Keresek egy receptet... (beszélgetés)
googleba usd be gesztenyes pulyka es ki fog dobni egy csomo oldalt ahol fogsz talizni.vagy receptek.hu
sussunk finomat
sult husok receptjei
szarnyas receptek,azonbelul keresd
Én azt csinálok, már befűszereztem a húst, megcsináltam a tölteléket, mondjam hogy?
:)
sziasztok,
nekem van egy tök egyszerű, és finom sütésmentes sütim, íme:
-25dkg margarin
-2db tojás
-15dkg cukor
-3csg vaníliás cukor
-1csg étcsokis főző pudingpor
-rumaroma
-15dkg darált dió
-5dkg kakaópor
-25dkg babapiskóta
Elkészítés: a margarint a tojásokat, a pudingport, cukrot, van.cukrot, diót, rumaromát, kakaóport összeforralom és a kockákra darabolt babapiskótával összegyúrom még melegen. Folpackkal bélelt őzgerinc formába nyomkodom és 1 éjszakára hűtőbe teszem.
Ezt szoktam puncs pudinggal is készíteni, mazsolával készül a kakaó helyett. Isteni és gyors süti, én édesítövel készítem úgy is remek:)
Szia!
Egyszerű-imádnivaló:
10 dkg vaníliás cukor (én nem teszek ennyit, csak kb. 5-6 zacsival)
25 dkg liszt
20 dkg vaj
10 dkg darált dió
A lisztet összegyúrjuk a vajjal, a vaníliás cukorral, a dióval, cipóvá formázzuk, 1 órára a hűtőbe tesszük.
Utána én kis holdacskákat (kifliket) formázok, és 180 fokon addig sütöm, míg szép halvány barna lesz (kb. 15 perc).
Utána még forrón vaníliás cukros porcukorba forgatom.
A családom imádják, én tegnap dupla adaggal sütöttem. Már alig van :-))
Próbáld meg!
Cukrász Papám sütije: :)
Zongorabilentyű (vagy sárga tetejű)
A tésztához:
30 deka margarin,
30 deka porcukor,
30 deka dió,
6 tojás habja,
14 deka liszt,
fél sütőpor, ezeket összekeverni, tepsibe önteni, kisütni, utána rákenni a tetejére a tojássárgájából a krémet, ha megkeményedett, akkora szeletekre vágni, mint a zongora billentyűje.
a tetejére: 6 tojás sárgája,
25 deka cukor,
1 csomag vaníliás cukor
Kókuszdió
"Hozzávalók:
A külsejéhez: 2 evőkanál rum; 5 dkg keserű kakaópor; 1 db tojás; 30 dkg darált dió; 20 dkg barna cukor
A belsejéhez: 10 dkg margarin; 10 dkg kókuszreszelék; 10 dkg porcukor
A forgatáshoz: 6-8 dkg kókuszreszelék
A díszítéshez: 15 szem fél dióbél
Elkészítése:
Először a belsejéhez valókat gyúrjuk össze, és 15 egyforma kis golyót formálunk belőle. 15-20 percre a mélyhűtőbe tesszük, hogy a formáját megtartsa.
A külsejéhez valókat addig gyúrjuk, míg a cukor el nem olvad benne, majd nedves kézzel 15 egyforma gombócot formálunk belőle. Két tenyerünk között egyenként kissé ellapítjuk, a közepére egy kókuszos gombócot teszünk, majd újra összegömbölygetjük ugyanúgy, mint amikor szilvásgombócot készítünk.
Kókuszreszelékben megforgatjuk, végül hűtőszekrényben vagy mélyhűtőben dermedni hagyjuk, Tálaláskor forró vízbe mártott késsel félbevágjuk, és egy-egy negyed dióval díszítjük.
Megjegyzés : én a külső részbe nem tettem bele a tojást, helyette egy kis tejjel dolgoztam össze. Ha esetleg lágy lenne a massza, nyugodtan lehet tenni hozzá darált kekszet. Se a külső, se a belső részhez nem tettem hozzá a receptben írt cukor mennyiségét, így nem lett tömény és túl édes."
(az idézőjel azért mert nem saját recept. de finom :)) )
Leveles tésztát megkenve egy kis mustárral,vagy kechuppel hozzá tekerni egy vékony csík füstölt sajtot,mikor betekerted megkened tojás fehérjével és megszórod szezámmaggal!
Szilveszterkor ilyen virslis falatkákat szoktam csinálni!
Próbáld meg ezt ha nagy a forma
Fenyőfa süti
Hozzávalók:
Gyúrt tészta:
125 g finom búzaliszt
1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
80 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
75 lágyvaj vagy margarin
2 evőkanál víz
Díszítés:
1 tasak Dr. Oetker Cukormáz (marcipán- vagy puncsízű)
3-4 teáskanál víz
Elkészítés:
A lisztet, a sütőport, a cukrot és a vanillincukrot jól elkeverjük. Végül hozzáadjuk a margarint, a vizet és a robotgép dagasztó spiráljával azonnal csomómentesre keverjük. A tésztát megszórjuk liszttel, és egy belisztezett munkalapon fél cm vastagságúra nyújtjuk. A fenyőfaformát kiszaggatjuk, sütőpapíron kisütjük.
Alsó - felső sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 130 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 10-15 perc a fenyőfa nagyságától függően (a süteményt ne süssük barnára)
Sütés után a süteményeket a sütőpapírral együtt egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A cukormázat a tasakon található leírás szerint elkészítjük, majd egy tortadíszítő segítségével ízlésesen díszítjük vele a fenyőfákat.
Tipp:
Zöld fenyőfa lesz a végeredmény, ha a tésztába 7-8 csepp folyékony zöld ételfestéket csepegtetünk, majd jól eldolgozzuk.
Garantáltan puha mézes sütemény
Mézes sütemény
Hozzávalók: 500 g finomliszt, 1,5 teáskanál szódabikarbóna, 3 tojás, 350 g méz, 80 g cukrozott citromhéj (én ezt ki szoktam hagyni), 80 g cukrozott narancshéj (ezt is), 4 evőkanál olaj, 1 csomag kotányi mézesfűszer (én csak a felét teszem bele)
1. A lisztet keverjük össze a szódabikarbónával és a mézesfűszerkeverékkel.
2. 2 tojást a mézzel keverjünk habosra keverőgép segítségével.
3. Keverjük össze a mézes tojásokat a liszttel, a finomra vágott narancs és citromhéjjal, olajjal és 3 evőkanác vizzel, dolgozzuk sima tésztává és hagyjuk legalább 1 órát hideg helyen pihenni.
4. Tegyük a tésztát lisztezett gyúródeszkára, nyújtsuk fél cm vastagra és szaggassuk ki a kívánt formákra.
5. Helyezzük a kiszaggatott süteményeket egy enyhén beolajozott tepsire, kenjük meg a tetejüket tojással. Díszíthetjük dióval mandulával. 180 C-on süssük aranysárgára.
Nekem elektromos sütőm van, ami a korábbi gázoshoz képest tapasztalataim szerint lassabban süt, így kb. 10-12 percig szoktam sütni, attól is függ, hogy mekkora darabokra szaggatom a tésztát.