Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? fórum

Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)

20742. Zakkantcsajszi (válaszként erre: 20740. - 8f3c54052d)
2012. ápr. 4. 13:37
Na akkor Nálad is akcióba lép a nehéztüzérség:)nálam is mindig ez van melóban vissza kell tartani mert mindenki kidőlne mellőlem de mire elmegyek wc-re hát nem elmúlik?:)
20741. 8f3c54052d (válaszként erre: 20736. - Zakkantcsajszi)
2012. ápr. 4. 13:34
Már a tudat is boldogít tezsvírem, hogy helyettem eszel ilyet.
20740. 8f3c54052d (válaszként erre: 20736. - Zakkantcsajszi)
2012. ápr. 4. 13:33
Ne is mondd, reggel retket ettem, délben zöldségköret, most meg kapaszkodom az asztalba. Elereszteni nem merem, mert akkor vegyi támadás lenne. Saját magamat nem tudom elviselni. Mondjuk alapjáraton se, mert az eucreas még ebben is csodákra képes.
20739. 8f3c54052d (válaszként erre: 20733. - Molygó)
2012. ápr. 4. 13:31
Én uborkasaliba raktam, isteni volt.
20738. DorkaMoncsi (válaszként erre: 20735. - DorkaMoncsi)
2012. ápr. 4. 13:31
Ja, és még a tesztcsíkot, meg a tűt sem lehet akár receptre megvenni. Inzulinos kismamiknak is csak az inzulint írja fel a házidoki receptre..
20737. fb594c0e36
2012. ápr. 4. 13:29
Google-ba írjátok be reggeli parmezános keksz... nem tűnik rossznak, bár reggelire tejjel ajánlja, no azt ki kell hagyni.
Hajna ígérem kettőt letolok de csak a Te kedvedér ám hogy Neked is jó legyen kicsit.Májusban meg szólok hogy Te mit egyél helyettem oks?:) Molygó én is eszem simán is a medvehagymát nagyon finom én mondjuk mindentől pukizok szóval ezen a medvehagyma sem tud változtatni.A hétvégén ettem csicsókát nahát... netudjátok meg mi volt itt éjjel-nappal:)
20735. DorkaMoncsi (válaszként erre: 20734. - Zakkantcsajszi)
Mérőt nem hiszem, hanem vetetnek, ha sztk-s diabetológiára kell járni a kismamiknak. Én az MM-ből kaptam 5000 pénz kaucióért egyet szülésig. De mivel nekem baba előtt is volt gond a cukrommal, úgy gondoltam veszek egy sajátot, szülés után néha jó lesz rálesni.
2012. ápr. 4. 13:26
Dorka szerintem ezek a mérők csak arra jók h otthon ha nagy gáz van és nagyon kiugróak az értékek akkor jelzi nagyjából.Másra nem jó.Olyan lehet mint az otthoni vérnyomásmérők.Mindenki kap egyébként ilyet amikor kismama lesz? és persze IR-es.
20733. Molygó (válaszként erre: 20731. - 8f3c54052d)
2012. ápr. 4. 13:26
Utána mellettem aludni nem akarnak én simán magában is megeszegetem a medvehagymát, de szendvicsbe is milyen jó :)
20732. Molygó (válaszként erre: 20728. - Zakkantcsajszi)
2012. ápr. 4. 13:24
Nemhisz nekem senki--- maláj csokitorta
20731. 8f3c54052d
2012. ápr. 4. 13:24

Moncsi, az a lényeg, hogy jó, a többit meg szard le.

Zaki, kettőt egyél a csokis folyósból. Egyet a kedvemért. Nekem még várnom kell erre másfél hónapot. A töltött dagadó jól hangzik. Én is szeretem a medvehagymát, tavaly ettem először, de a férjemet úgy meghajtotta, hogy azóta nem hajlandó enni.

2012. ápr. 4. 13:18

Na lányok, ez vicc :D

Vettem ma egy saját Accu Chek mérőt, meg közben megjött a megrendelt kontrolloldat a kölcsönmérőhöz (szintén Accu Chek). A kölcsönmérőt megnéztem a kontrolloldattal, minden oké volt vele.

Utána lemértem a cukrom úgy, h megnéztem mindkettővel.:D

Kölcsönmérő mért 4,2-t, az új meg 4,5-öt. Mindkettőre sok vér ment, na mondom mérek újat. Másodjára az új 4,1-et mért, a kölcsönmérő meg 4,4-et. :D

Persze nem vagyok bepánikolva, mert mind a 4 eredmény jó, de hogy ekkora különbség legyen... :D

2012. ápr. 4. 13:15
Viszont az érdekes h ilyenkor eszembe sem jut h fehérkenyeret vagy zsemlét egyek már nem is kell egyáltalán.Én régebben is éreztem h nekem nem jók a fehérlisztes cuccok de nagyon most így sokkal jobb h elhagytam.
2012. ápr. 4. 13:13

Én is gondoltam a krumplipürére nagyon imádom ezer éve nem ettem még ki kell találnom valamit hozzá.Sütiügyben lehet h lúdláb lesz.Szerintetek ha veszek dagadót és megtöltöm ilyen medvehagymás sajtos krémmel? Maa ebédem sárgaborsó főzelék volt fasírttal esetleg hátha valakinek segítség.

Ja és holnap veszek eszterházy szeletet egyik kedvencem.Najólvan befejeztem.Hajna igen énis arra a folyós csokis csigára gondoltam hmm...esküszöm gondolok Rád közben oké?:)Az én vénám szerencsére olyan mint egy kisebb locsolócső meg is jegyzi minden nővér:)

20727. 8f3c54052d
2012. ápr. 4. 12:57

Zaki, csinálj krumplipürét, ha szereted, az az egyik legnagyobb ellenségünk. Vagy rakott krumplit. Tegnap pont kakaóscsigáról álmodoztam, az a pékséges, ami csokiscsiga valójában és a belsejében már folyós a csoki, és puha, ahh... Drukkolok nagyon az emberednek, egy jó nagy kalappal! Még én sem tudom, mit főzök húsvétra. Sima bejglit csinálok, húsvétkor szoktam, meg anyuékhoz kókuszkockát, ezeket találtam ki eddig.

Sonka kilőve, mert a férjem most, hogy barátkozott hétvégén a kalicivírussal, pont sonkát reggelizett aznap és az jött ki, így látni sem bírja, nemhogy a szagát. Szóval még van egy kötözött sonkánk otthon (kettőt szoktunk venni, mert egyiket még húsvét előtt megfőzzük), lehet, odaadjuk apósoméknak, mert egyedül én sem tudom majd megenni. De kajaterén egyébként tök tanácstalan vagyok.

Ja és én is szoktam vv előtt inni vizet, mert amúgy is fos a vénám.

20726. Szalmalány (válaszként erre: 20723. - Zakkantcsajszi)
2012. ápr. 4. 12:37
Megy a drukk az embernek, és köszönöm. :)
20725. Szalmalány (válaszként erre: 20724. - Dith)
2012. ápr. 4. 12:36
Hihi. Köszi. :) Még semmi sem biztos. :)
20724. dith
2012. ápr. 4. 12:26
Szalmám már megint korog a gyomrom a menüdtől :-)
20723. Zakkantcsajszi (válaszként erre: 20720. - Szalmalány)
2012. ápr. 4. 12:20
Szalmikám örülj neki h így legalább könnyebben tartod a dijjétát mellesleg meg is látszik rajtad:PD naggyon csini vagy.Teszek fel ám majd én is képeket csak a hülye telefonomon van és nem tudom felrakni a gépre hiába van hozzá adatkábel nem ismeri fel ez a szemét gép.szóval majd átküldöm a Lányoméra és onnan majd feltolom a gépre.De ez ma sajnos nem kivitelezhető.,
2012. ápr. 4. 12:18
Kaján filózok én is: Lehet csirketorta lesz, meg majonézes sali. Meg valami zöldség krémleves. Zeller v. vegyes?
2012. ápr. 4. 12:17
jaaa hát el is felejtettem a lényeget!Tessék nekünk szoríítani Lányok.A férjemet felvették egy pesti céghez:)) csak az a baj hogy telefonon volt az állásinterjú majd felhívták h Ő lenne a nyerő holnap megy Pestre az igazgatóval beszélni csak annyit tudunk hogy egy épületgépészeti cég ami neki megfelel és elvileg project manager lesz:) fizuról és egyebekről nem volt még szó telefonon majd holnap személyesen szóval kérek egy erős szurkolást:) nem szóltunk még senkinek eddig babonából.Szóval csak halkan örülünk és reméljük holnap jó fizut mondanak...ez a holnapi nap ilyen reggel nekem terhelés délután a zuram meg megy állásügyben pöstre.
20720. Szalmalány (válaszként erre: 20718. - Zakkantcsajszi)
2012. ápr. 4. 12:16

Én szoktam inni előtte jó nagy pohár vizet, meg egy- egy korty mehet a nyugalmi időszakban.

Én nem bűnözök terhelés után, mert szarul vagyok amúgy is. Max annyi, h tényleg mondjuk sült krumpliköretes ebédet eszek. De MM- ben azt mondta a vérvételes nővér (Judit, asszem), h a terhelés napja legyen laza, úgyis mindegy már. Néha lehet bűnözni, nem vagyunk robotok. :) Akkor legyen ez a nap az. Szeretném én is a sokféle kaját, de én sz.rul vagyok tőle, nekem nem jó. :S Lehet ezért is könnyebb nekem betartani ezeket. :)

20719. 8f3c54052d (válaszként erre: 20714. - CsillagTM)
2012. ápr. 4. 12:10
Hát nekem semmi bajom nem szokott lenni a bűnözéstől. Az meg a másik, hogy az, hogyha egy nap így eszel, nem változtatja meg az értékeidet. Ahhoz huzamosabb ideig kell így enni, hogy romoljanak az értékek. Azt meg már végképp nem értem, hogy az előző esti csokizás hogy hat a másnap éhgyomri inzulinra.
2012. ápr. 4. 12:08

Hellobello!Végre van 1 kis punnyadás a fórumon és vissza tudok olvasni:P hát akkor holnap négyen is megyünk vámpírkodni:)nem is tudom mit zabáljak összevissza holnap.Gondoltam vv után benyomok egy kis fornettit hmm olyan kis szezámmagos rudacskát mini kakaós csigát sajtos rudat stb stb...ne írjam tovább? de most komolyan szerintetek mit főzzek ebédre amit egyébként nagyon nem lehet??ááá nem tudom

ki mit főz a hosszú hétvégén?bakker semmi ötletem nincs se süti se ebéd terén.van a kertben egy kis medvehagyma talán már lehet belőle alkotni valamit husival nemis tudom...

nem akarok holnap menni vleee viszont nagyon kíváncsi is vagyok.Előtte lehet inni azért 1-2 pohár vizet ugye??

20717. CsillagTM (válaszként erre: 20655. - 8f3c54052d)
2012. ápr. 4. 12:07

aranyos vagy nagyon!!! én is nagyon bízok benne, a a progipótlás átlendít ezen...

bár most elég halványka volt a pé-m a teszt alapján, mondjuk előző hónapban is..de ez sztem sok mindentől függ: mikor mérem, mikor pisiltem előtte, mit és mikor ettem, etc.

20716. CsillagTM (válaszként erre: 20644. - Ninett079)
2012. ápr. 4. 12:06
ja és a szokásos hormonokat kell nézetnem majd megint: LH, FSH, ösztradiol, tesztoszteron, progi. (fejből írtam, de sztem ennyi)
20715. CsillagTM (válaszként erre: 20644. - Ninett079)
2012. ápr. 4. 12:06

180-200, vagy 200-220, nem emlékszem, de a 160-180 között mozgok sztem. (54 kg vagyok a 172 centihez, ő is utalt rá megint, h hát igen, sovány vagyok)

mozgás: mindegy. futás, úszás, bicó...csak legyen.

20714. CsillagTM (válaszként erre: 20640. - Kr73)
2012. ápr. 4. 12:04

dehogynem szedek metet... (1000 mg, 1*1) csak az Eucreasra nem váltottam át.

a terhelt cukorra semmit, azt mondta, a cukor OK. az inzulinra mondta, h sz.r, de azt is, h ez csak pillanatnyi, ennél sokkal fontosabbak a hormonok, mert azok állandóbbak, így jobban megmutatják, h mi a szitu.

(ja és bevallottam neki, h előző este kissé becsokiztam, mondta, h attól is lehetett a sz.r inzulin)

ja, ha már terhelés. írtátok, h ti mekiztek v hasonlók a terhelés után, mondván, "már úgyis mindegy". én is mekiztem szombaton, hát ritka pocsékul lettem...és eszembe jutott, h ez nem túl okos dolog, hiszen eleve kapott egy sokkot a szervezet a cukoroldattól, és akkor még ráküldjük a junk foodot...?!

20713. Szalmalány (válaszként erre: 20712. - 8f3c54052d)
2012. ápr. 4. 11:51
Aha. :) Nem volt ezzel semmi gond, csak a tej folyadék (meg tej, ugye) és a kelesztett dolgoknak jót tesz a tejpor(ami száraz összetevő), én is olvastam valakinél. :) Akkor ez volt a gond. :) Én porélesztővel dolgozok, mert az a lustáknak való. :) Persze a másik is szuper, de nekem olyan, mint a zselatin fix és a lapzselatik közötti külömbség. Egyikkle kell dolgozni, a másikat meg csak bele kell keverni. Szal, marad a lusta változat. :)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook