Miért kell segítenünk azoknak a deviza hiteleseknek, akik teljesen feleslegesen vettek fel hitelt? (beszélgetés)
Akkor ez egy jó döntés volt, vannak még megfontolt esetek,ennek örülök!
:)
"Mérlegelni kellene azt is, hogy mekkora összeget vett fel és mire? Mármint mennyi a fizetése?"
Mennyi a fizetés azt írtad, és nem hogy mennyi VOLT a fizetése. De ilyeneken nem állok le főleg azok után ha Te ilyen hangnemet ütsz meg. Csak gondolkozz kit hülyézel le kimondatlanul, olyan is van, hogy Te írsz valamit félre.
Különben meg az, hogy ezen lovagolsz is mutatja, hogy nem érted miről van itt szó.
Mert akinek nincs fizetése az nem is vett fel hitelt!
Kérlek olvasd el rendesen amit írunk!!!!!!!!
Félre értettél!!!!!!!!!!!
Én azt írtam, hogy amikor felvette a hitelt akkor mennyi volt a fizetése?
Persze csak amikor felvette a hitelt valószínűleg számolt azzal, hogy elveszti a munkáját és úgy ítélte meg, hogy van annyi tartaléka, vagy más forrásból, de megtudja oldani pár hónapig még azt, hogy törleszteni tudjon. Csak közben történt ez a fordulat és azzal viszont már senki nem számolt előre, még a legtanultabbak sem, hogy duplájára nőnek majd ezek a részletek. És mindemellett még a munkaerőpiacon is akkora válság alakul ki, hogy munkát sem fog találni. Így nincs munkája, nem is talál, a részlete már több mint a duplája és elfogyott a tartaléka is.. Ha lehetett volna számolni ezzel akkor nem érintene ez tömegeket. És nyilván mikor felvette a hitelét számolt az árfolyam ingadozással is, minimálissal. De ekkorával még a szakemberek sem, nemhogy az utca embere.
És azt irod mérlegelni kellene mekkora a fizetése.. és annál mit mérlegelsz akinek nincs fizetése?
Ezt kéne megértenetek, hogy itt munka nélkül maradt emberekről van szó. Persze nyílván van olyan is aki dolgozik és ígyis fizetés képtelenné vált/válik, de azt hiszem ők vannak a kérdésben kisebbségben.
Nem ítéltelek el, nem vagy egyedül a hozzáállásoddal, de lenne értelme mindenkinek egyenként leírnom? Különben én nem figyelem, hogy ki írja, hanem olvasom sorban és amire úgy gondolom reagálok. Sajnálom ha ezt úgy vetted, hogy Téged támadlak. Én csak a véleményemet írom.
És még annyit, igen leírtad a kivételeket, de akkor miről is beszélünk? Hiszen pont akit kivételnek titulálsz azokról van szó. Mással nem sok értelme van foglalkozni, őket a kormány tervezet sem érinti :)
Ha elveszti a munkáját és azért nem tud fizetni teljesen mindegy, hogy deviza vagy Ft. hiteles! Szerintem!!!
Remélem azért mérlegelni fogják, hogy ki és miért nem tudja fizetni!
Mérlegelni kellene azt is, hogy mekkora összeget vett fel és mire? Mármint mennyi a fizetése?
Nem tudom mit olvastál, mert
A 40.hsz-ben írtam, hogy számomra is van kivétel.
A 67.hsz-ben újra leírtam a kivételeket.
Egy szóval sem írtam, hogy bűn és azt sem, hogy ezzel engem kár érne, egyáltalán nem háborgok csak írom amit gondolok, ne adj szavakat a számba.
Ha visszaolvasol többen egyetértenek velem és te mégis engem tüntettél ki a válaszaiddal, ezt külön köszönöm.
Pár soromból sikerült ilyen jól megismerned, ez nagyon jó emberismeretre vall.
Köszönöm a jó kívánságaidat, én azt kívánom neked, hogy "csak" annyit segíts te is az embereken amennyit én már segítettem. Legyen szép napod. Befejeztem a válaszolgatást, mert két malomba őrölünk és így nincs értelme.
Node arra adjatok választ, hogy az emberek miért nem úgy döntöttek, mint én anno, hogy inkább kisebb lakást veszek, kevesebb hitellel, de az forint hitel legyen, hogy nehogy a jövőben az árfolyamváltozás elúsztassa ez egészet?
Ezt nem tudták,vagy nem akarták tudni azok, akik a jóval alacsonyabb kamatozású, ámbátor ingatag hiteleket vették fel?
Leírtad a lényeget!!!!!!!
Eddig csak olvastam a hozzászólásokat! A lányomék is devizahitelesek és szerencsére még tudják fizetni! De mi lesz ha valami okból elvesztik a munkájukat! Mert bizony a mai világban benne van a pakliban! Nekik is a duplájára nőtt a kölcsön összege de becsülettel fizetik!Sajnos nem mindenki ilyen szerencsés! Nem dobta utánuk a bank a pénzt mert bizony elég sok időbe telt mire elbírálták, hogy megkaphatják e! Nem mindenki tudja megoldani, hogy a szülőkkel éljen! Nálunk is érdekes lenne ha a 2 szobás panelben élnénk 4-en! Ezért vettek fel kölcsönt, hogy elkezdhessék a maguk kis életét!
Kb. 3 éve vettem fel a Ft hitelemet, amikor még szó se volt válságról. Már akkor tudtam, hogy nem fogom megkockáztatni az árfolyam ingadozását, így én nem kettőegészarkármennyi %-os kamatra, hanem 10%-ra vettem fel a Ft hitelemet; mert beszari voltam!
A devizahitelesek röhögtek rajtam, nem vagyok normális, stb.
Minden épeszű ember tudja, hogy az árfolyam változik, én pedig utálom a változékony dolgokat,így egy teljesen fix kamatozású , ámbátor drágább hitelt választottam.
Mindenki viselje a maga döntésének következményeit.
Én csak azt nem értem, hogy miért kellett mindenkinek lakáshitelt felvenni? 0 ft önerőre is rengetegen vettek fel, mégis miért? Mit gondoltak? ...
Én nem sajnálom őket, és éppen azért, mert a környezetemben élnek néhányan akik azért vettek fel, mert összeházasodtak, és nem akartak a szülökkel élni, pedig ki lehetett vona alakítani egy saját lakrészt.
Mérlegelni kellett volna a sok hitel felvétele előtt...
Lemaradt.
Igen, örülök, hogy nem vagyok rászoruló és érdekes, hogy a gyerekeim se.
A társadalomban nem csak a dolgozók élnek, hanem azok is akik nem fizetnek adót ilyen vagy olyan okból, ők milyen költségeket fizetnek a semmiből? Szerintem a rászoruló azért lett rászoruló, mert nem jól osztja be a pénzét, vagy nem gondolkodik előre vagy túlvállalja magát, úgy gondolom, hogy ez egyik sem a társadalom és főleg nem az én hibám, hanem az övé.
Természetesen vannak kivételek, munkanélküliség, betegség, nem ezekre az esetekre gondoltam.
nem azért, de elfelejtitek, hogy a forinthitelnél meg van/volt állami támogatás. az nem a "mi" pénzünkből megy?
meg akkor azon is akadjunk ki, hogy minek államilag finanszírozott oktatási rendszer meg a dohányosok leszoktatását minek támogassuk, mikor sokan nem cigiznek. menjen a cigis pénzéből stb...
meg az, hogy ki vett fel feleslegesen hitel, azt nehéz megítélni. a bankok, az állam és részben a hitelfelvevő a hibások, amikor a bankok tukmálták a devizahitelt és nem meséltek a hatalmas kockázatról, valamint boldog, boldogtalan után odadobták a hitelt, az állam cseszett felülvizsgálni, szabályozni a hitelkiadásokat, az ember jelentős részének pedig fingja sincs a hitelek működéséről. azonban! ha marha okos közgazdászok nem látták előre mi lesz, akkor a kisember honnan láthatta volna? nem lett volna gond, ha az emberek nagy hányada ne vesztette volna el a munkáját!
egyébként még mindig jobb a devizahitel, mint a forint- egyenlőre, majd ha 240 fölé megy, na akkor pánikolás indulhat, mert bedől minden!
egyébként is a válsággrafikonokat nézve még most törvényszerűen fog jönni egy válság, mivel az összes ország hitelekhez nyúlt, még nagyobb a levegő-pénz a rendszerben.
További ajánlott fórumok:
- Most megint feleslegesen áltattam magam, vagy mi lehetett a baj?
- Svájci frank hitelesek, hogy bírjátok?
- Hasznos és haszontalan babadolgok, avagy mit érdemes és mit felesleges megvenni a babának?
- OTP hitelesek
- Ha szaunázáshoz bekenem magam zsírégető krémmel, és tekercselek, akkor az segít valamit, vagy teljesen felesleges?
- Tényleg az átlagos, nem olyan sármos férfiaknak teljesen felesleges internetes társkereső oldalakra felmenni és előfizetni?