Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Keresek egy receptet... fórum

Keresek egy receptet... (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯
2010. dec. 23. 23:40

googleba usd be gesztenyes pulyka es ki fog dobni egy csomo oldalt ahol fogsz talizni.vagy receptek.hu


sussunk finomat

sult husok receptjei

szarnyas receptek,azonbelul keresd

196. Molyka
2010. dec. 23. 23:39
Persze
2010. dec. 23. 23:29

Én azt csinálok, már befűszereztem a húst, megcsináltam a tölteléket, mondjam hogy?

:)

194. Molyka
2010. dec. 23. 23:19
Konkrét, de nem tudom pontosan, se azt,hogy mi kel lbele, se azt hogy mennyi... Annyi biztos, hogy egészbe, ill nem darálva volt agesztenye, apirított kenyérkocka se volt összenyomva, és volt benne tejszín. Egy újságban találtuk annak idején. A google-t átkutattam.
193. Molyka
2010. dec. 23. 23:18
Egy gesztenyés pulyka receptet keresek. Van ötlet?
2010. dec. 23. 22:01

sziasztok,


nekem van egy tök egyszerű, és finom sütésmentes sütim, íme:


-25dkg margarin

-2db tojás

-15dkg cukor

-3csg vaníliás cukor

-1csg étcsokis főző pudingpor

-rumaroma

-15dkg darált dió

-5dkg kakaópor

-25dkg babapiskóta


Elkészítés: a margarint a tojásokat, a pudingport, cukrot, van.cukrot, diót, rumaromát, kakaóport összeforralom és a kockákra darabolt babapiskótával összegyúrom még melegen. Folpackkal bélelt őzgerinc formába nyomkodom és 1 éjszakára hűtőbe teszem.

Ezt szoktam puncs pudinggal is készíteni, mazsolával készül a kakaó helyett. Isteni és gyors süti, én édesítövel készítem úgy is remek:)

191. Vikica76 (válaszként erre: 184. - Frenszy)
2010. dec. 23. 21:52

Szia!


Egyszerű-imádnivaló:


10 dkg vaníliás cukor (én nem teszek ennyit, csak kb. 5-6 zacsival)

25 dkg liszt

20 dkg vaj

10 dkg darált dió


A lisztet összegyúrjuk a vajjal, a vaníliás cukorral, a dióval, cipóvá formázzuk, 1 órára a hűtőbe tesszük.


Utána én kis holdacskákat (kifliket) formázok, és 180 fokon addig sütöm, míg szép halvány barna lesz (kb. 15 perc).


Utána még forrón vaníliás cukros porcukorba forgatom.


A családom imádják, én tegnap dupla adaggal sütöttem. Már alig van :-))


Próbáld meg!

2010. dec. 23. 21:44
beigli.....:-))))
189. Frenszy
2010. dec. 23. 21:36
Köszi szépen! Megcsinálom a zongorabillentyűt. Még most izibe megcsinálom. Maradt dió és honlapra még sütök sütit. Sajna rum meg kókuszreszelék nincs itthon most. De fincsinek tűnik a recept azt is megcsinálom egyszer. Aranygaluska most bonyolultnak tűnik neked, késő van már ahhoz. Köszi mindenkinek még egyszer!! Boldog Karácsonyt!
188. globus (válaszként erre: 187. - Csigu77)
2010. dec. 23. 21:33
Ezt a receptet kb. 20 évvel ezelőtt kerestem. Akkor rosszul írták le, nem volt benne liszt.
187. csigu77
2010. dec. 23. 21:30

Cukrász Papám sütije: :)


Zongorabilentyű (vagy sárga tetejű)


A tésztához:

30 deka margarin,

30 deka porcukor,

30 deka dió,

6 tojás habja,

14 deka liszt,

fél sütőpor, ezeket összekeverni, tepsibe önteni, kisütni, utána rákenni a tetejére a tojássárgájából a krémet, ha megkeményedett, akkora szeletekre vágni, mint a zongora billentyűje.


a tetejére: 6 tojás sárgája,

25 deka cukor,

1 csomag vaníliás cukor

186. 83e25137af (válaszként erre: 184. - Frenszy)
2010. dec. 23. 21:20

Kókuszdió


"Hozzávalók:



A külsejéhez: 2 evőkanál rum; 5 dkg keserű kakaópor; 1 db tojás; 30 dkg darált dió; 20 dkg barna cukor

A belsejéhez: 10 dkg margarin; 10 dkg kókuszreszelék; 10 dkg porcukor

A forgatáshoz: 6-8 dkg kókuszreszelék

A díszítéshez: 15 szem fél dióbél


Elkészítése:

Először a belsejéhez valókat gyúrjuk össze, és 15 egyforma kis golyót formálunk belőle. 15-20 percre a mélyhűtőbe tesszük, hogy a formáját megtartsa.

A külsejéhez valókat addig gyúrjuk, míg a cukor el nem olvad benne, majd nedves kézzel 15 egyforma gombócot formálunk belőle. Két tenyerünk között egyenként kissé ellapítjuk, a közepére egy kókuszos gombócot teszünk, majd újra összegömbölygetjük ugyanúgy, mint amikor szilvásgombócot készítünk.

Kókuszreszelékben megforgatjuk, végül hűtőszekrényben vagy mélyhűtőben dermedni hagyjuk, Tálaláskor forró vízbe mártott késsel félbevágjuk, és egy-egy negyed dióval díszítjük.


Megjegyzés : én a külső részbe nem tettem bele a tojást, helyette egy kis tejjel dolgoztam össze. Ha esetleg lágy lenne a massza, nyugodtan lehet tenni hozzá darált kekszet. Se a külső, se a belső részhez nem tettem hozzá a receptben írt cukor mennyiségét, így nem lett tömény és túl édes."


(az idézőjel azért mert nem saját recept. de finom :)) )

185. ad649e72b5 (válaszként erre: 184. - Frenszy)
2010. dec. 23. 21:18
Aranygaluska:)
184. Frenszy
2010. dec. 23. 21:07
Ismersz isteni finom, de nem bonyolúlt diós süteményt?
183. Kmeli
2010. dec. 23. 08:50
Virslit megfőzöd,(lehetöleg vastagabbat válassz kifliböl is,és virsliböl is)betekered a virslit lapkasajttal.Kiflit kifúrod,megkened izlés szerint vagy tormával vagy majonézzel vagy ketchuppal,beletuszkolod a salátalevelet,majd a virslit.Ha mikróba picit berakod,még jobban összeérnek az izek és a sajt is egy picit beleolvad.
182. ronka
2010. dec. 22. 22:32
Kiflit kifúrni ,mustárt a lukba tölteni,belehúzni a virslit ,felkarikázni,tepsibe fektetni a karikákat,reszelt sajttal megszórni ,megsütni!
2010. dec. 22. 22:31
a sajt mellé teszed a virslit és utánna tekered be a tésztával,ez lemaradt
2010. dec. 22. 22:30

Leveles tésztát megkenve egy kis mustárral,vagy kechuppel hozzá tekerni egy vékony csík füstölt sajtot,mikor betekerted megkened tojás fehérjével és megszórod szezámmaggal!

Szilveszterkor ilyen virslis falatkákat szoktam csinálni!

2010. dec. 22. 22:25
Levelestésztát kiolvasztani, becsomagolni a virslit, megsütni ☺
2010. dec. 22. 22:23
Egyszerű receptet keresek virslis kiflihez...
177. klára51 (válaszként erre: 176. - Moncsicsi83)
2010. dec. 22. 18:31
Ezt még nem de a lányom igen.í-)
176. moncsicsi83 (válaszként erre: 175. - Klára51)
2010. dec. 22. 17:17
Köszi szépen. Ezt is kipróbáltad vagy csak a másikat?
175. klára51 (válaszként erre: 172. - Moncsicsi83)
2010. dec. 22. 16:49

Próbáld meg ezt ha nagy a forma


Fenyőfa süti



Hozzávalók:


Gyúrt tészta:


125 g finom búzaliszt

1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor

80 g porcukor

1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor

75 lágyvaj vagy margarin

2 evőkanál víz


Díszítés:


1 tasak Dr. Oetker Cukormáz (marcipán- vagy puncsízű)

3-4 teáskanál víz


Elkészítés:


A lisztet, a sütőport, a cukrot és a vanillincukrot jól elkeverjük. Végül hozzáadjuk a margarint, a vizet és a robotgép dagasztó spiráljával azonnal csomómentesre keverjük. A tésztát megszórjuk liszttel, és egy belisztezett munkalapon fél cm vastagságúra nyújtjuk. A fenyőfaformát kiszaggatjuk, sütőpapíron kisütjük.


Alsó - felső sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)

Légkeveréses: kb. 130 °C (előmelegítve)

Gáz: kb. 3. fokozat (előmelegítve)

Sütési idő: kb. 10-15 perc a fenyőfa nagyságától függően (a süteményt ne süssük barnára)


Sütés után a süteményeket a sütőpapírral együtt egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.

A cukormázat a tasakon található leírás szerint elkészítjük, majd egy tortadíszítő segítségével ízlésesen díszítjük vele a fenyőfákat.


Tipp:


Zöld fenyőfa lesz a végeredmény, ha a tésztába 7-8 csepp folyékony zöld ételfestéket csepegtetünk, majd jól eldolgozzuk.

174. klára51 (válaszként erre: 171. - Moncsicsi83)
2010. dec. 22. 16:48

Garantáltan puha mézes sütemény


Mézes sütemény


Hozzávalók: 500 g finomliszt, 1,5 teáskanál szódabikarbóna, 3 tojás, 350 g méz, 80 g cukrozott citromhéj (én ezt ki szoktam hagyni), 80 g cukrozott narancshéj (ezt is), 4 evőkanál olaj, 1 csomag kotányi mézesfűszer (én csak a felét teszem bele)


1. A lisztet keverjük össze a szódabikarbónával és a mézesfűszerkeverékkel.


2. 2 tojást a mézzel keverjünk habosra keverőgép segítségével.


3. Keverjük össze a mézes tojásokat a liszttel, a finomra vágott narancs és citromhéjjal, olajjal és 3 evőkanác vizzel, dolgozzuk sima tésztává és hagyjuk legalább 1 órát hideg helyen pihenni.


4. Tegyük a tésztát lisztezett gyúródeszkára, nyújtsuk fél cm vastagra és szaggassuk ki a kívánt formákra.


5. Helyezzük a kiszaggatott süteményeket egy enyhén beolajozott tepsire, kenjük meg a tetejüket tojással. Díszíthetjük dióval mandulával. 180 C-on süssük aranysárgára.


Nekem elektromos sütőm van, ami a korábbi gázoshoz képest tapasztalataim szerint lassabban süt, így kb. 10-12 percig szoktam sütni, attól is függ, hogy mekkora darabokra szaggatom a tésztát.

173. Marjann (válaszként erre: 172. - Moncsicsi83)
2010. dec. 22. 16:21
Ha adsz egy mélcímet, akkor továbbküldöm, amit én sütöttem. Az puha lett.
172. moncsicsi83 (válaszként erre: 170. - Marjann)
2010. dec. 22. 16:12
Köszi, ez megy, csak recept kellene hozzá... :) A mézeskalácsaim eddig mind kemények lettek, gondoltam valami másból is el lehet készíteni.
2010. dec. 22. 16:10
Páromtól kaptam egy zenker fenyőfa süteményformát, de recept nem volt a dobozban. Tudna valaki valami jó receptet?
170. Marjann
2010. dec. 22. 16:10
2010. dec. 22. 16:09
Sütemény fenyőfához tud valaki valami jó receptet?
168. 83e25137af (válaszként erre: 166. - Klára51)
2010. dec. 5. 18:30
Köszönöm. :) a keményítő elmaradhat? azt nem tehetek bele :S
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook