Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)
Én is ide szoktam nézni. Remélem hogy mindenki jól van, azért nem ír senki.
Tegnap múlt 5 hónapja a műtét, emelgetnem nehezeket még mindig nem kell , (kb 6 kg felett még jelez a hasam) de ezen kívül minden oké. A bélmozgás még mindig nem a régi, de ezzel együtt tudok élni. Azóta nő a hajam, fogytam 5 kg-t, és élvezem, hogy nem kell aggódnom, hogy mikor ér kellemetlen meglepetés. Ma jött meg a notino-n rendelt szép új rose gold neszeszer, ami fele akkora mint a régi, mert már nem kell magammal cipelni a rengeteg tampont, betétet, tartalék bugyit.
A legjobbakat mindenkinek 😘
Szia. Beleástam magam és arra jutottam, hogy a Te szitudban érdemes gyógytornászt keresni, olyat, aki specifikus a gátizomzat erősítésben és tud segíteni abban, hogy megtanuld, hogyan és miként kell csinálnod.
Bár majd minden híres tornának van gyakorlatsora erre a problémára, többeknél olvastam, hogy műtétek után, rehabilitációra nem alkalmazhatóak, szóval ha már műtétre került sor süllyedés miatt, akkor első lépésben, a normalizált alapállapot eléréséhez speckó gyógytornász és torna kell.
Kérdezz rá a házidokinál vagy a nőgyogyónál. Voltak itt az oldalon, akikhez már a kórházban ment gyógytornász vagy írtak ki nekik tornát.
Szia! Nem mondott semmi tornát. Azt mondta, mostantól mindent csinálhatok. Azért még nem fogok nehezejet emelni és cipelni. Kivéve a szex azzal 8 hetet javasolt.
Tudsz segíteni milyen torna? Szoktam magamtól szorításokat csinálni, de gondolom vmi spéci kell. Köszönöm a tanácsokat.
Szia, ezekre tippeltem, mert mindkettő gyakran előfordul műtét után a laparos és hasi csapatban is.
Köszi, hogy megosztottad, minden info, tapasztalat aranyat ér.
Azt azért tartsd szem előtt, hogy belül 3 hónap kb. a varratos gyógyulás, plusz nálad a műtéti ok miatt a fokozatosság a fizikai terhelésnél még fontosabb.
Biztos mondta a doki is, de a gátizomzatot erősítened kell spéci tornával, hogy megfelelő legyen az alátámasztása a hüvelyednek a jövőben. Kalap kakit mindenhez és sok türelmet! 🌻
Szia, sajna nem járt erre hüvelyi úton műtött, nagyon kevesen vagytok "hüvelyesek", sokkal több a laparos meg a hason szabott.
Kalap kakit mindenhez!
🌻
Hm! Olvasom itt a libidócsökkenést. Volt ilyen nekem is, de mivel én akkor 51 a párom 57 volt, nem erőltettük sűrűn.
Most 58 vagyok és átestem a ló túloldalára. Ehm. A párom 64 és hát már nem úgy működik. Én meg néha a falat kaparom....
Akkor ez milyen hormon lehet,mikor nekem ott lent csak egy hüvelycsonk van semmi más..??
Valszeg menstruáció. Ha maradt a petefészek és a méhszáj, akkor előfordul, akár több havi passzivitás után is. Ha több nap, mint 1-3, ha több, mint most volt a wc papíron a maszat, élénk piros, akkor doki. De ha kajás vagy, feszül a cicid, volt valami fura érzeted belül, kis sajgás, ilyesmi szeptemberben, dilisebb vagy, mint szoktál, akkor biztosan mensi.
Gondold végig, miket ettél az elmúlt hónapban. Szójás kaja, lenmag és barátai rásegítenek az aktív ciklusra.
Kitartani, türelmesnek lenni, tovább csinálni, az idő a megoldás. Egyszer csak helyrekattan valami az emberlányában és visszajön a kívánalom.
A szexshopos szarságokkal vigyázz!
Inkább menj el hormonvizsgálatra, bár szerintem még bőven benne vagy a gyógyuló időben.
Amikor azt szoktuk írni, hogy kb. egy év, mire 100% lesz az ember, na, az ezért is van.
Ahogy bonyolódik a rendszer, úgy lassúl a gyógyulási idő.
A külső seb 3-4 hét és oké. A belső varrat 10- 14 hét.
Fizikai terhelhetőség, izomerő, full koordináltság 5-6 hónap.
Hormonkatyvasz? Ki tudja...
A libidó visszatér, kísérletezzetek! Játszatok olyat, hogy az előkészítő munkálatok alatt te nem mozdulhatsz, nem reagálhatsz, egy hangot se. Van esély rá, hogy át tudd verni saját magad, ha a "feladatodra" koncentrálsz és semmi másra.
Aztán van ennek a libidó vesztésnek egy másik megközelítése is.
A test nem hülye, rangsorol, mindig az adott helyzetnek, állapotnak megfelelően reagál. Hátrébb sorolja a szerinte kevésbé fontos dolgokat, és kezel prioritásként másokat.
A gyíkagyunk szociálisan érzéketlen, nála a létfenntartó gyógyulásnak van prioritása, minden más csak utána jön. Nála nem létezik az örömszex, mint fogalom. Ezért aztán át kell verni a modern agyunkkal.🤣
Szia!
A varratokat érezheted. Az fogod is még egy darabig. Még friss a műtét.
Na és még egy kérdés: van itt valaki, akit hosszában vágtak?
Ha járkálok, olyan érzés, mintha valami böködné a hólyagom, és fáj is, persze nem elviselhetetlen, de mégis elég rossz. Elvileg nincs már ott semmi ami böködheti, sőt, hirtelen igen nagy helye lett neki :D
lehet csak a belső varratokat érzem, ahogy feszülnek, húzódnak a köldök alatti részen?
Fogok amúgy írni én is majd egy hosszú beszámolót, hiszen ahogy Kajszi mondta, én is érzem, hogy legalább a tapasztalatok leírásával hozzá kell járulnom itt a csoport szelleméhez, nekem is hatalmas segítség volt a több éves anyag. Elképesztő amúgy, hogy láttam, a betegtársak a kórházban mennyire full tájékozatlanok voltak, nekem ehhez nem lenne bátorságom...
Szóval ma vagyok két hetes, és jelentem, egyedül gyalog mentem a kórházba sebkezelésre, ami normál esetben 12 perc gyalog, nyilván most jóval több volt, de nem volt gáz, pár napja már sétálok ennyit kb.
És ha már ülni is tudok hosszabban, akkor jövök egy regénnyel :)
Addig is köszönök mindent, a gyógyulóknak kitartást, akik pedig épp műtétre várnak, azoknak bátorság! A kórházban hihetetlen flottul megy minden, és csodás szakemberek dolgoznak értünk.
Na most közben látom, hogy mégsem annyira más a hatóanyag... ehh...
Bocsi.
Lányok, kérek szépen segítséget!
Eddig Fraxit kaptam, és kell kapnom még egy doboz vérhígítót, mert folyton visszérgyulladásom van. Viszont az új doboz amit felírtak, Cleraxine. Tök más a hatóanyaga, ráadásul olvasom, hogy olykor mellékhatásként pont hogy trombózist okozhat a heparin. Most kezdjek el parázni? Nem merem beadni...
További ajánlott fórumok:
- Élet a méheltávolítás után
- Szerintetek érdemes őszintének lenni az ismerkedés időszakában? Megosztanátok a tapasztalataitokat?
- Akiknek a kisfiát műteni kellett, mert nem szállt le a heregolyója, megosztanák velem a tapasztalatait?
- Nem minősülök hátrányos helyzetűnek, csak mert 20 éve elvégeztem egy szakmunkásképzőt?
- Fogyás pajzsmirigy alulműködéssel, kinek sikerült már? Megosztanád tapasztalataidat?
- Milyen magzatvizsgálatokat ajánlott elvégeztetni 38 évesen belekalkulálva a vetélési kockázatot is?