Keresek egy receptet... (beszélgetés)
A naplómból másoltam ide.Én már sokszor megsütöttem,nagyon finom.Még van másik is,ha akarod,megnézheted.
Túrós sós rúd recept(egyszerű) 2010-12-28 20:35
Hozzávalók:
250g túró
250g liszt
250g margarin
ízlés szerint só
Elkészítés:
Este begyúrjuk,nylon zacskóba tesszük 1 éjszakára hűtőbe.Deszkán kinyújtjuk fél centi vastagságúra majd tojással megkenjük a tetejét,reszelt sajtot teszek rá. Derelye vágóval ízlés szerint feldaraboljuk.Én 5cm hosszúra és 1cm szélesre szoktam vágni.
Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
Nagyon gyorsan elkészül.
Napokig eláll.
Keress rá az "Aljnélküli túrós" receptre
(Andi konyhájában)
Ha nem sikerül, szólj és megkeresem Neked:)
Sok sikert kívánok !!
Hozzávalók:
12 szeletes tortához:
50 dkg sovány tehéntúró
12 dkg light margarin
1 teásbögre porcukor vagy édesítőpor ízlés szerint
5 tojás
3 dl sovány tej
5 kávéskanál zselatinpor
50 dkg bármilyen idénygyümölcs
1 csomag gyümölcskocsonyapor
Elkészítése:
A túrót összetörjük, az 5 tojás sárgájával, a cukorral és a margarinnal elverjük.
A zselatint a 3 dl felforralt tejben feloldjuk, kihűtjük.
A tojásfehérjéket habnak felverjük, a túróhoz keverjük.
A langyosra hűtött zselatinos tejet kanalanként a masszához adagoljuk. Folyékony állagú anyagot kapunk, amit tortaformába öntünk, és hűtőben megdermesztjük.
Megszilárdulás után a tetejét bármilyen gyümölccsel sűrűn telepakoljuk, akár vegyesen is különböző gyümölcsökből különböző mintákat alkothatunk a torta tetején.
A gyümölcskocsonyaport előírás szerint felfőzzük, langyosra hűtjük, és az egészet ráöntjük a gyümölccsel kirakott tortára, majd ismét hűtőbe tesszük, megszilárdulás után a tortaformában széles késsel körbevágjuk, hogy könnyen elváljon. Azonnal tálalható, nagyon finom, gyönyörű és könnyű édesség! :o)
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy nincs esetleg a földkerekségen olyan sajtos rúd recept, amibe nem kell tejföl?
Előre is köszönöm, ha valaki tudott segíteni!
POGÁCSA
HOZZÁVALÓK:
1 kg liszt
2 csomag LIGA margarin
6 tojás sárgája
2 evőkanál só
5 dkg élesztő
kb. 4 dl tej
egy mokkáskanál cukor
a pogácsa tetejére 15 dkg reszelt sajt és 1 egész tojás
ELKÉSZÍTÉSE:
A meglangyosított tejben elkeverjük a cukrot, majd megfuttatjuk benne az élesztőt.
A lisztet a margarinnal és a sóval jól eldörzsöljük. Utána hozzáadjuk a tojások sárgáit, az élesztőt a tejjel együtt és jól összegyúrjuk. Ezután rátesszük egy lisztezett nyújtódeszkára, és letakarjuk azzal a tállal, amiben összegyúrtuk. Fél óra múlva átgyúrjuk, majd kinyújtjuk és hajtogatjuk. Ezt még kétszer megismételjük, hogy szép leveles legyen a pogácsánk. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a tésztát, majd a tepsibe berakva, tetejüket megkenjük a tojással, és jól megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben kisütjük.
Sziasztok!
Burgonyás pogácsa receptetek van? Bocsi,ha már írtatok ilyet, de nem volt türelmem végigolvasni az egészet.
Szia!
A receptjeim között van, amit a nagymamámtól tanultunk, anyukám is mindig ezt süti..Imádom:) Nézd meg, kelt, tejfölös, és isteni:)
Miért vonták össze a fórumokat?
Engem is érdekelt volna egy jó kis pogácsarecept, nézem a lap alján a hozzávalókat-látom, hogy vért meg tüdőt ajánlanak hozzávalóként. Kicsit elképedtem, de látom hogy ott épp hurkát főznek...
Ki fogja ezt a topikat végigolvasni úgy hogy össze-vissza receptek vannak benne? Biztos pasi volt, aki összevonta.... :-)
Hozzávalók:
* 50 dkg liszt
* 25 dkg sütőmargarin
* 3 dkg élesztő
* 1 dl tej
* 1 dkg cukor
* 2 tojássárga
* 2 dl tejföl
* reszelt sajt vagy köménymag
Elkészítés:
Az élesztőt langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk az élesztőt és a többi hozzávalót. Alaposan kidolgozzuk a tésztát, és fél óráig deszkán pihentetjük. Ezután kinyújtjuk, 3 részbe hajtjuk, és 20 percet pihentetjük. A hajtogatást és pihentetést még kétszer megismételjük. Végül a tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk, és pogácsákat szaggatunk belőle. Tetejét reszelt sajttal vagy köménnyel megszórjuk, és forró sütőben kisütjük. Tetszés szerint sós rudakat is süthetünk ebből a tésztából.
Örülök,hogy tetszik:)
11.37.43.51.92. érdekes lehet,ezek pogácsák és sós rudak.