Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Fundamenta, tapasztalatok? fórum

Fundamenta, tapasztalatok? (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
8216. Firpo (válaszként erre: 8214. - Tündérmogyoró)
tegnapelőtt 01:40

Kedves Tündérmogyoró!

Pont fordítva, 90% hogy nem az üzletkötő "cseszte" el.

A kötésnél a rendszer jelzi, ha a saját cégnél van élő szerződés.

Azt nem tudja az üzletkötő, ha a megadott kedvezményezett már másik cégnél meg van jelölve.

(Ezt ugye az Ügyfélnek kellene tudnia, de van hogy családtagok évekkel ezelőtt jelölték meg pl. az unokát , és erről a szülő nem is tud, esetleg elfelejtette rég.)

8215. Tündérmogyoró (válaszként erre: 8211. - ENeLeM)
dec. 10. 07:55
Tehát van 2 szerződésetek egyiken te vagy a szerződő és a nejed a kedvezményezett, a másikon meg a nejed a szerződő és te vagy a kedvezményezett? Mert ha igen akkor ez a baj.
dec. 10. 07:53
Esetleg az előfordulhatott, hogy a nejed mondjuk az ő szüleinél, tesóknál, kedvezményezett ilyen lakástakarékon? Mert ha esetleg igen akkor arról őt megkellene szüntetni és mehet a tiéteken. Igazából ha ütközés van mégis akkor ezt az üzletkötő cseszte el ( sajnos 90%ban előfordul ezeknél) mert mikor csináltatok a szerződést már akkor kellett volna szóljon.
8213. Firpo (válaszként erre: 8211. - ENeLeM)
dec. 10. 00:51

Kedves ENeLeM!

Most sok ilyen levél ment ki, a MÁK tájékoztatása szerint jár el a cég.

A MÁK lehetőleg minél több szerződésen szeretné érvényteleníteni az állami támogatási jogosultságot, érthető okokból. (Amiért a törvényt változtattál.)

Egyeztetni kell mindenképp telefonon, hogy valós-e ez az információ?

8212. Firpo (válaszként erre: 8210. - Tévesutalás)
dec. 10. 00:47

Kedves Tévesutalás!

Elég furcsa történet...

Hivatalos levélben kell megkeresni a céget.

Természetesen más az elintézési módja.

8211. eNeLeM
dec. 1. 00:45

Üdv Mindenkinek!

Úgy érzem, tanácstalan vagyok, vagy tényleg ennyire nagy a káosz a Fundamentánál!?

2017. áprilisa óta fizetek egy 20 és egy 5 ezres szerződést. Azóta elszámolást csak egyszer kaptam a befizetésekről egy bedobott levélben. Aztán ma találtam a postaládámban egy "Állami támogatással kapcsolatos tájékoztatást", melyben közlik velem, hogy a 20 ezres szerződésem kapcsán a nejem, aki a szerződésen az állami támogatást igénylő, a megállapításuk szerint "egy másik lakás-takarékpénztárnál már jogosult az állami támogatásra". Aztán hivatkozik jogszabályokra, mely szerint erre a szerződésre nem jogosult az állami támogatásra és amennyiben ilyen támogatást már jóváírtak, akkor azt a MÁK-nak visszaküldik.

Mint fent írtam, nekem van egy 20 ezres szerződésem. Ezen a nejem van megjelölve, hogy az állami támogatásra jogosult, és van még egy 5 ezres is, melyen én vagyok megjelölve jogosultként.

A nejem nem tud semmiféle másik lakás-takarékpénztárról, ahol jogosult lenne az állami támogatásra.

Fel akarják mondani valamilyen kamuval a szerződést? Vagy valaki lenyúlta a nejem adatait és valahol felhasználta?

A bankár vagy üzletkötő - nevezzük akárhogyan - már nem is dolgozik a Fundamentánál, ami miatt egyszer hívott valaki telefonon, akit kijelöltek nekem az előző bankár helyett, de soha többet nem jelentkezett ő sem, annak ellenére, hogy megbeszéltük a találkozót.

Tud valaki valami okosat ebben? Esetleg volt már ilyen "tévedés" másnál is?

