Pánikbeteg vagyok! (beszélgetés)
Sziasztok!
Nagyon nagy a pangás. Hol vagytok?
Szia!
Én is sokáig nem ittam, majd egyszer a gépem mellet maradt egy üveg , azóta, meg van a folyadék, mert ha ott van előttem, nem felejtek ell inni.Próbáltadmár így?
Szia frontin!
A neten a pirula patikánál rendeltem meg én a bohócvirág eszenciát, de előtte több évig jártam bachvirág terapeutához. Nincs mellékhatása. a tüneteid alapján választhatol mást is hozzá, max 5 öt.. Vannak fent a neten akik online megcsinálnak egy keveréket és elküldik postán. Nem olcsó, de hatásos ,én fél éve pánikot nem éltem át, pedig 10 éve vagyok pánikbeteg. Az agorafóbiámra is találtam, készítményeket. Aranykolloid oldat, nem szedek depire gyógyszert azóta. Igaz bekellet lépnem a pentamaxba, de ezt adhatom a gyermekemnek is, jobban tanul, jobban koncentrál. ja és itt a legolcsóbb.
Dehogynem megy!
Fontos! Méregtelenítesz, véded az izmokat, és nincs para!!
akkor holnaptól!!:)
1,5 liter ásványvíz!!!! KOMOLYAN!!
Na,ceruza és másolok!
Kössz:)
és 3 dl zöld tea, 2 mokkáskanál teával!!
bocs!! :-)) mézzel!!
A nemevésHÍZLAL!
Hallottatok már olyan diétáról, amelytől ok, lefogytak, de egy életen át tudták tartani??
Na, ha van ilyen, az tegye fel a kezét, MOST!
A koplalással le lehet fogyni, max. először az izomzatből, és később a zsírból is, de ezalatt károsodnak a szövetek, szervek...agy. Hisz nem kapja meg az életben maradáshoz (alapanyagcseréhez) szükséges táp-ásványi anyagokat.
Majd egyszer megunja az egyén, és elkezd zabálni.
Aztán megint koplalni, majd lefogy újra, de a szervezet kiált, kaját, és akkor többet hízik, mint a legelején, amikor elkezdte a kúrát.
Na ettől áll égnek az én hajam!
Nincs diéta, nincs koplalás, és nincs jojo effektus.
A koplalás után a test, amikor végre kaját kap, mindeent elraktározm hisz szegény nem vágja mi van, így alakulnak ki a zsírpárnák.
TITOK: ÉLETMÓDVÁLTÁS!!
És lehet, hogy kinevettek, de még a hülye pánik, és depresszió is hipp-hopp, na jó azért nem ilyen 1xűen, de vot, nincs.
Szóval, reggeli mindig legyen egy szelet barna kenyér, vagy rozszsemle, 2 szelet felvágott, és sok színes zöldség, pl. 2 szelet paprika, egy kisebb paradicsom, és 3 dl zöld tea, 2 mokkáskanál teával!!
tízóraira menjen egy banán, vagy alma, vagy narancs, 3-4 dl szénsavmentes ásványvíz!
Ebéd: 1 tányér zöldségleves, tészta nélkül!
1 tányér (3 dl-nyi) főtt rizs, és egy szelet ízlés szerint fűszerezett sült csirkemell, 1 db savanyúuborka
3 dl ásványvíz
Uzsonna: pl. 1 dt Túró rudi, vagy 1 db banán
Vacsora: saláta (ízlés szerint), 2 szelet felvágott
3 dl Köki tea:)))
...és a folytatás:)
Van gyereke? - kérdezte.
- Igen, nézze! - vettem elő a tárcámat, és idegesen kotorásztam benne a családi fotók után. Ő is előhúzta a gyerekei képét, és arról beszélt, hogy milyen jövőt tervez nekik. A szemem megtelt könnyel. Elmondtam neki, menynyire félek, hogy nem láthatom többé a családomat, nem láthatom felnőni a gyerekeimet. Az ő szemébe is könnyek szöktek. Hirtelen egy szó nélkül kinyitotta a zárka ajtaját, és némán kiengedett. Kivezetett az épületből, nesztelenül, a kertek alatt kikísért a városból. A település szélén elengedett, s továbbra is szótlanul sarkon fordult és otthagyott.
Egy mosoly mentette meg az életemet.”
Előzmények:
Sokan ismerik Antoine de Saint-Exupéry csodálatos könyvét, A kis herceget. Ez a különös,
fantáziadús és gondolatébreszto történet egyszerre szól a gyermekekhez és a felnottekhez. Jóval
kevesebben hallottak a szerzo’ többi munkájáról, regényeirol és novelláiról.
Saint-Exupéry vadászpilótaként harcolt a nácik ellen, és bevetés közben vesztette életét. A második
világháború elott a spanyol polgárháborúban is részt vett a köztársaságiak oldalán. Ez az idoszak
ihlette A mosoly (Le sourire) címu elbeszélését. Ezt szeretném most megosztani olvasóimmal.
Nem tudni, hogy saját életébol merített eseményt dolgoz-e fel, vagy a képzelet szüleménye.
A történet szerint ellenséges fogságba esett és börtönbe zárták. Orei rideg tekintetébol és a durva
bánásmódból biztosra vette, hogy másnap kivégzik. Innen kezdve a saját szavaimmal mesélem el
a történetet, amennyire emlékszem rá.
Nem volt kétséges, hogy halálra szánnak. Remegtem az idegességtol. A zsebeimben kutattam,
hátha maradt valahol egy cigaretta motozás után. Találtam is egyet, de reszketo ujjaimmal alig
tudtam az ajkamhoz emelni. Ekkor ráeszméltem, hogy gyufám sincs, elvették tolem.
Cellám rácsán át az orre néztem. Ügyet sem vetett rám. Végtére is ki törodik egy senkivel, egy
hullajelölttel? Spanyolul kiszóltam neki:
-Nem tudna tüzet adni kérem?
Felém pillantott, vállat vont, és odajött, hogy meggyújtsa a cigarettámat.
Eközben a tekintetünk óhatatlanul találkozott. Ebben a pillanatban elmosolyodtam. Nem tudom,
miért tettem. Talán az idegességem miatt, talán azért, mert amikor testközelbe kerülünk valakivel,
nehéz megállni a mosolygást. Akárhogy is, mosolyogtam. Ebben a másodpercben mintha egy
szikra húzott volna ívet a két szív között. Nyilván az or is viszonozta mosolyomat a rácson túlról.
Már felparázslott a cigarettám, de o ott maradt a közelemben, egyenesen a szemembe nézett, és
egyre mosolygott.
Én is tovább mosolyogtam, most már abban a tudatban, hogy nem egyszeruen egy börtönort,
hanem egy embert látok magam elott. A tekintete mintha új távlatokat nyitott volna.
Zsu, Moncsi, Tikky, Fáncsi, Adri<----(csak nem diszidáltál??:))), Valcsi, Györgyi, Zsuzsa, Lac...
Ma kaptam, továbbítom nektek. A kommunikáció, és életvezetés leckém 4. tétele.
A pozitív gondolkodás tükre: a mosoly
Az egyik legfontosabb aranyszabály, hogy mosolyogjunk! Az ember azt gondolná, hogy az
érzelmeit követik a cselekedetei, tehát például ha örül, akkor elmosolyodik. Ez igaz is, csakhogy
fordítva éppen így muködik a dolog. Tehát ha mosolygunk, boldognak fogjuk érezni magunkat.
A munkánk során - de az egész életben is - a legfontosabb dolog a mosolygás. Gondoljuk csak
bele, ha mondjuk egy ruhát szeretnénk vásárolni, sokkal szívesebben fordulunk a mosolygós
eladókisasszonyhoz, mint a mogorvához, pedig lehet, hogy a mosolygós eladókisasszonynak
még képesítése sincs, a másik meg profi ruhatervezo. A mosolygás bizalmat ébreszt, érezteti
a másik emberrel, hogy örülünk neki. A mosoly még az emberi hang orgánumát is megváltoztatja, kedvesebbé, közvetlenebbé teszi azt, tehát a mosoly nemcsak látszik, hallatszik is,
ami nagyon fontos tényezo.
A mosoly
Mosolyogjatok egymásra, a férjetekre, a feleségetekre, gyermekeitekre, válogatás nélkül minden
embertársatokra - s ez segít majd, hogy kibontakoztassátok egymás iránti szereteteteket.
Teréz anya
Jól van,no!:)Én még mindig abszolúte biginnör vagyok,és néha jól félre is lehet érteni,mert nem rakok jeleket:)
Mondd csak...Valami étrend a libidó serkentésére...Olyan van? Lassan felmondást kapok,ha így folytatom...
Ez félig vicc,vagy félig sem,mert ha ramatyul van az ember,akkor azért,ha meg bebogyózik,akkor meg azért nincs kedve.Szaftosabban inkább érthető volna,de nem kockáztatom meg...
:-)
:* :* :*
Örülök!
Enyém is ontja.Állítólag engedi be a csít vagy mit.
Őszinte leszek, mint mindig-és olykor nyers, ezért bocsánatot kérek tőled-örömmel olvasom a szavaidat, amelyen keresztül árad a pozitívum, de ez csak a kezdet!! Lesz, amikor visszaesel-ez történt velem is-VISZONT, úgy csodállak, hogy megtetted az első lépést!! CSODÁLLAK, CSODÁLLAK!! :)
Meg fogod csinálni, mert érzed, hogy milyen jó, hogy jó...és tele lesz a puttonyod a szarral.:)
Mint tudjátok, a kapcsolatom viharos. Próbálok változni, ami megy, de k..rva lassan.
Ma amikor felébredtem nagyon fájt a fejem. Áh, majd elmúlik, gondoltam, miközben rángattam le magamról a víztől tocsogó kistrikót, amiben aludtam.
9 óra, egy órája fáj a fejem, basszus, ez megint migrén.:(( De 10-től edzést kell tartanom. Kell a pénz, nem mondhatom le, és különben is egy ugródeszka lehet számomra a melóhely, nem tehetem meg, h az órám kezdete elött 60 perccel lemondom.
Egyre rosszabb lett-uuuuutálom a gyógyszert, pfúúúúúúúúúúúúj, de be kell vennem egy Saridont, sok, sok vizet inni rá, nem megy.
10 perc múlva megadtam magam, Saridon be...közben telefonálok Édesanyámnak a sötét konyhából-kedvesem mélyen alszik-Anyuuu, iszonyúú fájdalmam van, a konyhában guggolok, a vizes törölközöt a fütőtestnek nyomva tartom a fejemmel..mindjárt rókázom...Istenem, iszonyú csontfájdalom, görcs.
9:10 perc:
Lefeküdtem a kanapéra, redőnyök lehúzva, és elkezdtem kántálni:J-Ó-L V-A-G-Y-O-K, J-Ó-L V-A-G-Y-O-K, MEGYEK EDZÉST TARTANI, MEGYEK EDZÉST TARTANI...
Közben párom felébredt, amikor meglátja a törölközőt a kezemben, már tudta valami nem ok.
Ekkor belém nyomatott egy kis felvágottat, és sajtot omega3 zsírsavval teli, és vagy fél liter ásványvizet, hogy a gyógyszerrel bekajált méreg anyag mihamarabb eltávozzon a szervezetemből.
Nem múlik, még egy Saridon áááááááÁááÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
Takarót a fejemre, oldalra fordultam, és kikapcs. agy...majdnem bealudtam.
9:24 perc: párom kérdése, most akkor nem tudsz kijönni így velem a lovacskákhoz sem...
Szemeim kitágulnak, belül nagy mosoly:))
Hív!:)
Dehogynem, már jobban vagyok, és felkászálódtam, megmostam az arcomat. Hisz edzést is kell tartanom (még szerencse, h a munkahelyem 50 m-re a lakástól). Erre ő, nagyon rosszul nézel ki, nem kellene.
Mire én, dehogynem, kell a pénz, jól vagyok, megyek.
Így kezdődött, és talán a pozitív gondolataimnak köszönhető, hogy a mai nap az életem egyik legcsodálatosabb napja volt.
Edzés klassz volt..utána picit csevegtem a tanítványokkal (25-41 éves korúak voltalk mai órámon), testzsírt, BMI indexet stb...mértem nekik, hisz mindenkinek megpróbálok segíteni célja elérésében(fogyás...). Közben fej fáj, de már istenes.
Majd siettem haza, és indultunk a lovacskáihoz.
Kivittük őket a legelőre, és ott azt hittem álom..
Az a szép zöld fű, a természet, és a kék ég, no meg a lovacskák, madarak, és Ő, akit nagggyon szeretek.:)
Ezt követően elmentünk a Domony völgyhöz-szerette volna megmutatni merre lovastúráznak. Megtekintettük a fogathajtó Lázár testvérek lovas paradicsomát, ahol a szemnek beláthatatlan legelő mezőn együtt élnek a szürke marhák, és lovacskák.
Majd a cipőmet levéve mezítláb sétáltam a talpaimat lágyan simogatva, a nap álltal felhevített homokos talajban. Volt ott csacsi, néhány hónapos csikó, fecskééééék:))) kakukk, pulyka stb..
Ezután beültünk egy tóparti kis halász csárdába...
És közben eszembe jutottatok...most könnyesek a szemeim, mert ritka boldog pillanatokat éltem át.
Asszem az ÉGRE nézve köszönetet mondok.:)
Sziasztok!
Hello Lac, örülök, hogy jól vagy, és újra itt.:)
Ildikó, hamarosan megy a privát!:)
Remélem néhány hónapon belül beindul a külföldön praktizáló pszichiáter barátom magyarországi biznisze: Multi cégeknek top managerei egy hétvégén át agymosáson vesznek részt, amely a manager betegség, ill. stresszmegelőzés, avayg kezeléséről szól majd.
Többek között szó lesz-közel 2 órában-a helyes táplálkozásról, amely segítségével megelőzhető, ill. leküzdhető a stressz, depreszió---és itt jön képbe majd a pánik állapot.
Én vagyok az a bringás lány, edző, és életmód tanácsadó, aki prezentálja majd ott, hogy mit, mivel kell(ene) enni, h jobban érezd magad a bőrödben. És ott el fogom mesélni, pánik beteg voltam. :-)
A napokban elkezdem tanulmányozni, h mely ételek milyen hormonokat szabadítanak fel, és milyen hatással vannak a hormon rendszerünkre, szerveinkre, mentális állapotunkra.
Bár étrendeket már lassan 8 éve írok, de eme feladat közelebb fog állni a szívemhez.
Depressziósok, ás pánik állapotúak étrendje.
Akkor majd ott emlékezni fogok rátok, és megpróbálok ÉRTETEK is tenni valamit!!:-)
Nem múlt el teljesen,de lényegesen megenyhült.A házitündérségben nem zavar,de motorozni nem mernék.Most inkább az álmosság dominál,de vagy elviselem,vagy alszom egyet,ha bírok,mert van amikor majd felbukom,de nem tudok elaludni.Jobb álmosnak lenni,mint pánikolni:)És nyilván a bogyótól is lehet szédülni,mert ez nem olyan szédülés,mint ami eddig volt.Reggel igen,de mikor az abrak bemegy,attól kezdve más.Ja,és a reggeli abrak(Tikky kedvéért mondom abraknak:)...)után úgy 2 órával alig élek,és csak azt kell kibírni,ami marad álmosság,az elviselhető.Az eddigi tapasztalat alapján azt az álmosságot inkább a Trittico csinálja és nem az Ansilan.
Basszus,már doktorálni fogok ezekből a bogyós élményekből:)
Móni!
Mi van a szédüléseddel mostanában?