Keresek egy receptet... (beszélgetős fórum)
Köszike.
Ezt kerestem, csak zsír helyett margarint, szódab.por helyett pedig sűtőport szoktunk használni.
Mondjuk a krémbe nem emlékszem,h. szoktunk tenni vajat. :)
Majd kipróbálom, köszi. :)
De más, mint amit én kérdeztem.
Amiről én beszéltem 1 golyó, amiről p.ancsa az pedig mandula alakú és formában kell sütni. :)
Megtaláltam a recepjét
Szerintem is ez lesz. Így tudom én is, hogy gőz felett kell feverni, a habot.
Cszsuka receptjével kezdd, az lesz az. :)
Nálunk Kókuszcsigának is hívják. Én úgy tanultam, hogy a tojásfehérjét a cukorral gőz felett kell habossá keverni, ezzel kened meg a tésztát és így szórod rá a kókuszreszeléket. A többi ua., mint Cszsuka recijében.
A barackmag az nem valami más, Mintha olyan lenne mint a diócska, picike mag
:(((( nem tudom biztosan
Barack
A tésztához: 20 dkg zsír, 30 dkg kristálycukor, 2 tojássárgája, 2
dl tej, 75 dkg liszt, 1 kávéskanál szódapor.
•A zsírt habosra keverjük a cukorral, tojássárgájával és tejjel.
Összegyúrjuk a szódaporral elkevert liszttel és jól kidolgozzuk. Fél
órát pihentetjük. Gombócokat formálunk belõle és zsírozott, lisztezett
tepsibe tesszük és elõmelegített sütõben, közepes tûzön szép világosra
sütjük. Ha kihûlt, éles, hegyes késsel kikaparjuk a közepét.
A töltelékhez: a kikapart tésztát, 20 dkg vajat, 2 evőkanál porcukrot, és 2 evőkanál kakaót, 1 dl rumot, és annyi tejet, hogy kenhető massza legyen. /gyermeknek vannak akkor rumaroma/ Ezzel a tésztát megtöltjük. Kettőt összeragasztunk és piros illetve zöld ételfestékkel itt-ott megcírmozzuk, és , kristálycukorban meghempergetjük. Buxus levéllel díszítjük. Jó ha 2 nappal előbb készítjük el, hogy jól megpuhuljon.
A lekvárt teszel vagy nem, ízlés dolga, attól nem lesz másfajta a süti,
423. szanád 2007-06-21 16:37
Barackok
36 dkg porcukor
20 dkg margarin
2 db tojás
1k.k szódabikarbóna
ezt nagyon alaposan ki kell keverni,legalább negyed óráig majd hozzáadunk 2dl tejet és 75 dkg lisztet,diónyi gombócokat formázunk belőle és papírral bélelt tepsiben sütjük.Amikor megsült még melegen kivesszük a tészták közepét és egy tálba teszük.hozzáadunk 3-4 evőkanál tejet és romot vagy rumaromát /izlés szerint /+ még 2dkg kakaót 10 dkg mArgarint és 20 dkg porcukrot,euzt kikeverjük.
A tésztahüvelyeket kettőt összeragasztjuk ezzel a masszával,Az egyik felét szörpbe mártjuk majd kristálycukorba,kis levélkével díszíthetjük
forrás: [link]
;)
De ezt formában sütik nem?
Az enyémet nem.
Sziasztok!
Én az Őszibarack (golyó) receptjét keresem.
Ez egy olyan tészta, ahol az összegyúrt tésztából (sűtőporos) dió nagyságú korongokat kell formázni, majd megsütni, mikor még meleg minden korong közepét ki kell vájni, ez lesz a töltelék része, ehhez kell még kakaó, cukor, rum, tej, a mamám darált diót is szokott tenni bele. Majd a megtöltött korongokat összeragasztotta (nem kell hozzá lekvár), 1ik oldalát mandula v. dió aromába, a másik oldalát narancs aromába forgatta, végül kristálycukorba hempergette.
Vki nem tudja ennek a sütinek a receptjét?
Fejből csak a készítés menetére emlékszem a hozzávalók mennyiségére nem.
S sajna nem találom, sem a saját, sem a mamám receptjei között. Csak 1 hozzá hasonlót találtam, de szerintem az nem ugyanaz. :(
Aki esetleg ismerné a receptet, megköszönném, ha beírná ide (s írna 1 privit), vagy elküldené privibe.
Előre is köszönöm!
Tina.
M_Marcsa-nak a "négerfog" recept
Én Négerszelet néven ismerem, nagyon finom és igen munkás
Íme a recept
5db tojássárgáját habosra kavarunk 20 dkg cukorral 3 dkg kakaóval 12 dkg zsírral.Hozzáadunk 20 dkg lisztet 1 csomag sütőport simára kavarjuk. Kizsirozozz kilisztezett tepsibe öntjük és megsütjük/piskóta hőfokon/
Hab:
Az 5 db tojásfehérjét 25 dkg cukorral gőz felett kemény habbá verjük.Ha a tészta kihűlt a habot még
melegen a tetejére simítjuk.
Máz:
20 dkg cukrot 3 evőkanál kakaót 5 evőkanál vizzel simára főzünk. A tűzről levéve belekeverünk 10 dkg
vajat/Rama margarint/ és vizes késsel a hab tetetére kenjük.
Jó munkát és jó étvágyat hozzá
Megpróbálom megkeresni.
Úgy emlékszem valahogy úgy van, hogy a cukrot karamellizálni kell, majd, beltenni vajat, hogy kenhető legyen, és mehet hozzá darabolt dió, esetleg mazsola, meggy. De keresem.
A kókuszos tekercset megtaláltam Csigabiga néven. Nálam annyi a különbség a többiekéhez képest, hogy fele finom, fele réteslisztet ír a recept.
Szerintem ez lesz az Cszsuka is ilyesmit írt más névvel :)
szívesen venném, ha leírnád te is (ha meg tudod szerezni), köszi :)
Szerintem az a keleti csemege. Nápolyi lapok közé töltik, van benne dió is.
Ha ez az, amire gondloltál, akkor megpróbálom Neked megszerezni a receptjét.
leírod nekem ezt is :)
Ha lehet ide, mert nem biztos, hogy ki tudom böngészni a receptek közül :)
Köszönöm!
Persze, de én nem szeretem. A hab miatt....:)
Majd megkeresem neked azt is...
az a gond, hogy van 1 csomó olyan süti, ami ízlett, de nem tudom a receptjét, sőt a nevét sem... és ráadásul minden sütit minden háztartásban másként csinálnak.
Nagyon finom volt p. egyszer ettem valami grillázs-féleséget, sütinek volt megcsinálva, de csak kb. 1 cm magas volt, és nem volt olyan kemény, mint a rendes grillázs... de ezt is kb. 10 éve ettem.
szerintem mind a 3-at ki fogom próbálni, mert fogalmam sincs, hogy ezek közül valamelyik olyan-e, mint amire gondoltam :)
De nagyon jónak hangzik mindegyik, és köszönöm szépen....
Szia!
Amit a 17-en írtam, olyasmi, annak ellenére, hogy élesztős. Abban van a titok, hogy nem dagasztani kell, hanem csak összegyúrni linzer állagúra, és mindjárt kinyújtani.
Négerfog receptjét keresem.
Kakaós piskóta az alja, rá jön a hab, ami magas.
Valaki ismeri?
Gyerekkoremban ettem, azóta sem találom a receptjét.
40 dkg. liszt, 1 margarin, 4 tojássárgája, 2 dkg élesztő-felfuttatva. Összegyúrjuk, 3 részre osztjuk. Nagyon vékonyra kinyújtjuk és megtöltjük: 30 dkg cukor, 4 tojásfehérje habja és 15 dkg kókusz keverékével. Felcsavarjuk és nagyon éles késsel kb. fél cm-es szeleteket vágunk. Zsírozott tepsin előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsütjük. Nem kell keleszteni.
Jó étvágyat!