Keresek egy receptet... (beszélgetés)
Szia!
A Tupperware-nak van olyan edénye, ami dupla falú és lukacsos a belső. Én ezt használom, amikor húst sütök, vagy fánkot, stb. Nagyon klasszul lecsöpög és csak ki kell önteni az olajat, v. zsírt az alsóból.
Keress meg egy Tupperost! Igaz, nem olcsó edény, de én kb. 15 éve használom és még mindig olyan mint a régi. Ha valami hibája van, ki lehet cserélni.
Ráadásul tésztát is lehet benne főzni, a módszert a Tupperforgalmazó elmagyarázza.
Ha még nem ismered, érdemes meghívni egy házibemutatóra, s még ajándékot is kapsz, ha több vásárlás jön össze!
Én már évek óta ilyeneket ajándékozok a családnak, ismerősöknek, nagyon örülnek neki, mert időtálló és esztétikus.
Bocs, ha hosszú voltam.....:)
Ha nem eleg meleg az olaj, akkor lesz zsiros a panirozott kaja
Ugy kell kiprobalni, hogy pont jo-e a homerseklet, hogy egy fakanal nyelet amikor beleteszed az olajba, akkor azonnal sisteregni es buborekozni kell az olajnak.
Ha nem, akkor meg nem eleg meleg az olaj. A masik proba, hogy ha egy kicsi 1x1cm kocka kenyeret dobsz az olajba, akkor annak 3 mp alatt szint kell valtoztatnia.
Megprobalhatod azt is, hogy szikkadt kenyer szeleteket teszel a talba es arra szeded a kisult rantott cuccokat, az is nagyon jol beszivja az olajat es ha van kutyusod, az nagyon fog orulni a kenyernek a vegen.
Remelem ez segit. Udv Mocis
Lényeg , hogy jól rá kell nyomkodni a panírt, oldalára állítva is. próba cseresznye:)
A zsír? Hmm én papírtörlőt teszek alá, de egyik rokonom úgy csinálta, hogy egy kenyérszeletet tett alá, csurom zsír volt...
Vagy Norbi félén megsütni...:) befújni olajjal és a sütőben full fokon:) más ötletem nincs...(bár a sajt nem tudom hogyan reagál)
most egy ideig elegem lett belőle, de fogok én még kísérletezni :) lehet, hogy mégsem zárt eléggé a panír... mindenesetre mindnki azt mondta, amit te is, h. liszt-tojás-zsm. kétszer, így ezen az úton próbálkozok majd.
Nekem ezekkel a panírozott dolgokkal az is a bajom, hogy nagyon zsírosak, hiába teszek alá bármit, nem csöpög ki rendesen...:S
Erre van ötletetek?
Eleinte úgy próbálkoztam, hogy liszt-tojás-zsemlemorzsa. Amit lejjebb írtam, az már egy x-edik kísérletem (amúgy itt olvastam valamelyik fórumban, hogy tejjel érdemes csinálni) :S
De a liszt-tojás-liszt-tojás-zsemlemorzsa panírt még nem próbáltam, nekem a dupla régebben is úgy volt, hogy liszt-tojás-zsm-tojás-zsm.
Szia!
Win-nek igaza van!
Most vettem csak észre, hogy lisztet nem is írtál!
Az nagyon fontos! Persze,hogy kifolyik, ha nem használsz lisztet is!
De érdekes, csak tojással és zsemlemorzsával paníroztok! :-OOOOOOO
Én úgy tanultam, és errefelé mindenki úgy is csinálja, hogy liszt-tojás-zsemlemorzsa. A duplapanírt: liszt-tojás-liszt-tojás-zsemlemorzsa.
Ja, és a rántott sajtról azt hallottam, a fagyasztóba érdemes betenni, és utána gyorsan kisütni.
Valahol megvan nekem ! Megkeresem a tojásfehérjét gőt felett vered fel és belemegy a kókusz ,rákened a téstára és feltekered .na megnézem és pontosan leíróm
.
Állt a sajt a hűtőben 1 picit, mert kétszerre csináltam meg...
Azt nem tudom, hogy mennyire lehetett forró az olaj, mert a gézon készítettem, de tovább büdösítettem vele, mint általában szoktam :) és azonnal szép lett a panír színe, mihelyst beletettem a sajtot. Nem mertem az olajsütőbe, mert paráztam, ha kifolyik, egy napig fogom sikálni :(
Hali, probald meg ezt: panirozd be a sajtot (vagy parmit amit panirozol) legalabb fel oraval azelott mielott sutned es tedd a hutobe egy fel orara. Ez elosegit a panir "megkoteset" es talan igy nem folyik majd ki annyira konnyen. A masik trukk a rantott sajttal, hogy jo forro legyen az olaj (forrobb mint a hushoz), mert tulajdonkeppen csak a panirt akarod megbarnitani. Csak max 2 perc kell neki egy-egy oldalan.
Remelem sikerrel jarsz! Udv!
Akkor én nagyon béna vagyok!!!! Imádjuk a rántott sajtot, de már egy ideje nem csináltam, mert a dupla panírból is mindig kifolyik, de most újra kezdtem a kísérleteket, mert valaki azt mondta, hogy azért, mert nem tejbe tettem először, hanem lisztbe.
A legutolsó sorrendem: tej-zsememorzsa-tojás-zsmorzsa-....kifolyt az első sütés, így a maradékot még: tojás-zsemlemorzsa: így is kifolyt. Jól volt az oldala is, alaposan....
Mit rontok el?
Köszi :)
ma kipróbálom... :)
Szia!
A négerszeletet a 32-n nitán jól írta le, csak az enyém vajjal van, de zsírral olcsóbb és egészségesebb.
A Karamellás nápolyi a következő:
30 dkg. kristálycukrot felolvasztunk, hozzáadunk 15 dkg margarint és 1 tubus sűrített tejet. Ezeket felváltva, mindig egy keveset belőlük, aztán elkeverni. Ha mind benne van, levesszük a gázról és hozzáadunk 15 dkg darált diót. 10-15 percig állni hagyjuk. Aztán a nápolyi lapok közé kenjük. Vigyázz, nehogy túlságosan lehűljön, mert akkor nem tudod kenni!
Hát ez az, hogy én sem! :-)
Azt tudom, hogy finom, de hogy hogyan készül, formában-e... Passz.
Megvan a barackmag is
Barackmag
Hozzávalók : 15 dkg porcukor, 20 dkg Rama sütőmargarin, 1 db tojás, 10 dkg darált dió, 1 evőkanál kakaó, 30 dkg liszt, tej
Krém: 1 db tojás ,15 dkg porcukor, 10 dkg dió ,0,5 dl tej, 10 dkg Rama margarin, néhány csepp mandula aroma Elkészítés : A margarint elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a tojást, a cukrot, a diót, a kakaót és annyi tejet, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk és összegyúrjuk a tésztát. Ezután a tésztából egy-egy kicsit lecsipve megtöltjük az előzöleg olajjal kikent mandulaformákat oly módon, hogy a formát vékony rétegben fedje a tészta. Ha a tészta a forma peremére is került a felesleget levágjuk, hogy a két fél jól illeszthető legyen. A krémhez a cukrot, a tojást és a tejet gőz fölött felfözzük, majd hozzákeverjük a diót. Ha kihült a kihabosított margarinnal összekeverjük, ezután hozzáadjuk ízlés szerinti mennyiségben, a mandula aromát, majd összekeverjük. Amikor a tészta kihült megtöltjük a krémmel és kettőt-kettőt összeragasztunk. A kész “barackmagokat” megforgatjuk porcukorban.