Keresek egy receptet... (beszélgetés)
Ez az recept jó ! Füszerezés izlés dolga !
Jó étvágyat !
Vér, hagyma és babérlevél nélkül. :-)
A vérből mi csak hagymás vért csinálunk, máshoz nem használjuk fel.
Nálunk a disznófejet ,toka szalonnát , nyelvet , szivet és tüdőt szoktuk (hagyma ,babérlevél,bors ,só, fokhagyma..)-füszerekkel összefőzni és a rizshez hozzá adni...
de nálunk a vér elengedhetetlen !
Ilyenre gondoltál ?
Egy kedves felhasználó megosztotta a velem a receptet.
Ha valaki érdekel:
1 kg rizshez:2 sertéstüdő.1 tokaszalonna, fél sertésfej,1 kg apró hús,szív,fül,(összesen 6 kg)
só és bors.
Köszönjük Fáradt!
Őszintén szólva én nem értek hozzá, nem is szeretem. Anyu azt mondta, hogy belső szervek, hús, szalonna, rizs + fűszerek. Hagyma, vér és máj nincs benne.
A hozzávalók megvannak, csak az arányok nincsenek. Ez lehet egyedi recept, mi mindig ezekkel csináltuk.
tüdő ,sziv... főzve , beledarálva ?
De abban is van hagyma !
Igen, tévedsz.
A hurka többféle lehet. Van: májas hurka, véres hurka, rizses hurka. + Ezek keveréke.
Sziasztok!
Keresek egy hurka receptet, amit sehol nem találok. A lényeg, hogy rizses és nincs benne, se máj, se vér, se zsemlemorzsa és hagyma sem.
Ha valaki tudja a pontos hozzávalókat, ossza már meg velem! Köszönöm!
Köszönöm a nevükben is! :)
Igazából lehet ám, hogy nincs benne túró, csak a cukrászati tejszín, vagy mittomén. Merthogy rízsen kívül van benne valami, az tuti, de nem vaníliapuding.
Talán ez lehet :)
Hozzávalók:
a tésztához:
5 dkg rama sütőmargarin
30 dkg rizs
8 dl tej
2 dl víz
egy csipet só
4 db tojás
2 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 db citrom reszelt héja
zsemlemorzsa
sütőmargarin a tepsi kikenéséhez
az öntethez:
3 púpozott evőkanál szilvalekvár
2 dl vörösbor
3 dkg porcukor
Elkészítés:
A tejhez hozzáadjuk a vizet, a vaníliás cukrot, egy citrom reszelt héját, a sót és az átmosott rizst puhára főzzük benne. A margarint a cukorral habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, a másik citrom reszelt héját és a kihűlt rizst. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a rizses krémhez keverjük. Margarinnal kikenünk egy tepsit, megszórjuk zsemlemorzsával, és a masszát egyenletesen a beleterítjük. Előmelegített sütőben 180 fokon aranybarnára sütjük.
Az öntethez a szilvalekvárt a porcukorral elkeverjük, felmelegítjük, és a vörösbort fokozatosan hozzáadva felforraljuk. Leszűrjük, és tálaláskor a rizses szeletekre locsoljuk.
:D
Anno indítottam én is egy ilyen tudásbázist, de senki nem tudta.
Hátha most! :DDD