Vajon van-e értelme a szelektív hulladékválogatásnak? (tudásbázis)
Szerintem van értelme.
anekdota következik: a világ vezető országában egy bakter olvasta, hogy a tartálykocsin lévő bárca szerint nyersolajat szállít déli irányba...majd ugyanez a szerelvény, ugyanezekben a tartályokban tejet visz északra...-húha, ennek fele sem tréfa, gyorsan bejelentette a hatóságoknak, mit is látott...
jöttek is, és megkérték fáradjon velük a legközelebbi pályaudvarra, mutatnak valamit. Egy olyan tartálykocsinak a belsejét mutatták meg, aminek a bárcáján látta, mit is szállít...nos duplafalú volt, méghozzá a legjobb, nagyonerős szilikon tömlőből...így szállíthatott egyik irányba olajat, visszafelé a bélelt szilikontartályban tejet...
tudom..ez nem szelektív, de talán érdekes..
Ezt a videót egy projekt keretén belül láttam,érdekes.
Én eddig is szelektíven gyűjtőttem ezután is így fogom.
Már több fórum indult a témában.
Amit én tapasztaltam, nekünk van a háztartási, a papír és a műanyag, alumínium, üvegek részére kuka.
A konyhai-háztartási hulladékot külön viszik.
A többit egybe öntik, hiába gyűjtjük külön.
Csepelen a testvéreméknél külön voltak színek szerint az üvegeknek konténerek. Pont látta a testvérem, amikor a különgyűjtött üvegeket egybe öntötték.
Igazából megfordult a fejemben.
Mert én is azt láttam,,hogy a 4 konténer tartalma ugyanabba az autóba megy.
Hacsak az autó nem valami elkülönített belül.
További ajánlott fórumok:
- Vajon van értelme szólni vagy hagyjam?
- Korrekt egy munkahelyen a szelektív céges karácsony?
- Nyári szabadságomat vajon mire vegyem ki? Azért, hogy csak itthon legyek, nincs értelme. Egyedül mit lehet csinálni?
- Vajon van értelme hétvégén (péntek/szombat) tesztelni?
- SAKK imádóként dámajátékozni vajon van értelme?
- Vajon lenne értelme mostanság grafikusnak tanulni?