Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Keresek egy krumplis receptet...Ismeritek? fórum

Keresek egy krumplis receptet...Ismeritek? (tudásbázis kérdés)


1 2 3
67. 448f1a930a (válaszként erre: 64. - 448f1a930a)
2010. aug. 15. 14:01
Ne fáradj már megkaptam a választ.
2010. aug. 15. 13:35

Nincsen, de gondoltam már rá, hogy összegyűjtöm. Anyukámtól is kértem már azt az Oetker-féle süteményes könyvecskét.

Csak zárójelben: nagymamám talán volt 45 kg, a nagypapám 60 körül vaságyastól.

65. Totyka (válaszként erre: 63. - A14deb9047)
2010. aug. 15. 13:31
Micsoda örökséged van akkor, esetleg, docu formájában, van még pár recepted? szívesen fogadnám! :)
64. 448f1a930a (válaszként erre: 63. - A14deb9047)
2010. aug. 15. 13:27
Ha dupla adag sütit sütök,akkor sütőporból is a dupla mennyiség kell?
2010. aug. 15. 13:20
Az 1902-ben született anyai nagymamám legidősebb nővére egy uradalomban volt szakácsnő. Tőle hagyományozódtak ezek az egyszerű alföldi ételek. Azok sem ettek mindig húst. Sőt!
62. Totyka (válaszként erre: 61. - A14deb9047)
2010. aug. 15. 13:14
:)
2010. aug. 15. 13:12
Sós vízbe kifőzöd a nokedlit de úgy, hogy előzőleg a tésztájába teszel egy pici sütőport és úgy kevered ki. Ettől könnyű lesz a tészta, és szép nagyokra megnőnek. A vöröshagymát kevés olajon megpirítod, pirospaprika rá. Összekevered és savanyúság mellé. Kovászos uborkával vagy savanyú káposztával nagyon finom.
60. Totyka (válaszként erre: 59. - A14deb9047)
2010. aug. 15. 13:05
Arról hallottam már, hogy a paprikás krumpliba tesznek nokedlit.
2010. aug. 15. 13:03
A paprikás nokedlit ismered?
58. Totyka (válaszként erre: 57. - A14deb9047)
2010. aug. 15. 12:53
HHűűűűűha, köszi Zsóka, ezt felírom, és villogok vele otthon. :)
57. a14deb9047 (válaszként erre: 54. - Totyka)
2010. aug. 15. 12:52

Nem, jellegzetes vasi étel. Ahogy én láttam csinálni.

A krumplit apró kockákra vágjuk és sós vízbe föltesszük főni úgy, hogy ellepje. Közben pirítunk egy nagy fej vöröshagymát és bele egy kiskanálnyi piros paprikát. Amikor megfőtt a krumpli, az egyik oldalára teszünk 3-4 evőkanál lisztet, és hagyjuk, hogy a főzőlé eláztassa teljesen a lisztet. Utána nagyon lazán összekeverjük a krumplit és a lisztet, evőkanállal kiszaggatjuk és beleforgatjuk a hagymás alapba.


A másik változat szerint tepsibe a hagymás alapra ugyanezt, tejfölt is tesznek rá és be a sütőbe.

56. Totyka (válaszként erre: 55. - 448f1a930a)
2010. aug. 15. 12:47
Jó jó, azt tudom, a dödölle a kérdés mostan :)
55. 448f1a930a (válaszként erre: 54. - Totyka)
2010. aug. 15. 12:42
A sztrapacska az nyers krumplis nokedli.
54. Totyka (válaszként erre: 53. - A14deb9047)
2010. aug. 15. 06:30
dödölle halottam már róla.. az nem a sztrapacska???
2010. aug. 14. 19:32

A dödölle egyszerű. Gyors. Olcsó. Laktató. Szentgotthárdi szomszédtól tanultam.



Lakodalmas sütemények fórum jóóóóóóóóóóó!!

Ajánlom a többieknek is!

52. youlcsi (válaszként erre: 51. - A14deb9047)
2010. aug. 14. 18:54

azok ott jó lakások :)

a kilátás innen is a szigetre van :)


dödölle: az a gombóc?

mi ilyet nem szoktunk enni (csak a gyereknótából ismerem :D)

2010. aug. 14. 18:42
Évekig éltem Baján, laktam a IBUSZ felett a harmadikon a középső lakásban. Csodálatos volt a kilátás... Azon gondolkodom, hogy dödöllét csinálok, azt nem kell rágni.
50. youlcsi (válaszként erre: 49. - A14deb9047)
2010. aug. 14. 18:23

lényegében a sugó-parton :) de tényleg itt, mellette a lakótelepen.


döntöttem:

flutta jövő héten lesz, egyik nap ebédre (legalább ennél nem baj, ha nem friss) tojásos levessel :)

49. a14deb9047 (válaszként erre: 48. - Youlcsi)
2010. aug. 14. 18:13
Később - akkorra már lehűl a levegő és reggelre jól ki is szellőzik. Ha csinálsz, küldhetsz egy adaggal, talán meg tudnám enni. Baján merre laksz?
48. youlcsi (válaszként erre: 47. - A14deb9047)
2010. aug. 14. 18:11
ahammm... éppen azon gondolkodom, hogy nem lenne-e nagy butaság ebben a hőségben meggyújtani a gázt és nekiállni fluttát sütni...
2010. aug. 14. 18:04
De éhes lettem - csak nem bírok még enni. Ez a méreg, nem a ciánkáli!
46. youlcsi (válaszként erre: 44. - A14deb9047)
2010. aug. 14. 17:57

nekem se hirtelen :)

kérdeztem is a páromat, hogy mi a neve az izének, amit anyuja szokott a hús mellé csinálni, és nem a sült krumpli? :D

45. youlcsi (válaszként erre: 43. - 448f1a930a)
2010. aug. 14. 17:56

a féltenyérnyi a flutta... az ujjnyira sodort a krokett.


ez előbbi nálunk főétel, utóbbi köret... még akkor is, ha csak formában különbözik.

azért ez is érdekes...

44. a14deb9047 (válaszként erre: 42. - Youlcsi)
2010. aug. 14. 17:48
Tényleg krokett! Eszembe se jutott...
43. 448f1a930a (válaszként erre: 42. - Youlcsi)
2010. aug. 14. 17:44
?????Krokett? Féltenyérnyi????
42. youlcsi (válaszként erre: 40. - A14deb9047)
2010. aug. 14. 17:42

?

az nem a krokett???

41. youlcsi (válaszként erre: 38. - Rozália)
2010. aug. 14. 17:41

ezzel nem vitatkoznék (sosem hallottam még ezt a szót)... csak nem vagyok benne biztos, hogy egyre gondolunk... mert nálunk nem fő a vízben babérlevél... és bár enyhén sós a flutta, a család leginkább kristálycukorba mártogatva (mint a fánkot) vagy lekvárral fogyasztja.


egyébként nem szoktunk játszani a pogácsaszaggatóval (maradék összegyúr, újranyújt, újraszaggat...), hanem egyszerűen felkockázzuk a deszkán olyan féltenyérnyire :)

40. a14deb9047 (válaszként erre: 36. - Youlcsi)
2010. aug. 14. 17:38
Igen, az. Vegyes tálon szokott lenni, hogy ujjnyira megsodorják és panírozzák, mint a húst.
39. Rozália (válaszként erre: 21. - Totyka)
2010. aug. 14. 17:35
Nem fontos.... Lehet bele tenni pl. szerecsen diót is...
38. Rozália (válaszként erre: 36. - Youlcsi)
2010. aug. 14. 17:33
Itt Tolna megyében PACSA!:)
1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook