Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Keresek egy receptet... fórum

Keresek egy receptet... (beszélgetős fórum)


47. tinendo (válaszként erre: 39. - Era06)
2008. febr. 28. 19:47

Köszike.

Ezt kerestem, csak zsír helyett margarint, szódab.por helyett pedig sűtőport szoktunk használni.

Mondjuk a krémbe nem emlékszem,h. szoktunk tenni vajat. :)

Majd kipróbálom, köszi. :)

46. tinendo (válaszként erre: 40. - Era06)
2008. febr. 28. 19:45

De más, mint amit én kérdeztem.

Amiről én beszéltem 1 golyó, amiről p.ancsa az pedig mandula alakú és formában kell sütni. :)

45. d@nu (válaszként erre: 44. - Cc8d148370)
2008. febr. 28. 19:35
Ne is mondd, mi is nagyon szeretjük, és már olyan régen csináltam... :DD
44. cc8d148370 (válaszként erre: 41. - D@nu)
2008. febr. 28. 19:18
Végülis ipi receptjét készítettem el, mert ő tette fel legelőször, csak nem ide, hanem a receptek közé, és ott is úgy volt, hogy gőz felett kellett habosra verni, majd bele a kókusz. Nagyon finom lett, és rengeteg lett (5 tepsivel)... :D
43. era06 (válaszként erre: 41. - D@nu)
2008. febr. 28. 19:11

Megtaláltam a recepjét

Szerintem is ez lesz. Így tudom én is, hogy gőz felett kell feverni, a habot.

42. d@nu (válaszként erre: 24. - Cc8d148370)
2008. febr. 28. 19:01
Grillázshoz hasonlít a moszkauer is, azt nem ostya közé töltik, hanem vékony kis tallérokat készítenek belőle és csokizzák az egyik oldalát.
41. d@nu (válaszként erre: 23. - Cc8d148370)
2008. febr. 28. 18:59

Cszsuka receptjével kezdd, az lesz az. :)

Nálunk Kókuszcsigának is hívják. Én úgy tanultam, hogy a tojásfehérjét a cukorral gőz felett kell habossá keverni, ezzel kened meg a tésztát és így szórod rá a kókuszreszeléket. A többi ua., mint Cszsuka recijében.

40. era06 (válaszként erre: 36. - 4b252f0708)
2008. febr. 28. 18:54

A barackmag az nem valami más, Mintha olyan lenne mint a diócska, picike mag

:(((( nem tudom biztosan

39. era06 (válaszként erre: 34. - Tinendo)
2008. febr. 28. 18:47

Barack

A tésztához: 20 dkg zsír, 30 dkg kristálycukor, 2 tojássárgája, 2

dl tej, 75 dkg liszt, 1 kávéskanál szódapor.

•A zsírt habosra keverjük a cukorral, tojássárgájával és tejjel.

Összegyúrjuk a szódaporral elkevert liszttel és jól kidolgozzuk. Fél

órát pihentetjük. Gombócokat formálunk belõle és zsírozott, lisztezett

tepsibe tesszük és elõmelegített sütõben, közepes tûzön szép világosra

sütjük. Ha kihûlt, éles, hegyes késsel kikaparjuk a közepét.

A töltelékhez: a kikapart tésztát, 20 dkg vajat, 2 evőkanál porcukrot, és 2 evőkanál kakaót, 1 dl rumot, és annyi tejet, hogy kenhető massza legyen. /gyermeknek vannak akkor rumaroma/ Ezzel a tésztát megtöltjük. Kettőt összeragasztunk és piros illetve zöld ételfestékkel itt-ott megcírmozzuk, és , kristálycukorban meghempergetjük. Buxus levéllel díszítjük. Jó ha 2 nappal előbb készítjük el, hogy jól megpuhuljon.

A lekvárt teszel vagy nem, ízlés dolga, attól nem lesz másfajta a süti,

38. d@nu (válaszként erre: 34. - Tinendo)
2008. febr. 28. 18:45

423. szanád 2007-06-21 16:37

Barackok


36 dkg porcukor

20 dkg margarin

2 db tojás

1k.k szódabikarbóna

ezt nagyon alaposan ki kell keverni,legalább negyed óráig majd hozzáadunk 2dl tejet és 75 dkg lisztet,diónyi gombócokat formázunk belőle és papírral bélelt tepsiben sütjük.Amikor megsült még melegen kivesszük a tészták közepét és egy tálba teszük.hozzáadunk 3-4 evőkanál tejet és romot vagy rumaromát /izlés szerint /+ még 2dkg kakaót 10 dkg mArgarint és 20 dkg porcukrot,euzt kikeverjük.

A tésztahüvelyeket kettőt összeragasztjuk ezzel a masszával,Az egyik felét szörpbe mártjuk majd kristálycukorba,kis levélkével díszíthetjük



forrás: [link]

;)

37. tinendo (válaszként erre: 36. - 4b252f0708)
2008. febr. 28. 18:30

De ezt formában sütik nem?


Az enyémet nem.

36. 4b252f0708 (válaszként erre: 34. - Tinendo)
2008. febr. 28. 17:58
Nálunk ezt "barackmag"-nak hívják, és nincs lakodalom nélküle. Én is nagyon-nagyon imádom, és szeretném a receptjét, mert sajnos én sem tudom!!
35. nitán
2008. febr. 28. 17:21
M_Marcsa bocs a receptből kihagytam a tésztánál a negyedliter /2.5dl tejet/, azt is bele kell kavarni
2008. febr. 28. 17:04

Sziasztok!

Én az Őszibarack (golyó) receptjét keresem.

Ez egy olyan tészta, ahol az összegyúrt tésztából (sűtőporos) dió nagyságú korongokat kell formázni, majd megsütni, mikor még meleg minden korong közepét ki kell vájni, ez lesz a töltelék része, ehhez kell még kakaó, cukor, rum, tej, a mamám darált diót is szokott tenni bele. Majd a megtöltött korongokat összeragasztotta (nem kell hozzá lekvár), 1ik oldalát mandula v. dió aromába, a másik oldalát narancs aromába forgatta, végül kristálycukorba hempergette.

Vki nem tudja ennek a sütinek a receptjét?

Fejből csak a készítés menetére emlékszem a hozzávalók mennyiségére nem.

S sajna nem találom, sem a saját, sem a mamám receptjei között. Csak 1 hozzá hasonlót találtam, de szerintem az nem ugyanaz. :(

Aki esetleg ismerné a receptet, megköszönném, ha beírná ide (s írna 1 privit), vagy elküldené privibe.

Előre is köszönöm!

Tina.

33. nitán
2008. febr. 28. 16:52

M_Marcsa-nak a "négerfog" recept

Én Négerszelet néven ismerem, nagyon finom és igen munkás

Íme a recept

5db tojássárgáját habosra kavarunk 20 dkg cukorral 3 dkg kakaóval 12 dkg zsírral.Hozzáadunk 20 dkg lisztet 1 csomag sütőport simára kavarjuk. Kizsirozozz kilisztezett tepsibe öntjük és megsütjük/piskóta hőfokon/

Hab:

Az 5 db tojásfehérjét 25 dkg cukorral gőz felett kemény habbá verjük.Ha a tészta kihűlt a habot még

melegen a tetejére simítjuk.

Máz:

20 dkg cukrot 3 evőkanál kakaót 5 evőkanál vizzel simára főzünk. A tűzről levéve belekeverünk 10 dkg

vajat/Rama margarint/ és vizes késsel a hab tetetére kenjük.

Jó munkát és jó étvágyat hozzá

32. win (válaszként erre: 31. - Cc8d148370)
2008. febr. 28. 09:20

Megpróbálom megkeresni.

Úgy emlékszem valahogy úgy van, hogy a cukrot karamellizálni kell, majd, beltenni vajat, hogy kenhető legyen, és mehet hozzá darabolt dió, esetleg mazsola, meggy. De keresem.


A kókuszos tekercset megtaláltam Csigabiga néven. Nálam annyi a különbség a többiekéhez képest, hogy fele finom, fele réteslisztet ír a recept.

31. cc8d148370 (válaszként erre: 30. - Win)
2008. febr. 28. 08:37

Szerintem ez lesz az Cszsuka is ilyesmit írt más névvel :)

szívesen venném, ha leírnád te is (ha meg tudod szerezni), köszi :)

30. win (válaszként erre: 24. - Cc8d148370)
2008. febr. 28. 08:18

Szerintem az a keleti csemege. Nápolyi lapok közé töltik, van benne dió is.

Ha ez az, amire gondloltál, akkor megpróbálom Neked megszerezni a receptjét.

29. M_Marcsa (válaszként erre: 27. - Cszsuka)
2008. febr. 28. 07:59
jujj de jóóóóóóóóóóóóóóóóó.
28. cc8d148370 (válaszként erre: 26. - Cszsuka)
2008. febr. 27. 21:54

leírod nekem ezt is :)

Ha lehet ide, mert nem biztos, hogy ki tudom böngészni a receptek közül :)

Köszönöm!

27. Cszsuka (válaszként erre: 20. - M_Marcsa)
2008. febr. 27. 21:23

Persze, de én nem szeretem. A hab miatt....:)

Majd megkeresem neked azt is...

26. Cszsuka (válaszként erre: 24. - Cc8d148370)
2008. febr. 27. 21:21
Ilyen receptem is van, imádjuk: Karamellás nápolyi a neve. Nápolyi lap között van és dió is van benne. Lehet, hogy nem erre gondolsz, de hasonló lehet.
25. Cszsuka (válaszként erre: 22. - Cc8d148370)
2008. febr. 27. 21:20
Igen: kókuszos tekercs :)
2008. febr. 27. 21:08

az a gond, hogy van 1 csomó olyan süti, ami ízlett, de nem tudom a receptjét, sőt a nevét sem... és ráadásul minden sütit minden háztartásban másként csinálnak.

Nagyon finom volt p. egyszer ettem valami grillázs-féleséget, sütinek volt megcsinálva, de csak kb. 1 cm magas volt, és nem volt olyan kemény, mint a rendes grillázs... de ezt is kb. 10 éve ettem.

2008. febr. 27. 21:05

szerintem mind a 3-at ki fogom próbálni, mert fogalmam sincs, hogy ezek közül valamelyik olyan-e, mint amire gondoltam :)

De nagyon jónak hangzik mindegyik, és köszönöm szépen....

22. cc8d148370 (válaszként erre: 18. - Cszsuka)
2008. febr. 27. 21:04
ennek van neve?
21. Cszsuka (válaszként erre: 17. - Era06)
2008. febr. 27. 20:32

Szia!

Amit a 17-en írtam, olyasmi, annak ellenére, hogy élesztős. Abban van a titok, hogy nem dagasztani kell, hanem csak összegyúrni linzer állagúra, és mindjárt kinyújtani.

2008. febr. 27. 20:22

Négerfog receptjét keresem.

Kakaós piskóta az alja, rá jön a hab, ami magas.

Valaki ismeri?

Gyerekkoremban ettem, azóta sem találom a receptjét.

19. 'szti (válaszként erre: 16. - Era06)
2008. febr. 27. 20:03
én a muffinsütő mellé kaptam ezt a receptet, az 12 mélyedéses :-)
2008. febr. 27. 19:41

40 dkg. liszt, 1 margarin, 4 tojássárgája, 2 dkg élesztő-felfuttatva. Összegyúrjuk, 3 részre osztjuk. Nagyon vékonyra kinyújtjuk és megtöltjük: 30 dkg cukor, 4 tojásfehérje habja és 15 dkg kókusz keverékével. Felcsavarjuk és nagyon éles késsel kb. fél cm-es szeleteket vágunk. Zsírozott tepsin előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsütjük. Nem kell keleszteni.

Jó étvágyat!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook