Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Miért kell anyák napján a cicák, kutyák tulajdonosainak is köszöntést kicsikarni? fórum

Miért kell anyák napján a cicák, kutyák tulajdonosainak is köszöntést kicsikarni? (beszélgetés)

1 2 3
83. PöttyösPanka (válaszként erre: 43. - Michelle.r)
júl. 25. 12:46

Bár racionálisan nézve nevetséges a jelenség, biológiailag mégis megalapozott.

A csecsemő nagyon fejletlen, ezért teljesen ki van szolgáltatva a szülői gondoskodásnak. A természet úgy oldotta meg, hogy az anya nehogy "elfelejtsen" gondoskodni a kicsinyéről, hogy a hormonok hatására a csecsemőt nem érzi külön lénynek, hanem még mindig a saját teste részeként éli meg. Ez biztosítja, hogy ha mondjuk veszély fenyeget, akkor a pánik közepedte is menekítse a kicsit is. Ez magyarázza azt is, hogy extrém esetben a szülés utáni depresszióban szenvedő nő nem csupán öngyilkos lesz, hanem a csecsemőt is viszi magával. Egyszerűen ennyire erős az érzés, hogy ők egyek.

Ennek tudatában teljesen elfogadható, ha az anya T/1-ben beszél a gyermekéről. Sajnos a mai modern társadalomban hajlamosak vagyunk a nők ősi, biológiai működéseit lekicsinyelni, és kifigurázni. Pedig a természet sokszor bölcsebb nálunk.

82. rockcica (válaszként erre: 51. - Enissa)
júl. 25. 12:17
hÚ ETTŐL ÉN IS ROSSZUL VAGYOK...
máj. 12. 13:16
Még nem hallottam ilyet.
máj. 12. 11:41

A kérdésre válaszolva: Azért kell, mert jól esik a gazdinak. Örömét leli benne. Annyi fájdalom van ebben a kib....tt életben, hogy az ember abba kapaszkodik egy kis derűért, szeretetért, amibe tud. Ha a gazdinak ez boldogság, legyen úgy! Nincs hozzá közünk, nincs jogunk ítélkezni felette úgy, ahogy más viselkedésformákon sincsen. A lényeg, az amit teszünk, senkinek se okozzon kényelmetlenséget, fájdalmat, veszteséget.

Hány olyan ember van aki semminek nem tud örülni, annyira keserű!

Én szerencsésnek érzem magam mert a nehézségeim ellenére is minden napomban van boldogság. Legyen a tietekben is, és ne bántsatok senkit!

79. rockcica (válaszként erre: 10. - Amaunet)
máj. 12. 10:52
Igen, nekem is..
78. rockcica (válaszként erre: 3. - Kacsahercegno)
máj. 12. 10:51
Nálam jobban senki nem tartotta gyereknek a kiskutyáját, imádtam, velem aludt, ajándékot kapott karácsonyra, meg ilyesmi, de ez a hülyeség eszembe sem jutott volna..nem én szültem basszus, ez idiótaság..nem zavar senkit de akkor is idiótaság
máj. 12. 10:49
Ez most komoly??? Ezt még nem hallottam.
76. ~ Luna ~ (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 8. 12:46

Én egy ilyen videót sem láttam még 🤔

De most adtál egy jó ötletet.

Eddig csak a karácsonyt és a szülinapját ünnepeltem meg a szőrös kisbabámmal, most már anyák napja is lesz 🤤

75. tien (válaszként erre: 73. - Asztanaviszta)
máj. 7. 11:52
Oké, örülök.
74. asztanaviszta (válaszként erre: 73. - Asztanaviszta)
máj. 7. 08:24
kell
73. asztanaviszta (válaszként erre: 71. - Tien)
máj. 7. 08:23

Köszi. Szeretem, ha elismerik az okosságomat.

Van orvos a családomban. Az ő véleményére adok, nem az itteni mindenhez is értő szakértőkére. Így nem kel semmit válogatnom.

72. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 70. - Tien)
máj. 7. 07:35

Pedig mennyivel egyszerűbb lett volna csak az influenszereket szapulni, ami miatt indítottam a témát :)

Nem ismerem Enissa és Judit55 harcait az oldalon, nekem mindketten írtak már olyat, amitől vagy kinyílt a bicska a zsebemben, vagy éppen megegyezett a véleményem velük.

De hát ez a jó itt, nem kell mindenkivel egyet érteni.

Én gáznak tartok valamit, és akartam róla kicsit eszmét cserélni. Mert jól esett és pont. :)

Ha valaki szerint csak ennyit érek, én azt is elfogadom.

Ha valaki a cicájától várja az anyák napi köszöntését, azt is elfogadom, de a szemöldököm felszalad.

Írta itt valaki, hogy lassan már tényleg nagyobb a védelmezési vehemencia egy kisállat esetében, mint mondjuk egy szerencsétlen embertársunk iránt. Ha innen közelítjük meg a dolgot, akkor ez elég szomorú.

Na de a lényeg, köszönöm mindenki hozzászólását!:) Legyen szép napotok :)

71. tien (válaszként erre: 68. - Asztanaviszta)
máj. 6. 19:56
Annyira okos vagy,válogasd ki belőle amit hasznosítani tudsz
70. tien
máj. 6. 19:55
Jézusom,itt mindenki csalánba pisilt?
69. 55Judit (válaszként erre: 65. - Smaragdzöld 🐉)
máj. 6. 17:34
Nyugit, tetszik-tetszik! Te egy annyira okos és intelligens ember vagy, hogy szerintem te nem lennél képes aggatni a körmödet. Még nem találkoztam ilyennel. Véleményt tudsz írni bármilyen témában, hogy nem bántasz meg vele senkit.
68. asztanaviszta (válaszként erre: 66. - Srcrss)
máj. 6. 17:33
Mindenre ajánlja, mint az épp aktuális csodaszerét.
máj. 6. 17:29
Kérem szépen! Visszatérhetnénk az eredeti témához, vagy velem jobb foglalkozni? Itt is!😀
66. srcrss (válaszként erre: 61. - Asztanaviszta)
A trambulint nem méregtelenítésre ajánlotta? Én is olvastam valahol, hogy hasznos. Azt viszont nem tudom, hogy egy mellrákosnak szabad ugrálni, vagy sem.

Na! Hogy a macska rúgja meg!

Enissa és Judit, nehogy már egymásnak essetek, nem ér ez a téma (sem) annyit.

Óhatatlan, hogy véleményezzük egymás hozzászólásait, hiszen ha mindenki csak a saját véleményét írta volna le a címmel kapcsolatban, már rég abbamaradtak volna a hozzászólások. Már írtam valahol, hogy hozzászólás hozzászólást szül, ezért pörög egy fórum. És szerintem ezzel nincs semmi baj.

Nem kell mindenkivel mindig egyetérteni. Én kedvelek itt pár embert - attól függetlenül, hogy nem értek vele mindig egyet. És attól függetlenül, hogy két - számomra szimpatikus ember nem ért egyet egymással, és megy köztük a cicaharc 🙂, én ugyanúgy fogom kedvelni őket.

Aztán gondoljon mindenki úgy a fórummal kapcsolatban, ahogyan valójában érez. Én (szorosan a témával kapcsolatban is) már kifejtettem a véleményemet - nem félve attól, hogy valakinek nem tetszik.

64. 55Judit (válaszként erre: 63. - Asztanaviszta)
máj. 6. 17:28
Miért zavar ez téged? Ha én is aggatnám a körmömet másokba, beléd is, akkor mit szólnál?
63. asztanaviszta (válaszként erre: 60. - 55Judit)
máj. 6. 17:25

Te azzal múlatod az idődet, hogy minden fórumon jelen vagy.

Szinte már nincs is olyan, amihez nem szólsz hozzá.

Persze jogod van, ugyanúgy, mint bárki másnak.

62. 55Judit (válaszként erre: 59. - Enissa)
máj. 6. 17:25
Ez valóban egy közös játszótér, jogom van egy fórumtémához hozzászólni ha neked nem tetszik akkor is. Hát bárhogy kötekedsz és elviszed a fórumtémát csak hogy mindenhol velem foglakozhassál, én sem fogok kilépni. Egyet tehet ha ennyire nem tetszenek a hsz-eim, nem olvasod el.
61. asztanaviszta (válaszként erre: 59. - Enissa)
máj. 6. 17:24

Arról se feledkezz meg, amikor egy mellrákos fórumozónak azt ajánlotta, hogy vegyen egy szoba trambulint, egy makula degenerációval bajlódónak meg a csikungot.

Illetve, ha már kellemetlen számára a társalgás akkor "a témára szánt időm elfogyott"

60. 55Judit (válaszként erre: 59. - Enissa)
máj. 6. 17:22

Nem hiszem el hogy tényleg nem tudsz leszállni rólam!

Azzal hogy elmondom mivel múlatom hasznosan az időmet, nem gondolom hogy ártanék vele bárkinek is. Kéretlen tanácsot viszont nem osztogatok, főleg veled ellentétben nem okoskodok, soha nem kötök bele senkibe és nem kritizálok senkit. Téged viszont hiába kérlek szépen, képtelen vagy leszállni rólam. Tényleg ennyire értéktelen az időd?

59. Enissa (válaszként erre: 56. - 55Judit)
máj. 6. 17:14

Ide figyelj Judit!

április 8-ig néztem vissza a közös bejegyzéseket, tehát majdnem 1 hónapot.

ápr.8. Tényleg ilyen silányak a férfiak? normális kommunikáció

ápr.12. Gyerekkorodban elvertek..?Te szóltál hozzám, nem volt irritáló, de te reagáltál az írásomra.

ápr. 15. Influenza+ ...te írtál a hozzászólásomhoz

ápr.18. Lánc fűrész, te írtál szintén.

ápr.18 Pfizer vakcina, normál beszélgetés, de más vélemény.

épr. 23. Túljutni a depresszión. Normál beszélgetés.

na és ma, írtam, amit . De tény ezen a témán lovagoltál.

"Inkább ne okoskodjál tovább!" Judit, én nem írom le naponta 10x , akár többször, mit tornásszon valaki, mit szedjen, akármit is, hogy tegyen, mert csakis nálam a bölcsek köve. Ha mégis ezt teszem, másold be.

Nézz magadba, olvass vissza, hányszor osztod a tudományod. Nincs ezzel gondom, csak ez az okoskodásra visszacsatolás.

"Én nem szoktam hozzád szólni mert irritálsz, kérlek hogy te is hagyjál békén. "

Most mit csináljak, hogy irritállak,lépjek ki?

Nem teszem, ez egy közös játszótér, ha utálsz akkor is.

58. 55Judit (válaszként erre: 57. - L.luiselotte)
máj. 6. 17:07
👍😀
máj. 6. 17:06

Ha úgy erzik, unnepeljék,, semmi közünk hozzá .

Nekem az volt a furcsa, de végül jót nevettem rajta, hogy pár évvel ezelőtt a PICIke nagyon sokat H***Ta a szomszéd macskáját. Én elnézést kértem a szomszédtol aki nevetve azt mondta, inkább örüljünk, csinálnak nekünk cicaunokat.

56. 55Judit (válaszként erre: 55. - Enissa)
máj. 6. 16:54
Inkább ne okoskodjál tovább! Én nem szoktam hozzád szólni mert irritálsz, kérlek hogy te is hagyjál békén. Tudom nem könnyű kihagynod a kötekedést, de próbálkozzál!
55. Enissa (válaszként erre: 54. - 55Judit)
máj. 6. 16:32

OK, nagyon érdekes vagy, és tényleg. :D

Én nem bántottalak meg, tényt írtam le, és igyekszem nem szólni hozzád, csak már nagyon szúrta a szemem.

Tudom professzor asszony, Ön mindent IS jobban tud. :)

54. 55Judit (válaszként erre: 47. - Enissa)
máj. 6. 16:17
Mintha én mondtam volna. Nincs egyetlen fórum se ahol ha meglátsz ne velem foglalkoznál és nem a megadott témával. De én legalább megértelek. Az érdekes emberekkel foglalkoznak, az unalmasakkal nem törődik a fene se. 😉
1 2 3

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook