Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? fórum

Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)

20592. kr73
2012. ápr. 3. 11:20

Megyek csüt.reggel terhelésre. :-((

Azt ígérték a magánlaborban (ami SzTK-ban van - nem is értem), hogy aznap este meglesznek az eredmények. (Kell is, mert másnap reggel megyek a dokihoz.)

Viszont: újabb bűnözős nap lesz! :-))) (Másfél hét elteltével.)

20591. Molygó (válaszként erre: 20590. - Ivi79)
2012. ápr. 3. 11:13
Hát igen a rozáceára való hajlam első jele a sokszori kipirosodás. Kerülni kéne minden erős fűszert stb ami kiválthat nála ilyet, de mondjuk ugye az idegrendszer is nagy hatással van erre. Megoldás a vörösödésre nincs szerintem.
20590. ivi79 (válaszként erre: 20589. - Molygó)
2012. ápr. 3. 11:11

igen, de őt nagyon zavarja..nem is az erecskék, hanem h bevörösödik feje, meg előjönnek ezek a ragyák. gondoltunk már neki ajiba lézeres műtétet, de már nem emlékszem h az ára miatt nem lett ebből semmi ő nem akarta..

ja ir diétát meg tartani kéne ugye, nem csokikát falni:D

20589. Molygó (válaszként erre: 20585. - Ivi79)
2012. ápr. 3. 11:07
A rozácea kezelésében a mai napig nincs amúgy egyetértés mivel ez ugye nem más mint az erekben pangó vér. Két vélekedés van, az egyik szerint serkenteni kell a véráramlást és ezzel fokozva elhalványodnak, a másik hogy mivel ez amúgy egy akkut "gyulladás" ezért nyugatatni kell az adott területet. Van igazság mindkettőben... Elmúlasztani sosem fogja senki, max ha műtik, de ezek hajszálerek csak esztétikailag szavaróak
20588. 8f3c54052d (válaszként erre: 20586. - Tigrisné)
2012. ápr. 3. 11:06
Köszönöm szépen :)
20587. 8f3c54052d (válaszként erre: 20585. - Ivi79)
2012. ápr. 3. 11:05
Tudom miről beszélsz tezsvírem :DDD
20586. tigrisné (válaszként erre: 20577. - Mosolyka1111)
2012. ápr. 3. 11:04

Nekem is ez a kedvenc táblám:-)

sziasztok Csajok!

mostanában csak egy rövid bejelentkezés de mindíg olvasok!

Hajna nagyon-nagyon tetszett a nyaralós fényképed!Jó volt ránézni.

tigrisné

20585. ivi79 (válaszként erre: 20578. - Manikácska)
2012. ápr. 3. 11:02

rozaceában én is kételkedem.. anyós ezzel mászkált kb 1 évig dokihoz, kapott roacutane-hoz hasonló gyógyszert is, de miután abbahagyta előjött. sztem végül a mensbe jutott el(akkor még bartókon volt) a szt imrén keresztül, ahol kideritették h ir-e van.. ha csokit eszik, vagy kakaót, meg pár dolgot akkor előjönnek neki ragyaszerűségek, amik baromira fájnak.

Hajna, én hónapok óta egy xl-es tecsós tréningben tengetem napjaim, gondolhatod mennyire fura farmert felvenni.. ha el is megyek itthonról akkor cicanaci+szoknya, de interjúra nem mehettem pink buggyos bohócszoknyában, ezért magamraeröltettem az ünneplős feketefarmerem. előző munkanélküliségem félévig tartott, utána hirtelen farmerhordás, pmgyógyszerszedés, fogigátlóelhagyás, nem csodálom h pár hónapig hasmenés, fingógörcs, hasfájás minden volt:D

20584. Molygó (válaszként erre: 20578. - Manikácska)
2012. ápr. 3. 11:01
Mani az nem is fog, nem akarlak elkeseríteni max halványodni.
20583. ivi79 (válaszként erre: 20577. - Mosolyka1111)
2012. ápr. 3. 10:53

ösztro sok, progi kevés ráadásul ciklus 30. napján volt a vv, azért sem akarja kenni a fejét még plusz ösztroval... és igen a pmhormon szintje is alacsony, atpo és antitg is magas.. de nemtom erre kapna e pótlást bárkitől..a dominanciát mindenképp rendbe kellene tenni, mert az bekavar a pmnek is. most elég sokan ráeszméltünk a pmesek közül, h öd-nk van, ami simán okozhatja a tünetek nemjavulását

van egy másik tábla, ami leirja h ciklus adott felében mi a jó hormonérték, asszem már linkeltem is ide, érdemes lementeni

babanet.hu/tarsalgo/attachments/1291793302.8078.pdf

20582. 8f3c54052d (válaszként erre: 20580. - Mosolyka1111)
2012. ápr. 3. 10:52
Esetemben valószínű, hogy ez van, de nem biztos. Egy újabb laparműtétnél mondanának biztosat, de arra nem vállalkozom, mert a legutóbbi endóm olyan volt, amit egyenlőre nem kell műteni. Ezzel a szurkálással meg elvagyok, nem földön fetrengős, csak kellemetlen. Tényleg olyan, mintha beszorulna a levegő.
20581. mosolyka1111 (válaszként erre: 20575. - Ivi79)
2012. ápr. 3. 10:43

Köszi, Ivi. Remélem én is, hogy csak levegő.

Azért a házidokid megéri a pénzét.

20580. mosolyka1111 (válaszként erre: 20574. - 8f3c54052d)
2012. ápr. 3. 10:41
Hajna, értem, köszi, hogy leírtad ezt. Sajnos, hogy így vagy vele, de az is valami, hogy tudod az okát. Érdekes viszont, hogy UH nem mutatta ki.
20579. 8f3c54052d (válaszként erre: 20575. - Ivi79)
2012. ápr. 3. 10:38
Én ugyanígy vagyok. Csak olyan gatyában érzem jól magam, ami lóg rajtam. Ami csinosabb és szűkebb, abban egész nap szenvedek, mikor ülök. Pedig egyébként az lenne a méretem, de mégis meghalok benne nap végére és mikor leveszem, órákig rendeződnek a beleim a helyükre utána.
20578. Manikácska (válaszként erre: 20576. - Ivi79)
2012. ápr. 3. 10:37
Én enni nem ettem, de használtam az arcomra és a rozácea nem szűnt meg.
20577. mosolyka1111 (válaszként erre: 20562. - Ivi79)
2012. ápr. 3. 10:37

Ivi, megnéztem.

Nem tudjuk, hányadik napi volt, de én az ösztrogént sokallom.

Viszont lehet, hogy pm-nél lesz a gond, mert a barátnőm lánya is autoimmun, és neki is nagyon ritkul a haja, és azt mondták neki, hogy az is lehet az oka.

Van egy nagyon jó női hormon tábla, ott az is rajta van, hogy hányadik napon mennyi a normális:

[link]

20576. ivi79 (válaszként erre: 20573. - 8f3c54052d)
2012. ápr. 3. 10:33

most utálni fogtok, de bemásolom.

Hidegen préselt, szűz (VCO) kókuszolaj alkalmazásai

A kókuszolaj használható belsőleg és külsőleg.

Különböző tünetetekkel küzdők mindkét megoldást használják.

Belső használata tipikusan napi 3 evőkanálnyi.

Minden étkezéssel 1 evőkanálnyi az ajánlás.

A kókuszolaj azonnali energiaszint emelkedést okoz. Helyettesítheti a koffeint!

Nagyon sok, sportolóknak készített "tápszer" és ital kókuszolajat tartalmaz, energiaszint emelő tulajdonságai miatt.

Számtalan kutatást végeztek a zsírsavak és monoglyceridek témában.

Néhány eredmény a kutatásokból:

A média és orvostudomány naponta hirdeti, hogy a telített zsírok egészségtelenek, eltömíti az ereket, szívbetegséget, magas koleszterinszintet és számos népnyomorító betegséget okoznak.

Mielőtt elhiszi, gondoljon arra, hogy a világ törzsi hagyományai szerint élők, akik évszazadok óta kókuszolajjal táplálkoznak és főznek, nagyságrendekkel egészségesebbek az emberek, mint a civilizált társadalmakban.

Azt se feledje, hogy agyunk kb. 60%-a telített zsírsavat tartalmaz, mégis élünk.

Az 1960-as évek óta rakéta sebességgel nő a szív és érrendszeri betegségek, a magas koleszterinszint, túlsúly, kövérség, szembetegség, és számos népbetegség aránya. Oka, többek között a melegen finomított növényi olajok (szója, kukorica, napraforgó) elterjedése. Egyetlen vakteszt, hivatalos klinikai kisérlet sem bizonyította, hogy a telített zsírsav egészségtelen. Az ellenkezőjéről tucatnyi szakirodalomban olvashatnak.

SÚLYCSÖKKENÉS (FOGYÁS):

Növeli a metabolizmus arányát, ezáltal elősegíti a fogyást.

Segít megakadályozni a kövérséget és túlsúlyt.

BŐR, HAJ, SZÉPSÉG

Bőrön alkalmazva kémiai réteget képez, őrködik a fertőzések elkerülésében.

Csökkenti a pikkelysömör, ekcéma és dermatitis tüneteit.

Támogatja a bőr természetes kémiai egyensúlyát.

Puhítja a bőrt, segíti elkerülni kiszáradását és pikkelyesedését.

Megakadályozza a ráncok, bőr megereszkedések és májfoltok kialakulását.

Egészségessé teszi a hajat.

Védelmet biztosít a Nap ultraviola sugárzásának károsító hatásai ellen.

Segít a fejkorpásodás szabályozásában.

VIRUSOK, BAKTERIÁLIS FERTŐZÉSEK, GOMBÁK, PARAZITÁK

Számtalan tanulmányból ismert, hogy a kókuszolaj elpusztítja az influenza, herpes, mumpsz, Hepatitis-C, SARS, AIDS és egyéb betegségeket okozó virusokat.

Elpusztítja a fekély, torokgyulladás, hugyúti rendszer, fogínybetegség, fogszuvasodás, tüdőgyulladás, gonorrhea és más állapotokat okozó baktériumokat.

Elpusztítja az (élesztő)gombákat, melyektől candidiasis, övsömör, atléta talp, szájpenész, pelenka kiütés és egyéb fertőzések alakulnak ki.

Eltávolítja és elpusztítja a szalagféreg, fejtetű, hasmenést okozó gardia, és más parazitákat.

A kókuszolaj hatásos védelmet biztosít számos parazita ellen.

A baktériumok és gombák nem tudnak ellenállni a közepes láncú zsírsavaknak.

A kutatások is igazolták ezeket. Szintén kiüzhető a szervezetből minden bélféreg.

Tanulmányban is megjelent, hogy kókuszolaj, és magnéziumszulfát (hashajtó) használatával a belekben levő parazitafertőzés 90%-a eltávozott, 20 órán belül.

KRÓNIKUS FÁRADTSÁG

Napi fogyasztása megszüntetheti az ételallergia, krónikus fáradtság és más kapcsolódó állapotok tüneteinek lehetőségét.

Kétségek esetén jó ha tudja, a közepes láncú zsírsavakat villámgyorsan felszívják a szövetek és energiává alakítják. Ebből logikusnak látszik, hogy a kókuszolaj fogyasztásával a krónikus fáradtsággal küzdők nagy erőt nyernek.

EMÉSZTÉS

Gyors táplálkozási energiát biztosít.

Növeli az energiaszintet és az állóképességet.

Javítja a fizikai és sport teljesítményt.

Előnyösen hat az emésztésre és más tápanyagok felszívódására, beleértve a vitaminokat, ásványi anyagokat és aminosavakat.

Javítja az inzulin kiválasztást, és a vérglukóz felhasználását.

Csökkenti a hasnyálmirigyre és a szervezet enzimjeire ható stresszt.

Csökkenti a hasnyálmirigy gyulladásával járó tüneteket.

Segíti a cukorbetegséggel járó egészségügyi kockázatok és tünetek csökkentését.

BELSŐ SZERVEK

Csökkenti a rossz emésztéssel járó problémákat és a cisztás fibrosist.

Javítja a kálcium és magnézium felszívódását, támogatja az erős csontos és fogak kialakulását. Enyhíti az epebetegséggel, Crohn betegséggel, bélgyulladással és gyomorfekélyhez kapcsolodó tüneteket. Javítja az emésztést és bélmúködést.

Enyhíti az aranyér tüneteit. Csökkenti a gyulladásokat.

Támogatja a szövetek önjavitását és gyógyulását.

Védő antioxidánsként működik. Megvédi a szervezetet a veszélyes szabadgyököktől, melyek korai öregedést és degeneratív betegségeket okoznak.

Enyhíti a krónikus fáradság szindrómával kapcsolatos tüneteket.

Enyhíti a jóindulatú prosztata megnagyobbodással járó tüneteket.

Csökkenti az epilepsziás rohamokat. Védelmet nyújt a vesebetegségek és húgyhólyag fertőzés, májbetegségek ellen. Feloldja a veseköveket.

Támogatja a pajzsmirigy funkcióit.

RÁK

Segít a szervezet védekezését mell, vastagbél és egyéb tumorok ellen.

SZÍV

Javítja a koleszterin összetevőinek arányát, csökkenti a szívbetegségek kockázatát. Védi az artériákat a sérülésektől, melyek atherosclerosist, és szívbetegséget okoznak.

FOGAK

Védelmet nyújt a perodontális betegségek és fogszuvasodás ellen.

VÉRKERINGÉSI RENDELLENESSÉGEK

Sokszor érzi, hogy hidegek a végtagjai?

Miért nem próbálja ki a kókuszolajat?

A testhőmérséklet és vérnyomás a kókuszolajban levő közepes láncú zsírsavak elégetésekor megnő, mely a megnövekedett metabolizmus eredménye.

ATLÉTA TALP

A kókuszolajban levő zsírsavakról azt mondják, hogy hatásos gombafertőzés, szemölcsök és atléta talp esetén.

ROSACEA

15 éve keringő hír, hogy belsőleg és külsőleg alkalmazva a kókuszolajtól 2 hét alatt megszűnt a rosacea.

20575. ivi79 (válaszként erre: 20570. - Mosolyka1111)
2012. ápr. 3. 10:30

én is epegörcsre gondoltam pár év után, de aszongyák az nagyon durva. volt h énis feküdtem és vergődtem vele egész nap, de volt olyan is h dolgoztam, de én jól viselem a fájdalmat..

lassan listát irhatok a házidokim ballépéseiről.. epegörcsre idegeskedés, inzulinrezi nemismerés..

beszorult bélgáz nem lehet? én ha ritkán magamra eröltetek egy farmert és ücsörgök vhol, akkor napvégére haldoklom kb..

ezért az uh nem árt neki, jobb kizárni mindent

20574. 8f3c54052d (válaszként erre: 20572. - Mosolyka1111)
2012. ápr. 3. 10:30
Nem, nekem ez azóta van. Hüvelyi uh-n semmi nem látszik, azt mondta a doki, hasin se látszana az esetemben, úgyhogy valószínűleg ez van. Endó "jótékony" hatása ez is. Kvázi néha, mintha hason szúrnának, belenyilal. Nem kajafüggő, nem ciklusfüggő, az tény, hogy idegeskedéskor aktívabb. Először én is vakbélre vagy cisztára vagy levegőre gondoltam, de egyik sem.
20573. 8f3c54052d (válaszként erre: 20571. - Ivi79)
2012. ápr. 3. 10:28
Áááá ezt se tudom megnézni, le vannak tiltva ezek az oldalak itt bent. Fuck.
20572. mosolyka1111 (válaszként erre: 20566. - 8f3c54052d)
2012. ápr. 3. 10:26

Hajna, Neked csak volt ez? Szóval elmúlt magától?

Hát igen, az UH-tól sokat várok azért.

20571. ivi79 (válaszként erre: 20568. - 8f3c54052d)
2012. ápr. 3. 10:26

nem, mert az finomitott. volt h azt is kentem rá, de igazán sok jóhatású cucc a nyersben van. vitaquell kokosöl, ha igy rákeresel meglesz. van még párfajta,de egyik sem olcsóbb. itt is lehet kapni, bennük megbízom..

jomtom.hu/kokuszolaj_candida.html

20570. mosolyka1111 (válaszként erre: 20569. - Ivi79)
2012. ápr. 3. 10:25

Ivi, köszi, hogy megírtad. Lehetett Nálad akár epe is, ha zsíros, hagymás dolgokra jött elő.

Nála kaja nem befolyásolja, azt már kiderítettük, tegnap káposztasalátát evett, én pedig mondtam, ha lúd, legyen kövér, ha epe, hát a káposzta tuti betesz neki, legalább megtudjuk. De nem lett gond.

(Én abban reménykedtem, hogy kialussza éjjel.)

20569. ivi79 (válaszként erre: 20563. - Mosolyka1111)
2012. ápr. 3. 10:20

lehet levegő, pasimnak is volt ilyen, de őt megrúgták edzésen attól.félt h bordája, de aztán elmúlt. aranyos h igy aggódsz érte..orvosokra kivagyok, mint mindig.

nekem volt nyolcadikban iszonyatos fájdalom jobboldalt hasnál, elmentem házidokihoz h uyge nem vakbél, erre megtapogatta, mondja, h biztos az idegeskedés:D baromira nem volt min idegeskednem pedig.. aztán pár évig előjött még párhavonta h gyomorkörnyéki görcs, majd bél(de az az igazi fetrengős, de görcsoldó, se nyugtató nem használt), és utána pár napig borda és csipöcsont közti részen, ha emeltem lábam. kifigyeltem h mindig az után jön h igazán bezabálok zsiros hagymás vmiket. mai napig nem tudom mi volt ez..

20568. 8f3c54052d (válaszként erre: 20559. - Ivi79)
2012. ápr. 3. 10:17
Nem tudom megnézni a képet, de ez nem ugyanaz ugye, mint amivel főzünk, az a zacskós?
20567. mosolyka1111 (válaszként erre: 20557. - 8f3c54052d)
2012. ápr. 3. 10:17

Hajnám! Voltam nála, azt mondta, hogy "az éhgyomori kicsit magas, de a terhelttel semmi gond."

Még jó, hogy én "készültem", és tudtam (mivel terheltet nem csináltattunk), hogy ő terhelt alatt azt az értéket értette, ami a hemoglobin A1C. Ez ugyanis az utolsó 3 havi cukor átlagát mutatja, és ő külön kérte nekem a laborban, ezért néztem meg, mert nem láttam még ilyet.

Azt egy táblázattal át lehet számítani (képlettel is, de az bonyi), szóval találtam egy táblicskut, és valóban az én HgbA1C értékemet ha átfordítom, az 4,4-es cukrot mutat átlagban.

Úgyhogy nem is mondott rá instrukciókat. Azért igyekszem, már a lányom kenyerét eszem, csökkentem az édességet.

20566. 8f3c54052d (válaszként erre: 20563. - Mosolyka1111)
2012. ápr. 3. 10:16
Mosolyka, nekem van ilyenem, de nekem endometriózisom volt/van és a lapar műtét után kezdődött, valószínűleg összenőttek a beleim. Nem hiszem, hogy a lánykádnál ez van, de hasi uh-t ajánlottam volna én is.
20565. welkin102 (válaszként erre: 20553. - 8f3c54052d)
2012. ápr. 3. 10:16
figyejéééé, ilyet ne is mondj,mert nagyon megijedek... így is a fogam miatt már kettő nap is kimaradt...de máig bírtam kész...:D:D:D
20564. Szalmalány (válaszként erre: 20563. - Mosolyka1111)
2012. ápr. 3. 10:14
Nincs ötletem. :S
2012. ápr. 3. 10:10

Lányok, kérdezni szeretnék valamit, bár nem szorosan tartozik ide, de mindig van valami idegeskedni való:

A lányom (nem egy panaszkodós fajta, de azt megtanítottam neki, hogy ha bármi fáj, szóljon, ne titkolja, ne sumákoljon).

Szóval, tegnapelőtt éjjel ahogy átfordult a másik oldalára, elkezdett fájni jobb oldalon fönt (én az epét gondolnám, de bioszt utoljára nyolcadikban tanultam).

Aztán visszaaludt (nekem végülis reggel szólt), a lényeg, hogy fáj neki, de csak ha testhelyzetet vált. Ha áll egy helyben, ül, fekszik, akkor nem fáj, de ha bárhogy mozdul, már fáj.

Tegnap azért el akart menni suliba, hogy ne mulasszon, a sulidokinak megmutatta, de az még csak meg sem tapogatta, azt mondta, bármi lehet, figyeljük, és ha kell, menjünk dokihoz.

Mára sem változott a helyzet, ugyanaz. Nyugalomban semmi, ahogy mozdul, fáj. Láza nincs, enyhe hányinger az igen, de nem vészes.

Ilyenkor mi a jó bóbánat lehet???:(((

Ma itthon fogtam, délután elviszem (még a gyerekdokihoz), szerintem labor beutaló kellene. Holnap reggel 8-ra intéztem neki magánba teljes hasi UH-t.

Konkrétan nincs rosszul, na de hát akkor sem normális a dolog. Egyik kis osztálytársnője mondta, hogy neki napokig volt ilyen, hogy csak mozdulásra fájt, aztán elmúlt, akkor mondták neki, hogy biztosan beszorult a levegő. Lehet ilyen?

A kérdés persze elméleti, gondolom, a labor kizárja a gyulladást, UH-n pedig mondanak valami értelmeset, ha magán, gondolom, alaposan megnézik, én is bemegyek vele majd.

Nem igaz már, lehet hogy túllihegek valamit, de félek is.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook