Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
Lányok, én rendszeresen amikor elmesélem a kórházba bármilyen dolgozónak mit szedek akkor kiröhögnek, hogy minek az nekem,ha nem is magas az éhgyomri cukrom...hiába mondom nekik, hogy ez nagyon kis része a dolognak..szóval nem is szoktam róla beszélni már itt senkinek, mert birkák hozzá...
Én kemény voltam tegnap is, ma is, megjött igaz,de semmi baj, én ilyenkor mégkeményebb vagyok...:D
Morgen Tezsvíreim :)
Vallomás: tegnap nem voltam a sport királynője (Welkinnek már elsírtam bánatom)dupla adag torna volt, de nem csináltam elég rendesen (közben főztem is) úgyhogy nagyon mérges voltam magamra hogy gyenge fingiling vagyok. Ma amúgy pihenő nap van de ha még emberi időben leérek a viharsarokba akkor nyomok ma is valamit vezeklésképpen. Remélem a tegnap volt a holtpont és ezután csak jobb lesz, na meg várom piroskát is 3-4 nap múlva úgyhogy fáj mindenem. Hát ennyi volt ma velem.
Ja tegnap csináltam az uramnak rizsfelfújtat, aki valamely nem ir-es családtagának szeretn ilyet csinálni egy nagyon egyszerű reeptet kaptam ami a maradék rizs felhasználásából adódik.
Simán megfőzzük a rizst vízben, majd mellé csinálunk egy csomagnyi porból vanília pudingot (az utasítás szerint), 2 tojás sárgáját hozzákeverünk majd ugye a felvert fehérjét. Ennyi, és nem kell szarakodni a tejben főzéssel lekapja nemkapja le stb, és ugye kcal szempontjából is jobb hiszem csak 4dl tejet használsz fel.
Sziasztok! Bea, tudsz élni... :)
Hajna, ezen már nem csodálkozok. Én már ilyet nem is írok azok után, ha anyámat laborvezető próbálta meggyőzni, h inz. terheléses vizsgálat nincs!!!
A kedvenc endokrinológus(!) ribi pedig: 15 a 0'-s inzulinja, tehát a 60 perces 150ig(!) jó, ezzel a 90- nel nem foglalkozunk! ÁÁÁÁÁ!
De sajnállak, mert ilyenkor pumpamozgás van. :)
A régi (jófej)főnököm felesége sokadik lombikon van túl és soha nem marad meg a baba, nem tudom, írjak- e neki fb- on, h nézessen inzulint. Már félek bárkinek, bármit mondani, mert metrósra ordítják a hajam. Segítőkészség rulez... :S
Sziasztok!
Örülök Hajna, h. túl vagy a vérvételen! A nővér ismerősöd reakciójához nem is tudok mit fűzni... annnyira gáz, h. egészségügyben se tudják miről van szó.
Ma nem nagyon leszek. Süt a nap, ablakot kellene takarítani :(
Gutten morgen, én már bőven túl vagyok a vérvételen. Vittem vizeletet, kértem teljes vérképet, tsh, t3, t4, progiszint, ösztrogén, prolaktint. Akartam egy vizelettenyésztést is, de abban maradtunk, hogy azt csak akkor ha lesz baci a vizeletemben (múltkor volt), mert akkor ott frissen kell pisilni steril kémcsőbe. No majd meglátjuk.
Mosolykám, és végülis kitettétek a macskát? :DDDD
Bea, ha kipróbáltad a receptet és jó, akkor berakom majd a többihez.
Sárgatúrót én még szerintem nem ettem.
Clarissa, ez nem tudom milyen mértékegység, kéne hozzá egy váltó.
Tigrisné, gyönyörűen javult a tsh-d, gratulálok!!!
GVJ, ezt találtam neked: Vérvétel az LH és FSH hormonok kimutatására a ciklus 1-5 napja között szokott történni. LH/FSH viszonyának 2 körül kell lenni. PCOS esetében ez az érték gyakran 2 felett van. A magas LH és FHS érték elsödleges ovárinszufficienciára, maguknak a petefészkeknek az elégtelenségére utal. Az alacsony LH és FSH érték másodlagos ovárinszufficienciára, az agyalapi mirigy hormontermelésének zavarára utal.
Csajok, megjött a pm-em!
Most ugyen fele T3-al és 50 mg. T4-em volt de bevallom, volt, hogy csak 2 naponta szedtem be.
Eredményeim:
TSH 2,410 mIU/L 0,400 - 4,000
Szabad T4 12,74 pmol/L 7,90 - 14,40
Szabad T3 4,38 pmol/L 3,80 - 6,00
sztem ennek örülhetek nem?
1 hónapja 3,4 volt a TSH-m.
tigrisné
G-VJ, nem az IR látszik hanem a PCO.
LH/FSH aránynál az LH sokkal magasabb (vagy akár kétszerese is).
Sziasztok!
Na megyek lefeküdni.
Lányom szerint nézetnem kellene nekem is TSH-t, mert állítólag 10 percen belül háromszor kérdeztem meg, hogy kitette-e a macskát:)
Már hülyülök.
Jó éjt mindenkinek.
Kösz a kalács receptet... én kerestem. Szerintem szombaton meg is sütöm.
Sárgatúró tejből és tojásból készül, édesség féle. Bár még soha nem ettem, de vki említette itt és most rákattantam.
Találtam egy kalács receptet, mintha ma azt kérdezte volna valaki.:)
Igaz, kakaós, de gondolom ki lehet belőle hagyni, ha nem akarunk kakaót bele.
Kakaós kalács:
Hozzávalók:
25 dkg durumliszt,
2 ek cukrozatlan kakaó,
1 tasak szárított élesztő,
2,5 dkg édesítő,
1/2 vanília rúd,
1 ek tejföl,
1 tojás sárgája,
4 dkg light margarin .
1,25 dl tej.
Össze kell dolgozni, keleszteni, aztán megsütni.
Finom!
Bár még csak egyszer kóstoltam :-)
Nem járok, csak most megyek (helyrehozni az SzTK-m által elcseszett terhelést). Én eddig soha a büdös életben nem fizettem azért, hogy megszúrjanak/megkínozzanak/lecsapoljanak. :-DD
Köszi, így már teljesen tiszta a kép, hogy hol keressem. Beszámolok majd, mit tapasztaltam.
Zumbázni voltam. Vacsim sült csirke + mexikói zöldség. Ügyi vagyok, ugye? :)
Sárgatúrót én még sosem csináltam. Jó az édesítővel v. xilittel is? Most nagyon rákattantam. Gondolom tízóraira belefér.
Sziasztok!
Valaki tud abban segíteni, hogy a 44,68 U/L FSH mennyire gáz?
Bár gyerkőcöt már nem tervezünk, de úgy mégis, nem sok ez egy kicsit?
Előre is köszönöm.
Hercegprímás utcai rendelőbe jársz te is?
A deák tér és a bazilika közötti részen, ha jössz visszafele a rendelőtől a deák tér felé, akkor jobb oldalon lesz. kb. 3-4 üzlet a tértől.
Tavaly nyáron voltam párszor fagyizni, írd majd meg, hogy van-e már fagyijuk!
én húsvétra a szokásos sonka és tojás, na meg zsúrkenyér (hehe:P) mellett sárgatúrót tervezek...
apropó, kedves nálam (jóval) jártasabb háziasszony társaim:) : milyen sonkát kell venni? meg egyáltalán, tarja vagy karaj? meg ilyenek...életemben nem vettem még, ez az első húsvétunk kettesben a'zemberrel...
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?
- IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek?