Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Keresek egy receptet... fórum

Keresek egy receptet... (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
407. Guruljka (válaszként erre: 387. - Ronka)
2017. szept. 19. 01:27
Kipróbálom!
406. 4b6a2525df (válaszként erre: 405. - 6085fd66ea)
2017. jún. 1. 08:24
2017. máj. 31. 15:00
Én is keresek edzős kajákat, olyat amiben sok a protein.
2016. jan. 24. 16:00
köszi azért, a jövőhéten csinálok is gomba fasirtot :)
2016. jan. 24. 14:13
Láttam, hogy 2 hete is van, hogy írtad,de a tipp mindig jól jön. Volt, mikor lepároltam, és egy kis műanyag dobozba betettem a fagyóba... :) aztán mikor kellett felhasználtam. :)
2016. jan. 24. 13:39
Köszi, igaz már rég megettük, el is felejtettem h volt gomba mire visszairt valaki, de nem baj, gombapaprikás lett belőle..... bár legközelebb fasirtba teszem nagyon szeretem, köszi h eszembe jutattad :)
2016. jan. 24. 13:35
Hello! Én a maradék gombafejeket megpárolom, és merülő mixerrel össze zúzom, felhasználom magában hús helyett fasírtnak,petrezselyem zöldet is teszek bele, vagy gombás húsos fasírtnak..összepárolok vöröshagymát, fokhagymát, petrezselymet, gombát. Így turmixolom, és a húshoz teszem De gombakrém levesnek is jó, akár 2 csészényi lesz, érdemes felhasználni.
2016. jan. 11. 01:26
sziasztok maradt egy kis sampinyon gombám. valakinek valami jó kis finom receptötlete van mit kezdjek vele ? :)
399. Nordlys
2014. okt. 26. 23:39

Ja, bocs. Lehet, hogy ez az, ami nem kell? Beütöttem úgy, hogy retro fatörzstorta, és ezt dobta ki: [link]


Itt azt írja az illető, hogy a nagymamája receptes könyvéből vette az ötletet, úgyhogy itt lehet, hogy ki tudod nyomozni a régi receptet.


És itt is van egy: [link]

398. Nordlys (válaszként erre: 381. - 41fdab80c1)
2014. okt. 26. 23:34
Ha még szükséges, itt van egy recept: [link]
2012. aug. 6. 15:02
Hirtelen ennyi :)
2012. aug. 6. 15:01

OMLÓS FAHÉJAS ZABKEKSZ


10dkg liszt (fele rétes, fele sima)

15 dkg kis szemű zabpehely

15 dkg vaj vagy margarin

17 dkg cukor (lehet méz is vagy barnacukor)

kb 1-2 ek. tejföl

1 kk. vaníllia aroma

1 kk. fahéj

3 csipet szódabikarbóna


A száraz alapanyagokat összekeverjük.

Elmorzsoljuk velük a vajat/margarint .

A könnyebb gyúrhatóságért és teltebb ízhatásért hozzáadjuk az 1 kanál tejfölt és a vaníllia aromát, majd készre gyúrjuk.

180 fokos tepsiben 5-10 perc alatt világosra sütjük.

2012. aug. 6. 15:00

FAHÉJAS ZABKEKSZ


20 dkg apró szemű zabpehely

10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt

15 dkg margarin

2 tojás

kevés tej

folyékony édesítő vagy méz

2-3 tk fahéj

1 tk gyömbér

1 tk sütőpor


A zabpelyhet, a lisztet, a fűszereket, a sütőport egy tálban összekeverjük.

Egy másik tálban kikeverjük a tojásokat a puha margarinnal, folyékony édesítővel vagy mézzel édesítjük.

A két tál tartalmát jól összedolgozzuk, először fakanállal, majd kézzel. Ha szükséges, akkor tejet lehet hozzá adagolni a könnyebb gyúrhatóság érdekében.

Diónyi golyókat formázunk nedves kézzel, sütőpapíros tepsire helyezzük őket. Egy benedvesített kanál hátuljával szépen ellapítjuk keksz formájúra a golyókat.

Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha már pirosodik a kekszek alja.

2012. aug. 6. 14:59

KÖNNYŰ ZABOS KEKSZ


A kekszhez A mázhoz:

12,5 dkg margarin 6 dkg ét- v. tejcsoki

1 tojás 1 kk. étolaj

5 dkg méz

10 dkg cukor

25 dkg zabpehely

10 dkg liszt

10 dkg kókuszreszelék


A sütőt előmelegítjük. A margarint, a tojást, a mézet és a cukrot egy tálban kikeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és összekeverjük.

Kis gombócokat formálunk a kezünkkel, majd korongokká nyomva, sütőpapírra tesszük, kis helyet hagyva köztük.

Kb. 10 percig sütjük (amíg pici színt kap, de nem kell megbarnulnia).

A csokit az olajjal megolvasztjuk gőz felett. A kisült korongokat az olvasztott csokiba mártjuk. A 10 dkg kókuszreszeléket helyettesíthetjük csokidarabokkal, mazsolával, mogyoróval, vagy amivel szeretnénk.

2012. aug. 6. 14:57

ZABFALATOK


20 dkg kilófaló liszt (vagy egyéb "diétás" liszt)

10 dkg darált dió

15 dkg lágy zabpehely

15 dkg xilit

fél citrom reszelt héja

20 dkg margarin

1/2 tk sütőpor

1 tojás


A lisztet összekeverjük a zabpehellyel, a dióval, a cukorral, a sütőporral és a citromhéjjal, majd belemorzsoljuk a margarint. A tojást hozzáadva, tésztát gyúrunk.

30 percre hűtőbe tesszük, majd lisztezett deszkán 4-5 mm vastagságúra sodorjuk, és kb. 6 cm átmérőjű korongokat szaggatunk belőle.

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben megsütjük.

2012. aug. 1. 21:48

Svéd zabpelyhes


125 g vaj

175 g cukor

1 csom vaníliás cukor

negyed teáskanál só

1 kk zimet

pár csepp rumaroma elhagyható

1 tojás

75 g darált dió

75 g teljes kiőrlésű vagy sima liszt

1 tk sütőpor

100 g különlegesen finom zabpehely


30 percig hűteni

egy kanállal rákanalazgatni a tepsire, de elég helyet hagyni közte

180 fokon 10-12 percig sütni, ne legyen barna

2012. aug. 1. 19:20

A receptes naplómban a 19. oldalon a 106. sz.

bejegyzés!

Idemásolom, ha nem akarsz belenézni, de ott van már fotóm is az elkészült kekszről!

390. Bea0124
2012. aug. 1. 19:06
Megosztanád?
2012. aug. 1. 19:01
nekem van egy jól bevált
388. Bea0124
2012. aug. 1. 18:59

Sziasztok szeretnék készíteni zabpehelyből valami finom sütit,kekszet.

Tudom írjam be a keresőbe...de nem szeretném.

Én bevált finom receptet keresek.

Előre is köszönöm.

387. ronka
2012. febr. 17. 08:59

A napokban így készítettem a kislányom szülinapjára:


50 dkg túró

2 doboz kókuszos görög joghurt

2 doboz édes görög joghurt

1/2 teáskanál só

3 egész tojás

2 evőkanál cukor

2 evőkanál liszt

2 evőkanál gríz

2 vaníliás cukor

1 citrom reszelt héja

1/2 citrom leve

1 üveg meggy befőtt

1 doboz őszibarack befőtt

(Bármilyen gyümölcs lehet akár mirelit is.)


A túrót a joghurttal krémesre keverjük,hozzáadjuk a lisztet, a grízt,a sót,a citrom héját,levét, cukorral felver tojássárgáját,majd a keményre vert tojásfehérjét.Legvégén belekeverjük a leszűrt meggyet és a kockára vágott őszibarackot.

Kivajazott tortaformába töltjük.Előmelegített sütőben kb 30 percig sütjük.

A sütőben hagyjuk kihűlni (nyitott ajtónál)


Nálunk nagy sikere volt,pillanatok alatt elfogyott.

386. Norcsika 001 (válaszként erre: 385. - N.Eszter)
2012. febr. 17. 08:27
Köszi
385. N.Eszter (válaszként erre: 384. - Norcsika 001)
2012. febr. 17. 08:01

Ami biztos nem árt neki, egy sütőpor.Lazítja az állagát.

És egy vaníliáscukor.

2012. febr. 17. 07:54

6 személyre


50 dkg tútó

5 tojás

1 ek.liszt

10 dkg cukor

1 citrom reszelt héja

1/2 kk.fahéj

2 k. rum


Keverjük össze a túrót a 4 tojás sárgájával és 1 egész tojással.Szitáljuk hozzá a lisztet és a cukrot(a cukorból tegyünk félre 2 kanálnyit),a reszelt citromhéjat,a fahéj felét és a rumot.Keverjük jól össze.A tojásfehérjéket verjük fel kemény habbá és óvatosa forgassuk a túrós masszához.Öntsük az egészet a kivajazott tortaformába és toljuk be a 150 fokos sütőbe.45 percig süssük,mielőtt kivesszük a formából hagyjuk kihűlni egy negyedórát.Keverjük össze a cukrot a fahéjjal és szórjuk meg vele a tetejét.

383. jana48 (válaszként erre: 382. - Sacarnes)
2012. febr. 17. 07:48

Mazsolázgass!

[link]

2012. febr. 17. 07:21

Sziasztok!

Keresek egy túrótorta receptet! Kb. 1 éve egy naplóban olvastam, hogy az anyuka az ikreknek csinált ilyen tortát szülinapra,a kislánynak málnásat, a kisfiúnak barackosat. De se a napló neve nem jut eszembe,se az anyuka nick-neve, se a torta receptjét nem találom sehol! Kérlek Titeket,ha tudtok, segítsetek Nekem!

Előre is köszönöm!

2011. nov. 19. 18:45
Poroljuk le ezt a fórumot:a 60-as, 70-es évek nagy slágerének illetve krémjének receptjét keresem. Az akkoriban sütött fatörzstorta krémjéről van szó.Nem a mostani idők recije kell, azt ismerem.A régit keresem, azt az ízharmóniát. Arra emlékszem, hogy főztük(de nem gőz fölött), kakaóval készült, tejjel, de pl. nem emlékszem, hogy mivel sűrítettük.
380. Kittidora (válaszként erre: 379. - Agnik1)
2011. jún. 30. 15:07
:) fogalmam sincs,de majd erre rákérdezek.De szerintem vajas tésztából lesz ez a süti.Párizsikrém ,lekvár és a vajastészta,nem leveles hanem vajas.
379. Agnik1 (válaszként erre: 376. - Kittidora)
2011. jún. 30. 14:04
Nem arra gondolsz esetleg, amikor piskóta-lekvár-piskóta-csokikrém-piskóta-lekvár-piskóta és a tetején van csoki bevonat???
378. survivor3 (válaszként erre: 2. - Cc8d148370)
2011. jún. 30. 11:18
Kókuszgolyó
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook