Keresek egy receptet... (beszélgetős fórum)
Kicsit hasonlatos recept:
Csirke vagy pulyka mell darabokat max. féltenyérnyi nagyságúra verünk ki és fokhagymával ízesített tejben pácoljuk (egy éjszaka). Natúr és füstölt reszelni való sajtot fele-fele részben lereszelünk és összekeverjük.
Egész tojásból, lisztből híg tejföl sűrűségű masszát verünk kevés sóval, csipet borssal. Tűzálló tálat kivajazzuk. A fokhagymás tejből kiszedett húsdarabokat a tojásos masszába forgatjuk és kétféle reszelt sajttal rétegezve lerakjuk, a maradék fokhagymás tejet ráöntjük, sajt kerül a tetejére. Sütjük. Melegen, hidegen egyaránt finom.
Karajszeleteket sozom borsozom és vastagon reszeltsajtban meghempergetem és sorba ferdén lerakom egy vastagon vajjal kikent jénaiba és tejfőllel leöntöm ha maradt még reszelt sajt a tetejére szorom. Ha van teteje a jénainak ráhelyezem ha nincs alufoliával letakarom és közepes hőmérsékleten 50-60 percig sütöm .
/Esetleg sonka szeleteket is rakhatsz bele/
Nem tudom ezt a receptet keresed?
én ezt ismerem de nagyon finom párolt rizzsel tálalom
van még egy recept...valaki ismeri FERENCZ JÓZSEF KEDVENC LEVESÉT?
Ha jól tudom van benne borjú hús és articsóka...isteni finom, de nem találom...
Dehogy!
Eszembe nem jutna ilyenért haragudni!
Nem azért jegyeztem meg, hogy én írtam..:)
Nézd meg esetleg ezt a topikot: [link]
Emellett találtam egy receptet a neten, ami talán még jó lehet, de igazából az sem sűrített tejes.
A tésztához: 6 tojás, 6 ek. cukor, 6 ek. liszt, fél csomag sütőpor, 1 ek. kakaópor, 1 ek. víz.
A hozzávalókból a szokásos módon piskótatésztát keverünk, majd elfelezzük, és az egyik feléhez hozzáadjuk az 1 ek. kakaóport meg az 1 ek. vizet. A két piskótát külön-külön megsütjük.
A krémhez: 20 dkg kristálycukrot karamellizálunk, 20 dkg diót adunk hozzá, majd egy kivajazott tepsibe öntjük, és ha kihűlt, megőröljük. 4 tojást 10 dkg cukorral vízgőz felett kevergetve kb. 30 perc alatt krémmé főzünk. 15 dkg margarint habosra keverük, hozzáadjuk a tojáskrémet, meg a grillázst.
Összeállítás: sárga piskóta, krém, barna piskóta, krém. A tetejére egy kis maradék grillázs.
Az volt a hivatalos neve, hogy "grillázs torta" nem volt nehéz elkenni, mert volt benne vaj is és kicsit olyasmi volt mint a mc donaldsos karamelles fagyi.
sokat kerestem már,de nem találtam, akitől annó kaptam kb 10-15 éve már nem él... bár tuddnám...lehet, hogy volt benne kevés drált dió is? X azt tudom, hogy kellemesen édes és olyan puhi volt a krém...talán mint a krówka belseje...:)
bocsi, itt kerestem vissza, de nem hivatkoztam rád... :( ne haragudj!
Igazad van, elkenni is nehéz lenne...és szeletelni is...:S
Tegnap ezzel a módszerrel (liszt-tojhás-liszt-tojás-zsemlemorzsa) sütöttem rántott sajtot. Nem folyott ki. Jó alaposan rányomkodtam, majd hagytam sütés előtt picit szikkadni. Aztán nagyon forró olajba dobtam, hiszen elég, ha a panír sül, a sajtnak nem kell.
Én a sajt panírozásához pont nem teszek tejet a tojáshoz, mert az higítja, nem tapad olyan jól. Szerintem. :)))
Ezt mát én is kerestem ebben a fórumban, és ezt ajánlották:
(el is készítettem, nagyon finom volt)
A Karamellás nápolyi a következő:
30 dkg. kristálycukrot felolvasztunk, hozzáadunk 15 dkg margarint és 1 tubus sűrített tejet. Ezeket felváltva, mindig egy keveset belőlük, aztán elkeverni. Ha mind benne van, levesszük a gázról és hozzáadunk 15 dkg darált diót. 10-15 percig állni hagyjuk. Aztán a nápolyi lapok közé kenjük. Vigyázz, nehogy túlságosan lehűljön, mert akkor nem tudod kenni!
na most keresek én is egy receptet...ha jól tudom valami "grillázs" szelet vagy torta szerű a neve...van benne vaj, azt hiszem 2 tubus sűritett tej karamell... ennyit tudok, régen csináltam és nagyon fincsi volt, csak a recept elkallódott...
Valaki ismeri??? vagy valami hasonló is érdekel..
Szia!
Én nem láttam azt a műsort, bár nagyon keveset is nézek tv-t...megpróbáltam rákeresni az rtl oldalán, de semmi eredmény :(
Pedig jól hangzik a címe :)
Sziasztok!
Keresem a mai RTL-Csak csajoknak műsorból azt a formában sütött baconos, krumplis recit.