Keresek egy receptet... (beszélgetés)
Gyors krém!!!! Almás kémes krémje ,de szerintem bármibe jó!
2pudingot megfőzöd, ízlés szerint cukrozod, és még melegen hozzá teszel a (dupla ramanak a felét. Jól elkevered és hagyod kihülni.
ISTENI!
Mondjatok nekem egy gyorsan elkeszithetö kremet sutihez.
Naracsos kakaos piskota.
Ha csak receptekre vagy kíváncsi, arra is van tippem. Szalmakrumpli helyett paszternák. Persze egy egész tepsire elég egy leveses kanál zsiradék, ajánlom a kókuszzsírt vagy vajat. Légkeveréses sütőben elkészítve. Paszternákból hamis krumplipirét is készíthetsz. Karácsonykor krumplisalátába is sült paszternák kockákat tettem.
Mielőtt behozták a keumplit, sokkal népszerűbb volt a paszternák.
sajna nem emlékszem minden ilyen beszélgetésre, de számomra nem világos, hogy ha ennyire keveset teszel alá, akkor miért nem vaj, hiszen óriási a differencia ízben az utóbbi javára.
csak nem látom a logikát, hogy minek a kevésért meg a rádrohadásért megvenni a margarint.
sztem veled már egyszer lekommunikáltuk, h nem fogyasztunk margarint, csak vajat :)))
Én is csupán max. ennyire használom (máshoz sem).
Amúgy mégha ilyen célra veszek is margarint, konkrétan rámrohad, annyira keveset teszek alá, és nem fogy máshoz sem.
A margarin gusztustalan ipari termék, egészségtelen és még az íze is műanyag.
Próbáld ki a vajon párolást, és a mennyekbe fogsz kerülni az ízektől!
(" A margarin ellen két fő érvet hoznak fel, az olcsóbb olajok olcsóbb változataihoz hasonlóan vegyszerekkel mossák ki a préselés után az olajos magvakban maradt olajat, a másik a hidrogénezés során keletkező gonosz transzzsírsav, ami még az állati zsírban található telített zsírsavaknál is jobban emeli a koleszterinszintet. A transzzsírsavtartalmat Magyarországon nem kötelező feltüntetni az élelmiszerek cimkéjén, így hiába az állítólagos 1% alatti tartalom, erre a mennyiségre törvényi szabályozás nincs, és amíg nem kötelező, nyilván nem írják rá a termékekre a pontos tartalmat.
Németországban már egészségesként reklámozni se szabad a margarint.
A harmadik érvhez nem kellenek tudományos kutatások és orvosi szaklapok, megértéséhez józan paraszti észre van szükség. A margarinok tömve vannak aromákkal, színezékekkel és tartósítószerrel, mert ezek nélkül ehetetlenek lennének."
Hát így.
Tesztón valóban sok baromságot leközöltek, ebben egyet értettünk. Tehát bocsi, hogy őket idéztem. Alwyn Cosgrove viszont abból él hogy lepucolja hájat a klienseiről. Csak úgy mellesleg egyre többen követik a módszerét, mert valóban hatásos.
Ami pedig a kettlebell hatékonyságát igazolja, nézd kik csinálták a tanulmányt:
"To analyze the energy cost and exercise intensity of kettlebell workouts, ACE enlisted the help of the research experts at the University of Wisconsin, La Crosse Exercise and Health Program.
The team, led by John Porcari, Ph. D. , and Chad Schnettler, M. S. , "
Maga a tanulmány:
Ami pedig a módszerek hatékonyságát illeti, kipróbáltam jó párat. Valahogy valóban mind működik. Engem is nehéz lenne meggyőzni, bár én hajlandó lennék meghallgatni bárkit, aki étkezési tanácsot ad nekem, de hogy kipróbáljam a módszerét, ahhoz jobb nagylabor eredményeket szeretnék tőle látni, mint most az enyémek.
Szóval nálam ez lenne az alapfeltétel :)
Sziasztok!
Sajnos én inzulinos cukros vagyok,így naponta ötször kellene ennem,amit persze nem tartok be. Ezen kívül tesztoszteron elvonáson is vagyok. Fogynom kéne minimum 20 kilót ezek figyelembe vétele mellett. Tudnátok segíteni?
amúgy, találtam néhány nagyon jó receptet a neten, amit használni fogok.
Pld.: karfiolpüré (krumplipüré helyett)
olaszos rakott cukkini
Mozzarellával töltött cukkini sonkaköntösben
Töltött padlizsán egyszerüen
avokádókrém, ill. Guacamole (Abonettel, vagy hasonlóval)
Transzzsíron? Nálam zéró tolerancia van érvényben a rtanzszsírokkal szemben. Valamikor gheet használtam, vajból házilag gyártható.
Persze a szervezetem nem tolerálja a tejfehérjét, ezért így szoktam kivonni belőle. De mióta ráakadtam olcsóbban kókuszzsírra,
azóta az a nyerő.
Zöldséget nem lehet megunni. Tavasztól azon élek :) Van egy kis sütőm, infra testek vannak benne, azzal úgy meg lehet sütni, hogy a külseje ropogósra sül, a belseje meg még picit roppanós marad. Így még a vitaminok meg az enzimek sem mennek mind tönkre benne. Persze egy teáskanál kókuszzsír meg fűszerek kíséretében. Répa, petrezselyem, cékla. Ma ezt ettem. Persze répát nem jó túl puhára készíteni, mert akkor a GI-je felmegy a csillagos égbe.
Telítetlen zsiradékok magas hőfokon megégnek, káros vegyületek keletkeznek bennük.