Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
Jó reggelt!
Az ananásszal hogy állunk? Lehet enni? Vagy ez is emeli a cukrot/inzulint?
Hát én egy nagy bögre tejeskávéval kezdtem a napot, ill.egy gyümölcsjoghurt.
Nem kicsit alakult át az étkezésem.
Teli, ha ez lenne az egyetlen tévedésük...
Sajnos a tejet el kell felejteni, nekem is nagyon nehezen ment. Most már úgy iszom tejszínnel a kávét, mintha mindig így ittam vola. Tök jól megszoktam.
Szerintem is gyors. Ráadásul a szója fitoösztrogén, ha jól tudom, tehát az ösztrogéndominanciánál sem túl jó.
De javítsatok ki, ha tévednék!
Szia Csillag!
Én is babát szeretnék. Hány g-os ch diétán vagy? Én 160 g-oson. Milyen mozgást ajánlott konrétan volt-e szó valamelyikről? Melyik napokon, milyen hormonokat kell nézetned? Igen a progeszteronom nekem is jó volt január, február hónapokban, amikor 2 hónapig követték. Azóta nem nézettettem.
Remélem, valóban nem kell sokat várnunk a babára.
korábban csak két pontoson voltam.
2008 ápr. (0', 120'): 3,9 és 19,2
2011 febr.: 12,6 és 22,6
2012. márc.: 9,0 és 55,7
:S
ja a vércukrom meg lemegy az éhgyomri alá, ahogy nekem szokott...
Csillag,
Neked mennyi volt a korábbi inulin értéked?
Sajnálom a babát, de hidd el jobb ez úgy... a következő biztosan sikerül.
Na ma voltam Tűűnél.
Tök jó fej volt, nem szidott le, amiért nem szedtem be az Eucreast Mondtam neki, h egyrészt az endo szövettani eredményére vártam, és addig a műtős orvos azt mondta, ne szedjem, másrészt ugye a pecsételésre kaptam, ami csak egy hónapban volt olyan extrém hosszú, a műtét után…azóta sokkal-sokkal kevesebb is, és „csak” 3-4 napig tart.
Aztán. A D-vitamin eredménye még nem lett meg szombat óta, de a terhelésé igen:
Glükóz 0’ 4,6
Glükóz 60’ 5,0
Glükóz 120’ 4,5
Inzulin 0’ 9,0
Inzulin 60’ 35,3
Inzulin 120’ 55,7
Tudom, kissé gyászos…:S :) Mit gondoltok?
Aztán. Mondta, hogy ennél sokkal fontosabb, hogy a hormonok nagyon szépek (a 45,8 nmol/L progimat dicsérte, h teljesen jó!!), a 2,0-s TSH-mra is azt mondta, hogy tök oké, ezt az intenzívebb peteérés okozza.
Azt mondta, a progim nagysága oké, ami a baj, hogy nem tart ki elég ideig, azaz rövid a luteális fázis (ezt a pecsételgetés is mutatja). Ezzel kellene valamit kezdeni…Erre mondta, hogy két lehetőség van:
1. Eucreas
2. Progi pótlás, azaz Utrogestan (amit a terheseknek szoktak amúgy adni)
Én nyilván a másodikat választottam, mondtam, h egyelőre ezt szeretném, mert ahogy ő is mondta, lehet, h már csak egy pici kell, és összejön a baba. Úgyhogy a köv. talinkig (június végére kérek majd időpontot) egyelőre utró kúra lesz. Én örülök neki…az Eucreastól nagyon féltem, h szétcs.szi a szép ciklusomat, meg h mellékhatásai lesznek.
Ja meg mondta, hogy a mozgást toljam most már, heti 3*30p bármit, meg figyeljek a diétára.
Úgyhogy mostantól mozgás+Utro+a diétát is hajszálpontosan tartani kellene…előbbi és utóbbi nehéz. (pedig az Egészségkonyhától rendelek, de ma se esett jól…rengeteg volt és fájt is tőle a hasam :S))
De a babáért mindent!:)
Erről jut eszembe: kérdeztem, hogy a múlt havi nagyon halvány pozitív terhességi teszt baba volt-e. Mondta, hogy tuti, mert azt a hormont, amit a teszt mutat, csak a terhesség produkálja…azaz volt baba, csak nem tudott megmaradni :( Ezt eddig is tudtam én az eszemmel, de valahogy most fogtam fel teljesen, ahogy kimondta. Bevallom, elég sírós kedvem lett utána…Na de mindegy. Meglátjuk, hátha nem kell már olyan sokat várnunk a babára!!:)))
sziasztok,
Lesz pár napon majd küldföldön jó egyhét múlva. Már azon agyalok, hogy hogyan oldjam meg az étkezést. Az első két nap nem vészes, de a 3 napon a megnyitón, délután lesz olyan fél négy körül az ünnepi kaja. Lehet-e azt csinálni, hogy délben eszek csak gyorsat, délután rendes kaja nyílván IR-sen, és este megint a szokásos? Tehát az ebéd és a délután megcserélődne.
nemtok írni.. befejeztem hazamegyek :)
Ajósten megáldja a tezsvíreimet..
Annyira kívánom a kalácsot (hideg vajjal), de én nem merek csinálni tuti szar lenne.... van valakinek tuti receptje???
Én főzök sonkát azt esszük, meg házikolbász, tojás, saláták.
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?
- IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek?