Pánikbeteg vagyok! (beszélgetés)
Köszönöm, hogy elolvastad.:)
16 éves koromtól kezdve vezetek naplót éss próbálom fejleszteni magam, úgyhogy azért ismerem már jól a problémáim.:)
Az az érdekes, hogy akik körülöttem éltek csak legyintettek rá, hogy mindenkinek van baja.
Ma voltam pszichiáternél, aki már nagyon régóta csinálja a szakmáját és ő maga megdöbbent, pedig szóban csak pár dolgot tudtam érinteni és nem értettem, hogy miért mondja, hogy ekkora problémákat jóhogy nem tudok feldolgozni egyedül és hogy miért nem kersetem előbb segítséget. De nem most mióta szorongok, hanem már egy évtizeddel ezelőtt mondjuk.. Szóval meghatott, hogy valaki azt mondja, hogy nem véletlenül vagyok elkeseredett és nem az én gyengeségem, hogy nem tudtam feldolgozni. És most te is ezt írod és ez jól esik.:)
Eddig mindenki legyintett rám és igazából én is magamra.
Amúgy oda is adtam kinyomtatva a pszichiáternőnek, hogy olvassa el, mondta hogy elolvassa, de úgyis a beszélgetések alapján tudunk tovább menni, de szerintem ha elolvassa sok mindenre ebből is rájöhet.
Hipnózison gondolkodtam, de félek tőle. Nem is akarom tudni, hogy mi történt. Én mindig menekülök.. Pedig lehet, hogy jobb lenne ha nem.
Kineziológusról hallottam, de igazából semmit nem tudok, még azt sem, hogy mit csinál.:) Te jársz/jártál hozzá? Most hogy vagy?
Húúúúúúúúúú!
Megtaláltam és elolvastam a naplódat. Hihetetlen. Azt gondolom, hogy ilyen életút mellett az lenne a csoda, ha nem lenne mentális problémád.
Nem nagyon találok szavakat. Ez egy teljes önelemzés, amit leírtál. Egy szakember ebből a naplóból teljesen meg tudná fejteni a problémáidat.
Egy jó pszichológus hipnózissal? Kineziológus? Ezekre gondoltál már?
Ne keseredj el! Nem kell követned a példámat és nem kell 20 évet várni a gyógyulással! Te hamarabb le fogod győzni, hiszen hamarabb nekirugaszkodsz. Bennem nem született 20 év alatt elhatározás, hogy le tudom győzni. Eszembe sem jutott, hogy ettől meg is lehet szabadulni. És ne úgy képzeld a dolgot, hogy 20 évig egyfolytában pánikoltam és két pánikroham között szorongtam, mert sokszor évekig (!!!) voltam gyógyszerek nélkül is teljesen normális. A betegséget anno 20 éve diagnosztizálták, de nem voltam egyfolytában rosszul. Azt nem lehetett volna bírni. 2006-ban jött egy újabb hullámvölgy, ekkor kezdtem naplót írni és egy fél éve jöttem rá, hogy ezt a kórságot csak én tudom leküzdeni, mert a hiba az én készülékemben van. :-)Sok mindent kipróbáltam, van ami bejött, van ami nem. Tuti recept nincs, de mi pánikosok jól tudjuk egymást segíteni!
Mi a naplód címe? Érdekelne!
Ez engem inkább elkeserít, mint erőt ad, hogy 20 év alatt lehet meggyógyulni..
Ez egy életforma lesz és sosem lehet igazán meggyógyulni belőle? Mert én csak egy betegségnek akarom, amit legyőzök, nem akarok még egy évet sem így élni!
Amúgy én is elkezdtem egy naplót, ma egész nap azt írtam.:)
Elolvasom a tiédet is, biztos sok hasznos dolog van benne!:)
Szia!
És kitartás!!!! Igen, van remény! Mi pánikosok ugyanazt éltük át, amit Te leírsz. Én legalább is detto. (Ezt egyébként pániknapló címen folyamatosan teszem közzé itt a Hoxá-n. Ha elolvasod és folyamatosan figyelemmel kiséred, akkor legalább tudni fogod, hogy más is ugyanazt éli át mint Te. Tudom, ez sovány vigasz most számodra, de talán jelent valami kapaszkodót)
És ne add fel. Van kiút! Írja ezt neked egy olyan pánikos, aki 20 éve pánikbeteg, de már a nagyon mély gödör peremén vagyok, majd hogy nem teljesen jól. Megtaláltam a kivezető utat, ami nem volt könnyű. Biztosan Te is megtalálod, csak AKARNI KELL LEGYŐZNI A BESTIÁT!!!!
Olvasgasd ezt a fórumot visszafelé is, nagyon sok hasznos tanácsot kapsz a már korábban leírtakból is!
Itt mindenki szívesen segít Neked, akinek vannak tapasztalatai a gyógyulás terén. Valószínűleg sok dolgot ki kell próbálnod, hogy kiderüljön, nekem mi segít!
Sziasztok!
Rólam is kiderült, hogy pánikbeteg vagyok..
Szánalmas, hogy ez már 2 éve is kiderülhetett volna, ha nem hazudtam volna magamnak is.
2 éve ugyanis nem járok dolgozni, nem megyedük sehova a párom nélkül, nem szállok buszra, még boltba sem megyek és minderre mindig találtam valami kifogást.
Spontán pánikrohamom volt 3 az elmúlt években, de nem tudtam mit kezdeni vele. Most egy hónapja viszont egy roham után nem maradt abba a szorongás, azóta napi több rohamom van,folytonos szorongás, semmit nem tudtam enni, sem aludni, csak sírni és félni. Orbánfű kapszulát kezdtem szedni napi 2-t, annyit segített, hogy este már fel-felébredve, de tudok aludni.
Pénteken megyek először ezzel pszichiáterhez, de már előre felírt nyugtatót, mert oda is kell jutni, mert mostmár ha nem egyedül vagyok, akkor is félek, főleg az autóban.
Így kicsit több mint egy hónapja folyamatos szorongásban élek, tele rohamokkal, a szemem kisírtam, egyfolytában félek és semmire sem vagyok képes.
Ilyen mély állapotról ki lehet jönni? Mennyi idő a gyógyulás? Mert amiket olvastam a neten, elkeserítő. 9-10 évig is pánikolnak az emberek.
Én így nem akarok élni! Pár hónapig sem, nemhogy évekig, meg évtizedekig! Már most majdnem becsavarodok tőle!
Amúgy nekem húgyúti ingerrel kapcsolatos valahogy a roham. Fura. Illetve azzal kezdődött, mostmár semmihez sem köthető, csak pocsékul vagyok folyamatosan. Főleg amikor esteledik akkor rossz, meg ébredés után.
Szóval van remény innen még?
Szia Skyper!
Egyszer volt....hogy igéretet tettél tapasztalataid közzétételére egy sorozat keretében
Azóta gyakran keresem,de csak két-talán három részt találtam.Csak nem mondtál le a további irásról?Láttam megnyilvánulásokat irásaidra, álláspontom változatlan,ha valaki nem ért egyet,
vagy nem akarja alkalmazni a hallottakat,hát ne
alkalmazza,de lehet,hogy mások meg igen és nem jut el hozzájuk az imformáció.
Kérlek irj tovább!
Üdvözöllek:
hamurapi
Szia Isti, üdv körünkben (sajna)!
Amit harmatcsepp írt, az Neked is válasz egy csomó kérdésre.
Ha a gyógyszereid nem használnak keress egy másik orvost, aki jót ír fel. Ez mindenkinek más, egyénre szabott. Emellett nekem beváltak a vitaminok, gyógyteák (pl. citromfű).
A testmozgás, sport is rengeteget segít, ugyanis olyan hormonokat szabadít fel, ami a mi agyunkra pozitívan hat. A jóga és a relaxáció szintén tuti, de ezt meg kell tanulni, hogy használni tudd.
Sajnos a gyógyulás hosszú folyamat, de kis lépésekben haladva elérhető. És ha szükséges szakember segítsége (pszichiáter vagy pszichológus), kérd nyugodtan:)
Röviden ennyi tanács.
Ha tényleg levelezni akarsz, priviben add meg az msn címed.
Szia!
Nehéz bárkinek is tanácsot adni, mert ebből a betegségből a kivezető utat mindenki maga találja meg.
Az első lépés, hogy ne teherként, vagy cipelendő keresztként fogd fel azt a betegséget, hanem ismerd meg. Az ember általában az ismeretlentől fél. Ha kiismered és elfogadod, akkor majd el is tudod engedni. És a betegség is elenged Téged.
Fontos azt tudatosítani, hogy a pánikbetegségbe önmagába nem lehet belehalni. A félelem táplálja az egészet, attól kell megszabadulni.
Tudatosan. Akarnod kell.
Lehet mankó a gyógyszer, de terápia is kell.
Nekem a hagyományos pszichoanalízis segített, az önelemzés, kineziológus és ralaxáció. Hátravan még a korregressziós hipnnózis. Mert meg akarom szelídíteni ezt a bestiát és ahhoz el kell mennem a gyökerekig, ami valahol nagyon régen volt. Még nem vagyok teljesen egészséges, de elhatároztam magam, meg akarok gyógyulni, meg is fogok. Teszek is érte, megdolgozom a sikerért.
Van aki homeopátiás gyógyszerekre esküszik, van aki agykontrollban, van aki a virágterápiát részesíti előnyben. Van egy csomó dolog amivel ki lehet ebből kecmeregni.
Találd meg az utad!!! Sok sikert!
Sziasztok 20 éves vagyok és három éve küzdök a pánik betegséggel,azelőtt semmi bajom sem volt középiskolába jártam,meg zenei producernek készűltem,emelett szakácsnak tanúltam.Boldog kiegyensúlyozott életet éltem.Aztán elkezdett fájni a hasam,és hányingerem lett ami rohamokba tör rám,főleg ha utazom,vagy megyek valahová.Nagyon romokban hever az életem,minden tervem összedőlt,a barátnőm elhagyott nem tartott ki melettem,nagyon szeretnék tovább tanúlni,de nem bírok többszőr próbáltam,de kudarc lett belőle, pedíg annyira küzdöttem,de nem sikerült,annyi megaláztatás ért mind utazás mind az oktatás közben.Elmentem pszichiáterhez,meg pszichológushoz is és írtak fel nekem pár gyógyszert is nevezetessen Xanax SR 0,5mg,Frontin 0,25mg paretin 20 mg de már 5 hónapja szedem őket de nem igazán használnak:(a hányinger miatt sokszor el sem jutok oda ahová szeretnék...nem bírok utazni...busszal..vonattal valamivel jobb a helyzet..változó.mindíg szédülök is nehézlégzésem is van néha a bal kezem,lábam is zsibbad.Még nem sokat tudok a betegségről,de szeretném a tanácsotokat kérni ki milyen gyógymódot tud stb.hallottam arról hogy ez a betegséget okozhatja egy rossz agyi folyamat,anyagcsere,vagy hormon zavarja, erről tud valaki valamit?És ha igen hová kell fordúlni...egyébként próbálom magamnak mindíg bemagyarázni, hogy elmúlik nem leszek rosszúl, de nem igazán vált be...de nem adom fel soha küzdök!Keresem a gyógymódot.Szeretnék beszélgetni,levelezni,barátkozni olyan emberekkel kik hasonló sorsuak, mint én szívessen fogadok minden tanácsot és ha esetleg valaki nagyon maga alatt van az is nyugottan írjon nekem,akár az msn címem is megadom egy mosoly egy tanács egy jó vicc nem kerűl semmibe,de lehet, hogy örömet okoz egy másik embernek...és ez nekem nagyon fontos.....Előre is köszönök mindent..
Üdvözlettel:Isti.
Sziasztok!
Sajnos nekem a szerény véleményem, hogy amikor az ember rosszul van akkor nem tud pozitívan gondolkodni.Mindenben a rosszat látja és állandó félelemben él.Sajnos ezt tapasztalatból írom nálam már 96-ban diagnosztizálták a pánik betegséget, de nekem a tünetek alapján már 1977-ben pánik betegségem volt csak akkor még nem tudták megállapítani mi az a pánik betegség és vegetatív ideg gyengeséget állapítottak meg amit végül is kezeltek nagyon sok injekcióval és gyógyszerrel ami egy jó ideig tünetmentessé tett,de aztán hol jobb volt, hol rosszabb és sajnos a mai napig nem tudtak kikezelni belőle.Tehát úgy mond jelen van a minden napjaimban és úgy érzem, hogy ez már elkísér egy életen keresztül, ráadást még társul hozzá egy depresszió is. Nagyon szeretnék kigyógyulni belőle, de valahogy kilátástalannak érzem a javulást. Szoktalak benneteket olvasgatni, de amióta a régi társaság megszűnt létezni a topikon nem írtam régen nagyon jó kis társaság volt itt és tényleg nagyon jól tudtuk egymást segíteni, de amint látom Ti is nagyon segítitek egymást. Én sok sikert kívánok mindnyájatoknak hogy kigyógyuljatok ebből a kegyetlen betegségből.
Nálam ez nagyon hirtelen jött, valahogy nem voltam tudatában annak, hogy mi is történt. Mintha egyik napról a másikra, teljesen kicseréltek volna.
Persze így belegondolva voltak tünetek. Fáradékonyság, szívdobogás, légszomj. De ezeket annak tudtam be, hogy sokat dolgoztam, és nem volt időm nagyon másra. Aztán egyszer elmentem egy gyűlésre, ahol hasonló emberek voltak, hasonló problémákkal. Azóta havonta egyszer összeülünk beszélgetni. Sok ilyen csapat van, lehet a neten nézelődni.
A lényeg, hogy kell segítség, egyedül nehéz boldogulni, nem lehetetlen, de nehéz.
Egy Szabó Éva verset találtam ami sokat jelent nekem.
Éjfél
Koppan a fagyott csillag,
A hold odvában bagoly fészkel,
Huhog az éjjel.
Szia!
Köszönöm a tanácsodat. Adhatnál egy két tippet miként tegyem. Hallottam a reikiről is. Te probáltad ezt?
Köszi
az antidepresszánsok és az alkohol... ne fogjunk egyből mindent az alkoholra. én minden hétvégén megiszok 2-3 korsó sört. Ami rohadt jól esik. Esett, merthogy már azt sem ihatok. a francba mibe vágtama fejszém :DDDDD
és mégsem vagyok alkesz, viszont amikor még szedtem a cipralexet és ittam rá, hát az igazán szar érzés volt. elfelejtettem, hogy a gyógyszert szedem azért ittam. nem tudtam mi bajom van. másnap mikor vettem be az adagomat, akkor kapcsoltam :DDDD párom cukkolt is érte. mi van drogos.
én most elkezdtem szedni, az étrendemen is változtattam azzal együtt. és beiktattam a rendszeres intenzív mozgást.
Röviden élet módot változtattam :DDDD na és minden reggel belenézek a tükörbe és mosolygok egyet. Eddig bele se mertem nézni.
Sziasztok!
Fülfájás lehet a szorongástól? Néha nagyon elkezd fájni, néha meg tök jól vagyok, olyan érzés mintha belülről nyomná vki. Ha nem fáj és lehajolok érzem a fülembe a nyomást. Ill sokszor érzem ugy h ég a fülem de kívülről nem látni semmit. Most voltam gasztro dokinál és reflux-t állapított meg ( nyelőcsőgyulladás).
SZia!
Olvasgasd ezt a fórumot kicsit előrébb lapozva is, sok érdekeset találhatsz. Olyan tippeket is amik segíthetnek a gyógyulásban.
Azt írod: "Nagyon félek attól hogy ebből sosem fogok kigyógyulni.:("
Pont ez a félelem tartja a pánikost a betegségben. Félelem az újabb pánikrohamtól, szorongás a rosszulléttől.
Ettől olyan nehéz kilábalni belőle. De a dolog agyban dől el és csak tőled függ, hogy milyen irányba indulsz el. Akarni kell meggyógyulni, el kell hinni, hogy van kiút. Ez az első lépés. Hidd el. Én már kifelé megyek.
Tamarae,
Ismerem a Védákat - tisztelem is - és ott ismert a lélekvándorlás...
(Olvastam Hubbard-ot ... ne tekintsétek messiásnak!)
Egyébként a lélekvándorlás és a reinkarnáció, mint te is tudod, nem azonos.
Véleményem szerint a reinkarnációt (karma) tényként kell elfogadni, mert ennek elfogadása nélkül az egész élet értelmét veszti. (Egyébként a Bibliából AD 400 körül, a konstantinnápolyi zsinaton vették ki a reinkarnációra vonatkozó hivatkozásokat, mert nem szolgálta az egyház érdekeit).
Én - bocs, nem akarok beleszólni - a reinkarnációval, s annak a jelen életünkre történő hatásával kezdeném el, ha olyan témáról kezdenék értekezni ezoterikus szinten, mint te szándékozol.
By the way ebből következik, hogy a tudatalattink nem csak az elnyomott negatív élményeinkből áll, hanem a nagyobbik része "hozott anyag", és ezt igen-igen figyelembe kell venni.
Na, nem untatlak már tovább.
Hello, Skyper
Skyper, most olvastam el a bemutatkozó szöveged. a szcientológia a Védákon alapul. azt állitod ismered az indiai bölcsességeket, ugyhogy azt, hogy mik a Védák, gondolom nem kell megmagyaráznom...
a segistéget szivesen fogadom, majd irok neked e-mailt, ha kell a segitség, egyelöre annyi dolgot szeretnék mondani, hogy azt sem tudjom hol kezdjem :)) pápá
Ezt pontosan én is igy gondoltam, amig csak a nagy világ vallásokat, és a természettudományokat ismertem meg klasszikus filózófiát... hozzáteszem orvosnak tanulok. éppen ezért felháborító számomra, hogy mit csinálunk mi orvosok a pácienseinkkel...
de hogy kérdésedre kielégitö választ adjak,a megismerés és a megértés között az a különbség, pontosan igy is fejeztem ki magam az elöbb is, hogy az egyik esetben ismered a részleteket, én a tartalom szót használtam (mondjuk úgy ebben az esetben képes lennél felidézni az össze élményt ami a tudatalattidban van pontosan úgy, ahogy a hipnózis alatt elképzeled), a másik esetben pedig csak látod az összefüggést. a részletek a megismerés, az összefüggés pedig megértés. az én életemben az elsövel a dianetika foglalkozik, a másodikkal a szcientológia. megmondom nektek, hogy a könnyebb út a szcientológia, azaz a megértés, és nem a megismerés. de ez már megint egy másik téma... söt én még azt is tudom mire használják a macikat :) ha érdekel titeket, menjetek be és kérdezzétek meg :)
és a másik dolog amit még hozzáfüznék, hogy ahogy már ez elöbb leirtam a tudatalattit te nyomtad el, és nem a szomszéd, meg nem is az általános iskolai tanárod. szóval nem kell részletröl-résztletre tudni mit tartalmaz. mert nem érdekes. azt, meg hogy mit nagyjából (nem eseményileg, hanem fogalmilag) tartalmaz nagyon jól tudja mindenki. csak nem akarod magadnak bevallani. pont ettöl lesz "tudatalatti".
ja és én nem az élet müködéséröl fogok irni, mert azt megtette helyettem már L: Ron Hubbard. én a pánikbetegségröl fogok irni. de mivel a pánik sem lenne élet nélkül, muszáj lesz néhány egyszerü dolgot tisztáznom majd magáról az életröl, hogy megértsük a pánikot is. ezt ne vedd nagyképüsködésenk, mert nem én vagyok a csoda. a csoda L. Ron Hubbard...
Szia Tamarae!
Ne hidd, hogy kekec vagyok, de ha a könyvedben is annyi ellentmondás lesz, mint a hivatkozott 19 sorban (208-10-09 15:53), akkor az érdekes lesz.
