Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Keresek egy receptet... fórum

Keresek egy receptet... (beszélgetős fórum)


137. 25a27430dd (válaszként erre: 136. - Életregény)
2010. máj. 30. 18:04
Szia! Köszi! Persze, igen, érdekel, most láttam csak, hogy válaszoltál. Kérlek, ha nem gond, írd le nekem. Azt, amelyik Neked a legjobban bevált. Köszönöm előre is! (tepsi méretet is írjál légyszi.)
136. életregény (válaszként erre: 136. - Erzsóka1967)
2010. máj. 21. 22:19

Szia !

Babapiskótás az egyik neve!

Leírom a receptjét ha gondolod,de hozzát teszem ebből a sütiből 3 féle receptem van!!!jelezz ha érdekel

135. Anka71
2010. márc. 11. 11:45
Oké, megvan!
134. Anka71
2010. márc. 10. 08:52

Segítsetek légyszi. Van egy nagyon finom házi süti, nem kell sütni, hosszúkás, mint az őzgerinc, csokis az alap íze. Ahogy láttam, ostya lap van beletördelve szilánkosra. Amikor szeletben van, nagyon jó mutatós a vágási felülete (és finom is).

Mivel a nevét nem tudom, így neten sem tudom keresgélni (sulis farsangon ettem, tehát ott sem tudom, melyik anyuka csinálta, hogy elkérhetném a recit).

Ha ismeri valaki, kérem, írja meg a receptet, köszönöm előre is.

133. caravell (válaszként erre: 130. - 35491a860f)
2009. nov. 15. 07:37
A googleban nem csak olyanok vannak, rá kell szánni az időt keresgélésre. Egyetértek az előttem szólóval, valami irányadót is írj.
132. caravell (válaszként erre: 125. - Rozália)
2009. nov. 15. 07:35
Igen, már megcsináltam és sikere volt. :))
131. d@nu (válaszként erre: 128. - 35491a860f)
2009. nov. 15. 05:36
Ez attól is függ, neked mi számít hagyományos ételnek. Ha leírod, miket szoktál készíteni, talán könnyebb lesz tippeket adni.
2009. nov. 14. 23:22
A google-be azért mégse bármit. Leginkább a házi praktikus, jól bevált receptekre lennék kivi, nem pedig arra, amit túl fennkölt és túl sok, túl drága hozzávaló kell, mert a google-ba olyanok vannak.
129. ae0bfddd7a (válaszként erre: 128. - 35491a860f)
2009. nov. 14. 12:55
Google...bármit megtalálsz.
2009. nov. 10. 16:01
milyen ételeket lehet változatosan a burgonyából sütni-főzni, hogy ne mindig a hagyományos ételek kerüljenek az asztalra?
127. stulika (válaszként erre: 126. - Anka71)
2009. aug. 14. 23:07

Sajttekercs

Hozzávalók:

# 40 dkg eidami vagy trappista sajt,

# 3 főtt tojás,

# 30 dkg sonka,

# 1 doboz medve (mackó) sajt,

# 1 kisebb fej hagyma,

# 20 dkg vaj,

# petrezselyemzöld,

# só,

# bors


Elkészítés: Forrásban lévő fazék vízbe teszem a sajtot, lefedve 30-35 percig főzöm. Ha már puha a sajt, leszűrőm, lisztezett gyúródeszkán kinyújtom téglalap alakúra. Amíg a sajt megfő, elkészítem a kétféle krémet:

(1) a doboz mackósajtot az egy fej apróra vágott hagymával és 10 dkg vajjal krémesre keverem.

(2) a petrezselyemzöld apróra vágva, só, bors, összetört tojás, 10 dkg vaj. Ezt is krémesre keverem.

A kinyújtott sajt egyik szélébe teszem a tojásos krémet, ez lesz a közepe. A sajt többi részét a mackósajtos krémmel kenem meg, ráteszem a sonka szeleteket. Feltekerem, majd 1-2 órára hűtőbe teszem.


Megjegyzés:

Gyorsan kell dolgozni a megfőtt sajttal, mert hamar megdermed.

126. Anka71
2009. júl. 14. 11:39

Sziasztok!

Egyszer régen ettem olyat, hogy sajt tekercs. SAjt volt kinyújtva (előtte gondolom, megmelegítve), és megtöltve valami krémmel, és mint a piskóta tekercs, felszeletelték.

Ha valaki tudja a receptet, légyszi írja meg. Köszönöm.

125. Rozália (válaszként erre: 124. - Caravell)
2009. febr. 4. 08:33
Citromkrémmel töltött nápolyilapok? Ámbár azóta - gondolom - már meg is csináltad.
2008. dec. 4. 09:25

Sziasztok!

Tudja valaki, hogy lehet házilag citromos nápolyit csinálni?

Az a párom kedvence, meg szeretném lepni vele Karácsonykor.

123. Cucus7
2008. nov. 17. 08:48
Olyan jót "ettem" köztetek, majd még benézek hozzátok. Sziasztok.
122. cc8d148370 (válaszként erre: 100. - Kingi7)
2008. aug. 11. 11:17
Na, Kingi! Ettél-e már azóta olyan levest? :DDDDDD
121. bea0824
2008. aug. 9. 14:06
Mert nincs
2008. aug. 9. 14:05
Receptek között miért nem keresed meg?:)
119. bea0824
2008. aug. 9. 14:04
Keresek egy sütemény receptet. Omlós tésztája van, a tetejére karikára vágott alma, dió ill. méz kerül. Ismeri vki?
118. madul (válaszként erre: 116. - Dc445fa93a)
2008. aug. 7. 23:10

Ez így pont jó! Számomra teljesen átlátható!:-)


Ilyen kis apró bakik nálam is előfordulnak! :o)

Tényleg jó késő van...


Jó éjszakát!

117. dc445fa93a (válaszként erre: 115. - Madul)
2008. aug. 7. 23:09

Szia!

Szerintem ezt a receptet bármilyen más,kicsit

savanykás gyümölccsel is ellehet készíteni.

Eddig nem is tünt fel nekem ez a recept,de most

majd kipróbálom meggyel,mert nem szeretem az

egrest.

Szia! Jó éjszakát.

2008. aug. 7. 23:01

Kedves madul!

szépen elrendeztem a sorokat,hogy jobban átlát-

ható legyen,de a gép összetöhörítette.

Bocs hogy a neved elé odairtam az O-t.

Mikor elküldtem akkor jöttem rá,hogy az nem

tartozik a nevedhez csak sorszám. Nézd el nekem

már 11 óra van.

115. madul (válaszként erre: 114. - Dc445fa93a)
2008. aug. 7. 22:55

Kedves Margit!


Nagyon-nagyon köszönöm!!!! :-)))

A szoliban várakozva olvastam a receptet. Nagyon guszta és biztosan finom is.


Még egyszer köszönöm!!!

Üdv: madul

2008. aug. 7. 22:50

Kedves O.madul!

A süti neve:Habos márványszelet egressel.

HOZZÁVALÓK 24 szelethez:1,2kg egres,4db tojás,

15dkg cukor,csipet só,néhány csepp vanília

aroma,15dkg puha vaj,30dkg liszt,1teáskanál

sütőpor,1 evőkanál kakaópor,2 evőkanál hideg

erős kávé.

A HABRÁCSHOZ:5db tojásfehérje,csipet só,20dkg

cukor,1 evőkanál étkezési keményítő,1db narancs

lereszelt héja

1.Kapcsoljuk be a sütőt 175 fokra.Tisztítsuk és

mossuk meg,töröljük szárazra az egrest.

2.Verjük fel a tojást a cukorral,sóval és a va-

nilia aromával.Keverjük hozzá a vajat,majd a

lisztet és a sütőport is.A massza harmadába

keverjük a kakaóport és a kávét.Béleljük ki a

tepsit sütőpapirral,előbb a sötét,majd a vilá-

gos tésztát simítsuk bele,evőkanállal kissé

húzzuk egymásba,hogy márványos legyen.Tetején

rendezzük el az egrest,majd 30 percig 175 fo-

kon süssük készre.

3.Közben csipet sóval verjük keményre a tojás-

fehérjéket.Szórjuk bele a cukrot,majd rá a ke-

ményítőt,végűl forgassuk bele a narancshéjat.

4.Vegyük ki a süteményt a sütőből,habzsákból

nyomjunk rácsot a tetejére,majd emeljük a sütő

hőmérsékletét 220 fokra.A habbal együtt süssük

még 5-6 percig,kapcsoljuk ki a sütőt,de továb-

bi 5 percig hagyjuk bent a sütőben a süteményt

hogy a hab megkeményedjen.

113. madul
2008. aug. 7. 21:58
Egy receptet keresek: a júliusi Burdában van. Rácsos süti egressel. Ha megvan valakinek, kérem írja le!:-)
112. bea0824 (válaszként erre: 111. - Gabima)
2008. júl. 5. 22:05
Ez már kezd hasonlítani. Köszi
111. gabima
2008. júl. 5. 21:48
Egy kerek jénai tálba vékonyan szeletelt baconszalonnát raksz úgy, hogy a szeletek a tál közepétől kifelé legyenek, és kilógjanak a szélén. Most jön a rétegezés: a kivert, sózott hússzeleteket felvert tojásba és reszelt sajtba forgatod, és a harmadát a tálba teszed. Erre jön egy réteg sonka, ismét hús , sonka, és végül ismét hús. A lelógó szalonnákat ráhajtod a tetejére, és sütőben megsütöd. Kb. 1 óra. A félidőig kell rá fedő, vagy alufólia.
110. bea0824
2008. júl. 5. 21:46
nincs benne ananász
109. Magdi8
2008. júl. 5. 21:39
Csirkemell, sonka, ananász, reszelt sajt?
108. bea0824
2008. júl. 5. 21:18
Ezek is nagyon jók, de még mindig nem az amit keresek.:(

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook