Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Mellkisebbítés tapasztalatok fórum

Mellkisebbítés tapasztalatok (beszélgetés)

A fórumhoz képgaléria tartozik: mellkisebbítés képei
4228. nagymari
2010. okt. 26. 14:44

Kedves Fórumozok!

Most volt három hete a mellfelvarrásos műtétem a Szt. Imrében. Ezúton szeretném mindenkinek megköszönni, aki segített ezt a kórházat és az orvosokat a magándokik helyett megtalálni! Már szépen gyógyulok, hegek szép vékonyak. Bármikor újból belevágnék! A bizonytalanoknak csak ajánlani tudom J. doktort!

4227. szilvi1110 (válaszként erre: 4224. - Vinchy)
2010. okt. 24. 20:16

Vinchy: én is csak biztatni tudlak, hogy vágjál bele, megéri :) Fogyni érdemes műtét előtt, főleg ha amúgy is tervezed, mert a megműtött feszes ciciknek nem tesz jót a nagymértékű súlyingadozás :)

Nekem pénteken volt egy éve a műtétem, és újra belevágnék, nagyon örülök, hogy volt bátorságom megcsináltatni :)

2010. okt. 24. 13:55

Sziasztok!

Rég jártam erre, gondoltam, megkérdezem, mi a helyzet veletek, ki, hol tart a szépüléssel!

"mellredukció": nagyon sajnálom, hogy ilyen helyzetbe kerültél, gondolom, ezt senki sem tudta előre. Mielőbbi felépülést kívánok Neked, remélem, rendben leszel.

Én már lassan 4 hónapos leszek, nagyon meg vagyok elégedve Regőczi munkájával. Mivel tudom, hogy még senkit sem műtött innen a fórumról, mint orvosomat, csak ajánlani tudom!

Mindenkinek sok sikert, kitartást! :)

4225. andu29
2010. okt. 22. 21:56

Vinchy én csak biztatni tudlak. Szerintem Bp. Jósvay. Biztosan bele fogsz férni a tb támogatásba. De ezt az első konzin el is mondja, nem kerül semmibe, menj el, elmond mindent. Ha fogynod kell azt is.

Én teljesen jól vagyok. Nem érzek egyáltalán semmilyen fájdalmat, a srácokkal is elvagyok. Megmutattam nekik, megértik. Mondják anya cici nem nem!

Azt észrevettem, ma hogy a kötés teljesen megvan keményedve, váladékkal. De szerintem ez természetes ürülési folyamat. Nem fáj! Hétfőn megyek kötözésre és lazításra.

4224. Vinchy
2010. okt. 21. 14:38

Sziasztok,

nekem a melltartóméretem 85H-I,abba már közel belefér, bár táblázat alapján még nagyobb kellene.

Olvasgattam a TB alapon elvégezhető műtétekről. Túlsúlyos vagyok, de az a bizonyos 0,5% a testsúlyhoz képest való eltávolítás, ha a mell súlyának mérési eredményei valamelyest helytállóak :)), nagyon bőven belefér, az ca. a 20%-a.

Kérdéseim:

Van rá így is lehetőség, vagy először kötelező a normál BMI elérése?

Szombathelyhez viszonylag közel tudna valaki orvost ajánlani, vagy inkább Bp?

Még csak gondolkodom rajta, mert nem barátkoztam meg teljesen a műtét gondolatával. A vállaim, a hátam és a nyakam viszont már nagyon fájnak szinte folyamatosan.

Előre is köszönöm a válaszokat, kitartást a műtét előtt állóknak és mihamarabbi felépülést a már túlesetteknek!!!

4223. andaman
2010. okt. 20. 21:43
Nekem ma volt 2. hetes varrat szedésem. Nem volt fájdalmas, inkább kellemetlen. Legközelebb 6 hét múlva kell mennem. Addig is várom, hogy beálljon minden a helyére.:)
4222. andaman (válaszként erre: 4214. - Mellredukció)
2010. okt. 20. 21:40
Fogadd jókívánságomat, kívánom hogy minél hamarabb meggyógyuljál!!!! Majd írjál hogy vagy!
4221. Bátainé (válaszként erre: 4214. - Mellredukció)
2010. okt. 20. 21:17
Te szegény nagyon sajnállak.Engem is a Pavlovics műtött 5 hete.Kicsit nekem olyan érzésem volt mintha tömeggyártásba menne ez az egész.Különben nagyon rendesek voltak.Tudasd velünk majd ha van változás és szurkolok neked.
2010. okt. 20. 20:47
És köszönöm mindenkinek a jeleket....
4219. mellredukció (válaszként erre: 4217. - Szilvi1110)
2010. okt. 20. 20:31
Szia, igen Pécsen. Nos, nem vigasztal semmi, ide csak azért írtam hogy hátha találok olyat aki átesett ilyenen és el tudja mondani, hogy jött helyre...stb...
4218. mellredukció (válaszként erre: 4216. - Virgilius)
2010. okt. 20. 20:29
Szia, igen a legfelső réteget "csak". A szerencsétlenségben szerencse talán......
4217. szilvi1110 (válaszként erre: 4214. - Mellredukció)
2010. okt. 20. 17:04
Szia! Ha jól sejtem, ez Pécsett történt, ugye? Nagyon sajnálom, hogy így jártál, és remélem, hogy hamar felépülsz. Sajnos van olyan is, hogy nem sikerül a műtét komplikáció mentesre, de azért szerencsére nem ez a jellemző. Persze nyilván téged ez nem vígasztal :((((
4216. virgilius (válaszként erre: 4214. - Mellredukció)
2010. okt. 20. 16:15
Hú... Ez kegyetlen lehetett. Reméljük, most már minden rendben lesz és tényleg visszanő a bőr! A legfelső rétegét veszítetted el, mélyebben nem, ugye?
4215. virgilius (válaszként erre: 4212. - Szilvi1110)
2010. okt. 20. 16:13
A Nyugati rosszabb, a kelenföldi pályaudvar viszont gyalog is közel van a kórházhoz.
2010. okt. 20. 14:35

Sziasztok, új hozzászóló vagyok. Röviden leírnám mi is történt velem, mert hátha akad sorstársam akivel hasonló történt.

Mellkisebbítés és felvarrás műtétem volt. Dr. Pavlovics Gábor műtött. E-F-G kosár, nagyfokú aszimmetria indokolta. A műtét rendben volt, 3. napon elengedtek haza bár belázasodtam. Gyógyszert kaptam rá. Ahogy múltak a napok, egyre lázasabb lettem, állandó hányinger, rossz közérzet. Mindennapos kontroll volt de nem látszott semmi, kis drainek voltak újra bennem de váladékozás szinte nem volt. Mikor már 39 fokról le se akart menni a lázam, be kellett feküdnöm a kórházba mert már nagyon rossz állapotban voltam. A bőröm felszínén a tüszőkben megjelentek gennycseppek, még csak ennyit lehetett látni. Aztán elkezdődött a rémálom. Vénásan kaptam napi 4-szer antibiotikumot, a vérből kimutatható gyulladás 40-szeresére ugrott, és a két mellemen lévő bőr pár nap leforgása alatt eltűnt, lerohadt, megette valami, nem tudjuk. Ami biztos, a bőröm kb háromnegyed részét elveszítettem. Hiába volt leoltás, tenyészet, nem volt kimutatható semmi. 2 hétig feküdtem bent, a gyógyszerek hatására megszűnt a gyulladás, és jelen állapotomban olyan vagyok mint akinek szó szerint lenyúzták a bőrét. Most heti kétszer járok kötözésre, várjuk hogy a bőr visszanőjön, és várom, hogy majd valamikor olyan végeredményt láthassak amilyet eredetileg elképzeltem.

4213. andu29
2010. okt. 20. 13:48
Ha ic-vel mennék, nem kell tömegközlekednem, a sógorom kijönne elém el is visz aztán vissza a vonathoz. Tehát azzal nem lenne gond. Azért gondoltam, mert a 4-esen felzötyögni, nem biztos hogy kellemesebb mint felszállni egy ic-re.
4212. szilvi1110 (válaszként erre: 4211. - Szilvi1110)
2010. okt. 20. 12:15
Úgy sejtem, Te tudsz menni a nyugatiba meg a keletibe is. Na nem mintha tudnám, hogy a nyugatitól milyen messze van a szent imre... :)))
4211. szilvi1110 (válaszként erre: 4210. - Andu29)
2010. okt. 20. 12:12
Andu: gratulálok! Szerintem nem nagyon lesz már rosszabb. Viszketni, szurkálni, bizseregni fog, de fájdalmak nem lesznek, legalábbis nem erősek. Az intercity nem gázosabb mint az autó, csak a tömegközlekedés, amivel eljutsz a kórházba. Szerintem. Nem tudom, neked hová érkezik a vonatod, nekem pl a keletibe, és onnan jó pár megállót kell menni busszal. Ha netán sokan vannak, és nem tudsz leülni, az gáz. Én a varratlazításra még kocsival mennék. A varratlazítás szinte semmi, csak elcsíp pár cérnát. A varratszedés kicsit kellemetlen, legalábbis nekem az volt. De nem vészes egyáltalán :)
4210. andu29
2010. okt. 19. 21:13

Sziasztok

Túlvagyok! Meglepően kedvesek voltak ebben a kórházban. Sikerült egy kétágyas szobát kapnunk a barátnőm is benn lehetett velem végig.

3 óra hossza volt, a cicim nem is fájt utánna, de az éjszaka borzalmas hosszú volt. A hátam nagyon nagyon fájt. Pisilni nem tudtam a kacsába, de vártak hajnalig az első felkelésig. Most kicsit viszkető érzésem van. Nem volt gáz a 230km utazás sem. Meglepően jól viselem, remélem ennél nem lesz rosszabb vagy igen? Mire számítsak? Azon gondolkoztam hogy varratlazításra intercityvel megyek, az sem gázosabb mint az autó szerintetek? Fáj nagyon a varratlazítás és a varratszedés?

4209. Bátainé
2010. okt. 19. 20:49
Na sziasztok.Ma ismét bent voltam a dokinál és mily meglepő most 3 hónap múlva kell vissza mennem.Eddig az öt hét alatt minden héten vissza rendelt.És! Nem szedte ki azt az egy varratomat bal oldalt mert túl mélyen van és most olyan szépen begyógyult hogy nem akarja bolygatni.Majd 3 hónap múlva magától feljön a bőrfelszín alá és akkor.Hát ez tök jó.Nem fáj csak a tudat zavar hogy ott van.Szuper
2010. okt. 14. 15:04

Andu: nyugi, minden rendben lesz! Szerintem is jó a szent imrés melltartó. Engem nem siettek annyira kidobni, mert október 22-én műtöttek, 23-a ugye ünnep, így nem voltak műtétek, és Kelemen doki se rohant be korán reggel, szóval én olyan 11 körül jöttem el :)

Hasplasztika: én is tervezem megcsináltatni, de nekem nem lehet tb-s, szóval össze kell rá kapirgálnom a lóvét...

4207. dragont (válaszként erre: 4206. - Andu29)
2010. okt. 14. 05:59

Szia!

Engem is Jósvay műtött ,nekem először a hasamat csinálta ,tb-ére.Az ,hogy mennyi idő teljen el a két műtét közööt szerintem egyén függő ,ki hogyan bírja ezeket a dolgokat ,na meg hmilyen volt a gyógyulás.Szerintem cirka fél évnek ,el kel telni ,bár a cici nem olyan vészes ,mint a has .Lehet elég pár hónap is így a két műtét között,de a doki biztos megmondja neked,hogyan célszerű.Egyébként a tb-éhez a legnagyobb BMi-idnek legalább 35 pontról kell indulnia és innen 10 pontot csökkenie,ja és ennek a szülés utáni súlynak kell lenni,és azt mondják mostmár igazolni kell valamivel.Nézz át a hasplasztika oldalra ,ha érdekel a dolog,ott sok képet is találsz .

4206. andu29
2010. okt. 13. 22:11

Kend Jósvay doktor úr műt. Most kezdtem el egy kicsit parázni. Eddig olyan elszánt és határozott voltam.

Szerintem én is ott veszem meg, mert most 85DD hordok, de szerintem sőt biztos hogy jó lenne már a 80-as is (-30kg-ot fogytam is közben) de nincs olyan amibe belefért volna.

Van valaki akinek a hasát is megcsinálták utánna vagy előtte? Mennyi időt kell várni közötte. Nekem mondta J.J. hogy az sem lesz többet has mikor vizsgálta a mellett. Terhesség előtt -35kg, aztán ikerterhesség, most megint -30kg. Nem bír már regenerálódni ez már sok.

Hasplasztika is szokott tb-re menni, vagy az már bonyultabb?

4205. KEND (válaszként erre: 4203. - Andu29)
2010. okt. 13. 21:08

Szia!

A szt. Imrébe lehet venni melltartót, szerintem az nagyon megfelel a célnak, 2500 volt darabja márciusban, kettő azért kell belőle. Berajzolás után vettem a nővértől.

Másnap délelőtt már kidobnak, mert szinte ott áll az ágyad végébe a következő páciens.... délelőtt 9 körül jöttem én haza.

műtét után 1 héttel varratlazítás, utána szintén 1 hét múlva varratszedés. Ha nincs komplikáció nem is kell közben menni.Téged ki műt?

Drukkolok Neked!

4204. Bátainé (válaszként erre: 4203. - Andu29)
2010. okt. 13. 20:27
Szia.Hát drukkolok neked.Én utána 1-2 hétig voltam gyengébb bár napról napra több erőm volt.viszont a porszívózás még most is nehezemre esik picit,de azért megy.Engem ugyan Pécsen műtöttek de én vittem a melltartót.Úgy hallottam a kórházba drágább.Ja és az én melltartóm kölcsönbe kaptam egy ismerősömtől tehát nem új és épp olyan jó.Bár a méretet figyelni kell.Sok sikert!
4203. andu29
2010. okt. 13. 18:16

Hú lányok nekem hétfőn lesz a nagy nap! Már nagyon várom, de kicsit félek is azért. A legjobban attól hogy mennyire leszek utánna gyenge, mikor tudok visszarázodni a dolgokba. Nemsoká indulok jógára is, az idén utojára...

angelstar én innen utazom Bpestre, Debrecenben nem tudok ilyen profi helyet.

Nekem is kiírt minden vizsgálatot a házidoki szó nélkül.

Menni kell egy hét múlva és két hét múlva varratszedésre a Szent Imrébe? Másnap délután vagy délelőtt engednek haza? Csak azért hogy úgy szervezzük az autót? VAgy mindenkinél más?

Ja és ti ott vettétek meg a melltartót mikor már látszott a végleges méret vagy vitettek magatokkal? Melyik a jobb megoldás? Mert a doki bácsi azt mondta ott is lehet kapni? VAgy az sokkal drágább?

4202. Bátainé
2010. okt. 13. 14:59
Sziasztok.Hát tényleg jobb csak az az egy ne piszkálna még.Azt mondta kiveszi majd.Nem lehetne ezt lidokainnal vagy valamivel lekezelni ami érzéstelenít varratszedéskor?Ezek után félek attól az egytől.kedden megnéz remélem kiveszi.
4201. szilvi1110 (válaszként erre: 4189. - Lemmi)
2010. okt. 13. 10:27

Sziasztok!

Lemmi: nekem is kiírt a háziorvosom minden vizsgálatot, vércsoportot és ellenanyagszintet is, bár ő is morgott kicsit, hogy miért nem Kelemen adta a beutalókat. viszont ha másképp nem megy, a Szent Imrében megcsináltathatsz minden vizsgálatot. Pont mikor voltam kontrollon, akkor beszélt a Zita valakivel telefonon ilyen ügyben. Kért is időpontot a csajnak, egy nap alatt megcsinálnak mindent, bár annak a csajnak fizetnie kellett érte, kb 10 ezret, de ahogy kivettem a Zita szavaiból, az nagyobbítás volt, szóval ha neked tb-s kisebbítésed lesz,lehet a vizsgálatok is ingyenesek...

4200. angelstar
2010. okt. 13. 09:59

sziasztok!

debrecenben csinaltatta vki a mellet vagy erdemes lenne felutaznom pestre? :)

4199. andaman (válaszként erre: 4197. - Bátainé)
2010. okt. 12. 21:19
köszönöm neked, és jó tusolásokat!:)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook