Fogszabályzó (beszélgetés)
Szia!
Ne félj a fogszabi felrakásától alulra, hasonló lesz, mint a felső volt! Vagy talán ugyanolyan! Nekem félév eltéréssel került fel alulra, viszont engem jobban megviselt, míg megszoktam, mint az emeleti albérlőt :) De kinek a pap, kinek a.... :)
Sziasztok Csajok, és Péter!
Alig győztelek visszaolvasni titeket. Üdv az Újaknak!!!!!!
Itt aztán zajlanak az események rendesen.
Vio! Hogy érzed magad így pár órás büszke szabi tulajdonosan???
Itt olvasom,h Casia és Viráglányka is megy állásinterjúra. Hát én is ebben a pipellőben járok. Érdekes lesz. Remélem nem lesz akadály. Csak az a baj, hogy beszélni nem bírok normálisan.
Gilia!
Nem rosszabb az alsó szabi. Szerintem totál nincs köztük különbség. Igaz nekem egyszerre tették fel a kettőt, de az biztos hogy egyformán (rohadtul) fájt mind a kettő. Szóval nem tudtam különbséget tenni.
Zazubaba! Nyugi, én is így kezdtem, hogy alulra elfelejtette feltteni a gyűrűket, és amikor mentem az első aktiválásra, akkor nézte meglepődve, h nincs, na akkor kaptam oda 4 db szép kék gumikat amivel tágította a helyet. és utána 1 hét múlva feltette a gyűrűket.Habár én jól megvoltam nélkülük is, annyira nem hiányoztak. Igazából nem tudom mi a szerepük lent, mert nekem azt mondta h nem is olyan fontos hogy legyenek.
Casio, ez tök aranyos!!!
Tasa, szájzuhanyod még mükszik???
KÉpzeljétek, most szombaton megyek első fogszabis dizsimbe. 3 hónapja van fent, azóta nem tettem a lábam az éjszakában. Kíváncsi leszek. Eddig általában teli szájjal vigyorogtam mindenkire, főleg 2 Bacardi után, hogy most mit fogok csinálni?????
Halihó!
Viot ma ragasztják, iiiigen!! Képeket, képeket!!! :-))
Viráglányka, Neked sok sikert az állásinterjúhoz (én néhány hét múlva megyek, ezzel a vacakkal a számban....).
Fogszabis: péntek, 18:00... oké, megjegyeztük! ;-)
Na, lassan érkeznek az ötletek, hol a legszebb élmény fogat mosni... ezt tényleg ki kéne listázni... Sztem kevés hely marad "érintetlenül" :-)
Ja, Kata, annyira nem vészes a vérzés, csak csodálkozom rajta. Majd meg is kérdezem róla a dokit két hét múlva (első aktiválás, hű de izgi!). Persze, sztem ugyanazt fogja mondani, amit ilyen túlpara esetén mindig: "Majd szólok én, ha aggódni kell, bogaram!"
Gilla, mostanában én is szorítok, de ébren. Sztem a harapásemelő miatt (pedig még sohasem okozott gondot, hogy nem tudom becsukni a számat - legalább is nem nekem...). Neked is van? Lehet, hogy azért... vagy nem... tercia non datur.
Ó, amíg el nem felejtem! Unom már a ronda fogsoromat mutogatni, feltettem egy új képet, egy olyan állkapocsról, ami szegről-végről az én hatásköröm... maga a tökély ;-)))
sziasztok csajok!
rég nem jártam erre, és most nem győzök visszaolvasni:)
mostanában nekem is beindult a fogszorítós alvás, aztán mindig felébredek arra, hogy most már nagyon fáj, és megpróbálom ellazítani az álkapcsomat. aztán pár óra múlva újra arra ébredek, hogy fááj. és kezdődik az egész elölről. :) mókás.
tegnapelőtt voltam a sokadik aktiválásomon, és a dokinéni kijelentette, hogy egy hónapon belül fel kellene alulra is ragasztani a fogszabit. a felső most volt 3 hónapos... persze ismét bepróbálkoztam, hogy muszáj-e, de már csak mosolygott. szóval alulra is kapok. mintha azt olvastam volna valamikor régen cskatától, hogy amikor neki feltették alulra, az fájdalmasabb volt, mint a felső. így most már parázom is.:)
szóval ez van velem. remélem veletek minden oké, és türelemmel viselitek a megpróbáltatásokat:)
Köszi a jelszavakat!!! :)
Csak ámultam és bámultam hogy mekkora változásokon mentetek keresztül!!! :) Remélem nálam is beindul a mozgás...
szia Szyra!:)
Nálam is jól működik a rendszer az ecetes akció óta!:)) szerintem a régi fejeknek is jót tett, hogy áztak az ecetes lötyiben, ők is mintha újra életre keltek volna..:)) (bár még nem teszteltem le mindegyik régit, de az amelyiket most használom, sztem jobban nyomja!:))
A belinkelt videót nem tudom ezen a gépen megnézni, brühühü..:( valami plug-in-t keres, amit meg utána nem tud letölteni..:(((
Majd este otthon teszek egy újabb kísérletet! Kíváncsi vagyok nagyon rá!:)
Jelszó elküldve :D
Szerintem is kérdezz rá legközelebb, határozottan, hogy akkor most mi a helyzet a gyűrűkkel? :D Egyébként az öcsémnek is sokáig nem voltak gyűrűjei, de aztán pár hónapja ő is büszke tulajdonasa 2 párnak :D
Szia!
