Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Menzás borsófőzelék receptet keresek fórum

Menzás borsófőzelék receptet keresek (tudásbázis kérdés)


1 2 3
66. Nagynéedina (válaszként erre: 61. - Globus)
2012. nov. 19. 11:53
persze, biztos nem rossz úgy sem, csak szokás kérdése az egész.
2012. nov. 17. 20:59
Azt már én is hallottam, de nem tűnik olyan furának mint a paradicsomfőzelék. :D
64. mmacus (válaszként erre: 63. - Stokimagdi)
2012. nov. 17. 20:53
Nem tudom, de anyósom a sóskaszószt is sóskafőzeléknek hívja, nekem ez is olyan furcsa.
63. stokimagdi (válaszként erre: 62. - Georgina319)
2012. nov. 17. 20:50
Juuuuuj ne már, és vajon miért?
62. Georgina319 (válaszként erre: 59. - Stokimagdi)
2012. nov. 17. 19:22
A paradicsom szószt hívják paradicsom főzeléknek.
61. globus (válaszként erre: 58. - Nagynéedina)
2012. nov. 17. 18:45
Felénk is csak sóval, cukorral ízesítik, esetleg petrezselyemzölddel. Számomra szokatlan bele a vöröshagyma, pirospaprika, de ettől még lehet jó.
60. mmacus (válaszként erre: 15. - A6bc29c843)
2012. nov. 17. 18:25
A cukorborsó és a zöldborsó nem ugyanaz! Cukorborsó: olyan borsófajta, amiben nem fejlődnek szemek, az egész hüvely fogyasztható.
59. stokimagdi (válaszként erre: 32. - 6ee0ffb012)
2012. nov. 17. 18:20

Valaki irja már meg mi az a paradicsomfőzelék?

Én Pesti is vagyok meg Vidéki is, de én még ezt nem hallottam. :D

2012. nov. 17. 18:11

menzás zöldborsófőzelék: zöldborsót vízbe felteszik főni, sóval, cukorral ízesítik. tejjel habarják, jó sok liszttel, ettől lesz sűrű sajnos és nem attól, hogy normálisan lett megcsinálva.

Én is vízbe főzöm, sóval, cukorral, én más ízesítőt sosem teszek bele. Tejjel habarom, és felöntöm a végén szintén tejjel. nekem sosem marad kemény, lehet azért mert nem a tejbe főzöm meg, azzal csak felöntöm a végén, és a vízbe jobban meg tud főlni. Gondolom

57. mmacus (válaszként erre: 45. - A6bc29c843)
2012. nov. 17. 17:41

Én a zöldborsófőzeléket mirelitből készítem (és a borsólevest is), egyetlen bolt egyetlen márkája vált be, ami valóban zsenge, olyan, mint a friss.


Zöldbabból viszont mostanában extra vackokat sikerült kifognom.

56. f64f0d9a69 (válaszként erre: 54. - 298b15dfdd)
2012. nov. 17. 17:26
Ez már szinte mindenre igaz.
2012. nov. 17. 12:16
Köszi a válaszokat, mentettem:D
54. 298b15dfdd (válaszként erre: 53. - F64f0d9a69)
2012. nov. 17. 11:54
Igen, csak már marha drágák!:)
53. f64f0d9a69 (válaszként erre: 50. - 298b15dfdd)
2012. nov. 17. 11:51
Szerintem is finomak! :)
52. f64f0d9a69 (válaszként erre: 48. - A6bc29c843)
2012. nov. 17. 11:50
:))
51. dff946eb50 (válaszként erre: 39. - Pirosbegre)
2012. nov. 17. 11:13
szerintem fél óránál többet még sose főztem.
2012. nov. 17. 10:30
FeVita ,Bonduelle nagyon finomak,hamar megfőnek és persze jön majd az ellen tábor,hogy ez milyen szr:)
49. pirosbegre (válaszként erre: 45. - A6bc29c843)
2012. nov. 17. 10:26
Köszi. Bocsi a macerálodásért de abbol melyik márkát? :D
48. a6bc29c843 (válaszként erre: 47. - F64f0d9a69)
2012. nov. 17. 09:29
Nekem is az van, de így se használom. :)
47. f64f0d9a69 (válaszként erre: 46. - A6bc29c843)
2012. nov. 17. 09:01

Kis érdekességnek tettem be:))

Nekem gáztűzhelyem van, ott muszáj használni a rácsot.

46. a6bc29c843 (válaszként erre: 44. - F64f0d9a69)
2012. nov. 17. 08:50
óó köszi, tényleg. Igaz. Én nem használom a kis keresztet, félredobtam. :)
45. a6bc29c843 (válaszként erre: 43. - Pirosbegre)
2012. nov. 17. 08:49
Az az igazság, nagy ritkán veszek mirelitet(talán a franciasaláta alapot) a Nowacos nekem pl bejön. Viszont főzelékhez inkább az üvegeset ajánlom.
44. f64f0d9a69 (válaszként erre: 42. - A6bc29c843)
2012. nov. 17. 08:47
"Azért lábas, mert eredetileg volt négy pici lába, hogy a gázrózsa fölé érjen. Akkor még nem volt divat az a (fekete rácsos fém izé, amit a sparhetekre és gáztűzhelyekre kezdtek el rakni. Idővel a lábak eltűntek, mert fölöslegessé váltak - de az elnevezés megmaradt."
43. pirosbegre (válaszként erre: 40. - A6bc29c843)
2012. nov. 16. 23:54
Korábban saját kertböl, mirelitet még nem vettem. Abbol melyik jó?
42. a6bc29c843 (válaszként erre: 40. - A6bc29c843)
2012. nov. 16. 23:25
lábos, nem lábas. :D
41. a6bc29c843 (válaszként erre: 38. - F64f0d9a69)
2012. nov. 16. 23:23
ugye? lehet hogy én is csinálok holnap egy picit. :)
40. a6bc29c843 (válaszként erre: 39. - Pirosbegre)
2012. nov. 16. 23:22

Én nem tudom, mert nem figyelem, néha szedek ki kanállal, vagy a lábas szélén kanállal szétnyomok egyet, így ellenőrzöm. :)


Mirelit borsó? Nem mindegy melyiket veszed.

2012. nov. 16. 23:00

Csajok, még mindíg érdekelne mennyi ideig fő a borsó a főzelékhez?

Létezik esetleg hogy túlfőzöm és megkeményedik? Volt h. 2-3 órát is főztem, mégis kemény maradt.

38. f64f0d9a69 (válaszként erre: 33. - A6bc29c843)
2012. nov. 16. 15:04

Én is szoktam csinálni.

Most, hogy mondod,eszembe jutott, már rég volt. :)

37. a6bc29c843 (válaszként erre: 35. - 6ee0ffb012)
2012. nov. 16. 14:21
aaazaz! :)
1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook