Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
de szoros, mert pántnélküli és igy marad fent..mindig furi érzés mikor leveszem, de a másiknál is, mert push-upjaim vannak csak.
most ráadásul nem vagyok hozzászokva a hordásához, itthon csak sportmelltartó, v bikinifelső.
Hajna, nem izgattam a bimbim vv elött reggel(csak este a pasim..)
mekkora kéne legyen a jó prolaktin? akkor szarok a hormontáblákba irt értékek is?
aranyos vagy, de egy nagyobb lakás is kéne, mert 1 szobában kerülgetjük egymást (már csak)anyámmal:D fő megélhetésnek varrás nem túl jó, mert allergiás vagyok az anyagok szöszeire:D
nekem is rengeteg hóvirág van(földet megforgatni nem birtam a gyökerektől), én a helyére, gondoltam a medvét, de lehet megfojtaná, azért inkább kicsit arréb rakom, azt majd jövöre átültetem egy részét max. van egy kirohadt diófa pont köztük, annyira nem akarom nagyon megbolygatni arrafelé, mert igy is necces h kidől és amig vkivel ki nem tudjuk vágatni, addig az igy marad(hameg kivágják nem fogják lesni h mit taposnak le).
fényutca legfelső emelet főbejárat felé eső részen levő asztalsor legszélén egy pici ősz nénike.. nem tudom du-ra mi marad, mert óriási tömeg volt már délelött is.. de ha megkéred bizti tesz el neked vmi megbeszélt napra. én régen igy intéztem a méhviaszt.
matekkal az a baj, h régen(középsuli)penge voltam belőle, direkt jártam még pótórákra is, na de az a tudás huss eltünt 9év alatt. fősulin tétel, def, meg bizonyitás szószerint kell szinte, főleg h az elnök az aki a könyvet is irta.másodrendű inhomogén differenciálegyenletekről kicsit nehéz beszélnem még úgy is ha nézem a szöveget:D az a főbaj h irásbelire sem tudtam felkészülni, mert ültem egy egyszerű egyenlet felett és nem értettem, hoyg kell ezt megcsinálni, hiába van ott a végeredmény is mellette). én is azzal nyugtatom magam h diploma semmire sem jó, de egy egyszerű csicska munkára is kérik, csak azért mert egy irodában dolgozhass. amásik meg, h ahova elégnek találják a cv-m, ott sem kellek angol(+német francia olasz stb) nyelvtudás nélkül.
ja a tshm, ezelött 0,05volt(akkor is csak az emelés után pörögtem 2napig), most emelkedett, igy azt kilőném mint ziziforrás
Én is komolyan írtam, abban a táblázatban van, amit Ivi ajánlagott itt valamelyik nap és le is mentettem. Vér komoly.
Így van pontosan nni: A magas prolaktin szint normális a terhesség és a szoptatás alatt, a mellbimbó izgatásakor, stressz hatására, étkezés után és alvás alatt.
Na jó vanna. Egy blúzt beáldozok. De vajh hány fokon próbáljam kimosni?
Ez a nénike merre található? Nálunk olyan szépen megmaradt gyerekkoromból a gyöngyvirág, de úgy, hogy 19 évig senki nem gondozta azt a területet (se), most meg annyira édesen tör elő a földből, hogy az elmondhatatlan. Úgyhogy elvileg ez is megmaradna, elszaporodna (mint a hóvirág is). Azon a biz.piacon merre? Szerinted ha ma du.fél4körül megyek, még lesz ott? Vagy te felvásároltad az összes készletét? :-P
A női hormonokhoz nem értek, vajh mi lehet a bibi. A tsh-d épp becsúszott a határba. Nem lehet,hogy az a ludas? Nem te írtad, hogy pörögsz, ha alacsony? Mert akkor ez nálad már alacsony. (Szerintem. S emiatt vagy zizike.)
Belátom, matek szigorlatra nem pm-es agy kell. Mikor én matekból diplomáztam, még nem volt képben a pm (bár akkor is folyamatosan híztam, de még elment, ha most lennék annyi, vigyorognék: a mostani súlyomhoz képest még -15 kb.). Azt nem próbáltad anno, hogy nem bemagolod a tételeket, hanem megpróbálod kitalálni? Én sosem magoltam a matekot (csak a valszámot, azt rühelltem, de megkaptam belőle az 5-öst, mert egy évfoly.társ jól elmagyarázta, a vizsgáztató öregember meg azt mondta, hogy látja, hogy tudom, de szerinte nem értem), hanem próbáltam ott helyben bebizonyítani az állatás, levezetni a dolgokat. Ehhez meg csak 2-3-4x átolvastam a dolgokat. A régi szép idők... Már nem tudnék leérettségizni matekból, 17 éve nem vettem elő, valahol a padláson punnyad minden matekkönyvem (és még így sem férnek el a könyveim, bakker, a ruhásszekrény egy részében is könyvek/papírok vannak, én hülye!). Szóval sajnálom, hogy nem sikerült befejezned - bár ma már nem ér sokat a diploma, sajna. Ha lenne egy nagyobb szobád/asztalod/kutyaketreced (már nem emlékszem, mire is lenne leginkább szükséged), akkor mi megadnánk neked azt a kört, akikből meg tudnál élni. Talán. :-)
passz.. hormontábla szerint jó(59 - 619)
azt irja h stressz hatására megnőhet, ezért legyen a vv stresszmentes. sztem 20-30p sorbanállás óriás táskával a vállamon, ami tele van kutyakajamoslékkal, az minden csak nem stresszmentes:D
épp akartam ajánlani h most ki a blúzaid, de az nekem nem biznisz:D
ezek olyan medvék, h gyökérhagymástul ki van ásva és van rajta virágkezdemény. mondta ha elültetem elvirágzik, magbamegy és elszórja maga körül:) aszonta h 100ft/db, de vagy 9et adott 400ér, és a vékonykákra mondta h jobb, mert az tavalyi magból kelt ki.
nemhinném h vas miatt vagyok idegbeteg, mert tavaly is sok volt, és akkor nem voltam zizi(annyira), és most vv elötti 1hóban nem is nagyon szedtem be a vitaminom..
nem lehet h a progi miatt zizzentem meg?
pasim tételei iylen informatikai alapok+hálózat, okjs infós biztonságtechnikát tanul, de meló mellett nincs ideje annyit tanulni. nekem ez kb elsőben volt tantárgy igy jobban képben vagyok, időm is több.. amit nem ért, azt alaposan elmagyarázom neki, h felfogja:)
nekem matek és számtech szigorlat+szakdoga maradt vissza fősuliból, és idén nyárig fejezhettem volna be... matekdefiniciókat pmes fejjel képtelenség megtanulni:(
Ivi! Most azonnal aggyá' vasat! MOST! Nem lehet, hogy amiatt vagy idegbeteg? :-P
Igen, gonoszkodtam egy picit, de csak egy pindurit. ;-))
És a medvehagyma-hagymát mennyiért adta a néni? Csak azért kérdem, mert a múltkor nézte a férjem egy nagy kertészeti boltban, és 1 azaz egy db hagyma volt 790 (vagy 690, már megint nem emlékszem), szóval megfizethetetlen.
Ha így haladok, a tavaly-tavalyelőtt vásárolt ruhakészletemet beszűkíttetem véled! Jó lesz? Beruháztam tavaly (végre életemben először) lenvászon blúzokba, erre meg nem fogytam azóta már 17 kilót?!? (És nem merem forró vízbe tenni őket, mert lehet, hogy túl kicsire összemennek.) Majd bejelentkezem nálad. Úgyis cserekereskedelmet fogunk folytatni. :-)
Mi az, hogy a pasid tételeit te dolgozod ki?!? Ennyi erővel a magad fősuliját is befejezhetnéd, nem? Vagy esetleg őhelyette mehetnél vizsgázni. Miből is? (Vagy most hagyjalak békin, s ne rugdossalak?)
Sziasztok csajok! Nem olvastam még vissza, először leírom élményeimet. :-)
Kimondhatatlanul aranyos a bazilikánál a centrumos vért vevő vez.assz.! Olyan helyekről vett vért nekem 3x, ahonnan talán még soha! És úgy tűnik, nem fogok belilulni! Egyszerűen szuper volt! (Csak azt a szar cukros löttyöt ne kellett volna meginni - és még citromlevet se vittem, mint odahaza. Na mindegy, túléltem, bent maradt az anyag. :-)) S ha már úgyis szúrtak, kértem Dvitamint is, és 10150be fájt "csak" az egész. Miért nem tud minden nővér így szúrni??? Ha én gazdag lennék, tararíra..., csak oda járnék, annyira pozitív tapasztalatom volt ma! :-D
Sok mindent megtudtam. Egyrészt, hogy a rendszerük este (na, már nem emlékszem, hogy 8-ko vagy 10-kor) és reggel 7-kor szokta kiküldeni az emileket. (Szóval, ha holnap 1/4 8-ig nem kapom meg, telefonáljak, s remélhetőleg bediktálja zz értékeimet, hogy 8-ra mehessek a dokihoz. Majd jövök egyrészt az értékeimmel, másrészt, hogy mit javasolt/csinált velem az SzTK-s endodokim.)
De azt is megtudtam, hogy nem befolyásolja az értékemet az, hogy a múlt héten is voltam terhelésen (s amit ugyebár elcseszett a labor), azt mondta, hogy akár holnap is mehetnék. :-)
Ha cukrot és inzulint is néznek sima vérvételnél (tehát nem terhelésnél), akkor előtte nem lehet inni. Akkor érdemes egy fél liter vizet inni, ha csak általános vérvétel lesz.
És: azt mondta, hogy nem is rosszak a vénáim! Ahonnan szoktak nekem venni, az felületi véna (vagy mifene), ő meg mélyen fekvő, de elég vastag/nagy vénát keresett nálam. És talált is, persze. :-DDD
A xilites fagyizó csak 11-kor nyit (este 8-ig, ha vkit érdekel), de tuti nyitva vannak már, mert 1/4 11-kor már mozgolódott bent egy srác.
Hajna! Gondoltam rád egy nagy isler közben.
Molygó! A maláj tortát is megvettem, majd este a zurammal megkóstáljuk. Na de hogy lehet ennyire gyümölcsös az áfonyás fagyijuk?!? Min.10szem fagyott áfonyát ettem 1gombócban, egészben! Kár, hogy cukros. :-(
ez gonosz volt:D pasimnál vagyok, mikor eltünök fél-1 napokra. a héten még nem is futottam, mert ugy bemerevedett derekam, h féltem rosszabb lesz..de ma már megyek:) ja meg nem is alszom sokat, me csomó minden dolgom van, és sajnálom elmegy a nap alvással.
szereztem medvehagymatövet nénitől piacon, megyek és mingyá el is ültetem, aztán leáztatom sarkam, h papucskompatibilis legyek, aztán van pár gatyaszűkités maszekmelo, kéne ásni is, meg keritéstgyártani, meg van még 40kidolgoznivaló tétel pasimnak.
megvan a vv eredményem, kicsit késtem, de kiadta egy néni, de muszáj volt ám megjegyezni h reggel óta itt vagyok.. 7-16,30ig vannak nyitva..
tsh:0,28(0,27-4,2)
cukor:5,1
koleszterin 3,8(2,6-5,2)
prolaktin 443(102-496)
ami eltér:
vas 27,8(6,6-26)
triglicerid 0,3(0,7-1,7)
neutrofil granulocita 48(50-70) ez tavalyelött is ennyi volt csak akkor 45nél kezdődött a jó..
trigilicerid
vaspanelemet megszakértetem majd az rt3as csajszival..
nemtom mér, de mostanában idegbeteg vagyok..
Lenne 1 kérdésem.
Ti reggel vagy este szeditek a Merckformin 1000-et???
Mikor a jobb???
Ja fokozatosan kellett volna emelni nekem is?
Én simán átálltam a 500-ról 850-re. Szerencsére nem volt gond,bár 1 hónapig hordtam magammal egy nadrágot és egy bugyit attól félve, hogy befosok :-)
Szépet mindenkinek! :)
Túl vagyok a vérvételen, délután meglesz az eredmény. Közben pont találkoztam a RR-rel, úgyhogy egy gyors konzultációt is lefolytattunk. :D
Azt mondta (ismét), h ha éhgyomorra kicsit többet mérek, mint 5, az nem vészes. Valamint h igazából a hba1c eredmény fog számítani. Ha az 6 alatt lesz, akkor minden oké. És h szerinte már megúszom inzulin nélkül. :)
Ismét kitértem a vércukormérőre. Mondta h akkor mér a legtöbbet, ha préselve van az ujjból a vér. Utána következik, h ha sok v. kevés van rácsöppentve. Valamint h vénából valóban kevesebb (viszont pontosabb) értéket mutat a vércukorszint, mint a kapilláris erekből.
Azt...az úr...az úr levehetné már rólunk a terheket, (hájakat)ennyi erővel...
bevettem tegnap a 850-es meforalt, sehol semmi...ha nincs semmi bajom tőle akkor emelhetem 3 nap után nem?Vagy várjam ki az egy hetet???mert azondta RR hogy egyhétig este, aztán egyhétig este-reggel, aztán már mehet délben is, de ha nincs semmi bajom ugy gondoltam hogy gyorsabban építem fel...mit szóltok?
Kömény vagy, tezsvír... :) Nekem is megvan, és megy a napi tappogás. :)
Molygóm, ilyen nap meg van. Tegnap én is kihagytam 1 lábemeléses gyakorlatot, mert nagyon görcsöltem. Amit kihagytunk, az úr hozzáteszi a lelkesedésünkért cserébe. :) Nem vagy fis. :)
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?
- IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek?