Szemhéjplasztika (beszélgetés)
igen, nálunk is nagyon fontos, hogy minél előbb "utcaképessé" válljunk :o).
egyébként a jegelés mellett még nagyon jó, ha aloeverával kened a szemed és persze a bioptron lámpa.
nekem múlt héten műtötték a nózimat és nagyon szépen lehúzta a szememről is a duzzanatot.
mármint úgy értem, hogy először amikor megcsináltatod, akkor mennyi ideig lehet bedagava a szemed vagy bekékülve?
én most 19 éves vagyok, ezért nálam nem aktuális még a probléma, de ha az lesz, nem zárkóznék el a műtéttől.
Sziasztok!
én most még nem szeretném, de akár 10-15 év múlva megcsináltatnám, ha már nem tetszene, az biztos. anya gondolkodik most rajta, ezért kérdezlek titeket, milyen is a műtét. nem is a fájdalom része, inkább, hogy mennyi ideig látszik meg, stb.
Kiváncsi leszek a végeredményre!!!
Mesélj majd róla.....
Jelenleg ilyen gondom nincs-de még lehet!
Nekem május ban volt ilyen műtétem.
Elmondom, mire ügyelj. Nekem ambulánsan műtötték, ami azt jlenti, h reggel bementem, műtét után hazaengedtek.
Szóval, maga a műtét nem fáj mert érzéstelenítik a szemgolyót szemcseppel - ez nem fáj -, aztán injekcióval a szemöldök környékét - na ez fáj, illetve baromi kellemetlen.
A két szememen a műtét kb 44 perc, a leghosszabb macera a varrás. Szemenként - nekem - 15 varratom volt. A varratokat leragasztják utána. De látni fogsz, nem az egész szemedet ragasztják le :))
Ha ambulánsan csinálják - márpedig ez a tuti -, akkor vigyél magaddal jeget. Patikában lehet kanpni jégzselét, bedobod a fagyasztóba, majd egy hűtőtáskába rakod a műtét napján.
Műtét után kb 10 perccel az érzéstelenítés elmúlik, és minek is szépítsem,őrülten fájdalmas. Ezért kell a jégzselé. Becsvarod egy textil zsepibe, és borogatod a szemed. Vegyél belőle többet, mert az első nap csak a jéggel bírod ki. De otthoni megoldásként jó a fagyasztott borsó is.:)
Másnapra kutya bajod. Olyannyira nem fog fájni, hogy el sem hiszed. Semmi, nulla. Igaz, látni csak majdnem csukott szemmel fogsz tudni, időnként a varratkák szurkálnak, de semmi fájdalom!
A varratszedés kb 2 hét, csak elsőre stresszes, de szinte semmit nem érzel, olyan ügyesen szedik ki.
Van, akinek véraláfutásos lesz a szeme környéke, nekem ilyen nem volt. De ezt egy csini napszemüveggel el tudod takarni.
Hajrá, drukkolok!
Jajjjjjj, Nofi, bocsi, de nem bírom megállni, annyira szúrja a szememet:
A SZEMHÉJ pontos J!!!!!!!!:))