Ha gondolod...:) Idecsábíthatom a fórumra az öcsémet!!?? :D :D és akkor máris nem leszel egyke :P
Sziasztok!
Tasa: ez az egybekelés nagyon tetszett :) Jókat röhögtem rajta :D :D A kollégák nem tudták mi bajom van :D
Vio: szurkolok a fogszabis frigyhez!! Ügyes leszel, ne izgulj :D Aztán majd izgatottan várjuk az első fogszabis képeidet :)
Ani: köszi a bókot a többiek nevében is, aranyos vagy :) Igen, akkor lehet, hogy tényleg hasonló fogszabink lesz :) Az a rombusz alakú mizé, nem az ív, hanem az ívre és a brekettekre tekert fémszál (nem tudom a pontos nevét), azért van, hogy a fogacskáim ne mozduljanak el a helyükről! Már elég régóta van fent, és annyi a jó benne, hogy nem kell a gumik miatt aggódnom, hogy elszínezem őket :) Az állatos gumikra gondolsz? Azok a harapás beállítására vannak, az alsó és a felső állkapcsot kell összegumizni vele :D
Casia: üdv újra itthon :) Nekem a legérdekesebb fogmosásom az volt, amikor egyik péntek este elmentem bulizni a barátaimmal (najó még ez a fogszabis korszakom elején történt), és persze mogyorót ettem és mondanom se kell... :) Szóval kimentem buliszerkóban a mosdóba és elővettem a célszerszámom (a fogkefém) és helyrehoztam a mosolyom :) Izgalmas volt, amíg a többi csaj a sminkjét igazgatta és a frizkóját, addig én a fogam sikáltam :P :D Néztek rám, mint valami űrlényre :)
Kata: akkor egy újabb állításon vagy túl! Gratu! Az új fűzérgumihoz, meg kitartás :D
Erank: hát... az tényleg ferde, kérdezz rá a dokidra, hogy akkor most mi a pálya ezzel :) Biztos meg fogja oldani a problémát!!
Viráglány, és fogszabis: üdv a csapatban :)
Mindenkinek jó reggelt!
Látom, a hangulat ismét a tetőfokára hágott... :D
Először is tényleg szorítás ma-holnap a bátor leendő fogszabisoknak! :)(És persze Flowergirlnek is az interjúhoz!:))
Az ívbökdöséshez annyit, hogy tényleg ott a kellemetlenebb, ahol nincsenek gyűrűk, hisz nekem ugye felül van kettő, nem is szokott problémám lenni, viszont alul nincs, s azok előszeretettel kibújkálnak... ;)) Nyilván erősebben tartja egy gyűrű, mint egy sima breki.. :)
Kata: amióta véghez vittem a vízkőtelenítést Mr. Szájzuhanyon, megtáltosodott! :)) Neked? :D Remélem szerencsésen megúszod akkor a mostani aktiválás utáni fájdalmakat! :)
Hétfőn a Fókuszban volt egy riport a fogszabályzásról, nem tudom láttátok-e, nekem is úgy szóltak barátok, úgyhogy gyorsan meg is néztem a neten.... Tök jó, megnyugodtam, még sem vagyok annyira öreg.... Hisz 48 évesen is lehetséges a változtatás! :D Belinkelem, ha valakit érdekel:
Szép napot, priviben küldöm a jelszót, aki szeretné! :D
Halihóóó!
Én is szorítok Vionak, Aninak ill. fogszabisnak is. ;)
Cskata: jól gondolod, mert nekem febr. 26-án tették fel, és.. azt hiszem, h februárban le is veszik. :))) (Már alig várom :)) Már ha minden jól megy. Bár, szerintem igen, mert.. tegnap előtt vtam húzáson, és még mindig sajog az egész arcom. :S :D Ennyire még talán sose fájt. :P Mondjuk nemes cél érdekében kibírok mindent. :D Lilla eltűntél. :( Majd adj jelet. Oxi? :)
Hu.. szorítsatok amúgy, mert megyek ma egy állásinterjúra. Nem ide tartozik.. de akkor is tessék szorítani. :P :)
Pussz
:DDDDD
Tasa, Te nem vagy nooormááális!:DDD
és nem tudok röhögni hangosan, mert hülyének néznének a kollégáim..:))))
Páá-pá-pá-pá
páá-pá-pá-pá... stb.
Ön Vio, akarja-e, hogy a jelenlévő Szabival, 1,5 éves házasságot kössön? Kitartson vele jóban-rosszban, egészségben-betegségben, míg a fogszabis doki el nem választja önöket egymástól? Válaszát kérem határozott igennel jelezze! Ehehee, Kata, így képzelted? :DD
Jóreggel!:)
Igen-igen! Ma lesz Vio "egybekelése" Szabival!:DD Várjuk a beszámolót!:)) és a fotókat is mielőbb!
(ez mekkora perverzió, hogy állandóan egymás fogait vizslatjuk..:DD)
Holnap meg Ani..!:) zajlik az élet errefelé..:D
Nos, Tasa, semmi extra kellék nem került sem be, sem ki a számba/-ból.. füzérgumi csere (5-3-2 fogak), és összbreki-átgumizás történt - még a ligatúrámat sem tekergette meg (6-5-3 fogaknál), de le sem vette. (picit azért csavarinthatott volna rajta..:D)
Olyan gyorsan végeztünk, hogy csak lestem, hogy már perkálhatom is a money-t és egyeztethetem az új időpontot..:O (okt.3.)
Kicsit érzékeny az első 4 fogam, gondolom nyúzza őket az új füzérgumi, de semmi más nem sajog.. A biztonság kedvéért azért tejbegrízt hoztam ebédre, hátha napközben rámtör a nagy-nagy fájdalom..:DDD
Erank, bocsi, tegnap elfelejtettem válaszolni a kérdésedre..:) nem nagyon tudom elképzelni, hogy milyen amikor nincs gyűrű a 6-osokon.. nálam (meggyűrűzöttnél:)) úgy néz ki a helyzet, hogy a gyűrű külső oldalán van egy pici, mindkét végén nyitott "cső", és abba dugják az ív végét. (valamennyire túllóg rajta, de azt a dokim egész jól le tudja a "cső" végénél csippenteni, így nem is szúr, nem is érzem..) Viszont ha sokat mozdulnak a fogak, akkor ez a túllógó rész is fokozatosan növekszik és olyankor már előfordul, hogy bökdösi a számat belül.. Ezért gondoltam, hogy akinek nincs gyűrűje, azt alapból szurkálhatja az ív vége..
Zazubaba, inkább az a furcsa, hogy egyik fogadon van gyűrű, míg a párján nincs.. mert mint olvashatjuk, Eranknak egyáltalán nincs - ez készülék függő dolog ezek szerint.. Szerintem az a legtisztább, ha majd rákérdezel..:)
Szia Zazubaba!
Ez nagyon érdekes! Nem kérdeztél rá a dokinál, hogy miért csak az egyik oldalon van gyűrűd? Én ilyet még nem is hallottam. De biztos van rá magyarázat. ( Csaknem elfogyott a gyűrűje?! :) )
Szép reggelt! :)
Öööö, szóval : Vio ma megy ragasztásraaaaa!!! :DDD Most már tényleg! ;D Drukkolunk! :)
Üdv. újra közöttünk Casia! Nekem a legextrémebb hely, ahol "csináltam" ;), strandon a mosdóban. De volt olyan is Rómában, hogy mázlimra az étteremben, a wcben volt a kézmosó is. Tehát szépen bezárkóztam és "elintéztem magam". :) Viszont miután bementem, már kopogtak. Namost ugyebár nem végeztem hamar, mert megmostam alaposan a fogacskáimat. A kinti várakozók pedig úgy gondolták, ha félpercenként bekopognak, hamarabb végzek. Hát nem. :) Mikor kimentem elég morcosan néztek rám és valószínűleg azt hitték, szorulásom volt. :)
"Először is, tök szép csajok vagytok" - milyen ari vagy Ani, köszi a bókot mindenki nevében! :)) Nekem 4,5 hónapja van fent, még kb. 1 év. Ne aggódj, 1,5 év múlva akkora önbizalmad lesz, hogy csak na! Gondolunk ám majd Rád is meg fogszabisra is holnap! :)
Húúú, Peter-Casia, kezd bimbózni az első fórum-kapcsolat?! :D Szurkolok Nektek! ;) Peter, miért, nem jó érzés egykének lenni itt, ennyi csaj között? ;)
Kisördög-Kata, mi volt az aktiváláson? :)
Erank, megnéztelek, ez tényleg ferde. :( De biztos van rá megoldás, tuti nem fogsz így maradni, ez csak átmeneti állapot.
Flowergirl, szóval Te sem kapsz gumifüzért a rések összezárására? Végre mégegy antigumis rajtam kívül! :D
kisördög visszagyömöszölve - de annyira vicces volt az a jelenet a filmben!:D kíváncsi lennék, hogy az életben is összeakadhat vajon két fogszabis ilyen helyzetben..?;))) sorry!:DD
húú, ez a vérzés elég durván hangzik..:(( nem hallottam még ilyenről.. mikor is mész az első aktiválásra? feltétlenül kérdezz rá szerintem!
igen, Laci ritkán jár erre..:( biztosan túl sok foxit kell tekergetnie mostanában..;)))