Miért kell segítenünk azoknak a deviza hiteleseknek, akik teljesen feleslegesen vettek fel hitelt? (beszélgetés)
Ezért van a biztositás.....Nevetséges.
Amikor a devizahitelezés csúcson volt, minden tudatlan ügynök arra beszélte rá a leendő ügyfelét, hogy megtakaritásos hitelkonstrukciót válasszon, mert az milyen jó, hiszen 10 évig igaz, hogy csak kamatokat és költségeket kell fizetni, de milyen klassz lesz a megtakaritás része, hiszen 10 év múlva lejár és abból visszafizethető lesz a tőke és még marad is belőle pénz! Már akkor nevetségesnek tartottam. Persze azt a megközelitést is, hogy miért jó, ha 10 évig nem csökkentem a tőke összegét.
Én nem hiszem,hogy sokan lennének,akik azért vég törlesztenének,mert pénzük van.Akkor eleve nem lenne hitel a nyakukba.Max úgy,hogy eladja a lakást amire a hitelt felvette,arra meg most amúgy is marhára ráfarag.Vagy,aki váratlanul jut pénzhez,örökség,vagy valahonnan,de szerintem Ők vannak a legkevesebben.
Én sem sajnálom a bankokat,igenis nekik is kellene vállalni némi kockázatot,és nem ezerszeres haszonnal legálisan meglopni a rájuk szorulókat.
Ha csak egy ilyen 10-11 millás hitelt nézek,akik kezdtek törleszteni 70 pár ezer ft-al,most meg 130 körül van nekik,számoljuk már ki,hogy egy húszéves hitelnél,aki fizeti 6-7 éve,az eddig visszanyomott kb olyan közel 7 m ft-ot,és még vissza lenne 13-14 éve.Nem rablás ez?És ebből a qrva bankok semmit nem akarnak vállalni.Aztán akik nem tudnak fizetni,eladhatják most fillérekért amit drágábban megvettek pár éve,fizethetnek a banknak,és még örülhetnek,ha nem marad tartozásuk.Ez egyszerűen rablás,kizsákmányolás.És mindezt azért,mert ezek az emberek boldogulni akartak,méghozzá munkával szerettek volna otthont teremteni maguknak,és nem segélyekért álltak sorba.Aztán kezdjenek mindent a nulláról,semmijük nem lesz,max némi hitel.És akkor csodálkoznak,hogy lelép ebből az országból aki csak tud.Nemsokára lehet élősködni a munkakerülőkön,meg a minimálbéreseken.Én nem tudom mit akarnak,Ők tartják el majd az országot?
"Ne mondja nekem senki, hogy előre látta ezt évekkel ezelőtt, hogy így járnak a devizások" ez igaz, senki nem látta előre, de azt se látod előre, ha pl egy földrengés miatt összedől a házad..erre találták ki a biztosítást.
pl így:
persze átlag magyar pü-i műveltséggel ezt nehéz lesz megérteni:))
Ne mondja nekem senki,hogy előre látta ezt évekkel ezelőtt,hogy így járnak a devizások.
Én sokkal többre tudom becsülni azokat az embereket,akik így vagy úgy,de a saját erejükből szeretnének élni.Az,hogy így jártak nem az Ő szégyenük,nem az Ő bűnük.
Meg azért gondolkodni is kellene némely rosszindulatú okostojásnak,hogy mire lediplomázik valaki,munkát talál,ami ugye eleinte nem egy milliomos állás,vagyis mire feltornássza magát egy olyan szintre,hogy jól keres,arra a harmincas éveiben jár már.-hol vannak évtizedek kuporgatni,meg hova lehet akkor már tolni a gyerekvállalást?
Hát igen,undorító nem is kicsit.Nagy az Isten állatkertje,és egyre szűkebb a kerítés:-)))
És igen,pont egy akkora lakást vettek,ahogy írod Pesten.Kiszámolták akkor,hogy kb annyit fizettek volna albérletre,amennyi a törlesztőjük volt akkor.
"Undorító néhány ember gondolkodásmódja:("- inkább más, mint a tiéd, de miért kellene mindenkinek egyformán gondolnia mindent?
"De hát ugye, dögöljön meg a szomszéd tehene is..."-ezt inkább a devizahitelesek mondhatják, ugyanis most a sok tudatlan miatt szív az, aki felelősen gazdálkodott, esetleg megtakarított, mert elinflálják a pénzét..bravó:)))
mivel az én látásmódom gyökeresen eltér a tiédtől (undorító:)) ezért ezt lefordítom úgy, ahogy én látom: van több százezer ember, aki mindenféle tudás nélkül elkezdett a devizapiacon spekulálni a CHF gyengülésére,tehát shortolta a frankot.az, hogy most konkrétan a pénzből lakást vett, teljesen mellékes..most ki kell őket menteni, ez ok, mert a sok tudatlan most issza a levét a tudatlanságának...(persze nem mindenki, mert lássuk be, aki 180 alatt vette fel a hitelt és most vissza tudja fizetni, nem keveset nyer.
de mi is lesz azután? a bankrendszer padlóra kerül, talán 1-2 bank ki is vonul hazánkból.a forint beszakad, így az , akinek nincs pénze visszafizetni 180-on, megszívja..a befektetői bizalom megrendül, ami az országkockázat növekedését vonja maga után, miáltal a külföldi befektetők csak magasabb kamatok mellet lesznek hajlandóak finanszírozni a költségvetési hiányt, így ismét nő az amúgy is nagyfokú eladósodottságunk.az infláció meglódul (ez a célja a kormánynak) miáltal nőnek a fogyasztói árak (ÁFA emelés majdnem 2 %-kal löki fel az inflációt). az adóváltozások miatt emberek ezrei kerülnek utcára, mert a stagnáló, esetleg jövőre recesszióba kerülő gazdaságban a vállalkozók nem tudják kitermelni a megemelt minimálbért és járulékait.(munkanélküliség nő, ezeket az embereket is az államnak kell eltartani).
Jövőre ismét unikum lesz kis hazánk a világban: az ország, ahol sikerül recesszióba taszítani a gazdaságot növekvő infláció mellett.
összességében néhány százezer ember miatt mindannyian szívunk...
Emberek vagyunk akik tévednek olykor. Van aki előre látóbb, van aki alig mer meglépni valami nagyobb lépést mert mindig tart a következményektől és van aki optimistább....
Ezt a deviza válságot jól kitervelték a nagy fejesek, és igen sok ember bele ugrott...ezen már kár rágódni...
Az meg hogy az adónkat mire költik, inkább azon kéne kattogni,hogy hány felesleges politikus él meg az adónkból.. ;-)
Az a fiatal család, akiket anyucika3 emlegetett, szerintem pont a normálisabbak közül való.
És amúgy meg, 11 millás lakás, ahogy írta anyucika3.
Felénk, Pest megyében ennyiért egy kétszobás panelt lehet venni, szóval szerintem nem költekeztek túl ezek a fiatalok, nem arról van szó, hogy 30 millás házat vettek. Azért tegyünk különbséget.
(Amúgy nincs hitelem, nem is volt).
A másik, hogy aki pampog, hogy az ő adóforintjaiból vannak megsegítve, azoknak írom: ha ugyanezek a családok földönfutóvá válnak, akkor is a társadalom tartja el őket, a híd alatt nem lakhatnak, akkor meg hajléktalan szállókat kéne építeni.
De hát ugye, dögöljön meg a szomszéd tehene is, ezért tart itt ez az ország, mert az emberek baromi irigyek egymásra. Társadalomban élünk, vagy mi.
Hajléktalanszállókra is ugyanennyi elmenne, bár sok okostojás arra biztosan szívesebben áldozna az adóforintjaiból, minthogy normális, középosztálybeli, szerencsétlenül járt, adófizető embereknek adjon inkább egy lökést a megoldás felé.
Undorító néhány ember gondolkodásmódja:(
Valóban nem fogják, mert szegényeknek nincs annyi sütnivalójuk.....
Felénk is van nem egy olyan család, ahol nemzedékek élnek két szobás lakásban. Semmit nem tudnak fizetni. Mosdatlanok, ápolatlanok, mégis évente születik a gyerek.....
Én úgy vagyok vele ez a dolog sehogy sem jó. Ha otthonba kerül az a szegény gyerek az egy életre törés lesz számára, mivel úgy érzi nem kellett a szüleinek.
Viszont az is mérgesítő amit Ti írtok, hogy azért szüli őket, hogy az állam tartsa el a családot.
Tegnap vagy tegnapelőtt volt a tévében, hogy egy hajléktalan házaspárnak megszületett az x. gyereke.
Mi jövő vár arra a szerencsétlen gyerekre?
Az ilyen felelőtlen emberekkel nem is mondom inkább mit tennék.
További ajánlott fórumok:
- Most megint feleslegesen áltattam magam, vagy mi lehetett a baj?
- Svájci frank hitelesek, hogy bírjátok?
- Hasznos és haszontalan babadolgok, avagy mit érdemes és mit felesleges megvenni a babának?
- OTP hitelesek
- Ha szaunázáshoz bekenem magam zsírégető krémmel, és tekercselek, akkor az segít valamit, vagy teljesen felesleges?
- Tényleg az átlagos, nem olyan sármos férfiaknak teljesen felesleges internetes társkereső oldalakra felmenni és előfizetni?