Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
annyira nem vagyok képben nemihormonokkal..
bemásolom az eredméyneit..nekem a t4 és t3 is kevéske, autoimmun az tény, de vmér úgy gondolja h mindenképp a nemihormonok elcsúszása miatt hullik a haja, mert h fejtetőn kopaszodik..
Tsh 1, 46
ft4 14, 66
T3 4, 86
thyreoglobulin 158, 50
atpo 313, 7
tg-at 119, 58
cortizol 229, 4
ösztradiol 436, 4
progesteron 9, 8
prolactin 259, 6
testosteron 0, 87
shbg 111, 0
sti 0, 78
szérum vas 5, 80
Sziasztok!
Köszi a választ! Akkor keresnem kell egy orvost, én Eger környéki vagyok így Pest kizárva, de nyilván itt is van aki magánba meg tudja oldani!
A TSH rendben van, nincs túlsúly sem hasi elhízás!
Különösebb bőrprobléma sem!
Meddőség az van! D-vitaminhoz ma vetettem vért nem tudom mikor lesz eredmény mert Pesten csinálják (Egerből)!
Hajam az hullik nagyon, de nem ritkább sehol sem mindig nő másik helyettük!
Nem vagyok sem szőrös, sem nem az! Nincs szakáll környékén szőr, de mondjuk a mellem környékén vannak kóbor szálak!
De akkor mindenképpen intézek orvost!
kókuszolajat? azt nemlehet, csak bioboltban, herbaházba, v netről rendelni. nemolcsó, de vigyázz függőséget okoz, én egy üveggel elnyalogattam már:D
ja és 6os fényvédő hatása van.nekem yilen van már meg 2éve:
biodalom.hu/images/detailed/14/Bio_K__kuszolaj__4c36dabb7ee78.jpg
most egyenlő arányban elkevertem ricinusolajjal(1-1 ek) és pont olyan állagúra dermed, h ha hozzáérsz picit folyóssá válik. na ezt kb heti 2szer kenem az arcomra éjjelre és a szigorú szemöldök közti ráncom láthatóan csökkent.
Ez komoly? Leoldja a körömlakkot?
Réka, akkor mi vagyunk a kisebbség, meg Tita is barna, ha jól emlékszem.
Welkin, persze, hogy nem leszel tőle fehérhajú, te is szöszi vagy!
De el tudod képzelni én hogy nézek ki utána? Mint aki fél perc alatt megőszült. Igazán feltalálhatnák a barna szárazsampont is!
Ivi, te hülye vagy :DDD Foszlik a füle.
Amúgy nekem gyerekkorom óta zsíros, amikor még nem használtam semmit sem, és wu2-vel mostuk csak. Egyszer a suliban még volt tetűírtás az egész osztálynak, na onnantól csesződött el nekem és kezdett zsírosodni. Persze nyilván nem attól, de valahogy mégiscsak azzal esett egybe.
Mondjuk nekem az is problémát okoz, hogy elérjem a fejbőröm, mert olyan sok a hajam. Most ez hülyén hangzik, de tényleg. :S
Tesztó alacsony, viszont a haja androgén módon ritkul..
Nem itt jön be az, hogy DHT-t néznek? Mármint dihidro-tesztoszteront, merthogy állítólag normál tesztó mellett is, ha a DHT magas, akkor az is elcseszheti a hajat.
Úgy tudom, ezt itthon nem végzik, kiküldik a vért Németo-ba, és ott csinálják a labort.
(Bevallom, még nem vagyok benne, lehet, hogy ránk is ez vár, de a lányomnak még önmagában maga a szabad tesztó pocsék, az SHBG is alacsony, tehát még adunk esélyt, hogy ha rendbejön, akkor a haján is látszani fog. Ha nem, akkorra marad a DHT nézetés.)
Viszont akkor az ismerősödnek mindenképpen lépni kellene ár ez ügyben, szerintem.
ne hagyd abba. a headshoulders és társai ragasztót tartalmaznak, azé tünik el a korpa és azé jön vissza ha nem azt használod. tavasszal kicsit mindenki levedlik, pasimnak füle is foszlik, de heti 2szer bekente aha-zselével, és már emberibben néz ki.
sok sok hajápoló, zselé, lakk annyira irritálja a fejbőrt, h azért is korpásodhat+zsirosodhat. nem azt mondom h legyünk ősasszonyok, de az azért elgondolkoztató, h a taft wax miért oldja le a körömlakkomat attól, h felkenem hajamra, meg napi 3szor beletúrok..
Pedig mondom, hogy van. Csak jól eldugom.
Ivi, hajtőre sosem kenek, csak a közepére meg a végére, mert akkor tényleg moshatnám naponta.
lényeg h balzsam ne érje a fejed, de a fújós izék ellen is védekezhet úgy a bőröd h zsirral vonja be magát. legjobb lenne, vmi természetes dologgal bekenni balzsam. nekem a szőkitéstől vizesen nagyon sprőd a hajam, annyira összetapad, h ujjal sem birok beletúrni, ha tudna, akkor tuti összegubancolódna. hagyom h törcsi leszivja róla a vizet és utána finoman, csak egy körömnyi, épphogy olajos legyen kezem, a végeire kenek kókuszolajat(hidegen sajtolt-ami kókuszillatú),az már akkor túrható és turkálok közelebb a fejbőrhöz, de te ne érj hozzá... ha nagyon zsirosra sikerül, me sokat vettél fel, akkor töröld át , de másnapra ált el is tünik. gyönyörű fényes lesz tőle a haj.
egyre több szépségblogon olvasom h csajok áttértek rá, mert jó a fejbőrnek, csökkenti korpát, mert szintén baci és gombaölő. nem zsíros olaj, hanem hidratál
Ivi, hát a lányomnak az SHBG túl alacsony (most is), és ezzel együtt (valószínű pont ezért) a szabad tesztoszteron magas.
Azt hogy érted, hogy az SHBG ha magas? Úgy értve, hogy ref. tartományon kívül esik?
Én az vagyok, kívül- belül. XD
Óh, de érdekes, h Ti nem fésülködtök. :) Nálunk nagy jövés- menés van, valaki beugrik, mire felér a 4-re én már megfésülöm a hajam, most tászoktam, h 1 helyre belerakok csatot (ilyen ovodásan), azt megigazítom.
Hajna, én pont úgy vagyok mint te, kb másodnapra a hajam olyan ocsmányan néz ki mint az állat, és most vettem száraz sampont, és teljesen meg voltam lepődve,hogy ráraktam reggel a hajamra és tökre eltünt a zsíros fejem...nekem nagyon használt, majdnem elsírtam magam, hogy talán akkor nem leszek ocsmányfej napokig...probáld ki te is.!
És RR a fogyás miatt emelt gyógyit, mert ugye nem fogyok...sajnos...:(
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?
- IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek?