Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)
Szia, túl vagy rajta ;)
Ezek szerint laparos volt?
A menstruációs görcs nekem első nap erősen, utána gyengén, de még most is van olykor, ami érthető is.
Gyógyulást!
Szia, most csak egy gyors jókívánság :)
Ne izgulj, nincs miért. Nagyszerű szakmai team dolgozik azért ott a kórházban, hogy neked minden jó legyen.
Én nem véreztem.
Köszi, igen várom az utódot... 2018 márciusában műtöttek, utána úgy éreztem meg kell köszönnöm a sok segítséget, amit olvastam. Aztán itt ragadtam. A covid szétzilálta a fórumot, nem akarom elengedni én is, mert ez az egyetlen, ahol tényleges tapasztalatokat osztottak/ osztanak meg a nők, rengeteg értékes információ van itt.
Bár egyszer volt egy muki is, aki ideírt, benézte a címet... méhek- darazsak, röpül, csíp, el kell távolítani.🤣
Amit érzel, az valszeg a belső izomvarrat végén levő csodacsomó, ezt többen is furcsálták eddig. A szarabb lehetőség az a savógyülem vagy összenődögélés, de ezek baromi ritkák.
Jobb lenne, ha mozognál. Amíg a kapocs tart, nincs azzal gáz, ha kijön a savó. Jobb, mintha bent betokozódna meg begyulladna.
Ha van hájacskád, akkor ott víz is van dögivel, a zsírszövet meg baromi lassan gyógyul össze, a szerkezete miatt.
A bikini vágás a zsírszövet alatt van, de a függőlegesnél a zsírszövetnek is gyógyulnia kell, meg alatta az izmoknak is, amik, ha jól sejtem nálad sem szuperedzettek és tónusosak. Ezt ki kell bekkelni... az én háj-átlós drénem helyén még több hónappal a műtét után is szivárgott néha savó, aztán utolérte magát, összekapaszkodott a mélyben is, és szépen behegedt.
Csináld a krokodil gyakorlatait, az segíti a törzs izomzatát erősödni. Ha nem mozogsz, lassúl a szöveti összekapaszkodás hatékonysága. Egyél kevesebb szénhidrátot (ne fogyózz, csak figyelj oda), az is sokat dob a gyógyulási időn.
Kalap kakit, sok türelmet!
Köszi Kajszi, hogy mindig válaszolsz!
Pedig itt mar alig van valaki, régen jobban pörgött a topik :(
Valahol olvastam, hogy várod az utódod... De tudod nem csak az a baj, hogy ehhez kell egy elhivatottsag, de az a tudás amit felhalmoztál, na az nem semmi. Mióta is vagy itt, 5 eve?
Szóval ezer köszönet!
Egyébként hiába kímélem magam, a savó csak folyik :(
Holnap kiszedik a kapcsokat, remelem nem kell majd leszívásra is járnom.
Azt tudod esetleg, hová szokták rögzíteni a mehszajat? Letezik, hogy emiatt érzem húzódni a csípőmet folyton? Tök hülye érzés.
Mindenkit szorosra varrnak - vagy kapcsoznak - nem a bürke legszélét öltik, hanem távolabb, így biztonságos. Mint a disznósajt készítésekor... talán láttál olyat.😁
Egyébként, ha 10 perc, akkor 10 perc. Első sajgásnál dobd magad vízszintbe. Fél óra alatt visszalazul, vagy egy óra, aztán kezdheted elölről. Ez tök normális így, főleg T vágással.
Ha tartod a totyog- pihen- totyog pihen metódust, napról napra többet bírsz majd aktív állapotban. Ez az időszak erről szól. Nem szégyen a fekvés meg az alvás, így gyógyulunk.
Helyesbitek: fekve nem fáj, vagy olykor, minimálisan. De ahogy felkelek, mintha ki akarna szakadni.
Remélem elmúlik a kapocs kiszedésnél, hétfőn megyek.
Köszönöm! Tudom, béna voltam, mert tudtam hogy nem szabad sokat ülni, de sajnos a lakásban mászkálástól is ugyanúgy fáj 10 perc utan, a hanyatt fekvés meg így egy hét elteltével már rettenet rossz.
Egyebkent is olyan mintha szűkre szabtak volna 😆
Abban a vonalban, ahol a bikinivágás van, mintha egy iszonyat szoros öv lenne, és fáj mindig. Ez a kapcsoktól van?
Ráadásul nekem T vágásom van, és a savó a felső szárban levő kapocs lyukán jön. Ott feszül a legjobban, és ott is fáj a legjobban.
Viszont a seb gyönyörű, nem piros nem gyulladt. A kapocs előnye...
Szóval túl szűkre varrtak össze 😆😆
Ne ülj! Az a legrosszabb testhelyzet, kívül- belül feszül és nyomódik...
A savó a sebgyógyulás velejárója, de ha túl sok, akkor okozhat problémát.
Mozogj, totyogj, amennyit bírsz, fontos a szövetek rugalmasságának a megtartása. Ha fáradsz, elégnek érzed, akkor feküdj le. Fekvő helyzetben ellazulnak az izmok. Ha elalszol, az jó. Mikor felébredsz újból jöhet a mozgás, ami fix, hogy legalább egy pisire menned kell majd.😁
Köszönöm!
A kakitéma azóta teljesen megoldódott, igazából az itthoni életmód egy nap alatt helyretette a kérdést.
Ma vagyok 1 hetes, es persze itt az újabb probléma. Sokat ültem most, és pár óra múlva savó szivárgott ott, ahol leginkább feszül közben. Nem temérdek mennyiség, de mondjuk egy teáskanálnyi.
Ez normális, vagy rohanjak a sürire?
Eddig nem nedvedzett.
Kitartást.Mikor császárral szültem húslevest hoztak attól ment a széklet mormálisam.Most,pedig .....
Ugy engedttek haza hashajtot kaptam,kúpot...Én megszenvedttem nagyon.Kitartást,s jobbulást
.Nagy kakit(étrend; laza probáld ki nekem nem jött be) fájdalomra gyogyszer. Nálam a hugyholyag volt a petefészek melett...
Üdv utána! Az összenövések miatt több a gyógyulnivaló heg benned, normális a fájdalom, a gázok ráfeszítenek a hegekre, ez igen sz ar érzés. Kérj gyogyót, ne kíntasd magad feleslegesen, fájdalom nélkül jobban tusz pihenni meg mozogni is, könnyebben túl leszel az első napokon.
Ha pukizni tudsz, akkor átjárhatóak a belek, a produktum meg jön majd. Biztosan a belek érintettsége miatt várják annyira a dokik. Kalap kakit, sok türelmet!🌻
Jah es leszakad a derekam. Pedig elég sokat sétálok, es hidraulikus allitgathato agyam van, nyomkodom is szorgalmasan, de mindenhogy faj.
Mutet elott is fajt, azt hittem most megszunik :(
Na, tul vagyok.
Vegul maradt a mehszaj, ment az egyik petefeszek, osszenoves is volt a belekkel, sebeszt kellett hivni.
Volt, akinek emiatt volt kesobb bélrendszeri problemaja?
A mutet utani delutan borzalmas volt tenyleg. Masnap reggel felállítottak, azota kb 2 orankent pisilni jarok, mert probalok sokat inni.
Tegnap mar ettem is keveset, itt ki kell menni enni, nincs agyban eves.
Viszont ma mar kérték a wcn a produktumot... Hat kaptam valami belmozgatot venaba, meg kúpot, de nem volt nagy sikere. Viszont faj a hasam.
Szelek jonnek, de az se mindig, olyan mintha tele lenne a hasam, de inger nincs. Nagyon keveset ettem, az is pici kenyer sonkaval, leves meg krumplipure volt igy a ket nap alatt.
Normalis a fajdalom?
Normál esetben műtétkor a méh szalagokat használják, hogy kitámasszák, felfüggesszék a csonkot, méhszájjal vagy anélkül is.
Ha a szalagok megnyúltak, rugalmatlanok, akkor már nem használhatók fel, ilyenkor hálót alkalmaznak.
De, a méhet alapból nem csak a szalagok tartják, hanem alulról a gátizomzat is támasztja.
Ha a gátizomzat nem képes tartani, mert nem elég erős, akkor a szalagok sokkal nagyobb terhelésnek vannak kitéve, megnyúlnak stb. és győz a gravitáció.
Ha neked nem raktak be hálót, hanem optimistán a megrövidített méhszalagjaiddal függesztették a csonkot, a gátizomzat támasztása nélkül előbb- utóbb a szalagok tovább nyúlnak és a csonk is veszít a gravitációval szemben.
Ilyenkor sajna általában jön a hálós csonk függesztés. De a legfontosabb a gátizmok erősítése lenne, mert idővel annak a renyhesége egyéb problémákhoz is vezethet. Szerintem mielőbb menj el orvoshoz, ne várd meg a hónap végét.
Rögzítik, ez a műtét része.
Kalap kakit! Finom málézólöttyöt, jó ébredést!
Lányok, biztosan volt már szó róla, de most nem találom...
A hüvelycsonkot rögzítik már automatikusan, vagy ki kell sírni? Ha utóbbi, akkor holnap reggel tudom még megtenni, utána már szabnak.
Ha nem rögzítik, mekkora az esélye a süllyedésnek?
Mit lehet tenni ellene?
Köszii
Köszi!
Mindenképp akarok mozogni valamit az első 6 hétben is. Láttam a Mályva tornát még, de az kb annyi hogy fekve felemelem a karomat 4x és ennyi :D
Arra gondoltam még, hogy dörzsi szivaccsal átdörgölöm a végtagjaimat rendszeresen majd.
Aki tornázott, írjon, mi vált be :)
Ha nincsenek már csöveid és totyogsz, simán lehet krokodilozni. Persze nem százas sorozatokat...😁 csak néhányat, ahogy jól esik.
A mozgás sajnos nem mindig elég önmagában.
Köszi szépen!!!
Krokodil torna hányadik héttől (naptól) mehet?
A mozgásnak örülnék, az is tökéletes a nyirokkeringesre.
További ajánlott fórumok:
- Élet a méheltávolítás után
- Szerintetek érdemes őszintének lenni az ismerkedés időszakában? Megosztanátok a tapasztalataitokat?
- Akiknek a kisfiát műteni kellett, mert nem szállt le a heregolyója, megosztanák velem a tapasztalatait?
- Nem minősülök hátrányos helyzetűnek, csak mert 20 éve elvégeztem egy szakmunkásképzőt?
- Fogyás pajzsmirigy alulműködéssel, kinek sikerült már? Megosztanád tapasztalataidat?
- Milyen magzatvizsgálatokat ajánlott elvégeztetni 38 évesen belekalkulálva a vetélési kockázatot is?