Szemhéjplasztika (beszélgetés)
Köszi a jó tanácsot! Igaz, nem magam akartam nekiesni, hanem egy kozmetikus barátnőmet "béreltem" fel a feladatra, de akkor résen leszek. :)
Én orvoshoz mentem dermarollerezésre. 15E Ft / alkalom 2mm-es rollerrel.
Azt mondta a doki, nekem évi 1x kell menni. kevés bőrhibám van a fogamzásgátló miatti napfoltok, ill. inkább a bőr feszesítése miatt.
Na nekem megcsinálta a próbát és a helyén ugyanolyan barnás maradt, mint a napfolt. Így aztán mondta, hogy nem lehet, mert az egész arcom ilyen lenne.
SZÓVAL SENKI SE ESSEN NEKI A SAJÁT BŐRÉNEK BŐRPRÓBA NÉLKÜL!!!!
Továbbá csak a 1,5-2 mm-es roller hatásos, mivel az éri el a csak a bőr kollagénes részét. Igazi kollagénképződést csak így lehet elérni.
Személyesen nem lehet venni sehol?
Igen, azt hiszem ez már OFF téma itt! Át is ugrom a kérdésemmel hozzájuk!:)
Csajok! ha meg egy tippet akartok szep arcborre, akkor probaljatok ki az "afrikai fekete szappan" t. Nekem is ajanlottak kiprobaltam es bejott. Arctisztitasra hasznalom reggel es este. Nagyon szep lesz tole az arc. Ha ra google oztok olvashatjatok mikre jo. pl. ranchalvanyitas, acne,mitesszerek, pattanasok. Olcso is mert nekem tobb mint fel evre eleg 1 db. ara 2000Ft alatt.Es lehet webrol rendelni. (foleg cigiseknel latvanyos a javulas.. tag polus mitesszerek)
Engem is beizzított a dermarolleres infó és én is szeretném mihamarabb elkezdeni, bár ezzel akkor át kell mennünk a dermaroller fórumra...!? :)
Drukkolok, hogy tökéletesen gyógyuljon a heged, biztosan nem lesz gond, csak nálad hosszabb időt vesz igénybe a regenerálódás!
Demmi!
Köszönjük a derma roller-es infókat! Nekem nagyon megtetszett a szerkezet, tervezem, hogy beszerzek egyet, és arra volnék kíváncsi, vajon nekikezdhetnék -e egy kúrának most a nyáron, mert én nem nagyon szándékozom napra menni, 8-16-ig nem is szoktam kint tartózkodni, és amúgy is ált., ha nagyon süt a nap vmi fejfedőt hordok, mert nem szeretem, ha a képemet éri premier plánban. És persze az 50-es napvédő az alap!
Szted, belefoghatok?
Köszi a választ!
Csajok,a szőlőmagolaj,a shea vajas krém nagyon rendbeszedte a bőrőmet.Úgy örülök.Csak javasolni tudom mindenkinek!!!
A körömvirág kenőcs kiváló a gyulladás lehúzására, csak a szemedbe ne menjen bele! Egyes gyógyszertárakban pedig lehet kapni egy CICAPLAST nevű krémet, amivel ha masszírozod óvatosan, akkor a heged hamarabb fog kisimulni.
Biztos, hogy nem lett volna szabad ilyen sokáig bent hagyni a varratokat, de szerintem sokat fog még javulni most, hogy megszabadultál tőle.
Kitartás és masszírozd! Menj el a biztonság kedvéért más orvoshoz is és mutasd meg, mert tényleg nem így kellene kinéznie.
Igy van!Jól teszed!Szintén zenész:)
Hát nekem ez jó tanulság volt... Nem is nyúl az arcomhoz ember többé, hacsak nem sérül meg, vagy valami. Gondolkodtam nevetőránc-feltöltésen, de ezek után lehet, hogy én a feltöltőanyagra is rosszul reagálnék, ráadásul kifizetni a bizonytalanra annyi pénzt... :-O
Sziasztok, lányok! Hát türelem az van, ami nincs, az a pénz :-( Az asszisztensnő adott tegnap egy kenőcsöt, Tobradexet, hogy azzal kenegessem. Mintha ő nem lett volna annyira meggyőzve, hogy ennek így kéne kinézni :-(( Sajnos néhány éve ilyen hülyén gyógyulnak a sebeim. A háziorvos már azt kérdezte a múltkor, nem vagyok-e érzékeny a műtéti varratokra... De hát ez csak az ő teóriája, szerintem szegényt dilisnek néznék, ha hangot adna neki, pedig van benne logika. A leghülyébb dolgokra vagyok allergiás, miközben pl. a parlagfűre meg a normális tömegallergizáló dolgokra nem :-D
Lehet ezt irják a pl-sebészek saját tapasztalatbol ez nem igaz .Miota igy jártam találkoztam nem 1 aki igy járt,csak ezt nem irják közlik meg sok mást sem.Azt is irják varrat szedés 5-7nap.Nekem az also másfél év után is heges piros ,nem erheti nap már 1000 kenöcsöt kiprobáltam.
Nekem is ilyen volt,menj börgyogyászhoz nekem tetran.. kenöcsöt irt fel pár nap alatt rendbe jött,a pirosság is halványult.köromvirág kenöcs is jo.
Szia, most, hogy elolvastam a történeted, gyorsan rákerestem a neten és azt találtam, hogy szemen szinte soha nem alakul ki kelloidos hegg. Több plasztikai sebész a lehetséges kompikációknál konkrétan azt írja, hogy soha nem találkozott ilyennel szemen.
Minden esetre nem a megszokott módon gyógyul a hegged...
Ha nem nagyon zavar, várj türelmesen. Hátha. Ha ez nem megy, esetleg nézesd meg egy másik orvossal is.
Drukkolok, hogy gyorsan kisimuljon.
Voltam, Ma, szerinte teljesen okés. :-S
Hát nekem is fura. Különösen mert egyrészt egészségügyi dolgozó voltam, másrészt mert folyamatosan pislognom kellett (vagyis sűrűn nyitni-csukni), tehát az izmokat nem vághatták át, az idegeket sem nagyon, bár tény, hogy az egyik oldal tök zsibbadt. Amikor zsírleszívásom volt, a megcincált felület volt sokáig érzéketlen, aztán helyrejött. A varratok egy része kiesett, egy része maradt, de mikor a doki kéthetesen azt mondta, hagyná még két hétig, rossz érzésektől fűtve hazamentem és kiműtögettem magamnak a maradékot... Profin, még csak ki sem pirosodott, viszont már akkor ilyen vastagocska heg volt :-((( Ahonnan egy hét után kiesett, ott szép és sima. Most várok. Azért félek, mert a hasamon a méheltávolítás után is ilyen lett, és hagyján, hogy heges, de fáj is. Egyszer már újraműtötték, azután a két oldal besimult, középen egy 5 cm rész lobos, vörös, és fáj.
Szia!
itt valami nem oké. Tényleg mint ahogy a Gabci mondta finoman masszírozgasd. Nekem ilyenem nem volt ,gyorsan és hegmentesen meggyógyult.
Kitartást és menj vissza a dokihoz.
Uhhhh Te szegény, ez tényleg nem vidító látvány!
Nekem már az elején gyanús volt a kipotyogó varrat..., de hát dokija válogatja. Tényleg van még időd regenerálódni, mert még eléggé az elején vagy. Szerintem masszírozgasd óvatosan az ujjad hosszával (krémmel) és akkor hamarabb be fog simulni.
Ezt nem nagyon értem, hogy az izmok és az idegek is át lettek vágva!??? Valahogy másképpen képzeltem el az egészet. Simán azt hittem, hogy csak a bőr van alápreparálva, a felesleg kivágva és azután a maradék összehúzva. Most elég bután nézek magam elé....
Állítólag nem kell javítani rajta :-S Voltam dokinál, azt mondta, teljesen normális, kell még vagy két hónap, mert át lettek vágva az izmok és idegek. Hát, most csak várni kell. Amúgy tökéletesen tudom, mi baja. Nekem nagyon gyorsan gyógyulnak a sebeim. Átlagnál gyorsabban. Egy hét után ki kellett volna szednie a varratokat, nem három hét után nekem :-( Ez egyszerűen ilyen összehúzva, göbösen forrt össze. Két hónap múlva kiderül...
te szegény ,ennek tényleg nem így kéne kinéznie ,
remélem tudnak rajta javítani valamit
Amúgy nekem egyértelmű, hogy a varratokkal volt gond. Ahonnan kijött két hét után, ott nincs gond, ahol bent maradt négy hétig, ott lett heges és csomós. :-((((((
Tipikus, sajnos :-((( Nézd meg a képet...
Na, ez nem csomócska. Ez vastag heg, ami piros, és fáj, és mintha a bőr alatt valami közepesen vastag zsinór húzódna. A hasam lett ilyen, újraműtötték, megint olyan lett, de aztán csak a közepe maradt olyan, a két széle besimult. De azt mondták, nyak fölött nem szokott keloid lenni. Ami fura még, hogy mindig szépen gyógyultak a sebeim, most pár éve minden sebem ilyen ronda. Ma megyek a dokihoz, kíváncsi vagyok mit mond. Amúgy nekem fáj az egész szemhéjam a jobb oldalon, plusz az egész érzéketlen. Fura így együtt, de tényleg ilyen. Hát, egy kimetszéstől fázom, pláne, ha ez újabb befekvéses műtétet jelent, tekintve a terjedelmet...
Köszi demmi! Szuper infókkal láttál el :)))
Nekem is van ilyen csomócskám, de úgy tűnik, mintha múlna szép lassan. Egyenlőre annyira nem zavar, vagy csak nincs időm túl sokat gondolni rá. Tudom, hogyha pánikolnék, akkor a doktornő azonnal megoldaná. :))) A vágás vonala nekem már egyáltalán nem piros, csak a szemek sarkán kívül rózsaszínű még egy kicsit, de azért halványan érzem a heget az ujjaimmal, főleg a szem belső csücskénél. Olyan mintha ott vastagabb lenne a bőr egy picivel. Nekem már lassan három hónapos, úgyhogy aggodalomra szerintem semmi okod. Én amúgy is azt hallottam, hogy fél évig folyamatosan változik még és halványul.