Bocsánat, hogy hosszúra nyúlt a szöveg!

nov. 29. 14:49

Az egyik ismerősömmel a következő történt röviden.

Vett egy lakást /Nyíregyháza/ és a Fundamenta "tévedésből","egyéni hibából" az eladó számlájára utalta a 2.600.000 Ft fundamentás megtakarítását.

Az ismerős levelet írt a Fundamenta központjába,ahonnan azt a választ kapta,hogy bocs hibáztak,felszólították a másik felet,hogy utalja vissza a pénzt az ismerősömnek,és ezzel ők el is intézték a dolgot.

Ilyen a világon nincs!! Tévesen utalnak,és azt várják az ismerősömtől,hogy Ő rimánkodja ki az ukrán eladótól azt a pénzt amit jogtalanul kapott a Fundamentától. Szegény telefonálgatott az eladónak,aki nagy kegyesen 2 milliót elutalt neki,hogy most csak ennyi pénze van,majd azóta semmi, a 600 ezer Ft-ról már hallani sem akar.

Mondtam neki,hogy azonnal ügyvéd,és az egész sztorit nyilvánosságra hozni TV-ben,újságban. Tévesen utal a Fundamenta,és egy boccsal lerendezik. Nekik kellett volna sűrű bocsánatkérés után elutalni a pénzt az ismerősömnek,ők meg úgy hajtják be az ukrántól ahogy akarják,egyébként is ilyen esetekre felelősség biztosítással kell rendelkezniük. Na ez is a Fundamenta,de ebből jól nem jönnek ki.

8209. Firpo
nov. 14. 01:25

Visszavonásig 3,9% az áthidaló kölcsön kamata, ami akár 2,9%-ig csökken vissza.

Partnerintézményeken keresztül elérhető a CSOK és a Babaváró minden formája.

A "kék" banknál egyedi kedvezmények érhetőek el a cég ügyintézői által, szemben az "utcáról" betérőkkel.

(Akár régi "kék" ügyfelekkel szemben is!

Fura, de így van...)

Érdemes keresni a fundás ügyintézőket tanácsért. ;)

8208. Firpo (válaszként erre: 8207. - Firpo)
nov. 7. 01:04

Mindenképp hamar egyeztetni kell a call centerrel.

0614118181

8207. Firpo (válaszként erre: 8206. - Máté111)
nov. 7. 01:03

Kedves Máté111!

Sajna a lakástakarék-pénztári törvény így rendelkezik.

Viszont a megsemmisült számlákról be lehet szerezni másolatokat a kivitelezőktől/eladóktól.

8206. Máté111
okt. 27. 04:55

Sziasztok segítséget szeretnék kérni.

Adott egy Fundamenta lakáscélú kölcsön, mely lakasfelújításra került felhasznalàlásra. Eddig minden rendbe volt gyűjtöttem a számlákat meg is lett, sajnos ezek egy óvatlan pillanatban megsemmisültek és nem tudtam pótolni. Telefonálgatás végén értékbecslők listáját megkaptam. Felhívtam a hozzám legközelebb esőt, aki megígérte többször is, hogy jönni fog. Közben telt az idő nem jött és megkaptam a fizetési felszólítást, az állami támogatás visszafizetéséről. Mivel az én hibám is volt ezért készségesen befizettem, ez volt márciusban. Ugyan úgy fizettem tovább az esedékes részleteket soha egy nap késés nem volt. Kaptam azóta igazolást az állami támogatás visszafizetéséről. Éves összesítőt, gondoltam letudtam. A héten meglepődtem mikor az újabb levél megérkezett a szerződés felmondasarol, amennyiben 1 héten belül nem fizetem vissza a fennmaradó teljes hitelösszeget. Az indok a leírtak alapján is egyértelmű az hogy nem tudtam igazolni a lakàscelt. Kérdésem az lenne ha már így jártam van e lehetőség egyezkedni , legalább annyiban h két részletben tudjam befizetni ezt a nagyobb összeget .

8205. Firpo (válaszként erre: 8204. - F4)
okt. 16. 01:46

Kedves F4!

Nem kérdés hogy a 2. lehetőség a legjobb, ha megengedheted magadnak az anyagi vonzatát.

8204. F4
okt. 8. 12:15

Kedves Fórumozók!


