Pánikbeteg vagyok! (beszélgetés)
Én akkoriban a fal mellett támaszkodva mentem, fura volt, mert olyan 16 évesen jött ki rajtam, úgy támolyogtam az iskolába.
Nekem eltartott egy jó darabig, de ahogy jött, úgy el is múlt.
Biztos valami konkrét helyzet váltja ki, és hogyha az enyhül, akkor remélhetőleg elmúlik. A test sok furcsaságot csinál.
Nekem egy hónapja nagyon súlyos a helyzetem, de kb 3 éve van ez a problémám, azóta nem mentem egyedül sehova, vannak alvászavaraim..stb.
Nem fordultam eddig segítségért, de mostanra lett elviselhetetlen a helyzet és én is gyógynövényekkel próbálkoztam, semmit sem értek, sajnos csak a rendes gyógyógyszerek segítenek.
Arra írtam csak, hogyha neked az segít, akkor lehet hogy gyengébbek a tüneteid.
Én sem bántásból írtam, csak fura volt hogy azt írtad nem érted miért mérgezzük magunkat gyógyszerekkel.
Hát azért mert egyenlőre nincs más választásunk. Nagyon nehezemre esett belátni, hogy gyógyszer kell és annál is nehezebb volt elkezdeni szedni, de sokat segít. Persze ez csak átmeneti, én sem így szeretném leélni az életem.
Szia Zuzi,
Én is szoktam szédülni...
A szédülés azt jelenti nincs stabilitás az életedben.
Valamiben bizonytalan vagy.
Pl én a második gyerekkel kapcsolatban. Amíg nincs válasz vagy tett, addíg szédülsz. Sajna!
Üdv
Barack
Elnézést szeretnék kérni, nem ítélkezni akartam. Én csak azt írtam nem értem.. Nyilván nekem nem volt olyan súlyos a helyzetem? ezt te nem tudhatod. Bizonygatni sem akarom. Mindenkinek a saját állapota a legnehezebb. Írtak fel nekem is gyógyszert. Kaptam injekciót is. És ahogy olvasom te még az első hónapokban vagy. Én már a sokadik évben. Jogosan látom be hát, hogy a gyógyszer nem csinál semmit. És ezt az orvosom is megmondta.
Még egyszer elnézést kérek, nem akartam senkit sem megbántani!!! Csak azt szeretném ha olyan megoldás lenne ami erre természetes gyógyír, és ha addig az nincs akkor megtanulni megszabadulni azoktól a dolgoktól amik fogva tartják az életem. Ennyi.
Nekem volt hasonló jópár éve. Vizsgáltak mindennel, hallást, egyensúlyt, tettek a fejemre olyan tappancsokat (nem jut eszembe a neve a vizsgálatnak:), de semmit nem találtak.
Végül, mint sok betegségemnél azt mondták, hogy pszichoszomatikus, vagyis lelki eredetű a baj.
Lehet, hogy nálad ez a pánik része..
Hááát, ez engem inkább arra emlékeztet, ahogy a poén tartja: "A dohányzásról leszokni gyerekjáték. Nekem is már vagy háromszor sikerült." :S
Ezzel együtt Isten ments, hogy elrontsam a kapaszkodódat! :) Nagyon drukkolok, hogy jobban légy!:*
Én nem mérgezni szeretném magam a gyógyszerekkel, hanem ahogy a nevében is van, gyógyulni.
Nem szándékozom az életemet gyógyszer szedéssel tölteni, de az orvos elmondta, hogy az első pár hónapban muszáj lesz, amíg enyhítjük az állapotot.
Nálam ugyanis úgy volt eddig, hogy felébredtem, a szívem majd kiesett, elkezdtem zokogni, aztán jött egy roham, aztán még 7 órás sírás, estefele egyre több roham, se aludni, se enni nem tudtam, csak rettegtem, szorongtam folyton, ha jó napom volt, akkor volt benne egy-két normális óra.
Én is gyógynövényekkel kezdtem és imádkoztam mindennap és próbáltam koncentrálni a gyógyulásra, de semmi sem változott és abban az állapotban már élni se volt kedvem tovább.
A gyógyszer néha muszáj. Most hála a Rivotrilnak nem szorongok egyfolytában, ami tudom, hogy csak a tünetet nyomja el, de amíg magát az okot meg nem találjuk és meg nem gyógyulok, addig kell.
A barátok pedig jók, mellettem is voltak emberek, de ők csak helyeselni tudnak, meghallgatni és kész. Így a probléma megmarad, csak körbe-körbe járod újra, meg újra, mert meghallgatnak, de válasz nincs.
Pszichiátenél még csak egyszer voltam, de pár mondatban annyi érdekeset mondott, amit hosszú évek önelemzésével sem jöttem rá.
Én utálom a legjibban a tudatmódosító szereket és a nyugtatókat és altatókat! Soha életemben egy darabot sem szedtem be eddig belőlük! De most egyszerűen nem vagyok életképes enélkül és ez átmeneti.
Én is féltem a függéstől, de orvos utasításai alatt hagyod abba, akkor rendesen abba lehet hagyni. Énpedig azo leszek, hogy pár hónapnál tovább ne kelljen szednem, hogy ne legyen függőség.
Ne ítélkezz mások felett a gyógyszerszedés miatt, nyilván neked nem olyan súlyos a helyzeteted és elég a gyógynövény. Nekem és sokaknak másoknak az nem elég, mert gyenge.
Sziasztok!
Szeretném kérdezni, hogy szedett-e valaki, vagy ismeri-e a Jarvis nevű gyógyszert? Tapasztalata volt e vele kapcsolatban? Nekem ma írta fel dr. félek elkezdeni szedni, de majd látom. Ez kb. már a tizedik gyógyszer amit próbálok. Javulás pedig: nem vagyok a régi.(nagyon nem) Az orvosom ma új varázsmondatokat tanácsolt nekem pl: "ahogy máskor is elmúlt, úgy most is el fog majd múlni.."
(Mostmár nem fogok aggódni, csak el ne felejtsem ezt a mondatot!)
Ok, meg van! Ez egy egyszerű hányingercsillapító...
Ha ezt nem szeretnéd szedni, van egy homeopátiás hányingerellenesz szer, 30 db 900 ft...
De szerintem 2-3 hét és elmúlik a hányinger, ha nem, akkor nem jó a gyógyszer (velaxin)!
Sziasztok!
A milgammáról én találtam valamit. Simán beírtam a google-ba és kiad egy csomó mindent. Ott el tudod olvasni.
Szia Barack.
Muszáj birni,sokszor álltam már talpra..
Csak mostanában sok a vita a férjemmel,mert ha valami történik ő megy az anyjához és én sokat sirtam ezen,hogy nekem nincs kihez rohannom,nincs anyu,pedig hiányzik akár milyen is volt..Szóval még egy akadály amit le kell küzdenem..Hiába van itt nekem a férjem elég sokszor elpityergem magam mert egyedül érzem magam..Sokat vagyok egyedül és hiányzik néha a jó szó a kedvesség..Sajnos a férjem meg nem az a tipus aki sürün kérdezgeti hogy vagy mi van veled...Anyosom itthon van egész nap lemehetnék hozzá de tőle meg csak a mit csinálok rosszul lemezt hallgatom..Meg azt hogy mennyit változott a fia mióta elvett,de hátrányára..Na akkor inkább az egyedüllét..
Még mindig nem értem miért jó mérgezni magatokat, különféle gyógyszerekkel. Én Nervenpflege-t veszek be ha már nagyon nem bírom. Ez tiszta gyógynövény. Hatása ugyanaz mint a tablettáknak. Elhiszed, hogy hat és kész. Gyógyszertől nem fog meggyógyulni senki, nekem ezt az orvosom is megmondta. Plusz ennek nincs mellékhatása, és hozzászokni sem lehet. Nekem ez fontos, mert szerintem nekem a függéstől van fóbiám:-)
A pszichológus és pszichiáter jó akkor ha nincs más aki meghallgat. Vagy a csoport terápia hasznos. Én erre a fórumra is úgy tekintek mint csoportterápiára:-) Jó, hogy idetaláltam!! Amikor sok barátom volt, és jártam társaságba, azt sem tudtam mi fán terem a depi vagy a szorongás, a pánik. Nem maradt egyedül az agyam. A barátnőkkel naponta kibeszéltük magunkat, és támogattuk egymást. Az vajon nem olyan mint egy saját pszichológus? Csak elmélkedek..
Lehet, hogy azért mondta!:D
De először félreírtam a pontos neve: milgamma
Megpróbálom belinkelni: <a href="http://kafarnaum-gyogyszertar.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=155&Itemid=27" target="_blank">Milgamma</a>
Sziasztok ! 5 éve vagyok pánikbeteg. Előszőr Remeront, xanaxot szedtem. Jobb lett. Jelenleg pánikrohamom nincs, de erősen szorongok. Elmentem psychiáterhez /másikhoz/, de nem igazán sikerül beállítani a gyógyszereket. Előzőtől(Remeron) + 10 kg. Jarvis, Aurorix nem bírom-gyomrom-hányinger.
Valaki tudna esetleg valamit ajánlani-mellékhatás mentes, nem hízlal, gyomrom is bírja. -ÁLOM
Valaki tud olyanról, hogy az antidepresszáns szedése mellett vagy miatt jönnek elő a reflux betegség tünetei.(hányinger, köhögés, gyomorégés)
Jelenleg csak xanaxot szedem, jobb a gyomrom, bírok enni.
Egyébként remeron szedésekor is fél évig rossz volt a gyomrom. (tükrözés-dg: refluxbetegség-teljesen nyitva van a gyomorszáj)
Fél év után gyógyszerekkel, diétával, rendeződőtt.
Ha valaki tud kérem segítsen ! Köszönöm szépen.
Pedig én direkt azért váltam el, hogy őt megkíméljem a rosszabbtól, a részeg apjától, hogy neki ne azt kelljen átélnie amit nekem míg felnőttem, és azóta is. Mindig mondja: Anya ne aggódj már annyit, tudok magamra vigyázni. És mégis mindig ő megy visszamenni hogy be van e zárva a kapu, hogy ki ne tudjon jönni a kutyája, és hogy minden rendben van e, mert fél hogy leég a ház, stb. Ugyanakkor annyira életre való csaj ám:-) Hogy azért büszke vagyok rá! Rosszabb mint 3 fiú, de annyira gondoskodó mint egy angyal!
Étvágyával szerencsére nincs gond. Én viszont szülés után 46 kg-ra fogytam és így évek múlva is csak éppen hogy 50 vagyok. Régen halálfélelmem volt, hogy olyan vékony vagyok, mert mindenki csak azt mondogatta, hogy milyen vékony vagyok. Ha evés közben hozzám szól valaki vagy valami feszültség van, rögtön fulladozni kezdek. És inkább elvonulok egyedül enni valahova. Sokáig szenvedtem azért is mert nem tudtam társaságban, idegenekkel enni. Egyszerűen nem ment le. Sokáig reggelente is hányingerem volt míg le nem tuszkoltam az első falatot.. Ez valakinek ismerős?
Már jó az étvágyam ha minden rendben van, hónapokig nincs panasz. Most tegnap elkezdtem omega3-at szedni, olvastam róla ezt azt, gondoltam kipróbálom.
Kérdés.. Hogy csináljam, hogy a lányom ne ennyire szorongjon? Nagyon jó a kapcsolatunk, egy ágyban alszunk. Biztonságban van. Próbálok mindent máshogy csinálni mint velem volt, úgy viselkedem vele, mint ahogy én vártam volna el a szüleimtől. Bocs hogy ennyit írok! De mindent elolvasok amiket ti is írtok ám! Nagy segítség az, hogy olvasom mások "megoldásait".
Szia Pega,
Nem akarok "belédrügni" de több, mint valószínű, hogy a gyerkőc miattad szorong... :(((
Most már értem miért mondta a gyerekorvos a férjemnek, amikor a fiam 4 ónapos volt, hogy sürgősen csináljak valamit a pánikommal...
Egyébként a Nagynéném mesélte, hogy valami csatornán látott olyat, hogy a gyerek 1,5 évesen nem volt hajlandó rágni. A dokik megállapították, hogy azért nem rág, mert a szülők állandóan veszekednek, a gyerek nem érzi magát biztonságba, nem kapja meg a "neki járó" szeretetet, figyelmet.
És tulajdonképpen én is ezért vagyok pánikbeteg!
De ahogy elolvasgatom itt a fórumot számomra is az szűrődik le, hogy a legtöbb pánikosnak agyerekkorába keresendő a probléma...
Üdv
Barack
Megpróbáltam megnézni a neten mi is ez a Milagramma, de semmi sem találtam róla, ez valami új dolog lehet...
Ha bírod, próbáld meg a tejet meginni, ha simán nem , akkor kakaóként...
Én is 75mg-al kezdtem, de már 3-4 hónapja "csak" 50 mg-ot szedek és ugyanúgy érzem magam.
Érdekes dolog az az agy...
Ja én Xanaxot szedek mellé.
Éjszaka tudsz aludni?
Mert az antidepiknek van vérnyomás növelő hatása, és felpörögve érezheted magad éjjel...
Barack
Szia Annamária,
Hát nem semmi a történeted... Le a kalappal, hogy még épp ésszel bírod a dolgokat!
Egyébként nem maga a szülői alkoholizmussal volt a baj, hanem a szülői bizalom, a szeretet hiánya...
Ezt onnan tudom, mert a férjemnek alkoholista volt az Anyukája és alkoholista az Apja is.
Megkérdeztem a dokimat, ugyan mondaná már meg, akkor a férjem miért nem lett pánikbeteg, én meg igen (nálunk nem volt alkohol)?
Azt mondta, amit az előbb írtam, hogy hiába voltak alkoholisták a szülei, a szülői szeretet és bizalom átsejlett az alkoholizmuson, és ez a gyereknek elég.
Elég, ha biztonságban és szeretetben érezheti magát még akkor is, ha a szülei a nagybaltát dobták utána...
Érdekes dolgok ezek...
Barack
Szia Barack!
Hát én is azt szeretném tudni, hogy mire jó a milgramma!:) Egyáltalán nem tudom.
Felhívtam a doit, hogy eléggé megviselte a gyomromat a Velaxin, mert most kezdtem csak szombaton szedni és először Magne B6-ot mondott, hogy akkor szedjek előtte azt, aztán visszahívott és azt mondta, hgy inkább ezt a milgamma drazsét szedjem, de nem igazán értem miért.:)
Tegnap este bevettem a második Velaxinomat és volt megint egy kis hascsikarás, de aztán semmi bajom nem lett tőle. Lehet, hogy a milgamma miatt, nem tudom.
Én egyenlőre 75mg-os Velaxint szedek, mellé 3x1 0,5 mg-os Rivotrilt.
Szia Mező,
Én Effectinnel kezdtem, ami egyenlő Velaxin, rögötön "befogadta" a szervezetem.
Utána a egy másik doki a Velaxin retardot írta fel, semmi bajom vele, most már "csak" sima Velaxint szedek 50 mg-ot.
Amikor nekem elsőre a Seroprámot írták fel, akkor azt javasolta az orvos, hogy igyak tejet, vagy kakaót, ha hányingerem van.
Mikor kezdted a Velaxint?
Mert kell azt hiszem 3 hónap "hozzászokási" idő...
Egyébként a milagramma mire jó?
Barack