1. 6.sor: lehetetlen ismerni a tudatalattit
13.sor: boldog vagy, hogy ismered a tudatalattit
2. 8-9.sor:"...nem megismerni kell, hanem megérteni." AMIT NEM ISMERSZ, AZT NEM TUDOD MEGÉRTENI! Pontosan fordítva: először bármit meg kell ismerni, hogy megértsd. (Pl. Csak akkor érted meg a szomszédod viselkedését, ha megismered/ismered őt.) EZ A SZILLOGIZMUS ALAPJA!!
Ezt az ókori bölcsek a logika és érvelés tudományának nevezték.
3."...kéne egy-két inteligencia teszt eredmény"
Minek? Axióma: a pánikbetegség az inteligenciától teljesen független.
EGYÉBKÉNT(!): nagyon dícséretes az igyekezeted, magabiztosságod, nagyon drukkolok neked a jószándékodat illetően, de nekem úgy tűnik, hogy egy-két oldalról még meg kellene nézned a világot.
Én, (nem dicsekvésképpen mondom, de tény) a klasszikus filozófia és a négy nagy világvallás felsőfokú ismeretében merek írni, erről a témáról, s még így is csak keresőnek tekintem magam.
Amiben tudok, természetesen segítek neked szerény képességeim szerint.
Üdv: Gábor
U.i.: Én még nem érzem olyan tágnak az ismereteimet, hogy könyvet mernék írni "az élet működéséről".
Sziasztok!
27 éves lány vagyok, kb egy évvel ezelőtt kezdődött nálam a pánikbetegség.
Egyik napról a másikra, egy hét alatt odáig fajult a dolog hogy a szédüléstől és a bizonytalanság érzésétől nem mertem az utcán gyalog végigmenni.
Minden pillanatban attól féltem hogy elájulok, és mikor erre gondoltam már kezdődött is a rosszullét.
Végül az orvosnál kötöttem ki aki xanaxot és citopram nevű gyógyszereket írt fel amit még ma is szedek. Valamivel jobb, de még mindig vannak napok amikor nem merek egyedül elindulni sehová.
Nagyon félek attól hogy ebből sosem fogok kigyógyulni.:(
Skyper. Igen nagyon jó úton haladsz. Csak az a bökkenö, hogy nem látod, hogy a tudatalatti úgy keletkezik, hogy mi elnyomjuk!!! :) MI nyomjuk el, és nem "elnyomódik". Ez visszatér az okozó lény gondolatához...
Erröl is irok majd a könyvben, már el is kezdtem, de persze rendesen akarom végezni a dolgom, ugyhogy nem holnap jön ki... nagyon részletesen ki fogom dolgozni, meg is fogod érteni... majd olvasd el! :)
És még vm nagyon fontos, de ezt még ki kell dolgoznom, nem látom át pontosan, de jó úton haladok. Ugyhogy kb. csak elöretekintés a könyvre. A tudatalattit nem kell megismerni, mert lehetetlen, hogy minden élményt újra megismerj, föleg ha elnyomtad. Azért nyomtad el, mert rossz, gonosz stb... ugyhogy most sem fogsz tudni visszatérni hozzá, föleg nem ebben az állapotban!!! Szóval nem megismerni kell, hanem megérteni. Ahogy megértetted a müködését, megszabadulsz töle. És elmúlik a pánik, ahogy nálam is.
El sem hiszed, mennyire jól érzem magam, hogy megértettem a tudatalattimat :) Jól elbújt, annyira, hogy majd kiszúrta a szemem... hogy a félre értést elkerüljük, még most sem tudom mit tartalmaz a tudatalattim, de nem is kell. Megszabadultam töle azáltal, hogy felismertem. Évek óta nem voltam ilyen boldog, kiegyensúlyozott és céltudatos. Megirom a könyvem. Mit szólsz?
Még mindig várom a lelkes jelentkezöket a segitségre, mert kéne egy-két intelligancia teszt eredmény, meg élménybeszámoló, tapasztalat, meg ilyenek pánikbetegektöl... Kinek lenne kedve hozzá?
Legalább addig, amig nekem segitetek, meg levelezünk, meg elmesélitek az élményeiteket sem gondoltok a betegségre. Meglátjátok, már ettöl is jobban lesztek egy picit... Létrehozunk vm JÒT!!! és elmúlik a pánik. :) Értitek??