Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Arcfiatalítás, arcplasztika tapasztalatok fórum

Arcfiatalítás, arcplasztika tapasztalatok (beszélgetés)

1488. peonia53 (válaszként erre: 1487. - Mézike05)
2014. ápr. 29. 15:03

Szia!

igen elvileg az alsó szokott vastagabb lenni.

Szücs Judit nekem mindig olyan fiatalos volt, ez a kép tényleg előnytelen.

Gondolom a szeme volt műtve még is ráncos, hogy van ez?

1487. Mézike05
2014. ápr. 29. 14:44

[link]

Ezen a képen látszik is, h a Szűcs Juditnak megemeltéka középarcát. A régi képein egyértelműen lógott az arca közepe. Viszont, nekem nagyon nem jön be a szája. Szerintem természetellenes, ha a felső száj vastagabb, mint az alsó.A régi szájformája szebb volt. Szerintem legalábbis.

1486. Mézike05 (válaszként erre: 1484. - 993dda84ef)
2014. ápr. 29. 14:29
Réka, most ezt nem értem. Ha töltőanyaggal tölt orr melletti barázdába, az természetes lesz? Vagy általában a feltöltött arcra érted , hogy nem szép a töltőanyagtól függetlenül? Amúgy szerintem is a saját zsír a bizonytalanabb, a kevésbé kiszámítható. Pl feltöltik a két orcát, lehet, h egyik oldalom fele megmarad, amásik oldalon meg több, akkor az hogy néz ki? És akkor majd mindig utólag toldogzatják, foltozgatják, pótolgatják hol itt és hol ott? Ez nem annyira bizalomgerjesztő:))
1485. -Riababa- (válaszként erre: 1484. - 993dda84ef)
2014. ápr. 29. 12:32
Én is azon gondolkoztam mostanában, hogy ha a járomívet megemelik (ami mostanában nagy divat)egy kis zsírral vagy hialuronnal), akkor megemelkedik az orr-ajak barázda területe is és akkor oda nem kell annyi töltőanyag és az lehet, hogy szebb eredményt ad.
1484. 993dda84ef (válaszként erre: 1483. - -Riababa-)
2014. ápr. 29. 11:31

Rákerestem Szűcs Juditra gyorsan, mert utoljára még egy otthoni bakelit lemez borítóján láttam:)), egy viszonylag friss cikk kapcsán közöltek róla képet, ahol kimondottan teltnek találtam az arcát, de ez egyéni ízlés kérdése, nekem általában nem tetszik a töltögetősdi eredménye, egy mini arcplasztika sokkal természetesebb hatást ad szerintem.

Az, hogy mennyi zsír semmisül meg megjósolhatatlan. Egyrészt függ attól, hogyan teríti szét a doki, milyen mélységekbe injektálja, mennyire egyenletesen és leginkább azon, hogy a szervezet az adott területen mennyit képes életben tartani.

Az arc töltéseit, és a lehetséges metódusokat igazán nem ismerem, de pl. a test, leginkább a fenék esetében a legsikeresebb beavatkozások azok, ahol az izomba, vagy közvetlen közelébe kerül a zsír, mert ott a legélénkebb a vérellátás, ami a zsírsejtek életben maradásának legfőbb befolyásolója. Arcon is hasonló lehet a helyzet, gondolom.

Végül is, kinek mi tetszik, nekem az orr-ajak barázda saját zsírral való feltöltése az említett jóllakott óvodás érzetet adja, és általában ordít róla, hogy nem természetes, de ha egyszer látok egy ellenpéldát, meg fogom jegyezni. Az is lehet, hogy eddig éppen a kivételekkel találkoztam.

1483. -Riababa- (válaszként erre: 1482. - 993dda84ef)
2014. ápr. 29. 10:30

Én úgy tudom arányosan semmisül meg a zsír. Nekem legalábbis nem volt ezzel problémám. Természetesen nem töltenek olyan arcot, amelyiknek nincs rá szüksége.

Az öregedés egyik tünete azonban, hogy az arc, -elsősorban a szem alatti terület és a középarc- veszít a zsírtartalmából.

Krasznai Zsolt szerint a plasztikai műtétek nagy része nem igazán hatékony zsírfeltöltés nélkül. Most csinálta Szűcs Juditnak az arcát ezzel a kombinált technikával, pedig neki nem volt beesett, csontos arca.

Brandl Beatrix is az arcfeltöltésre esküszik, csak ő hyaluronsavval végzi aranyárban, amit évente ismételni kell, ja és közben folyamatosan fogy a hialuronsav, tehát gondolom egy fél év múlva már nem olyan, mint volt.

Olvassátok el a HOT Plasztika legújabb számát! :)

1482. 993dda84ef (válaszként erre: 1481. - -Riababa-)
2014. ápr. 29. 09:04

Szia!

A saját zsírral való feltöltés sztem kizárólag azoknak áll jól, akik kimondottan keskeny, csontos arcéllel rendelkeznek, vékony, beesett arcuk van, mert máskülönben jóllakott óvodás külsőt kölcsönözhet az arcnak, főleg az orr-ajak redő feltöltésére igaz ez, legalábbis az általam látott eredmények alapján ezt szűrtem le. A szemhéjak esetében láttam egy-két egészen kitűnő eredményt, viszont ehhez tényleg nagy rutin szükséges, mert a zsírszövet ugyan klassz alapanyag lehet,mert, ha beépül, akkor ott is marad örökre, de ha nem megfelelő helyre és mennyiségben kerül elosztásra, akkor feltűnővé válik, ill. sajnos nehezen kiszámítható, hogy a beinjektált szövetek milyen mennyiségben, és egyáltalán arányosan "semmisülnek" -e meg a kritikus 3 hónap alatt. Arcon sztem nagyon rizikós, hiszen ott minden apró bemélyedés feltűnő, testen, pl. fenék kimondottan mutatós, és látványos lehet.

1481. -Riababa- (válaszként erre: 1447. - T-Eszter)
2014. ápr. 29. 08:39

Szia Eszter!

Én 35 vagyok. 2 éve volt Drakula kúrám. Kidobott pénz volt. :(

Az én vonásaim is mostanában kezdenek megereszkedni. (Ezek szerint még megelőzésre sem volt jó a Drakula.)

Sokat olvastam a megereszkedésről külföldi fórumokon. Azt írják orvosok két dolog igazán hatásos: a plasztika és a saját zsírral történő feltöltések, amik liftingelik az arcot és a közhiedelemmel ellentétben nem szívódik fel a zsír.

Ezeken kívül vannak olyan gépi eljárások (rádiófrekvenciás kezelések: Thermage, infravörös: Titán, ultrahangos: Ultherapy (ez a legjobb)), amelyek nem túl hosszú távú eredményt nyújtanak és igazából alkalti dolog kinél hat és kinél nem.

Mostanában olvastam a Scarlet Rf-ről, ami állítólag szintén segít a megereszkedésen is.

3 alkalmas kúrát kell végezni, így az ára az Ultherapy-éval vetekszik. Háát azt nem tudom mennyire hatásos.... :$

1480. Velvet67
2014. ápr. 28. 23:38

Sziasztok!

Stahl Juditról tudtok valamit, mit csináltatott? egyik ismerősöm mondta látta, de nagyon feszítve van a bőre...

Udvaros Dorottya sztem még mindig szép, beavatkozások ide- vagy oda... csak 60 éves...

Biztos nem egyszerű úgy csinálni egy beavatkozást, hogy látszódjon és ne is legyen művi... de idővel az utóbbi is enyhül, ahogy újra elkezd ereszkedni a bőr -gondolom-

Szombatom újra töltettem hyaluront a szájamba... 1 ml. Remélem most kitart karácsonyig...:)

1479. MILKA7 (válaszként erre: 1477. - Liliom74)
2014. ápr. 28. 21:40

Szeretném megkérdezni tőled, hogy mire vált be a dermaroller és milyen ampullával?

A régebbi hozzászólásokban többen mondták, hogy a dermaroller és a drakula terápia "csak" a bőr minőségét javítja, szépíti, de a megereszkedett arcra és ráncokra nem hatásos.

1478. mókus13! (válaszként erre: 1473. - 993dda84ef)
2014. ápr. 28. 20:11
Nagyon köszönöm a részletes választ ,hasonlóan gondoltam én is .Szerintem nekem (nem voltam 1 orvosnál sem )a szám környéke az amin biztosan korrigálni kellene és a nyakam ,sajnos az anyukámtól örököltem ,van egy kis tokám és kezd megereszkedni a bőr .A homlokomon és a szemem alatt nincs ránc .Úgy gondolom szeptember környékén lehetne a műtétet csinálni ,ha addig összeszednem a bátorságom és a pénzt.Persze több orvostól is szeretnék véleményt kérni .
1477. Liliom74
2014. ápr. 28. 19:29
Sziasztok a hydrofacial féle kezelésről van e tapasztalata valakinek? Egyébként én egyelőre még csak a dermarollert használom az nekem nagyon bevált.
1476. Mézike05 (válaszként erre: 1472. - Negi)
2014. ápr. 28. 09:07
Én is ezt hallottam, hogy nem látványos, csak jobb, szebb bőrképet ad.
1475. Mézike05 (válaszként erre: 1470. - Tanti59)
2014. ápr. 28. 09:06
Szerintem neki sok minden volt, nagyon fiatalos az arca, de nekem nagyon műviek a vonásai. Valamit nagyon túlzásba vittek neki. Szerintem a finom szálas terápiát.
1474. Mézike05 (válaszként erre: 1469. - Kori54)
2014. ápr. 28. 09:04
Sőt, nekem egy celeb sem meggyőző, mivel őket általában ingyen kezelik a reklám miatt, tehát eleve nem fogja megmondani, ha nem elégedett.
1473. 993dda84ef (válaszként erre: 1462. - Mókus13!)
2014. ápr. 28. 08:33

Nincs személyes tapasztalatom a témában, de véleményem természetesen:)) igen. Mily meglepő!:)

Sztem az arc-nyak terület egy elválaszthatatlan egységet képeznek, így számomra is magától értetődő, hogy ha egy mód van rá egy ülésben kerüljön sor a tatarozásra. Sőt, azt gondolom, hogy ha külön lépésben kerül rá sor, akkor - bár lehet, hogy még precízebb eredmény születhet, mert az arc gyógyulása után még jobban kiviláglik mennyire van "bajban" a nyaki terület-, de szerintem mégis lassítja a gyógyulási folyamatot, ha minden tükörbe nézésnél azzal szembesülsz, hogy hiába a megemelt pofika, a nyak problémái bezavarnak a képbe, és mivel a regenerálódás x %-ban a hited és a psziché állapotának kérdése, nem túl szerencsés, ha ezzel nem számolunk.

Személy szerint, ha szükségem lenne a beavatkozásra, mindenképpen egy lépésben igényelném, bár sztem ritka, hogy ezt külön végzik, sőt, a legtöbb modern arcplasztikai beavatkozás így, vagy úgy , de érinti a nyaki szakaszt is. Még a MACS emelés is kihat a nyak felső részére, és ha nem jelentős a megereszkedés, esetleg egy kis zsírleszívással kombinálva, tökéletesen rendbe szedi a környéket.

Különben vannank olyan arcon végzett beavatkozások, melyeket bár rendre kombinálnak, de én nem biztos, hogy összevonnám. Ilyen számomra az arcplasztika, és az alsó szemhéj korrekciója. Számtalan példa van rá, hogy a két műtéti típus kombinációja jól működik, gondoljunk csak Ági1966-ra, vagy Vera63-ra, és a csodálatos eredményeikre.

Ettől függetlenül, ha egy mód van rá én első körben az alsó szemhéjakat céloznám meg, és csak azok gyógyulása után mennék még egy kört a körhintán, de ez csupán az én személyes véleményem. Az biztos, hogy sokkal könnyebben kivitelezhető(munkahely, fizikai megterheltség, sakkozás a körülményekkel), ha egy ülésben történik, egy regenerációs periódussal, én inkább a végeredmény tökéletessége tekintetében írtam, amit.

Lényeg a lényeg: Arc + nyak szerintem együtt kezelendők, legyen szó bármilyen beavatkozásról.

1472. Negi
2014. ápr. 27. 21:19
Nekem volt drakulám, megereszkedő arcra nem jó, inkább hidratáltabb, szebb a bőröm,de nem vettem észre,hogy feszesebb lenne pl.
1471. kori54 (válaszként erre: 1470. - Tanti59)
2014. ápr. 27. 21:15
Ő is odajár, csak szerintem más kezelést (is?) kap.
1470. tanti59 (válaszként erre: 1469. - Kori54)
2014. ápr. 27. 19:04
Balázs Klárinak nem volt?
1469. kori54 (válaszként erre: 1464. - Mézike05)
2014. ápr. 27. 18:49
Szinészekkel reklámzzák az UT-t, pl Udvaros Dorottyával, de róla csak egy fotoshopolt képet látni, ami nem túl meggyőző. :(
1468. peonia53 (válaszként erre: 1467. - Tanti59)
2014. ápr. 27. 17:39

Szia!

Nem tudtam, hogy a balcsin is dolgozol, ott is ruhával foglalkozol?

Ügyi vagy hogy ilyen nagy a távolság és több helyen helyt állsz.

Dóra

1467. tanti59 (válaszként erre: 1466. - Peonia53)
2014. ápr. 27. 17:06
Ősszel tervezem megyek hozzá,most nincs időm,munka van,nyitok a Balcsin:)
1466. peonia53 (válaszként erre: 1465. - Peonia53)
2014. ápr. 27. 17:01

Bocsi ezt másnak szántam, tudom hogy te nem gondolkozol még ebbe.

Dóra

1465. peonia53 (válaszként erre: 1458. - Virovic)
2014. ápr. 27. 16:59

Szia!

Akkor még se paputh doki lesz?

Dóra

1464. Mézike05 (válaszként erre: 1456. - Tanti59)
2014. ápr. 27. 16:22
Azért térített el a szándékomtól, mert elolvasva a tapasztalatokat nekem az jött le, hogy nagyon BIZONYTALAN a várható eredmény, mindemellett drága és a hatása is változó. Szerintem lutri. Kolbi írta, hogy az áll részen tapasztalt javulást. Ez szerintem kevés az egész arc tekintetében. Jó lenne magyar tapasztalat, konkrét klinikához és orvoshoz kötve, az lenne az igazi.
1463. tanti59 (válaszként erre: 1462. - Mókus13!)
2014. ápr. 27. 15:20
Nekem 1x csinálta a doki,én eddig úgy tudtam így csinálják
1462. mókus13! (válaszként erre: 1459. - 993dda84ef)
2014. ápr. 27. 15:11
Szia !Nagyon köszönöm a részletes válaszod !Esetleg írnál arról is ,hogy mi a véleményed ha egyszerre csinálnak nyak és arcplasztikát vagy ha külön- külön a gyógyulás után? Volt olyan hozzászólás ,hogy végre nem mindent akar az orvos egyszerre csinálni ,azt hiszem Mézike írta .Én teljesen laikusként azt hittem jobb ha nem kell még1x megbolygatni az arcot?!
1461. tanti59
2014. ápr. 27. 14:54

Mi van mindenki UT-ra megy?

gondolom,elmondja ,hogyan mit ,mennyi,ilyenekről beszélünk a konzultáción .

Vmi dokinő,nem jut eszembe a neve Bársony klinika,Bp.

1460. virovic
2014. ápr. 27. 14:39

Te is mèsz Ultherapy konzira? Vagy màsfajta konzultàcio lesz?

Ràkerestem erre a Dr Faludyra. Hààààt a Doktor ur nem èppen Doktor "ur"-nak nèz ki :-)....

1459. 993dda84ef (válaszként erre: 1452. - Mókus13!)
2014. ápr. 27. 13:52

Szia!

Jó kis kérdés, mert ahány orvos annyiféleképpen nevezik az általuk végzett arcplasztikai beavatkozásokat, nehéz kihámozni az összefüggéseket. Még nem találkoztam két tökéletesen egyező definícióval a témában.

Jelentősen több elnevezés kering a nagyvilágban, mint ahányféle gyakorlati kivitelezés létezik.

A SMAS egy angol rövidítés, tulajdonképpen az arcot borító teljes szöveti egységet jelöli, a bőralja, és az izmok közötti területre utal, magában foglalva a nyaki bőr alatt húzódó izomzatot is.

Amikor arcplasztika vonatkozásában kerül szóba akkor arra vonatkozik, hogy nem csupán a legfelső bőrrétegeket feszítik meg, és hagyják érintetlenül az alatta lévő, szintén megereszkedett szöveti állományt, hanem egészen az izmokig átrendezik, megerősítik, tömörítik a bőrt. Van, aki ugyanazon elnevezés alatt szükség esetén az izmokat is megfeszíti, van, akinél a beavatkozás az izomzatot nem érinti. Itt maga a hegvonal megegyezik a klasszikus arcplasztika igényelte vágással, de itt is nagy a szórás, nem mindegy, hogy az adott eset mit kíván meg. (Pl. van, hogy az áll alatt is húzódik vágás, ha komolyabb nyaki feszesítés is történik….etc.)

MACS arcplasztika, szintén egy angol rövidítés, és a kurtább hegvonalra utal. A fülek előtt, ill. a hajas fejbőr vonalának egy rövid szakaszán ejtenek metszést, felpreparálják a bőrt, és ált. 3 felszívódó szállal megemelik, tömörítik a szöveteket, egy az áll környékére, a nyaki felső részének bőrére van hatással, a másik, az arc középső traktusára, a harmadik az alsó szemhéj területére. Végül a tömörített bőrszöveten feszítik meg a korábban felpreparált felhámot, amit vertikálisan húznak, nem horizontálisan, és kimetszik a felesleget. Tehát itt is érintik a bőr mélyebb rétegeit.

Érdekes módon a nemzetközi fórumokon leginkább azt olvasom, hogy az orvosok a MACS-ot, mint egy természetellenes eredményt adó beavatkozást említik, pedig a képek és beszámolók éppen az ellenkezőjét bizonyítják, ill. maga a technika is inkább az arc eredeti kontúrjainak visszaállítását segíti, ellentétben a korábban bevett széltében kifeszített, „műtött” hatást keltő módszerekkel.

Én azt javaslom, hogy senki ne a beavatkozás neve alapján válasszon orvost, vagy műtéti típust, hanem kérje meg a felkeresett sebészeket, hogy a saját értelmezésükben írják le részletesen mi történik egyik, vagy másik általuk alkalmazott technika során, és az milyen változásokat eredményez. Lehet, hogy ugyanaz az elnevezés, egészen más módszert takar különböző praxisokban.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook