kis pakolásaimnál, hidratáló krémjeimnél, házi arckezeléseimnél. Sima, puha a bőröm,néhány kezdődő ránccal, nincs különösebb problémám vele, talán annyi , hogy sajnálatomra a megereszkedés mintha már kezdene látszódni. 40 felett vagyok, viszont mégis jó lenne találni valamit , amivel lassítani lehetne az öregedési folyamatot, ezért próbálok tájékozódni. Egyelőre még nem győzött meg semmi, én a kozmetikai kezelések után sem éreztem soha változást, dermorollereztek, gúnáztam, mezóztam..stb...DE soha semmi változást nem vettem észre, bár egyre inkább azt gondolom, az én hibám, lehet, hogy nem látom jól az arcomat..:))
Most éppen a 60 éves Christie Brinkley modell ,színésznőről néztem képeket, hú hát ...hogy ő ezt hogy csinálja????mert ez azért sztárok között is ritka,még plasztika mellett is...ő meg tudna győzni...:)
ha valakit érdekel..:
Én is tartottam a túltöltéstől, ezért eleve úgy kértem, hogy ne töltse túl, mert nem szerettem volna, ha nagyon feltűnik a környezetemben, hogy történt valami az arcommal.
Akár dolgozni is mehettem volna, de arra azért fel kell készülni, hogy keletkezhetnek bevérzések.
A beavatkozás után 2-3 napig maximális kímélet ajánlott. Másnap kifejezetten rosszul éreztem magam, hőemelkedésem volt, nem is bírtam volna dolgozni.
Azért a zsírleszívás, -mégha csak kis mennyiséget szívnak is le- nem egy muris dolog.
Lefordítom a dermaroller (DR) és a nagyenergiájú fény (NF) (lézer, villanófény, infravörös fény, rádiófrekvencia) közötti lényegi különbséget.
Mindkettő a bőr ingerlésével a kollagén szintézis serkentésén keresztül hat. Az egyik mechanikusan, a másik hővel. A DR apró, láthatatlan sebeket ejt a bőrön, míg a NF beleéget, szintén nyom nélkül.
Melyik a jobb, a hatásosabb? Az NF! Miért?
Csak gondoljatok bele az alapokba: megvágjátok magatokat egy késsel krumpli pucolás közben. A seb éles szélű, vékony, széli részeken alig gyulladt, gyorsan gyógyul. Ugyanakkor a fertőzés veszélye fennáll. És milyen, ha hússütés közben megégetjük a kezünket? A seb sokkal kiterjedtebb, mélyebb, nehezebben gyógyul. Magyarán a kollagén előállítás jóval erősebb egy égés, mint egy vágás után. Ezt ugye nem is kell magyarázni.
Amikor fénnyel égetünk a bőrbe, sokkal nagyobb a variálási lehetőség, mint a vágásnál (DR).
Kolbi
Sziasztok!
Ha megengeditek tömören leírom a gondolataimat: Akit érdekel a dermaroller rejtelmei, van külön topik érdemes visszaolvasni fél évet, kérdés esetén szívesen válaszolunk ott.
A dermarollert (derma pecsét és dermaPen is van, picit másképp néznek ki) valóban a fényszegény időszakokra javasolják, vagy kisebb tűvel, fényvédőkrémmel lehet nyáron is, csak ne menj ki a napra. Tilos napozni, szolizni mellette, mert aki érzékeny rá az májfoltos lesz, aztán nagyobb lesz a kár, mint a haszon. Folyamatosan kell ingerelni a bőrt, ebből sem elég pár alkalom. A dermarollert kollagéntermelés serkentésére (is) használjuk, illetve ezáltal hatóanyagok könnyebben jutnak a bőr mélyére, mivel a tű helyén "kis csatornák nyílnak"... de kizárólag orvosi tisztaságú szérumot lehet használni ilyenkor. Sokan semmilyen hatóanyagot nem használnak kezelés során és mégis hatásos. Persze olyan is volt akinek nem használt 7-8 kezelés és elment tőle a kedve, de lehet nem volt elég kitartó ... nem lehet tudni. Véleményem szerint legalább 15-20 kezelésre van szükség, hogy egyértelmű legyen a válasz.
Én pl. feszesítésre, további ráncok megelőzésére használom, így többnyire csak 0,5 mm-es tűt használok. A fórumon volt szerencsém látni olyan fotót is, aki kb. két éve használja ezt az eljárást és a tág pólusú bőrképét szinte bababőrré változtatta, ha máshol látom nem hiszem el!
Mielőtt elkezdenétek otthon csinálni magatoknak előtte mindenképp olvassatok utána, mert nagy hangsúlyt kell fektetni a sterilitásra. Különbözőek vagyunk, van akinek ez, van akinek az válik be. Bármi is legyen a technika, eredményes szépülést Mindenkinek! :)
Szia!
Itt találsz másokról is sok képet és beszámolót az
UT-ról.
Én most a nem "éri meg" csoportra szavaznék :(
Havonta???
Úgy tudom, hogy 5 alkalomból (heti 1) áll egy kezelés és évente 1x, legfeljebb 2x ismételhető.
Nyáron egyáltalán nem javasolják, mert felsérti a bőrt és az erős napsütés miatt lehet gond a sebgyógyulással.
Nekem azt mondták, hogy ez egy jó bőrtáplálás, valakinél nagyon látványos,(pl: kisebb pórusok, simább bőrtapintás, szebb, üdébb bőrkép) de ráncokra, emelésre nem használ.
Szia!
Nagyon mókás, jó kép.
Sikerült bejelentkeznem és feltettem egy főorvosi képet. Nem találtam komolyabbat...
Kolbi
Szia Kolbi!
Nem sikerült bejelentkezni?
Olvastad a 1168-9 és 1142-43-as hozzászólásokat?
Kolbi