A tanácsotokat szeretném kérni. 13 hónapja kötöttem szerződést 4 évre, pontosabban kettőt, a lányom és a magam nevére, mindkettőre 20-20 ezer forintot fizetek. Fél éven belül szeretnék a lányomnak lakást venni. Az eredeti terv az volt, hogy csak az egyik szerződésre veszek fel hitelt, 3,2 millió forintot. Időközben olyan szerencsés helyzetbe kerültem, hogy a család ki tudna segíteni kamatmentesen a hiányzó összeggel. A kérdésem az lenne, hogy hogyan járok a legjobban. Nekem három lehetőség van a fejemben:

1. Maradok az eredeti tervnél, felveszem a hitelt, hogy kihasználhassam az állami támogatást és legyen mire elkölteni a gyűjtögetett pénzt. (Persze a hitelfelvétel mindenféle költséggel jár, ezért is bizonytalankodom.)

2. Nem veszek fel hitelt, tovább fizetem a részleteket, ahogyan eddig is, a családi segítségből megvásároljuk a lakást, majd a maradék idő elteltével az összegyűlt pénzből a lányom tulajdonrészt vásárol a jelenlegi lakásomból (családi kölcsön így visszajut 3 év múlva).

3. Vállalom a kb. 70 ezer Ft-os buktát (számlanyitási és számlavezetési díj), és felbontom a szerződést, a családnak fizetek havi 40 ezret helyette.


A 2. eset tűnik anyagi szempontból a legjobbnak, de nem vagyok biztos benne, az a megoldás nem tartogat-e számunkra valamilyen rejtett buktatót.


Köszönöm szépen, ha megosztjátok velem az ötleteiteket, tapasztalataitokat!

8203. Firpo (válaszként erre: 8202. - Ágika84)
okt. 8. 00:09

Kedves Ágika84!

Ha 4 év után lett felmondva, és volt a kiutalt összegben állami támogatás, akkor igen.

Ha nem volt benne, akkor nem.

(Erről a kiutalási értesítő tájékoztatást ad.)

8202. Ágika84
okt. 6. 18:34

Kedves Firpo!


Amennyiben idő előtt lett felmondva a megtakarításom,kell-e a kiutalt összeget számlàkkal igazolnom?

Nagyon köszönöm!

8201. Firpo (válaszként erre: 8200. - Dogiz)
okt. 4. 01:01

Nincs mit, hajrá! :)

(Ha nem ugyanaz a kedvezményezett és a hitelfelvevő-adóstárs, akkor kelleni fog még egy, a Közeli hozzátartozói nyilatkozat.)

8200. dogiz (válaszként erre: 8199. - Firpo)
okt. 3. 20:54
Köszönöm, kinyomtattam és hétvégén átnézem. Ha nem egyértelmű kérdezni fogok :)
8199. Firpo (válaszként erre: 8198. - Dogiz)
okt. 2. 01:11

Kedves Dogiz!

Erre van egy nyomtatvány (Felmondási nyilatkozat állami támogatással), amiben lehet jelölni ezen igényt, majd kitöltve visszapostázni.

Ha nincs aki segítsen, írj rám privátban, szívesen elmagyarázom, megküldöm a nyomtatványt.

8198. dogiz
szept. 25. 13:09

Kedves Firpo!

Meglévő Fund. hitelem van, melyet a fiam törleszt aki a szerződésem kedvezményezettje. Házat építettek 1/2 - 1/2 tulajdoni joggal a feleségével. Feleségének van egy lejárt, de tovább fizetett szerződése. Mi a teendő, hogy ezt a megtakarítást betudhassuk a hitelbe?

8197. Firpo
szept. 25. 00:51
Már a Babaváró kölcsönt is tudja a cég közvetíteni, ahogy a Csok-os ügyleteket is, akár az LTP-vel kombinálva, ha valakinek lrdekes lehet.
8196. Firpo (válaszként erre: 8192. - Gabriella0221)
szept. 14. 00:34

Kedves Gabriella0221!

Furán hangzik, egyeztess a központi számon, van hogy csak ügyintézői hiba.

0614118181

8195. Firpo (válaszként erre: 8194. - Cucicsillag)
szept. 14. 00:32

Kedves Cucicsillag!

Tényleg nem bántás, de többszöri olvasásra sem értem, hogy mi a probléma.

(5-ös voltam magyarból érettségin, szövegértés mindig jól ment, de ennek ellenére sem sajna.)

Ez hiba lehet az ügyintézés során is, elég fura nyelvezettel kommunikál a cég.

Esetleg privátban küldd el a levelet amit kaptál, és segítek ha tudok.

8194. Cucicsillag (válaszként erre: 8193. - Cucicsillag)
szept. 12. 23:11

10.08. Es azota megy a f*szkodas, meg ehhez hasonloval sem talalkoztam soha.

Az ismeroseim mar sajnos igen, csak az a baj, hgy nem kertem ki a velemenyuket/tapasztalatukat idoben....Felhaborito.

8193. Cucicsillag (válaszként erre: 8191. - Cucicsillag)
szept. 12. 23:09

Ohh, nalunk tovabb tekeredik az "ugy"

Mai nappal kaptam ujabb levelet, hgy a Fundamenta szt.az en hitelem az nem lakashitel volt, holott a szamukra elkuldott szerzodes masolatan egyertelmuen szerepel, hgy az en ingatlanom szolgal fedezetul.

Egy rohej az egesz banda.

Legszivesebben mindenkit eltiltanek tole, hacsak nem akar vki maganak idegbajt a semmire, a sajat penzeert valo kuzdelemert es ulnek rajta kozele egy eve. Ehhez mar pofa kell vagy nem is tudom,mi...

szept. 10. 04:12

Sziasztok segítséget szeretnék kérni.

Az én Fundamentám már le járt, ki is utalták a pénzt. A számlákat vissza is küldtem, De 2 hónappal tovább fizettem, mivel mondták semmi probléma nem lesz vele, hiszen a szerződés már lejárt így a Fundamenta azt a 40000 ft-ot csak simán vissza küldi ( 20000 ft-al fizettem csekken, 4 év 6 vagy 9 hónap, ami 1311808 Ft állami támogatással együtt )

Szépen a számlákat össze gyűjtve vissza küldtem, ami 1319115 Ft volt, de jött egy levél miszerint nem teljesítettem időben a számlák vissza küldését ( 08.30. ) hiszen a pénzt amit küldtek 1358415 ft, és van 30 napom rendezni a számlákat, ami ( 09.30. )

Nem értem, hiszen a szerződés lejárt, az állami támogatásnak tovább semmi köze ahhoz a pénznek. Ilyenkor mi a teendő? Előre is köszönöm a választ/ válaszokat.

8191. Cucicsillag (válaszként erre: 8166. - Firpo)
szept. 9. 00:01

Nalunk ez ugy fest vmiert bonyolultabb...


10.08.-an lesz egy eve, hgy lejart a "megtakaritasom" es azota mar az ingatlant is eladtam,mivel maj.30.-an mar minden bekerheto dokumentum berkezett.

4x erosittek meg telefonon, miszerint " az utalasnak semmi akadalya nincsen,minden adat es papir rendelkezesre all"

Allitolag rogzitik a felveteleket?!

Es azota is ulnek a penzemen.

Ez egy vicc...

Csak rohogesre nem alkalmas.

8190. Firpo (válaszként erre: 8188. - Mzoli2)
szept. 5. 00:08
Fundánál nincs ilyen szabály.
8189. Firpo (válaszként erre: 8187. - Mzoli2)
szept. 5. 00:07

Kedves Mzoli2!

Igen.

A 0614118181-es számon érdemes érdeklődni.

8188. mzoli2
szept. 3. 14:33
Ill. kimaradt még egy kérdés, a hitelt április óta törlesztjük a hitelszerződés alapján 5 évig nem lehet előtörleszteni ettől függetlenül igényelhető a jelzálog elengedés?
8187. mzoli2
szept. 3. 14:27

Sziasztok!


Érdeklődnék, hogy nem tudja valaki , hogy a gyerek után igényelhető 1millió forintos jelzálog elengedés (amit ugye átvállal az állam), vonatkozik a Fundamentára is, fudamentás hitel esetében is?


Köszi

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook