Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
Néztem én is, csak az 3féle tésztából van és az élesztés miatt kell bele ugye cukor, mind a háromba. Na most, ha egyszerdagasztós kalácsot csinálok, akkor abba kevesebb cukor kell. Amúgy nekem is "nyirfacukros xilitem" van, de teszek bele 1 kiskanálnyi finomítatlan nádcukrot a biztonság kedvéért. Nem akarom kidobni a tésztát, ha mégsem kezd el dagadni. (Valaki írta, h a rendes nyírfacukor felfuttatja az élesztőt, de én még nem próbáltam. )
Meg hát lusta vagyok én ennyit sz.rakodni 1 kaláccsal. :) Dagaszt, formáz, süt. De ha megcsinálod, akkord írd majd le légyszi, h tényleg olyan finom- e, mint ahogy kinéz, jó? :)
Én otthon csinálok egy pásztorpitét az tuti... mondjuk én fogom csak enni anyám rá se bagózik az tuti :)
Szalmám én soha nem leszek sovány... ezt teljesen biztos (nehéz a csontom :)) és ilyen gatyákat sem fogok hordani, de én nem vagyok telhetetlen normális testalkatot szeretném magamnak aminek megléte után egyből szétcsapnám az eredmény egy kölökkel a hasamban :)
Molygó, még nem vagy sovány. Még nem. De leszel! :)
Dith, én 3 főétkezésről tudok, így 3* veszem be. :) Nekem nincs változás a cuccban. De hát pár napja csinálom, hol van még a hat hét vége... De megyek naponta 1*- 2*. (Nincs nap, h kimaradt volna.) A barátom meg annyit megy, mint eddig. Nagyon figyelek, ki ne hagyjam. Ma reggel kívételesen a pasim hozta ágyba a reggelit, és a drága hozta a teáskanalat meg a magot is. (Vacsi a konyhában volt, ezért kikeveredett.) :)
Nem tudom, mit főzzek hétvégére. Vendégségbe is megyünk, min. a köretet viszem magamnak. Sonka, tojás, kalács lesz, meg v ir rigó jancsi, v valami ir kávé süti. Pasim kívánságára. :)
6db recept van chszegényen, de sztem neki se jó az orvosa..
azt a kalácsot lehet meg lehetne próbálni jófajta lisztekkel
Hát van, de az sem diétás. Írta a Dolcevitán, h majd lesznek "ir- es recik", meg a nők lapjában is nekünk ó receptek, de én még nem láttam.
Én fogok csinálni kalácsot, de ki nem próbált receptet nem írnék le.
Bea, kenyérsütőben próbáltam én is, de sz.r lett. Viszont múlt évben azzal bedagasztottam és koszorút csináltam, az negyon finom lett. Csak akkor nem tudtam ir- ről.
Bea, tessék diétázni! Igenis magad miatt is, meg mert Barnusnak jár az egészséges anyuka!
köszi az infot
Te akkor 4-szer eszel 1 kávéskanállal?
észrevettél valami változást széklet terén?
Jaaaj a kenyérsütőről jut eszembe. Múltkor Szalmika meg akartam csinálni a zsemléidet, és hát helyettesítettem egy-két dolgot a receptben. Hát nem kellett volna.... a tészta folyós lett és kimászott a gépből, befolyt mindenhová, alig tudtam kimocskolni.
Na most gondolkodtam vagy 5 percet, mi az a csokidobós nadrág :DD
Bea megértelek, de így nem szabad hozzáállni. Végülis még van időd, fiatal vagy, várhattok pár évet a második babával.
Igen magamért már nem olyan fontos. Második baba abszolút nem tudom lesz-e, ezzel nem kalkulálok. Annyira félek, h. újra megtörténik ami Barnival volt, én ezt nem bírom ki. No nem vekengek már megint ezen, inkább visszavonulok a tételeimhez.
Írjatok addig IR húsvéti fogásokat :) Még jó, h. a sonkában, tojásban nincs ch. IR kalács recept van vkinek? Van kenyérsütőm, de sosem használom, be kellene ízzítani.
Szalmám, májusban megyek terheltetni, úgyhogy ne aggódj, nem leszel egyedül. :) Csülökbőr mi??
Nem baj, ha felbontottad a matricát, úgy is jó lesz.
Tigrisné, ezt magyarázzátok, mert ebből semmit nem értek, mi ez a 1:200? Prolaktint felírtam. Majd ki tudod elemezni, hogy mennyinek kell lennie? Hormonokhoz nem kell éhgyomor ugye? Most azon gondolkodom, lehet bevállalok egy teljes vérképet is éhgyomorra pluszban, úgyis elkúrta múltkor az sztk és akkor viszek esetleg pisit is pluszban. Na majd még eldöntöm holnapig.
Bea, én megértelek, igazából nem tudom, engem motiválna-e bármi, ha csak magamért kéne tennem? Babáért az más, de magamért...
normál esetben az ösztronak kevesebbnek kell lenni 21.napon(> 294 pmol/l), mint 3.(92 - 734 pmol/l) nem? vagy hogyisvanez?
vki kérdezősködhetne az ösztriogéndominanciáról a dokijánál
Welkin az nem lazább ott lassan kell csinálni mindent és majd bekakkantok közban haggyámááá... nekem nem könnyű...
Kösz hogy elengedsz amúgy telefonról majd olvasok ám.... nehogy lemaradjak valamiről :) Azért otthon nehéz lesz tartani a diétát, otthon az időpontokkal nagyon csúszkálok :(
Szerintem megyek én is májusban terheltetni majd meglátjuk hogy kapok időpontot Tűű-hz és akkor ahhoz képest megyek vérszívásra.
Hajna majd gyűjtöm én is a matricákat neked :)
Persze tezsvírem, így már mehetsz.
Jucus is, jobbulást apósodnak, legyen túl rajta minél előbb.
És gondoljunk Nórikára is, akit meg ha jól emlékszem ma műtenek.
Jó megpróbálom, de semmit nem ígérhetek :( Agyban kéne rendetrakani valahogy!
Miniszokonya??? Áááá olyan már sosem lesz, kb. 10 éve kizárt.
Ma megyek zumbázni végre, az elmúlt órákat kihagytam mert vagy én voltam beteg v. Barni.
Én megyek vv-re májusban, de csak tsh lesz. Terhelést akkor kell majd ha lemegy 10 kiló... hát egyelőre nem ment még semmi lefelé.
sztem annak is.
illetve az ösztroszinten látszik az is, hogy volt-e peteérés( a progin kívül)
Ja még a prolaktint is akartam írni mert ugye sajnos az IR gyógyulásával az is romolhat (ugyan azt is. 3. napon szokták, de nekem a dokim direkt sináltatott a 21. napon is, hogy lássa nem befolyásolja-e a teherbeesést)
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?
- IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek?