Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Pánikbeteg vagyok! fórum

Pánikbeteg vagyok! (beszélgetés)

11286. ryta
2008. ápr. 24. 14:01

Igen,néha én is figyelem a gyerekeimet, ha valamilyen furcsa tünetet látok rajtuk, rögtön megijedek,hogy jesszus,most mi van...

Sajnos az én anyukám is valószínűleg pánikolt,vagy legalább is nagyon stresszes lehetett,mert egészen kicsik voltunk még,amikor elkezdett keményen inni és alkoholista lett.Sosem mondta mi bántja vagy miért csinálja és mi sokat szenvedtünk az öcsémmel miatta.Sokszor megvert minket és cudar lett az életünk.Az ált.suliban még kitűnő voltam,felvettek gimibe,de már csak 3-asra érettségiztem le.Nem is tudtam továbbtanulni,az egyetemet már család mellett csináltam meg.

11285. magánvé
2008. ápr. 24. 13:56

Szia Ryta!

Örülök, hogy jól vagy. Én még csak keresem az utat kifelé. Azt hiszem valakinél nagyon kilóg, hogy min kell változtatnia - persze, akkor sem biztos, hogy tud, vagy mer - valakinél, talán nem annyira kézenfekvő, legalább is belülről nézve. Ha én most leírnám az életemet, sokan azt mondanák - főleg akik ilyesmit nem éltek át - hogy elfogadnák a legnagyobb bajomat az Ő legkisebb örömüknek. Persze az élet bonyolultabb, főleg ha magunknak bonyolítjuk.

11284. ryta
2008. ápr. 24. 13:55
Azt nem mondom,hogy teljesen tünetmentes vagyok,mert szerintem ebből teljesen kigyógyulni nem lehet,de tudok uralkodni az érzéseim felett és megtanultam uralkodni a rosszullétek felett, nem hagyom már,hogy legyűrjenek,hiszen olyan rövid az élet és az én életemből olyan sok hosszú évet vett el a "szörny"
11283. 0306aa7476 (válaszként erre: 11281. - Ryta)
2008. ápr. 24. 13:55
Nekem az anyukám illetve az Ő anyukája is pánikbeteg volt. Anyu kevésbé, de a nagymamám rendesen szenvedett tőle. Nálunk viszont a Tesómnak semmi baja, szerencsére. Remélem a gyerekeim nem öröklik!
11282. ryta
2008. ápr. 24. 13:52
Igen,szerintem nagyon sokat jelent,hogy az egész napodat hol töltöd,milyen emberek között.Most sem az "álom"munkahelyemen vagyok,hiszen képzettségemnek megfelelő állást nem kapok és alul vagyok fizetve,de legalább nyugi van és ez számít.Nincs túlóra,4-kor felállok és viszlát.
11281. ryta
2008. ápr. 24. 13:50
Mégis azt mondom,hogy a pánikbetegség örökölhető is.Mire én 10 éves betegség után meggyógyultam,az öcsém megbetegedett.Ő 3 évvel fiatalabb,mint én,családja van és ugyanolyan rendezett körülmények közt él,mint én.Sokáig el sem tudta képzelni,hogy mi ez,ami velem történik.Most ő küzd és próbál kijönni belőle.
11280. 0306aa7476 (válaszként erre: 11278. - Ryta)
2008. ápr. 24. 13:50
A munkahely ilyen esetben sokat számít. Én most akarok váltani épp emiatt.
11279. ryta
2008. ápr. 24. 13:48
Igen,tudom milyen érzés.
11278. ryta
2008. ápr. 24. 13:47

Amikor mellkasi pánikom volt,akkor nehezen kaptam levegőt,vert a szívem,majd kiugrott,izzadtam és úgy éreztem,mindjárt elájulok.

Amikor hasi pánikom volt,hirtelen görcsös hasfájás tört rám és hasmenésem volt.

A munkahely viszont nagyon sokat számít.Tavaly volt egy nagyon stresszes munkahelyem,jól fizetett,de sokat idegeskedtem.Éjszakánként nem tudtam aludni és állandó hasmenéssel küzdöttem.Novemberben ott is hagytam,döntenem kellett és nem akartam visszaesni.

11277. 0306aa7476 (válaszként erre: 11274. - Ryta)
2008. ápr. 24. 13:43

Tehát a titok az "akkor is" varázsszó.

Én sokszor azért nem merek belevágni valamibe vagy pl. egyedül vonatozni, mert félek a rosszulléttől. Hogy pont akkor tör rám és nem tudom mi lesz velem.

11276. ryta
2008. ápr. 24. 13:43

Egyedül a buszra nem ülök fel a mai napig sem.Autóval bárhová elmegyek,imádok vezetni, de busz....soha!

Egy időben templomba sem mentem el,de most húsvétkor meglepődve tapasztaltam,hogy nem voltam rosszul,még az előjelét sem tapasztaltam.

Régen szedtem gyógyszert,de ma már nem vennék be egy szemet sem.Egyszerűen nem hiszek benne,csak függővé tesz és arról szól az egész életed.

11275. 0306aa7476 (válaszként erre: 11273. - Ryta)
2008. ápr. 24. 13:41

És azóta rendben vagy? Akkor Neked biztosan tök jó munkahelyed van.

És milyen tüneteid voltak?

11274. ryta
2008. ápr. 24. 13:40

Igaz,ez sem volt zökkenőmentes és sokáig eltartott,volt,hogy olyan rohamom volt,azt hittem kiszaladok az irodából és soha nem megyek vissza!

A titkom az,hogy akkor is elindulok,akkor is bemegyek a boltba,akkor is,akkor is....ha rosszul vagyok. Elmodhatom,hogy ennek a "szörnynek"már minden arcával találkoztam,volt mellkasi és hasi pánikom is külön-külön és együtt is.

11273. ryta
2008. ápr. 24. 13:36
Az igazi áttörés akkor volt,amikor visszamentem dolgozni és emberek közé kerültem
11272. ryta
2008. ápr. 24. 13:36

A legbetegebb akkor voltam,amikor megszültem 21 évesen az első gyerekemet.Ki sem mertem mozdulni a házból,velünk szemben, az utca túloldalán van a bolt,de nem mentem át. A férjem vitt el fodrászhoz is,szörnyű volt. Egész nap egyedül voltam otthon, amit még akkor nem is éreztem saját otthonomnak,hiszen anyósomék építették,én úgy költöztem városról falura.Hosszú,keserves évek voltak ezek,rengeteg orvoshoz járással, természetgyógyásszal és minden szarral próálkoztam,amit csak hallottam.Azt azért nem szabad elfelejteni,hogy ez a 90-es évek elején volt,amikor a pánikbetegség még gyerekcipőben járt,sok orvos azt sem tudta mi az? Volt olyan,hogy engem is kikiáltottak szívbetegnek és fél évig szívgyógyszereket szedtem.

Aztán a második gyerekem születésénél egy kicsit enyhült a dolog, mert addigra a nagyobbikkal már jól lehetett beszélgetni, játszani stb.

11271. 0306aa7476 (válaszként erre: 11270. - Ryta)
2008. ápr. 24. 13:28

Szia.

Hogyan másztál ki belőle?

11270. ryta
2008. ápr. 24. 13:16

Sziasztok!

Régóta csendes figyelője vagyok az oldalnak. Tudom mit éreznek át azok az emberek,akik pánikolnak,hiszen egész kicsi gyerekként átéltem már pánikrohamokat.Most 37 éves vagyok,sok-sok küzdelmen túl.Elmondhatom,hogy jól vagyok, gyógyszereket már régóta nem szedek, mert nem hiszek bennük.

11269. 0306aa7476 (válaszként erre: 11268. - Magánvé)
2008. ápr. 24. 13:04

Szia!

Nem miattad csendes az oldal,mostanában sokszor ilyen. Én tegnap suliban voltm és későn értem haza. Elolvastalak benneteket, de már nem volt erőm írni.

Ráadásul nagyon kivette az erőmet a vonatozás, ugyanis a betegségemből kifolyólag utálok (félek) egyedül utazni. Most meg a suli miatt minden héten kénytelen leszek. Tulajdonképpen ez is egy terápia, ahol le kell küzdenem a félelmem. Hát tegnap nehéz volt, nagyon vártam, hogy leszállhassak a vonatról. Remélem hétről-hétre javulni fog a dolog!

Az nagyon jó, hogy a családod melletted áll és támogat. Rengeteget számít a gyógyulásban. A sport, a tánc és a bulik szintén. Akkor leszel egyenesben, ha ez a csomó jó dolog el tudja nyomni a félelmedet.

11268. magánvé
2008. ápr. 24. 12:15
Mi történt? Nagyon ecsendesedett az oldal. Én voltam ilyen rosz hatással? Elnézést ha a negatívságom megzavart másokat, csak megörültem, hogy találtam egy oldalt, ahol megoszthatom az érzéseimet. Bár nem igazán azt sikerült megosztanom, hiszen az érzéseim közt ott van a gyermekeim és a feleségem szeretete, a szüleim, testvérem rokonaim és barátaim szeretete, az önbecsülésem (ami sajnos most eléggé lent van, a sport és mozgás szeretete, a tánc, a jó bulik szeretete. Valószínűleg az első bejelentkezésemkor mind elnyomták a félelmeim.
11267. 0da025d011 (válaszként erre: 11261. - 9902e463ec)
2008. ápr. 23. 13:21
:))))))))))))))
11266. magánvé
2008. ápr. 23. 10:11

Zsuzsi67!

Iszok teákat is, már hetek óta, de elaludni így sem tudtam sajnos (macskagyökér, orbáncfű, citromfű ... stb.) Nem tudom, valahogy hirtelen kerültem nagyon mélyre, és most a gondolataim állandóan a bajomhoz kanyarodnak vissza, illetve a félelmeimhez, hiszen tudomásom szerint nincs semmi bajom. Sportolok amikor csak rá tudom venni magam, és próbálom "letenni" a fölösleges dolgokat az életemből.

Tegnap elolvastam az utolsó 10 oldalt, és úgy tűnt, hogy én vagyok az egyetlen férfi ebben a fórumban.

11265. 8063d44440
2008. ápr. 23. 09:44
A pánikot a tartós stressz váltja ki, nekem is vannak hasonló problémáim, azaz pánikoltam is nemegyszer, frotint en is szedtem, nagyjából tudom is az okokat, férjhez mentem, ezáltal bekerültem egy teljesen idegen környezetben ahol senkit nem ismertem, megszületett a lányom, közben hirtelen meghalt a legkedvesebb nagymamám-igazából minden innen kezdődött, attól a perctől mindentől féltem, annál is inkább mivel a párom mindig estig dolgozott, nem volt körülöttem senki akivel kommuikálni tudtam volna, ha sirt a pici, rögtön rosszul voltam, az akkori fáradság is hozzajárult, most is itthon vok a két gyerekkel mivel a pici 4 hós, és mindig az akkori állapottól félek, de küzdök ellene
11264. zsuzsi67
2008. ápr. 23. 09:31
Magánvé,én sem tudtam már hónapok óta aludni .Estére megiszom egy 1/2l nyugtató teakeveréket s már úgy tudok aluni hogy csak egyszer riadok fel éjjel.Az altatóra nagyon rá lehet szokni vigyázz!!
11263. magánvé
2008. ápr. 22. 22:14

Szia Nóra és persze mindenki.

Az előbb néhány dolgot azért elfelejtettem, ami fontos. Két éve, a kisfiam születésekor, illetve utána volt néhány rosszullétem, de azokat sikerült gyógyszer nélkül átvészelnem, akkor tudtam aludni, és kb. két hónap alatt teljesen elmúlt.

Most a közvetlen kiváltó okok közt biztos belejátszott, hogy december elején egy röplabda versenyen elszakítottam a térdem, amit csak januárban műtöttek, így jó darabig nem tudtam sportolni. Január végén pedig elkapott egy influenza, nagyon ágynak estem, napokig szinte csak alustam, alig bírtam fölkelni, aztán ez egyik napról a másikra átcsapott abba, hogy nem tudtam aludni.

11262. magánvé
2008. ápr. 22. 21:56

Szia Nóra!

Sajnos trudom, hogy elég összetett. Egy éjjel - február elején - nem tudtam elaludni. Ezen annyira bestresszeltem magam, hogy másnap elmentem az ügyeletre, ahol frontin írtak fel. Sajna ezzel sem ment könnyebben az elalvás. Utána kb. 2 héttel elmentem egy agykontroll tanfolyamra, de nem nagyon tudom alkalmazni az ott hallottakat, és a sikerélmény hiánya sem segít ebben.

Hétfőn megyek egy pszichiáterhez, egy pszichológusnál is voltam, a múlt héten, és jövő héten tud megint fogadni. Miután 3 hét alatt megettem az első doboz frontint, azt abbahagytam, mert tudtam, hgy ez így nem jó. Néhány hétig csináltam "csak" altatóval, többször úgy éreztem, hogy most majd kijövök belőle, de sajnos az alvásnál mindig gátba ütköztem. Most kb. egy hete megint szedek frontint is (napi kb. 2-szer 0.25 mg-ot, plusz egy sanval altató lefekvéskor).

Féni leginkább a saját gondolataimtól félek. Attól, hogy tudom, hogy nem kéne arra gondolnom, hogy rosszul leszek, de sajnos ez sokszor kísért. Munkahelyen is, otthon is, vagy bárhol.

Köszi.

11261. 9902e463ec (válaszként erre: 11260. - 0da025d011)
2008. ápr. 22. 21:39
Fiamat és jövendőbeli menyemet nem hiszem,hogy zavarná az eső,mi vén trottyok meg majd csinálunk nádból olyan Matula féle viskót és onnan nézünk szerteszét:)
11260. 0da025d011 (válaszként erre: 11259. - 9902e463ec)
2008. ápr. 22. 14:21

Pecázni menni kell,ha szakad az eső,akkor is:)

Bocs,épp egy privát levél folytatását látjátok...A gyerkőceinket kéne pecázni vinni.Ők had' lessék a halakat,Zsuzska meg én élőben leffentyűznénk(ahogy Eszti szokta mondani...).

11259. 9902e463ec (válaszként erre: 11258. - 0da025d011)
2008. ápr. 22. 13:50

Egy kis felleggel vegyítve itt is sütöget.

Na de majd a pecázás....:)))

11258. 0da025d011 (válaszként erre: 11255. - 0306aa7476)
2008. ápr. 22. 13:47
Ma már süt a nap!!!:)Pillanatnyilag kint is:)
11257. 0306aa7476 (válaszként erre: 11256. - Magánvé)
2008. ápr. 22. 13:35

Szia "új fiú"!

Ez a betegség egy elég összetett valami.Pontosan hogyan jelentkezett Nálad, mik voltk a tünetek? Voltál dokinál? Az altatón kívül szedsz valamit?

És mitől félsz?

Először ezeket kellene tisztázni, hogy tudjunk valamit segíteni.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook