Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Pánikbeteg vagyok! fórum

Pánikbeteg vagyok! (beszélgetés)

12426. Dudi5
2008. okt. 22. 18:38
Jártam több pszhiáternél,pszhihológusnál a 22 év alatt,de sajnos nem sikerült senkivel megoldanom ,feldolgozni a fájdalmakat.Bennem van a hiba?Tavaly rátaláltam egyre,aki pozitív hatással van rám,de sajnos nem tudok odajárni,csak ritkán.magánként nem praktizál,amúgy meg reggeli órákban kellene menni,de olyankor nincs kisérőm,a férjem nem tud elszabadulni a munkahelyéről,a lányom suliban,más meg nincs aki el tudna kisérni.Én már semmi kiútat nem látok,már nem is tudom elképzelni milyen lehet önállóan járni,kelni,élni.már annyira begyöpesettem,hogy beszélni is nehéz mással.Sajnos,az ősz sem kedvez a hangulatomnak,és én az ünnepeket sem szeretem,tiszta depi vagyok karácsonykor.Pedig szretek készülni rá,de mégis csak sírás kerülget.Nincs kiút.
12425. 81002da781 (válaszként erre: 12423. - Pega.)
2008. okt. 22. 10:23

Szia Pega,

Ezen jöt mosolyogtam (bocsi):"Valahogy furán vagyok összerakva"

Itt mindenki furin van összerakva, vagyis nem hanem inkább érzékenyebb... Kicsit gyengébb az idegrendszerünk, mint másoknak, részben a mi hibánk, részben genetika...

Én sokáig azt hittem látok dolgokat, néha féltem magamtól, mert néhány kijelentésem bejött, de azután ráébresztett az egyik doki, hogy nem megérzem, csak érzékenyebb vagyok dolgokra...

Barack

12424. 81002da781 (válaszként erre: 12422. - Nyuszisüni)
2008. okt. 22. 10:19

Szia Nyuszisüni,

Sajna nincs sablon és ez ebben a furmányos...

Kinek mi segít...

Nekem az segít, ha a dokival megbesuéljük a múltat-jelent, és van 1 hetem az agyamba máshelyre tenni...

Nehéz ezt így leírni, de megpróbálom érzékelteteni...

Nos egy Tréningem alkalmával bevillant egy kép, egy őszi kép, ahogy látok egy utat a gyönyörű pompás színű fák között, a nap áttűz a fákon. Olyan mintha ott lennék, de még sem csak látom...

Ebből a doki kihámozta, hogy az elmúlás, Anyám eleresztése. Annyira jól sikerült a kibogozás, hogy a dokinál pánikrohamo kaptam. Ez azt jelenti beletrafáltunk...

Vagy sokszor álmodtam azt, hogy nem tudok mozogni, csak fekszem, és nem tudok beszélni, nem érek el a villanykapcsolóig. A Dokimmal kibogarásztuk, hogy valamin nem tudom túl tenni magam, persze Anyámhoz vezetett az út...

Szóval valami ilyesmi, de lehet egy kérdés is az orvostól, ami az agyadban helyre rántja a dolgokat pl: Miért függ még mindig érzelmileg az Anyjától? És akkor elgondolkoztam, és rájöttem nekem már más életem van...

Remélem tudtam segíteni!

Nagyon rögös az út, de ha végig mész rajta talán a végén ott a gyógyulás!

Rólam csak annyit, hogy doki előtt csak ültem ebben a házban, most meg kijárok a játszóra a gyerekkel és Anyukákkal beszélgetek...

Üdv

Barack

12423. Pega. (válaszként erre: 12411. - Laura0504)
2008. okt. 22. 08:27

Ezt a könyvet én is most olvastam egy hónapja kb. És nagyon nagyon jó volt. Sírtam is, meg picit remegtem is, olyan hatással volt rám, mikor ráismertem a problémákra, és hogy egyszerűen az a megoldás hogy megbocsájtok magamnak, és feloldozom magam. "Aki olvasta, tudja." Alkalmazom a technikát azóta is. A múltbéli dolgokra nagyon jó. A jelenlegiekre meg nem mondhatom azt, hogy már régen történt, és stb. Itt jól jönne a segítség.

A barackra allergiás vagyok, a legkisebb mennyiségben is.. Azt nem tudom kipróbálni. De az Omega3-ról egy hét szedés után jók a tapasztalataim:-) Az agyam sokkal frissebb, nem érzem a szédülést, és a nyomottságot. A Valerianát, egy rohamom alkalmával kipróbáltam, szörnyűbb volt mintha nem vettem volna be. Annyira hirtelen nyugtatott le, hogy fél perc alatt üres lett a fejem,jobban féltem mint szoktam és csak bőgtem, meg remegtem. Ugyan aludtam utána egy jót. De inkább kidobtam. Ez saját tapasztalat, lehet másra nem így hat.. annak jó megoldás. Citromfűteát is kipróbáltam, egész éjjel izzadtam, le kellett zuhanyoznom mert úgy fáztam, és hatalmasakat vert a szívem. Valahogy furán vagyok összerakva:)

12422. nyuszisüni (válaszként erre: 12420. - 81002da781)
2008. okt. 22. 06:15

Szia, Őszibarack!

Köszönöm szépen a válaszodat. Azt szeretném megkérdezni, hogy van-e valamilyen "sablon" vagy tematika arra, hogy ezeket a lelki sebeket hogyan dolgozzuk fel? Mi a jobb, elgondolkodni, belemerülni, vagy inkább "elfelejteni"? Mert egy ördögi körnek látom, mindkettőt megpróbáltam. Most pszichológushoz fogok menni, hátha ő ebben tud segíteni. Ugyanis: Tudom, hogy mi váltotta ki a pánikomat, de olyan élethelyzetben voltam, hogy nem tudtam kilépni belőle. Most meg már sok minden "megjavult", most ugyan ki tudok lépni belőle, de jobb lesz tőle? A múltat feldolgozni biztosan lehet, de elfelejteni sohasem! Ha nem veszek róla tudomást, az sem megoldás, mert ha letakarom, akkor is ott van, ezt hívják struccpolitikának! Köszönettel: Nyuszisüni

Szóval nagyon próbálkozom!

12421. 81002da781
2008. okt. 21. 22:14

Egyébként milyen ótvar egy betegség ez a pánik.

A gyerkőccel elmentem a közértbe sötétedéskor, és a buszról leszálva egy csomó ember közeledett felénk.

Naná, hogy úgy éreztem magam összeesek...

Most meg amikor altattam a gyerkőcöt megint elkapott az a régi gondolat, hogy én nem is vagyok pánikbeteg, mi is az a pánik????

Utálom ezt a hol fent hol lent libikóka állapotot!!!

12420. 81002da781 (válaszként erre: 12418. - Nyuszisüni)
2008. okt. 21. 22:10

Szia Nyuszisüni,

Sajna igen meg kell minden bánatoddal kűzdened, fel kell dolgoznod!

Amíg nem dolgozod fel, nincs gyógyulás... :(((

Kitartást!

12419. 81002da781 (válaszként erre: 12415. - 38dde8705e)
2008. okt. 21. 22:08

Szia Zuzi,

Érdekesen alakult a pánikom...

Az első 3 hónap vacakabb volt, mint általában, de utána jobb lett.

A 12324-es hozzászólásomban írtam róla...

Azóta persze eszembe jutott, hogy volt rémálmom is terhesség alatt, amikor a hasszurira készültem, többek között kék szemek pislogtak rám egy jutaszákból.

De volt olyan éjszaka, több is, amikor a férjem nem tudott aludni mellettem, mert úgy dobogott a szívem, hogy a párnáján keresztül hallotta.

De nekem az is közrejátszott, hogy akkor volt a "nagy" kórház átalakítás, és a szülés előtti 2, héten "utcára" tettek a Rókusból, az új orvosom meg közölte, hogy csak a 20. hétig vállal szüléseket.

Szóval nem kis cécó volt a terhességem körül, de nem egészségileg, inkább lelkileg...

Barack

2008. okt. 21. 19:54

Sziasztok!

Új regisztrált tag vagyok, 16 éve pánikbeteg és depressziós. Ez idő alatt folyamatosan gyógyszereket szedtem, több alkalommal voltam kórházban is. Az alvászavaromra kaptam gyógyszert, amitől még annyira sem aludtam, de a lelkemből feltört az a sok bánat, ami miatt ilyen beteg lettem.

A gyógyszert természetesen már elhagytam, de a fájdalom nem igazán szűnik meg. Lehet, hogy ez azt jelenti, hogy ideje szembe néznem vele? Magyarul: Meg kell küzdenem vele? Kérem, hogy akinek volt már ilyen vagy ehhez hasonló tapasztalata, az írjon! Köszönöm szépen!

12417. 71494e8723 (válaszként erre: 12416. - 71494e8723)
2008. okt. 21. 18:37
Javítás: "nem mindenkinek elég a gyengébb hatóanyag"
12416. 71494e8723 (válaszként erre: 12411. - Laura0504)
2008. okt. 21. 18:36

Nekem a Valeriana semmit sem használt, azt mondta egy ideggyógyász régebben, hogy nem csodálja, hogy nem hatott, mert az majdnem olyan, mintha csak placebo lenne.

A citromfű este jó volt, de az is csak nyugtató mellett.

Én egyfolytában a gyógyuláson vagyok, szóval nem ettől függ, mindenkinek elég a gyengébb hatóanyag. Eleinte legalábbis.

Érdemes azért kipróbálni, én csak a személyes tapasztalatomat tudom írni, hogy nekem kevés volt.

Irtóztam a gondolattól, hogy stresszoldót szedjek be, számomra minden ilyen drognak számított, de olyan szörnyű volt az állapotom, hogy a gyógyszer most igazi enyhülést hozott.. Nem nagyon akartam tovább abban a szorongásban élni, úgyhogy nekem szabályosan életet mentett.

12415. 38dde8705e (válaszként erre: 12413. - 81002da781)
2008. okt. 21. 17:37
Amikor terhes voltál,hogyan alakult a pánikbetegséged?Jobban voltál,vagy nem válltozott semmi.
12414. bedina67 (válaszként erre: 12413. - 81002da781)
2008. okt. 21. 17:11

Nekem is a szüléseket követően jött ki az allergiám, 38 évesen.

Érdekes nem, hogy mennyire hasonlóak az "egyéb" nyavalyáink is:))

12413. 81002da781 (válaszként erre: 12407. - Pega.)
2008. okt. 21. 15:06

Allergiából nekem is van vagy 100. :(((

Multkor a tüdőgondozóban az asszisztens nő csak úgy sóhajtozott, amikor a tűszúrásos vizsgálatot csinálta....

Egyébként amikor terhes lettem, allergián se volt...

Érdekes...

12412. 81002da781
2008. okt. 21. 15:04

Most olvastam 1 jó címet: Illatos Xanax: a citromfű

Egyébként ha már gyógynövények, ha van valakinek ideje kikutatni, én itt a neten találtam régebben egy olyan oldalt, ahol illóolajat árult valaki szorongásra és pánikra meg persze más egyéb problémára.

Nem 1 komponenses, hanem valami összetettebb valami volt ha jól emlékszem 3eFt körül...

12411. Laura0504 (válaszként erre: 12410. - 71494e8723)
2008. okt. 21. 14:16
Nekem nagyon jól bevállt a citromfű tea, meg a Valleriana!! Nagyon ritkán vannak csak rohamok!! (ami előtte mindennapos volt, mára havi 1x) De ehhez nagyon át kellett programoznom az agyam( Éld az életed: Louise L. Hay)
12410. 71494e8723 (válaszként erre: 12408. - Bedina67)
2008. okt. 21. 14:01

Én orbáncfű kapszulát szedtem, emellett halolaj kapszulát javasoltak és citromfű teát.

Nekem ezek nagyon kevés segítségnek bizonyultak, de hátha segít.:)

Még talán az orbáncfű kapszula ért a legtöbbet, abból is a Swanson féle (St. John's Wort).

12409. Laura0504 (válaszként erre: 12408. - Bedina67)
2008. okt. 21. 13:54

Szia!!

Biztos, h. nagyon sok jó hatása van a sárgabarck magolajnak, én úgy tudom, h. daganatos betegségekre szokták használni, mert csökkenti a sejtburjánzást!

12408. bedina67
2008. okt. 21. 13:30

Sziasztok!

Ma a gyógynövényboltba ajánlották, hogy szorongásra, pánikra próbáljam meg a sárgabarackmag-olajat szedni. Állítólag nagyon jó idegnyugtató!

Tudtok róla valamit?

Más.

Volt már olyan "élményetek", hogy nem éreztetek ízt és illatot? - nem nátha, megfázás miatt, hanem csakúgy spontán-

12407. Pega. (válaszként erre: 12398. - 81002da781)
2008. okt. 21. 12:05

Allergia.. hmm. nem tudom felsorolni hányféle allergiám van már, és abból visszamaradt asztmám. Megszoktam, ha felfedezek egy újat, már csak nevetek rajta:) Ez már nem bosszant. Nem viszem túlzásba a gyógynövényeket sem.

Amit a gyerekről írtál, hogy vigyázni próbál rám, mert csak én vagyok neki, ez lehet hogy így van. Ezért vagyok vele a legtöbbet amennyit csak tudok. Szétszórtnak nem mondanám magam, pláne nem vele kapcsolatban. Elég határozott szigorú anya vagyok szerintem. De mivel szüleimmel élünk én is "gyerek" vagyok valamilyen szinten a szemében. Ezért gyakran helyre kell tennem. Az orvos azt mondta majd akkor elmúlnak a tüneteim ha lesz egy párom, és elköltözünk. Igen.. tudom mit kéne tennem. De ezek nem csak rajtam múlnak! Szerintem mindenki titkon tudja mit kell tennie, csak a hogyant nem. A szédüléshez hozzászólva.. Én 2 évig szédültem és volt hányingerem úton útfélen. Mindig azt hittem azért mert gyenge vagyok, és régen ettem. Evés után mindig megnyugodtam. És elmúlt a szédülés.. Fél órára. Ebből maradt fennt az a dolog, hogy sehova nem megyek úgy, hogy nincs nálam valami ennivaló. Bár nekem erős remegés is hozzájött.

12406. 81002da781 (válaszként erre: 12400. - 38dde8705e)
2008. okt. 21. 11:45
Ja és kellene valami relaxációs technikát tanulnod...
12405. 81002da781
2008. okt. 21. 11:41

Szóval a párodnak nem tudsz úgy megnyílni, mint egy idegennek...

Mi sokat beszélgetünk a férjemmel, de az nem ugyanaz, mintha a dokimmal beszélgetnék.

Pl. tegnap megkérdezte miért vagyok szomorú? válaszom az Apád alkoholizmusa. Naná, hogy felkapta vizet...

12404. 81002da781
2008. okt. 21. 11:37
De csinálhatod azt is, amit én, hogy a kerületi pszichiáter írja a gyógyszereket, és fizetett pszichológus gyógyítja a lelkemet...
12403. 81002da781
2008. okt. 21. 11:36
nem külső, belső :(
12402. 81002da781 (válaszként erre: 12400. - 38dde8705e)
2008. okt. 21. 11:34

A párod nem jó segítség, ő nem látja a külső okokat, egy független pszihoterapeuta kell.

Szerintem mindenképp gyógyszer, mellette pszichoterápia, majd le lehet állni a gyógyszerekkel.

Sajna komoly szorongásra nem jók a gyógynövények...

Te pedig rendesen szorongsz...

12401. 71494e8723 (válaszként erre: 12400. - 38dde8705e)
2008. okt. 21. 11:22
Lehet, hogy ő belülről látja a helyzeteted és elfogult, lehet, hogy külső segítség kellene, egy pszichiáter vagy pszichoterapeuta..
12400. 38dde8705e
2008. okt. 21. 11:14
Visszatérve a tegnapi témámhoz,hogy nem tudok elmenni egyedül sehova,így még dolgozni sem/pedíg jol jönne a pénz/ahogyan már írtam segítségem van pszihologus,párom.De mégsem megy elhitetni magammal,hogy nem fog történni semmi.Mit tegyek még?
12399. 81002da781 (válaszként erre: 12397. - 38dde8705e)
2008. okt. 21. 11:11

pl én nem tudom vállaljak-e második gyereket...

Vagy kiállok az egész család előtt a nem válasz előtt, vagy "csinálunk" a férjemmel egy kistesót...

Vagy pl a dokim megkérdezte, hogy ennyi idősen miért függök érzelmileg az Anyámtól?

Akkor én elgondolkoztam, és rájöttem, hogy nekem szerető férjem, gyerekem van, tényleg mi közöm is van Anyámhoz???

Ilyenekre gondolok, persze nem tudom, hogy a te életedben mire kellene a választ megtalálnod, ehhez kellene egy jó pszichoterapeuta...

12398. 81002da781 (válaszként erre: 12392. - Pega.)
2008. okt. 21. 10:59

Szia Pega,

A gyógynövényes szerekkel nincs semmi baj, csak 1 dolog, hogy allergiát lkaphatsz tle egy éltre. :(

Pesze nincs hozzászokás, de telitődik a szervezeted a növény alkotórészeivel, és akkor jön az allergia, mégpedig nem is akármilyen.

Ezt tapasztalatból tudom, én Darmfleg-ét szedtem krónikus székrekedésre, allergiám, és allergiás asztmám lett tőle. :(

Más...

Gyerkőc...

Szerintem azért ilyen gondoskodó veled, mert látja, hogy eseleg szétszórt vagy, szeretne rólad gondoskodni, fél, hogy elveszít, hiszen te vagy a biztos pont az életében, így úgy éri vigyázni kell rá!

Nem tudom mit kellene tenned (konnyű nekem kívülről szövegelni), csak kapizsgálom, hogy egy jó pszichoterapeutához kellene eljárnod, biztonságot elérni az életedben.

Bocsi, ha szavaimmal megbántottalakvolna...

Üdv

Barack

12397. 38dde8705e (válaszként erre: 12394. - 81002da781)
2008. okt. 21. 10:46
Mit értesz az alatt,hogy nincs válasz vagy tett?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook