Pánikbeteg vagyok! (beszélgetés)
Sziasztok!
Erdekelne,hogy kozuletek valaki probalt-e mar homeopatiat a panikra!Es ha igen ,szeretnem ha megosztana velem a tapasztalatat.En ugyanis most keszulok egy homeopata dokihoz ,de erdekelne sorstarsaim tapasztalata is e teren!
Elore is koszonom a valaszotokat!
E
Sziasztok!
Erdekelne,hogy kuzuletek valaki probalt-e mar homeopatiat a panikra!Es ha igen ,szeretnem ha megosztana velem a tapasztalatat.En ugyanis most keszulok egy homeopata dokihoz ,de erdekelne sorstarsaim tapasztalata is e teren!
Elore is koszonom a valaszotokat!
E
Sziasztok!
Én nemsokára megyek hipnoterápiára, pontosan azért, hogy kiderítsük a pánikbetegségem okát és utána célirányosan tudjunk rajta segíteni. Remélem hatásos lesz:)
Szia Tamarae ismét!
Látod, milyen a tudatalatti? Tényleg tömör lettem - véletlenül mentettem az előbbi válaszomat:).
Szóval: AMIT LEÍRSZ FÉLIGAZSÁG!
Miért? Mert az ember gondolkodása két (fő) részből áll. A tudatos és a tudatalatti "vezérlőből".
TE CSAK A TUDATOS RÉSSZEL FOGLALKOZOL.Mondod, hogy így te vagy a felelős, úgy te vagy a felelős a betegséged miatt. EZ IS RÉSZE AZ IGAZSÁGNAK!!
De! SOHA NEM GYÓGYULT MEG EGYETLEN DEPRESSZIÓS SEM, HA AZT MONDTÁK NEKI: SZEDD MÁR ÖSSZE MAGAD!!
Ö NAGYON JÓL TUDJA, HOGY NEM TERMÉSZETES ÁLLAPOT AZ ŐVÉ, DE NEM TUD VÁLTOZTATNI RAJTA. Ez betegségének lényege. A tudatalattija rosszul vezérli az illetőt.
A gyógyszerek az agy biokémiájába beavatkozva (szerotonin-visszatartás)javítanak a depis állapotán /sok-sok mellékhatással/, a tünetekjavul(hat)nak, de az ok megmarad, ezért a szinte törvényszerű visszaesés. Pedig pszichológushoz is jár sokuk, mégis nagy a visszaesés aránya.
Így van a pánikbetegség esetén is. Ezért írtam én azt, hogy a tudatalattiban lévő emlékképeket kell "átnézni" és "korrigálni", hogy agyunk rejtett része helyesen vezéreljen minket.
Ezt csak önszuggesztióval vagy irányított hipnózissal lehetséges. a kulcsszó: a relaxáció, a tudatalatti eléréséhez. Ez egyébbként más lelki, érzelmi problémáknál is igaz. Ezért, valóban, ilyen esetekben a gyógyszer csak tüneti, s nem oki kezelés.
Üdv: Skyper
Kedves Tamarae!
Átgondoltam, hogy tömören, egyértelműen válaszoljak szíves megszólításomra.
AMIT LEÍRSZ AZ FÉLIGAZSÁG!!
Hali,
Írok privit!
Barack
Szia Cherry Baby,
Ezzel csak 1 bökkenő van, hogy nem tudsz olyan mennyiséget megenni (10 kg) bármelyikből is, ami elég lenne az agynak 1 napra. :D
Albert Györgyi nem az antidepresszánsoktól halt meg, hanem az alkoholtól közvetve....
Neuroptimot nem kell rendelni, elég, ha bemész 1 gyógyszertárba, és a kezedbe nyomják cirka 4eFt-ért.
Ha a tájékoztatóját szeretnéd elolvasni szívesen elküldöm.
Egyébkén ez is egy olyan szer, ami nem káros, de nem is gyógyít.
Ja az Apósom szedte, és még egy jó kis allergiát is összeszedett tőle 60 évesen.
Amúgy akinek komoly szorongásos problémái vannak, annak nem használ, de kérdezd meg priviben azokat az embereket (akik ide írtak), akik elkezdték szedni.
Egyébként sok sikert a gyógyuláshoz!!!
Üdv
Barack
Fehérje - szénhidrát kapcsolat
A szerotonin előállításához testünknek mindenekelőtt triptofánra van szüksége. Ezt a létfontosságú fehérjeépítő anyagot anyagcserénk nem képes egyedül előállítani, ezért étkezéseinkkel naponta kell azt magunkhoz vennünk. Egyszerű a képlet: triptofán található a tejben, tejtermékekben, halakban, a tenger gyümölcseiben, szárnyasokban, hüvelyesekben és a banánban. A triptofán önmagában azonban nem sok mindenre képes. Szerotonin szintünk csak szénhidrát segítségével fog turbóra kapcsolni. Tehát ahhoz, hogy vidámak legyünk, fogyasszunk fehérjében gazdag ételeket és kombináljuk őket szénhidrátban gazdag zöldségekkel, salátával, rizzsel vagy tésztával. Bár ezt jó esetben testünk maga is tudja. Nem ismerős önnek az érzés, amikor hús vagy hal fogyasztása után valami édesre vágyik? Feltette már magának a kérdést, hogy egy csokiszelet után miért vágyik ismét valami savanyúra? Neurobiológusok úgy vélik, hogy a cukor (szénhidrát) és a triptofán (fehérje) ösztönző váltogatása lehet a magyarázat.
Rendben. Elnézést elfogadva, és én is elnézést kérek. És megértem a helyzetedet is, nekem tényleg könnyebb sok szempontból. Nincsen családom, mármint úgy értve hogy gyerekeim. Igy biztos neked nehezebb, mert az embernek nem csak saját magáért kell felelöséget vállalnia, hanem a családjáért is. Tehát mégegyszer mondom értem. És nem is vallásról van szó, hanem pánikról. És nem is vallásról fogok irni a könyvben, hanem pánikról. Mert a betegséget egyedül gyöztem le, már jó rég elmúlt, akkor még nem ismertem a szcientológiát. Nem a szcientológia által sikerült megbirkóznom a pánikkal. Régóta nem volt rohamon, és régóta nem is jártam ilyen fórumon, pedig akkoriban én is irtam mindenhova, gondolom eltudod képzelni, rettenetesen kétségbe esetten. Ami két napja történt, az egy felismerés, vagy inkább megértés, hogy mi okozza a pánikot. És ez a megértés szcientológia ismeretek megszerzésével vált lehetségessé. És a könyvem pontosan erröl fog szólni. Mármint a megértés történetéröl, és nem vallás történet. A megértés, ugyanis megoldja a problémat. Képzeld el, hogy gyerek vagy és éjjel van, fekszel egy idegen helyen az ágyban. Látsz egy árnyékot, nagyon nagy és furcsa alakja van, iszonyatosan félsz töle. Nem tudod mi az. Bambulod, és rettegsz persze nem tudsz elaludni sem. töprengsz, hogy mi lehet az, nagyon csúnya és te olyan egyedül vagy, senki nem segit.... És ott ragadva a gondolatban, rettegsz tovább. Aztán bejön valaki és felkapcsolja a villanyt. Meglátod, hogy a nagy árny egy fogas, és a rajta lógó kabátok árnyéka miatt láttad félelmetesnek. Igazándiból azért féltél töle, mert nem tudtad mi az. Ez egy nagyon fontos pont. De ahogy megláttad, azaz megértetted, megnyugodtál és nyugodt békében elnyomott a álom. Nagyon egyszerü példa, de pontosan ez történik a pánikbetegségben. Ez történt ugyanis velem! "Valaki felkapcsolta a villanyt!" Azért rettegsz, mert nem tudod mi az. Nem tudod megmagyarázni, és mindenki úgy néz rád, mint egy örültre... ez még jobban a bizonytalanság felé sodor, és ott ülsza angy fekete árnyékban, ami kézzelfoghatóan valóságos. Pedig csak egy nagy árnyék, azaz pánik. Nem tudom érthetö-e amit irok. Érted?
És abban is teljesen igazad adok neked, hogy mindenkinek saját magává kell válnia. Mert a pánikot pont az okozza, hogy olyan dolgokat müvelünk, amik nem önmagunkból erednek, azaz felvett viselkedések. Nem értem pontosan, és még rengeteget kell olvasnom, és tapasztalnom, hogy összeálljona fejemben a kép, de a föbb pontokat megtaláltam.
Most visszatérek a szeretet-lény dologhoz, aminek semmi köze az én dolgaimhoz, de mivel ezen az oldalon volt már róla szó, igy könnyebb megérteni. Igenis vmféle szeretet-lények vagyunk, és ha nem ennek megfelelöen cselekszünk, akkor jön a bánat és a pánik. Ennyi a tömör lényeg. De mint mondtam, nem látom át 100%-ban, de nagyon is dereng. Amikor az ember benne ül, nem látja át, mert eltakarja a szemét a pánik. És azt hiszem az orvosok, vagy pszichiáterek meg azért nem tudnak igazándiból segiteni, mert nem érzik át. Fogalmuk sincs mit tanulmányoznak, milyen érzés valójában. Én tudom. A másik nagyon fontos dolog, amit már leirtam. A testet kezelik, pedig a lélek a beteg. A vallás meg úgy jön az egészhez, hogy a vallás a "lélek tana". Remélem érted... Pedig én is egy nagyon reális ember vagyok katolikusnak neveltek, röhögtem az egészen. De hiszek a jóban és a szeretetben és abban, hogy a dolgok igenis megváltozhatnak. Továbbá a jó és a szeretet mind mind a lélekböl származik...
Ha valaki érdekel a dolog, mármint, hogy segit a saját tapasztalatai megosztásával a nekem a könyv megirásában, szivesen megadom az e-mail cimem privi üzenetben...
Hát nem tudom,kinek hogy...Sok érdekeset írtál Te is,Tamarae,de nekem még mindíg vannak fenntartásaim ezzel a scientológiával kapcsolatban.Olyanokat hallottam például,hogy macikon tanulják a meggyőzést a scientológiai összejöveteleken meg hasonló furcsaságok....
Én most OSHO bölcsességeit olvasom ezt merem ajánlani mindenkinek.Csodálatos,nekem máris sokat segített.:)))
carrick. az, hogy TE rosszat látsz abban, hogy én itt segiteni próbálok és elmesélem saját tapasztalataimat, és abban hogy a szcientológusok segiteni próbálnak és ezt sokan nem értik, ahogy épp most te sem érted, hogy én is segiteni próbálok, az a te saját bajod. de megmodnom öszintén, hogy nem csodálkozom rajta, hisz én is voltam pánikbeteg, igy én megértelek téged. viszont te nem voltál még szcientológus! :) nem is kell, hogy legyél, mindenki azt csinál amit akar, mondtam hogy nem tériteni jöttem. de te, félsz a szcientológiától is, mert azt mondja az internet "gonosz", meg "pénzrablás" meg a sok baromság, amit az emberek összehordanak. buta pletyka, olyan emberektöl, akiknek az értelmi szinvonaluk egy darab lapka sajt szintjén van. csak tudod mi ebben a legnagyobb becsapás? hogy pont ez teszi tönkre az életed. a félelem!!! és újra és újra beleuiugrassz a csapdába... na és a pánik. és pont az akadályoz meg abban, hogy "normális" legyél, hoyg normális döntéseket hozz, hogy normálisan itélkezz. éppen ebben a csapdbában ülsz. félni. ezen kell túljutnod. legyen szó bármiröl. ugyhogy ha megkérhetlek ne adj nekem tanácsokat erre vonatkozóan, bár szivesen beszélgetek bármiröl. de én segitö szándékkal jöttem ide, mert nekem sikerült, és ez hatalmas élmény!!! mindenkivel szeretném megosztani!! és ne is aggódj értem, mondtam hogy jól vagyok. sokakkal ellentétben...
a másik dolog, az hogy én benne vagyok a szcientológiában és retenetesen élvezem. igen, végre megtaláltam az intelligenciámnak megfelelö dolgot, és egy célt, amely mozgat. pénzbe kerül? egye fene. a pénz nem életem célja. nem azért élek, hogy legyen pénzem, hanem ezért van pénzem, hogy éljek. de mint mondtam ez nem hittéritö út, hanem segitséget póbálok nyújtani a hasonló cipökben járóknak. ugyanis én már nem ülök a csapdában, de nagyon is jól ismerem. most kivülröl látom, de tudom milyen belül.
amúgy, akár hiszed, akár nem annyira feltüzelt ez a felsimerés, hogy megértettem a pánikbetegséget mivoltját (köszönet a szcientológiának, annak a nagy gonosz "szektának" :)) ), hogy elhatároztam irok egy könyvet. mint a Lenkei Doki a Cenzúrázott Egészséget. amúgy ö is szcientológus... te mit teszel azért, hogy mások , esetleg saját magad jobban legyetek? hova fekteted az energiáidat?
Kedves Tamarae!!
Ahhoz kepest ,hogy az elso hozzaszolasodban meg a"nem vagyok egy fanatikus hivo" jelzovel illetted magad,most en mast lattam az utolso irasodban.Utanna olvastam kicsit ennek a szcientologianak,de en ugy gondolom Isten ovjon minden eppeszu embert ettol!Hat meg akik labilisak lelkileg mint mi!!!Ugyhogy szerintem eleg sz@r iranyban indultal el,mert ennek meg lehetnek jo eros visszahatasai az egesz eletedre.De ha te ugy erzed ebben talaltad meg magad,akkor tenyleg sok szerencset kivanok hozza.De szerintem egy negy baromsag!!!!!!!!!!!!
Ne haragudj ,de en igy gondolom.
Skyper. A szeretet-lényes dologgal, nagyon jó úton haladsz, csak az a baj, hogy ezt nehéz igy felfogni. Azt, hogy az ember egy okozó lény (azaz saját maga határozza meg az érzéseit, életét stb...), meg kell tanulni, mert nem hiszi el senki bemondásra. Nekem sikerült elsajátitanom, és szeretném másoknak is elmesélni, mert ez kulcsfontosságú dolog az élethez.
Ebböl kifolyólag van 3 nagyon fontos pont, amit a pánikbetegségröl tudni kell.
1. Ahhoz hogy megértsétek mi a pánikbetegség, legalábbis számomra mit jelentett, el kell mesélnem, hogy nekünk szcientológusoknak mi a fogalmunk a fájdalomra és az örömre. Az öröm túlélés, a fájdalom halál. Ilyen egyszerü. Ha örömödet leled a tevékénységedben minnél több örömöt tudsz majd termelni, és adni. Az öröm illetve siker jutalma egy jobb élet, egyre jobban "túlélsz". A fájdalom meg a halálra való figyelmeztetés. A kudarc illetve rossz döntés és cselekedt "jutalma" pedig a fájdalom. Nagyon sok fájdalom gyors halál, sok kis fájdalom lassú halál. Tehát a pánikbetegség nem más, mint egy intö jel!!! Hej pajti, azaz saját magadnak szólsz, vm nagyon nincs rendben!!! Vmt nagyon rosszul csinálsz, és mit kapsz "jutalmul"? Fájdalmat. Az, hogy kinél mi váltja ki, talán változó, de ebben sem vagyok biztos. Szerintem van egy meghatározott ok, és ez minden embernmél ugyanaz. De erre még nem kaptam választ. Nálam a rossz tanulás váltotta és meg nem értett szavak váltották ki. Közvetlenül ez, de a háttérben azért volt már egy csomó "kaki". :) De az igazság az, hogy a meg nem értett szavak és meg nem értett gondolatok (itt elsösorban saját magad megértésére és elfogadására gondolok) csinálták velem. A rossz tanulás és elpocsékolt tehetség nagyon is logikus válasznak tünik számomra. Gondolkozzatok egy kicsit ti is el...
2. Szintén kulcsfontosságú!! A pánikbetegség nem véletlenszerü állapot, ami épp veletek megtörténik. Azért ami veletek történik, csak ti vagytok felelösek. Direkt használtam ezt a szót felelösek, és nem hibásak! Meg kell érteni, hogy az ami velünk történik, azt mi határozzuk meg. Ez az okozó lényt jelenti. Azaz te okozod azt, ami veled történik. Ez nehéz gondolat, és nekem is sokáig tartott mire megemésztettem és most se igazán értem. De a lényege kb annyi, hogy ha energiát fektetsz mondjuk egy ház épitésére, akkor elöbb utóbb lesz egy házad. Ha energiát fektetsz a ház lerombolására, akkor lesz egy romod. A pánikbetegség detto, csak nehezebb átlátni. Szóval ha energiát fektetsz a betegségedbe és a szorongásodba (táplálod a gondolataiddal), akkor mit kapsz? Szorongást és betegséget!! Viszont ha ugyanezt az energiát arra használod, hogy csinálj vm hasznosat, kapsz vm hasznosat eredményül. Triviálisan hangzik, mert tényleg az. Ez tényleg ilyen egyszerü. Keress egy célt az életedben a betegségeden kivül. Az, hogy beteg vagy a saját döntéseden múlik. Tehetelennek érzi magát az ember, és akkor betegséggel próbál kibújni a felelöség illetve feladat alól. Segitséget kér, azaz nem vállaja a felelösdéget!! Kibújik az élet felelösége alól a kitalált betegségével. Nem akarok senki se megbántani, magamról is beszélek!! De hidjétek el, az egyetlen megoldás a fel a fejjel és át rajta módszer. Ez csak egy árnyék, ami eltakarja a napot. De ugyanolyan könnyen át lehet rajta menni, mint egy valódi árnyékon. Csak az energiát annak irányában kell befektetni. Szóval kell vm cél (mittudom én, hogy állatokat gyógyits, vagy rendbe hozd a házasságod, jó sporteredmények, szeretnél egy gyereket stb...) és foglakozz a céloddal, és ne a betegségeddel. Azaz fogalkozz a halállal és „halált“ fogsz kapni. Foglalkozz az élettel, és élni fogsz!!!
3. A harmadik és legfontosabb dolog, hogy lelki problémára soha ne szedjél gyógyszert! Semmilyen gyógyszer nem fogja megoldani azt a helyezetet, ami kiszúrja a szemed, mégsem látod. Pánikbetegség, szédülés, vagy migrén. Mindegy. A fájdalomnak oka van. Tüntesd el az okot, és elmúlik a fajdalom. Föleg a pszichés dologról van szó, és nem arról, hogy vkt elütött az autó :) És az ember egy olyan önkinzó barom, hogy mindig tudja az okot, kiszúrja a szemét. Csak nem mer ránézni a problémájára. És attól, hogy nem néz rá, nem fektet energiát annak megoldására, az persze nem is olodik meg, ott marad a levegöben, és szorongást vált ki, vagy éppen fájhdalmat. Nekem pl. mindig fáj a fejem, ha nem akaorok valakivel beszélni, mégis kell. És akkor mit mondd az ember, mármint én mit mondok?? Hagyjál most, fáj a fejem. Ez a módszerem, arra hogy ö békén hagyjon. Megfájditom saját fejem. Erre is nagyon sok idö kellet mire rájöttem. Ez pontosan egy árnyék, ami eltakarja a napot. És az árnyékot én csinálom magamnak!! Okozom, mert egy okozó lény vagyok. Tehát összegezve a gyógyszer problémát NEM old meg semmit, csak enyhiti a tüneteket. Elnyomja a tüneteket. És pontosan igy hatnak a különbözö gyógyszerek amik az agyra vannak hatással. Elnyomják az érzéseket. De higyjétek el az agy nem különbözteti mega jó és rossz érzéseket. Tehát elnyomják az összes érzést. És elöbb-utóbb elö zombivá válsz, érzések nélkül. Hozzd rendbe az életed, és akkor elmúlik a pánik is. Arról nem is beszélve, hogy a gyógyszer ismét egy másra, azaz az orvosra háritom a felelöséget azért, hogy en magam jobban legyek. De ez rossz. Tegyél te magad azért, hogy jobban legyél. Erröl is van egy nagyon jó szcientologia könyv, az a cime, hogy Tiszte test, tiszta elme. Mármint erröl a test-érzések-elme kapcsolatró. Az interneten is utána lehet keresni, megvásárolható. A könyv lényege, hogy a vegyszerek eltorlaszolják a gondolatok és szabad energiák áramlását, és az ember nemhogy jobban lesz tölük, hanem csak egyre mélyebbre süllyed. Bár átmenetileg úgy tünik, job de ez egy árnyék, ami cask elsötétiti a napot. Azaz csapda. Ez most nagyon magasröptü gondolat volt, akit érdekel olvassa el a könyvet, nem tudom elmagyarázni. Pedig nagyon logikus, és hatékony programm. Én megcsináltam, nekem segitett. A pánik elmúlt.
Ja, hogy az egész történetemet még jobban megértsétek, mondok még vmt. Az én történetem az volt (az én problémám) hogy volt egy kedves, okos öszinte lány, aki nem találta a helyét a világban, úgy éreztem ez a világ túl zürzavaros nekem. Aztán néztem, hogy mit lehetne mégis tenni, ha már ugye itt vagyok :))Aztán sajnos hibás döntéseket hoztam, olyanokat amik valójában nem feleltek meg az elvárásimnak. Ekkor nagyon "menö" akartam lenni, meg nagyon sikeres és esetleg gazdag is. Bulizni jártam rengeteget, meg minnél több ismerös, „álbarát“, egyre több „jókedv“, ami nagyon messze állt az igazi öröm fogalmától. És persze akkor jött egy csomó meg nem értett szó, egy csomó meg nem értett dolog az életemben. Jöttek a kérdések. Ki vagyok? Mit akarok? És mit csinálok? Pénz, hatalom? Ezért küzdöttem, de igazándiból soha nem ezt akartam. Aztán jött a pánik!!! Most másért küzdök. Szeretetért és békéért. Megtaláltam önmagam. És hogy érzem magam a saját börömben?? Köszönöm nagyon-nagyon jól!!!!Es nagyon szoritok nektek is, hoyg sikerüljön, ne keseredjetek el, a kormány a ti kezetekben, irányits jól és a hajó menni fog újra! :)
Sziasztok!
Nézzétek meg ezt: build your life-éld meg magad
Nagyon sok jó tanács van itt,és vitaminok,stb szorongásra pánikra,én most olvasom.Hátha érdekel titeket is.
Szia!
Tipikus tünetek, tuti a pánikbetegség.
Szerintem menj el a háziorvoshoz, csináltass EKG-t, vérképet és kiderül, hogy tök egészséges vagy. Ettől megnyugszol és meglátod, hogy jobban is leszel:)
Sziasztok. Új vagyok itt. Azt hiszem én is pánikbeteg vagyok, de nem vagyok benne biztos. A tünetek közül "csak" a (mérsékelten) erős szívdobogást, időnként lábgyengeséget ill főleg a szédülést produkálom (pl fóbia, hiperventilláció, mellkasi fájdalom soha nincs). Utóbbi - mármint a szédülés -a legdominánsabb, az a 2 pohár bort ittam jellegű, sohasem forgó, de mégis nagyon zavar, mert órákig fenn tud állni. Másfél éve azt hiszem egy gyógyszer hozta ki belőlem az egészet (mellékhatás: szédülés, vérnyomáscsökkenés) és talán ezt az érzést azonosítom azóta is tévesen, túlreagálva. Abbahagytam, 3 hónapig csönd volt (klasszikus), azóta viszont több-kevesebb gyakorisággal van, főleg hétköznap 1-2 óra (gondolom meló miatt). EKG, vérkép oké, az elmúlt 30 évben még csak egy influenzám se volt, soha előtte 1 mp-re se szédültem, szóval éles volt a váltás, talán ezért is viselem nehezen. Tudom a szédülésnek sok oka lehet, de sajnos (vagy nem sajnos) a frontin hat a dologra, 20-60 perc alatt teljesen vagy szinte teljesen elmúlik. Minimálisat szedek, kb hetente 2*0,25 mg jön össze, csak ha gáz van. (bár gondolom más örülne, ha csak ennyit kéne). Az elején ez a falra-mászok idegesség, félelem ájulástól stb is volt, de ahogy utánaolvastam a dolgoknak, ezt már többé-kevésbé le tudom kezelni, csak az a fránya bizonytalanságérzet.
Szóval van-e valami recept a szédülés-tünet kezelésére, mert arra gondolok, ha ez nem lenne, talán nem is lépne tovább a folyamat?
Szia Tamarae!
Nem értek a szcientológiához, nem is nagyon olvastam még róla. De, ha lesz időm átnyálazom a wikipédiát :)
Amúgy , ha kivizsgáltatnám magam, és megmondanák, hogy nincs semmi bajom, tuti megnyugodnék. De így...
Lusta vagyok amúgy orvoshoz menni. Most is szúúr!
Köszi Tamarae az előző hozzászólást, nagyon okos gondolatmenet. Tényleg sokat unatkozok! Lehet itt van a probléma gyökere?
Érdekes a hétvégi ivászatoktól elmúlnak a tünetek, kivéve vasárnap, amikor meg attól rettegeg (másnaposan), hogy a sok szesztől elhullok.. :( :)
Sziasztok!
21 éves lány vagyok. Egészen fél évvel ezelőttig úgy éltem mint minden normális ember. Úgy, hogy "ááá velem semmi rossz nem történhet". Boldog voltam, kiegyensúlyozott. Aztán nem is tudom mitől, talán attól, hogy véletlenül megláttam egy weboldalon egy hullát széttrancsírozva, azóta az van bennem, hogy szerencsés vagyok hogy még élek. Minden betegségre, balesetre felkapom a fejem, elkezdek keresgélni neten, és rájövök, hogy annyiféle-fajta halál, elváltozás van a világban, hogy nemsokára engem is biztos utolér, mert hát miért ne következnék én???
Eddig testi tüneteim nem voltak, csak egész nap majdnem ezen agyaltam. Aztán jött a Kolonics György halála, és az, hogy Magyarországon naponta 70 ember hal hirtelen szívhalált. Persze ennek is utánanéztem, és írták, hogy bárkivel megeshet, fiatallal-időssel egyaránt, és nem lehet kivédeni! Azóta félek elaludni, csak TV-vel tudok elaludni (holott eddig, ha ment a TV sosem tudtam elaludni). Egy ideje minden este nyomást érzek a mellkasomba, szívdobogásérzést, bordáim közötti szúrást. Nagyon rossz. És az a legrosszabb, hogy nem tudom, vajon szívbeteg vagyok, vagy ez a pánikbetegség tünete. Gerincferdülésem van, amit sosem kezeltettem, ja és van egy kis enyhe tyúkmellem. Talán ezek is közrejátszhatnak?
Nem tudom mi lehet. orvoshoz még nem mentem, mert reggel általában jókedvűen ébredek, és rájövök, h áá nekem semmi bajom. De most nagyon elkezdtem aggódni, úgyan is már napközben is szúr a mellkasom. Pl.: most is!! :( Nagyon rossz. Mindig azt hiszem, h leáll a szívem. :(
Pánikbeteg vagyok? Segítsetek! :(
Sziasztok!
Én egy 25 éves szcientológus lány vagyok, és tudom, hogy nagyon rémisztöen hangzik ez igy elsöre. De! Mivel nem csak hogy rémisztö, hanem nagyon érdekes is a történet, olvassatok el, mert akár nektek is segithet. Szóval a történetem a következö. Az elös pánikrohamom 2005-ben volt egy télen, épp egy egyetemi vizsga után (genetika).
(ezt csak példának mutatom, hogy ezeket kivülröl kellett tudni, vaolt vagy 350 db)
A vizsgán meg is buktam bár ez inkább a szerencsétlenségen múlott, mint a tudásomon, és azt hittem ettöl lettem pánikbeteg. Mert rögtön utána jelentkezett. Kb. két hónpaig rohantam orvostól orvosig, hogy segitsenek, mert egyfolytában félek, és nem tudok mit kezdeni a helyzetemmel. Féltem éjjel, féltem nappal. Akkor nem féltem, ha valaki azt hallgatta, hogy enkem mennyire szar. Maúgy mindieg féltem. Egyébként azt képzeltem, hogy trombózisom van, és rendes lábfájást tudtam szinlelni magamnak. Persze meg minden egyéb hozzá erös szivverés, izzadás, nyugtalanság, halálfélelem stb... Még a lábaim is bedagadtak, egyszerüen röhej, mir e képes az ember, és még tudatában sincs ennek. Na mindegy, Ez most egy másik téma. Gyógyszert nem akartam szedni, bár mindenhol ajánlottak vmt. Azért nem akartam, mert nem voltam depressziós, tele voltam életerövel, csak a pánikbetegség tett kétségbeesetté. Aztán mivel tele voltam kudarc élménnyel a pánik betegség miatt, elköltöztem külföldre. Én legalábbis azt hittem ezért. Közbe amúgy az állapotom normalizálódott körülbelül egy évre, mert beletuszkoltam az agyamba, hogy nyugodtank kell maradnom, nem fogok meghalni. Elfojtás. Szorognai szorongtam, de már nem rohantam orvoshoz. Hát ez még szarabb volt, de legalább már nem tartoztam az öörült kategóriába :) Szóval elköltöztem külfödre, ahol egy idö után szintén bekerültem az egyetemre, és bár kudarc élményem nem volt, azaz nem buktam meg, mégis újra rám tört a pánikbetegség. Egy-másfél év szünet után. Egy kiadás talajfizika tanulás után idegen nyelven. Megint minden elölröl. Orvosok, pszichiáterek. Senki nem segitett. Gyógyszert irtak, nem szedtem. Tudtam, hogy egy gyógyszer nem fogja megoldani a problémám. Ekkor ismerkedtem meg a szcientológiával. Nagyon fontos megérteni, hogy nem elkeseredttségemben fordultam hozzájuk, mert persze én is mindenhol hallottam, hogy "kamu", meg hogy "becsapás", "pénzlehúzás". De mivel elég kiváncsi természet vagyok, de tegyük hozzá egy pánik beteg kiváncsi természet (igy iszonyatosan féltem mindentöl, beleértve a szcientológiát is) mégis olvastam, egyre többet, és tanultam a könyveiket. Nagyon érdekes volt, és egyre jobb állapotba kerültem. Nöt az önbizalmam, meg ilyenek. De a szorongás nem nagyon múlott el, éreztem, hoyg rajtam van mint egy pecsét. Ma körülbelül két éve ismerem a szcientológiát, és nem vagyok egy nagy vallási fanatikus, nem is válltam szektássá, nem fordultam be, nem mosták ki az agyam. És tegnap volt egy nagyon érdekes felismerésem, illetve megértésem a saját életemröl. Hogy az egész szar pánikbetegség azért jött rám, mert nem értettem azt, amit meg kellett tanulnom az egyetemen!!! A szcientológiában ezt úgy nevezik, hogy a meg nem értett szó jelenségei. Tudom, hogy hihetetlenül hangzik, és nem könnyü belátni, addig amig az ember nem tapasztalja saját börén. De hidjétek el, tegnap, amikor olvastam azt a szcientológia könyvet (ami tegyük hozzá nem az elsö volt és nem is az utolsó), amiben elöre meg volt irva (kb 50 évvel ezelött iródott) hogy hogyan fog viselkedni valaki, aki sok meg nem értett szóval találkozik. Pontosan úgy, ahogy én viselkedtem. Azaz elöször csak elkalandozó figyelem, unalom, nem szereti azt a helyet, azaz az egyetemet, majd lógások aztán késöbb hisztérikus, idegeskedés, pánik. Még belsö érzések is meg voltak irva, mint belsö ür érzése, zavartság, mintha az ember nem tudná, hogy ki is valójában, meg a kényszer a távozásra. Meg is tettem. Távoztam. Méghozzá külföldre. Azaz az érzés, hogy csak el, innen el. Nagyon örültem amikor erre tegnap rájöttem, ugyanis ezzel megoldottnak éreztem az életem. Válaszokat kaptam a múltamra, és már nem hibáztattam magam a történtekért. Azt is mondhatnám, hogy tegnap óta egy új ember lettem. Nem vagyok egy buta liba, söt, igen jó képeségekkel rendelkezem és egyszerüen nem értettem, hogy mégis miért nem tudom feldolgozni az agyam a veszteséget, vagy félelemet, esetleg kudarcot, vagy miért nem vagyok képes megtanulni azt, amit kéne stb... És tegnap rájöttem. Azért, mert nagyon rossz helyen kerestem a megoldást. Egyszerüen felfoghatatlan számomra, hogy az orvosok begyógyszereztek volna, mint valami zombit, azért mert a genetika vizsgámon nem értettem meg a szavakat!!! Ugyanis ennek következtében váltam hisztérikussá, zavartá, és lettek félelmeim!!! És teljességgel lehetetlen, hogy ez másokkal is elöforduljon, ezért irtam le nektek a dolgaimat. Azt nem állitom, hogy mindenkinek ettöl van a pánikbetegsége, ilyet nem olvas az ember szcientológia könyvekben és hangsúlyozom mégegyszer én sem állitom. Mert a könyv nem a pánikbetegségröl, hanem a tanulási technológiáról szól. De nekem ettöl volt, ezt 100 %-ig tudom állitani. Annyira tisztán látom, hogy ez a dolog a helytelen tanulás milyen következményekkel járt az életemben, hogy szinte szégyellem magam miatta, de szégyellem magam miatta az egész orvos tudomány nevében is.
Köszi, öszintén remélem, hogy legalább egy valakinek segitettem!!