Fundamenta, tapasztalatok? (beszélgetés)
Kedves basadake!
Nem írtad milyen módozatú a szerződésed,a 423-as lehet a leírtak alapján,ott lejárat után 38.750,-Ft a törlesztés 121 hónapig!
Ha több kell (a maximum itt 6.250.000,-Ft),van rá mód a fundánál,de értelemszerűen nőni fog a törlesztés!
A banki hitelt nem javaslom,mivel mint írtad a jegybanki kamatcsökkentések miatt közeledtek a thm-ek,viszont 20-25 év alatt ki tudja mennyit fog változni... (10 éve volt 13% is,majd sokáig 7-8%...!)
Az infláció is jelentős tétel lehet hosszú távon!
2 ev mulva jar le a 8 eves,havi 20 ezres fundamentam.
elmeletileg az osszeg szabadon felhasznalhato,ha nem kerek melle hitelt.
hasznalt lakast szeretnek budapesten vasarolni 7-7.5 millio forintig.
a kisebbik gondom az,hogy 6.4 millio forint a max,amit a fundamentatol kaphatok igy, a nagyobb a rovid futamideje a kolcsonnek.
56 ezer forint lenne a torleszto 10 even at.
en 30-35 ezer forintos torlesztonel tobbet nem szeretnek bevallalni,de a futamido tolem 20-25 ev is lehetne.
az alacsony jegybanki alapkamatnak hala jelentosen csokkent a piaci es a fundamentas hitelek thm kulonbsege.
a kulonbozo fundamentas kombinalasok mellett elgondolkoztam egy sima banki (pl fhb) hitelen.
jo otlet ez?
esetleg van az en ugyemre megoldasa a fundamentanak ?
nem a ceg tehet rola de a ceg alkalmazza az ugyintezot!!!!
ezen ha tul vagyunk akkor megy az email az anyaceghez naploszeruen leirom nekik hogy 46 napja semmi elorementel az ugyben es meg hol a vege.....
mindenki tartozkodjon a fundamentatol!!!!!
nekunk csak rossz tapasztalataink vannak
az uzletkoto hazudik radtukmalja a nagyobb osszegu megtakaritasi osszeget csak hogy nagyobb legyen a jutaleka
ha kolcsont akartok felvenni akkor szerezzetek be nyugtatot elotte de jo sokat!!!!!!
a szemelyi bankar hazudik, acall cenetr nem tud tajekoztatast adni, semmi amit mondanak hite felvetel eseteben semmi sem igaz a varakozas szempontjabol, soha sem akkorra lesz kesz amikorra igerikk, ha rakerdezel valamire csak haritanak olyan valaszokat kapsz hogy valtozo, majd a heten
ha nem nyomtunk volna bele penzt a megtakaritasokba mar reg elmentunk volna egy masik bankhoz!!!!!!
Kedves caca31!
Alapvetően igazad van,abszolút meg is értelek!
A szomorú az egészben az,hogy a cég nem tehet az egészről és az ajánlata korrekt,sajnos az ügyintéző hibájából csúszott el időben valószínűleg az ügylet!
Kitartás,ha már bent van az ügylet akkor rendben lesz valószínűleg minden!
Hat mi is azt erezzuk de jo nagy adag simlisseget!!!!!!!
komolyan mondom nem tudom hogy mire gondoljak!!!
ezek utan hogy tudjuk ajanlani masnak is a ceget, mi utannunk nem egy ismerosunk es barati korunk ment es kotott a fundamentanal szerzodest, mert egyre feszt ajanlottuk, hogy ,ennyire jo es ugy el voltunk ajulva attol amit ott eloadott hogy ilyen meg olyan gyorsan el lehet ezt intezni ezt a hitel ugyet.
tenyleg ez mar csak ido rablas....
es mikor latom hogy mit irtal hogy marcius 27 adtad le es mar kapjak a csomagot, tolunk az iratokat februar 17 en vittek el es ott tartunk hogy meg mindig semmi, es az a szar hogy ez mar ratelepszik a maganeletunkre is, ennyit nem er a dolog, eddig semmi gondunk nem volt most mar lett
errol ha lemegya dolog tuti hogy beszamolok az anyacegnek es minden olyan forumnak, meg akkor is ha magukat kimagyarazzak ilyen olyan csinalt indokokkal, mert gondolom hogy vannak olyan rafinaltak hogy tudnak gyartani mindenre magyarazatot.
lassan 2 hetet varunk a szerzodesre...ez gaz de nagyon
Kedves caca31!
Itt valami simlisséget érzek a személyi bankár részéről...
Nem szívesen írok ilyet,de semmi fennakadás nincs a cégnél,a március 27-én utoljára beadott hitelkérelmem tegnap pozitív lett,holnap megkapják a csomagot...!
Nem magamat fényezném,de tényleg sok múlik az üzletkötőn,főleg az egyenességén és rátermettségén!
hat erre csak azt tudom mondani hogy kar hogy nem teged fogtunk ki mint ugyintezot.....
ma az volt a kifogas hogy atszervezes van a cegnel a hiteleseknel es kirugtak mindenkit es csak torlodnak az ugyek, a masik bosszanto dolog mivel hogy 5 szerzodesunk van ezert magunkon kivul 3 masik csaladtagot kellet megjelolni mint kedvezmenyezettet ugyebar....es haza kell utazni az orszag masik vegebe ugyebar mert mi sopronban lakunk itt is van az ingatlan amit vasarolni akarunk de a szuleink szabolcsiak, fehergyamatrol, es azert a munkahelyrol sem tudok ugy csak megpattani ahogy en akarok gondolom ezt nem kell rszletezni....
megette a fene, jahh es ma hivjuk a call centert es a call center azt mondja hogy meg nincs a hitel elbiralva a szemelyi bankar pedig azt mondja hogy igen....nagyon jo
ki vagyok mar teljesen akadva....
Kedves caca31!
Nem tudok érdemben hozzászólni sajna,nem látok rá más ügyletére!
22,25 milliós ügyletem ment le 55 nap alatt az értékbecsléstől folyósításig...
Semmi különbséget nem érzékeltem a többi/kisebb ügylethez képest!
A pozitív bírálat után 2-3 nappal megkapta eddig minden ügyfelem a hitelcsomagot!
Ha vissza van küldve akkor 2-3 nap alatt rögzítik,majd jelzálog bejegyzés,stb,az legalább 2 hét még a folyósításig!
Van lehetőség gyorsított eljárást kérni,úgy gyorsabb,az ügyfél intézi a bejegyzést!
A személyi bankárodnál kell segítséget kérni,itt már más üzletkötő nem tud belelátni!
Kedves Firpo!
azt szeretnem kerdezni toled ha hivogatjuk a call centert akkor az hoze e valami elorelepest az ugyben.
ott tartunk hogy megvan a pozitiv hitelbiralat de 2 hete varjuk hogy megkuldjek a hitelszerzodest de meg most sem semmi.mindig ugyan az a kifogas mert az kert hitel osszeg magasabb mint husz millio es ezert kivetele esettel allnak szemben.....rőhhej......februar 17 en adtuk be a hitelkerelmet....
mar mindjart lejar az idopont amit a szerzodesre irtunk az eladoval...
meg azt is meg szeretnem kerdezni hogy mennyi kb az az ido amig befogadjak a hitelszerzodest amit visszakuldunk a kozjegyzo utan?
mar tenyleg tukon ulunk....semmit nem tudunk elore eltervezni mert mindenhol az a valasz hogy valtozo hogy mennyi ido nem tudjuk, majd erdeklodjon, ettol mar epp elegem van.....
ez tenyleg az idegek harca.....
Kedves Lala307!
Nem felesleges kérdések,sőt nagyon jók!
Nem az ügyvéd fogja tudni a válaszokat,hanem a fundás személyi bankár (egyszerűbb) vagy a központ (talpalósabb)!
Azt nem írta milyen módozatú a szerződése,attól függően lehet 5.260.000,- vagy 6.660.000,- esetleg 6.250.000,-Ft szerződéses összeghez jutni!
(Illetve lehet többhöz is ha szükséges,másak a kamatok!)
Az adásvételi szerződésben kell jelezni a fizetési ütemezést,az adásvételit a fundás tájékoztató alapján kell megírni!
Nem bonyolult annyira mint amiilyennek elsőre tűnik! :)
Küldtem üzenetet!
Kedves Firpo!
Ház vásárlás előtt állok, már meg is van a kiszemelt ingatlan. A lakáskasszát kezdettől 20e forinttal fizetem, jelenleg 7év 3hónapja. Hogyan és mekkora összeghez juthatok, ha nem csak a "tőke" részt akarom felvenni? Kihez kell fordulnom a kiutalás megindításához és milyen feltételek szükségesek ehhez? Ha előleggel lefoglalom a házat, még a kiutalás előtt és erről ügyvédi papír készül, azt hogyan számolható el. Lehet, hogy fölösleges kérdés, mert az ügyvéd tudja ezeket. Előre is köszönöm, üdv...
Kedves caca31!
20 millió fölött kicsit jobban utána néznek a dolgoknak(egyedi bírálat),de a bírálati idő ebben az esetben is maximum 30 nap a hitelkérelem befogadásától/rögzítésétől!
A 06-1-411-8181-es számon Te is utána tudsz kérdezni hogy mi a késlekedés oka,mikor fogadták be,stb?
kérdésemet Kedves Firponak szeretném feltenni! :)
Azt szeretném kérdezni hogy van e olyan hogy ha a fundamentanál 20 millió fölött igényelsz hitelt akkor ha már a hitel túlment a Fundamentán és a Fundamneta jóváhagyta akkor egy különleges Banki (vagy banközi bizottsáag) is el kell bírélja a hitelt????
Mert most jelenleg itt tartunk...állítolag minden rendben jövedelem (kb kettönknek 1 millio FT, 2 éve fizetünk 5 szerzödést 20,000 Ft, ingatlan fedezet okés elbírja a hitelt....semmi bárlista semmi)
Már mindjáart 2 héttel tulleptek a 30 napos elbiralasi hataridot, kicsit kezd a bizodalmunk fogyatkozni....
Válaszodat elore is koszonom..
Kedves zokatus!
Ha teljes szerződéses összegről beszélünk (6.440.000,-Ft),akkor a törlesztés alakulása;
-31.664,-Ft kamat + a 40.000,-Ft megtakarítás
(a megtakarítási idő végéig)
-38.511,-Ft / szerződés 56 hónapig
(lakáskölcsön szakasz)
A plusz költség cserébe a lejárat előtti felvételért a 31.664,-Ft (szerződésenként 15.832,-Ft/szerződés) kamat/hó a lejáratig!
Kedves Firpo!
A férjemnek és nekem is van fundamenta szerződésünk. Mind a kettő 20000Ft / 4 év 4 hónap. Az enyém augusztusban, a férjemé januárban jár le. Úgy terveztük, hogy felvesszük hozzá a hitelt is, és 5 év alatt fizetjük vissza. Most, a lejárat előtt szeretnénk házat venni. Milyen feltétellel tudjuk áthidaló kölcsönnel kivenni az összeget (hitellel együtt)? Mennyi lenne a törlesztőrészlet? Tudnál segíteni?
Köszönöm
30 napos felmondásnál az egyenleg 3%-a kerül levonásra!
Lakáskölcsön ilyen esetben nem igényelhető!
Kedves Novorka!
1 millió a határ!
Passzív KHR (a tartozás kifizetésétől számított 1 év) minden nagyobb pénzintézetnél kizáró ok,így a fundánál is!
Tisztelt Firpo!
Most járt le a megtakarításunk, meg is kaptuk a 2,3millió Ft-ot, hitelt nem kértünk hozzá. Viszont most úgy alakult, hogy lakáscélunk megvalósítására szükségünk lenne még kb. 1,2millió FT-ra. Minél előbb szükségünk lenne a pénzre. Halottunk a lojalitás hitelről. Ennek mik a feltételei, illetve ha az említett összegre lenne szükségünk, hogyan alakulnának a törlesztőrészletek a megtakarítási idő alatt és ezt követően?
Válaszát előre is köszönöm!
Kedves nikica88!
Nem tudom mit mondott a másik személyi bankár,tehát erről nem tudok nyilatkozni!
A korábbi hozzászólásban 5,5 millióra kérted a számítást 2 számlából!
5,5 M Ft 108 hónapra (821)
-kamat 31.625 Ft/hó
-megtakarítás összesen 34.125,-Ft
(a 2 számla összese)
-összesen 65.750,-Ft/hó részlet
Ha növeljük a futamidőt,akkor a havi kamat marad,a megtakarítás kevesebb de hosszabb ideig fizeti a hitelfelvevő!
5,5 M Ft 188 hónapra (leghosszabb,824)
-kamat 31.625,-Ft/hó
-megtakarítás összesen 13.750,-Ft/hó
(6.875,-Ft/számla)
-összesen 45.375,-Ft/hó
Van még 2 futamidő és törlesztőrészlet lehetőség a kettő között!
Ez biztos így van!
Kedves Firpo!
Beszéltem a személyi bankárunkal,aki azt mondta,hogy ahhoz hogy mi felvehessük az azonnali hitelt,módosítani kell a szerződésen és emeljünk a megtakarítási időn.Továbbá,hogy ha az én megtakarításom a futamidő végén lesz 6440000 forint,de csak mondjuk 6 milliót veszünk fel,akkor a 440000-ről le kell mondjak.Ráadásul sokkal nagyobb törlesztőt is mondott mint amit Ön kiszámolt nekem.Most akkor mi az igazság?Hogy működik az azonnali hitel?
Kedves kiskukk!
Semmi.
De nem is értem hogy miért bank?!
Lejárt számlákra fix,forint alapú kölcsön jár (3,9% vagy 6% módozattól függően),ami díjmentesen elő és végtörleszthető...!
Ettől jobb a mesében sincs,de Ti tudjátok...
Kedves Firpo!
Jövőre 2015 májusban lesz az utolsó befizetésünk 20 000ft és 10 000ft-os szerződésünk volt 4év/4hó-s futamidőre hitelt nem szeretnénk igénybe venni vagyis igen de nem fundásat ha jól tudom itt csak fix idős hitelvan,így a banki hitelt választjuk 3 000 000ft-ot 10évre plusz 1-1,5millió önerő 6-6,5 milliós lakást vásárolnánk.Az lenne a kérdésem,hogy milyen költségei lesznek a kiutalásnak és az összehangolásnak a banki hitellel?
További ajánlott fórumok:
- Mi a teendő Fundamenta, Lakáskassza lejárata esetén?
- OTP lakástakarék és Fundamenta lakástakarék. Vélemények, tapasztalatok? Melyiket válasszam?
- Van itt valaki, aki a Fundamentánál dolgozik ügyintézőként?
- Mennyi a Fundamenta hitelelbírálási idő?
- Valaki megtudja mondani mikor lehet felvenni a fundamentát?
- Férjemmel 2008-ban fundamentával kombinált hitelt vettünk fel. Ezzel kapcsolatban tudnátok válaszolni kérdésemre?