Keresek egy receptet... (beszélgetés)
Szia !
Babapiskótás az egyik neve!
Leírom a receptjét ha gondolod,de hozzát teszem ebből a sütiből 3 féle receptem van!!!jelezz ha érdekel
Segítsetek légyszi. Van egy nagyon finom házi süti, nem kell sütni, hosszúkás, mint az őzgerinc, csokis az alap íze. Ahogy láttam, ostya lap van beletördelve szilánkosra. Amikor szeletben van, nagyon jó mutatós a vágási felülete (és finom is).
Mivel a nevét nem tudom, így neten sem tudom keresgélni (sulis farsangon ettem, tehát ott sem tudom, melyik anyuka csinálta, hogy elkérhetném a recit).
Ha ismeri valaki, kérem, írja meg a receptet, köszönöm előre is.
Sajttekercs
Hozzávalók:
# 40 dkg eidami vagy trappista sajt,
# 3 főtt tojás,
# 30 dkg sonka,
# 1 doboz medve (mackó) sajt,
# 1 kisebb fej hagyma,
# 20 dkg vaj,
# petrezselyemzöld,
# só,
# bors
Elkészítés: Forrásban lévő fazék vízbe teszem a sajtot, lefedve 30-35 percig főzöm. Ha már puha a sajt, leszűrőm, lisztezett gyúródeszkán kinyújtom téglalap alakúra. Amíg a sajt megfő, elkészítem a kétféle krémet:
(1) a doboz mackósajtot az egy fej apróra vágott hagymával és 10 dkg vajjal krémesre keverem.
(2) a petrezselyemzöld apróra vágva, só, bors, összetört tojás, 10 dkg vaj. Ezt is krémesre keverem.
A kinyújtott sajt egyik szélébe teszem a tojásos krémet, ez lesz a közepe. A sajt többi részét a mackósajtos krémmel kenem meg, ráteszem a sonka szeleteket. Feltekerem, majd 1-2 órára hűtőbe teszem.
Megjegyzés:
Gyorsan kell dolgozni a megfőtt sajttal, mert hamar megdermed.
Sziasztok!
Egyszer régen ettem olyat, hogy sajt tekercs. SAjt volt kinyújtva (előtte gondolom, megmelegítve), és megtöltve valami krémmel, és mint a piskóta tekercs, felszeletelték.
Ha valaki tudja a receptet, légyszi írja meg. Köszönöm.
Sziasztok!
Tudja valaki, hogy lehet házilag citromos nápolyit csinálni?
Az a párom kedvence, meg szeretném lepni vele Karácsonykor.
Ez így pont jó! Számomra teljesen átlátható!:-)
Ilyen kis apró bakik nálam is előfordulnak! :o)
Tényleg jó késő van...
Jó éjszakát!
Szia!
Szerintem ezt a receptet bármilyen más,kicsit
savanykás gyümölccsel is ellehet készíteni.
Eddig nem is tünt fel nekem ez a recept,de most
majd kipróbálom meggyel,mert nem szeretem az
egrest.
Szia! Jó éjszakát.
Kedves madul!
szépen elrendeztem a sorokat,hogy jobban átlát-
ható legyen,de a gép összetöhörítette.
Bocs hogy a neved elé odairtam az O-t.
Mikor elküldtem akkor jöttem rá,hogy az nem
tartozik a nevedhez csak sorszám. Nézd el nekem
már 11 óra van.
Kedves Margit!
Nagyon-nagyon köszönöm!!!! :-)))
A szoliban várakozva olvastam a receptet. Nagyon guszta és biztosan finom is.
Még egyszer köszönöm!!!
Üdv: madul
Kedves O.madul!
A süti neve:Habos márványszelet egressel.
HOZZÁVALÓK 24 szelethez:1,2kg egres,4db tojás,
15dkg cukor,csipet só,néhány csepp vanília
aroma,15dkg puha vaj,30dkg liszt,1teáskanál
sütőpor,1 evőkanál kakaópor,2 evőkanál hideg
erős kávé.
A HABRÁCSHOZ:5db tojásfehérje,csipet só,20dkg
cukor,1 evőkanál étkezési keményítő,1db narancs
lereszelt héja
1.Kapcsoljuk be a sütőt 175 fokra.Tisztítsuk és
mossuk meg,töröljük szárazra az egrest.
2.Verjük fel a tojást a cukorral,sóval és a va-
nilia aromával.Keverjük hozzá a vajat,majd a
lisztet és a sütőport is.A massza harmadába
keverjük a kakaóport és a kávét.Béleljük ki a
tepsit sütőpapirral,előbb a sötét,majd a vilá-
gos tésztát simítsuk bele,evőkanállal kissé
húzzuk egymásba,hogy márványos legyen.Tetején
rendezzük el az egrest,majd 30 percig 175 fo-
kon süssük készre.
3.Közben csipet sóval verjük keményre a tojás-
fehérjéket.Szórjuk bele a cukrot,majd rá a ke-
ményítőt,végűl forgassuk bele a narancshéjat.
4.Vegyük ki a süteményt a sütőből,habzsákból
nyomjunk rácsot a tetejére,majd emeljük a sütő
hőmérsékletét 220 fokra.A habbal együtt süssük
még 5-6 percig,kapcsoljuk ki a sütőt,de továb-
bi 5 percig hagyjuk bent a sütőben a süteményt
hogy a hab megkeményedjen.