Fogszabályzó (beszélgetés)
Szia megnézhetünk mi is? Én is küldök jelszót, majd a többi cuccot jövő héten kapja meg a Boszi
zsuzsi965/anna
Üdv: ZS&A
Ti nagyon jó fejek vagytok! Casia! Szegénykém!
A képeket, hogy tudom megnézni? Megengeditek?
Én is valami magándokiban gondolkodtom, de gondolom, nem elég a kütyü, ég plussz minden alk. amikor álítattni mntek fizetni. Nem valami olcsó móka az sem, gondolom.
jajj, Te szegényke!:( ne szomorkodj!!!
Annak ellenére, hogy itt poénkodunk és lelkendezünk, mindenki nagyon jól tudja és átéli, hogy ez az 1-1,5 (vagy még több) év senkinek sem egy fáklyásmenet.. Jó pár dolog megváltozik az életünkben, egyszerű és hétköznapi dolgok válhatnak problémássá, már-már megoldhatatlanná (pl. a múltkor úgy megkívántam egy hamburgert a BK-ben, de inkább hagytam a fenébe a sok macera miatt..;)) és vannak igencsak kritikus napok is!
Természetes érzés, ha néha kissé már sok a "jóból" és eltörik a mécses..;) ilyenkor kell ide jönni és panaszkodni, ahogyan most is tetted! - és már ettől egy fokkal jobban is érzi magát az ember, hiszen ha valahol, akkor itt aztán végképp mindenki tudja, hogy mit érez és él át!:)
Nyugi, még nagyon az elején vagy - pár hét és már nem lesz újdonság, nem lesz furcsa érzés, szépen fokozatosan megtanulsz együtt élni a drótjaiddal!;)
Na, akkor most mindenki fújja ki szépen az orrát, törölje le a könnyeit és éldegéljünk tovább Szabival békében-boldogságban! Ámen!:))
Hali ismét!
Hát, csajok (és bújkáló férfiak - morc-morc), ma megvolt az első mélypont, azt hiszem. Eddig minden kellemetlenségen csak nevetni tudtam, ez nagyrészt a fórumnak köszönhető. Ma azonban... elmentem a szokásos jóga-órára, és már nem volt időm előkeresni a kedvenc szélesszájú vizespalackom. Egy normálnyakút vittem. Semmi gond nem volt, amíg óra utan, átöltözve, a folyosón, a többiek szeme láttára végig nem öntöttem magamon a fél liter vizet. Megfeledkeztem a keskeny szájról... persze ez akkor is megtörtént volna valszeg, ha nincs a számban az ékszer, de ott és akkor... majdnem elbőgtem magam. Egyszerre nagyon elegem lett. Szerencsére a tanár valahogy ott termett, beterelt az öltözőbe és odaadta az egyik használaton kívüli melegítőjét. Kellett is, így este nyolc körül (mondjam, hogy háromszor is belefértem volna?). Utána még egy csomó ideig vígasztalt... az is rámfért. Remélem, több ilyen nem lesz! Kicsit magamba zuhantam. Család meg persze mivel fogadott? "Nézd, találtunk a fiókban egy mágneses karkötőt! Kipróbáljuk, hogy meddig lóg a vasmosolyon?" Utána meglátták, mi van rajtam és elhallgattak...
Sziasztok!
Alig győztem visszaolvasni, tényleg nagyon termékenyek vagytok. :)
Vio és Szabi egybekelésén sokat nevettem.:)
Nekem azt hiszem lesz gyerek, akit hármaskának fognak hívni. :)
Héééé, halló, hámivoltittma?? Én meg egész nap dolgoztam, annyi melóm volt! (khmm, nem úgy, mint egyeseknek, igaz Kata? ;) )
Gratula az ifjú párnak! :) Vio, kérnék szépen esküvői fotók nézegetéséhez jelszót! ;)
Holnap két esküvő lesz úgy tudom. Izgultok, mi, Ani és fogszabis? :)
Atina, ne viccelj, nem pofátlankodtál sehova, üdv. közöttünk! :) Nekem csak felül van szabim, olyan, mint Katának és kb. 1,5 évig lesz fent. 100000-et kellett előre fizetnem, a másik 100-at havi részletekben kell adnom, ahogy épp gondolom.
Flowergirl, gratula az álláshoz és "Csányihoz"! :)) Öröm lesz melóba járnod! ;)
na, mostmár sikerült megnéznem (itthon)!:))
Nagyon jóóó!:)) köszi a linket!;)
Gratulálok a nagy eseményhez!:)) háát, a "nászéjszaka" már lehet, hogy picit necces lesz..;)))
Az első pár órában még tényleg nem gáz az érzés, de másnap már azért elkezd sajogni a fogsor elég rendesen..:( de kitartás!:))
Ha valahol tör, akkor (remélem, kaptál) viaszt kell rá tenni! (ha nem kaptál volna, akkor fogászati kellékes szaküzletben beszerezhető, úgy 500 Ft körül van 1 dobozkával)
Küldessz nekem jelszót?;)
gratula az álláshoz!:)
Háát, nekem azért ilyen drága, mert már (jó pár évvel ezelőtt..:DD) elmúltam 18 éves, ez által a TB már nem támogatja a készülékemet sem, meg a kezelést sem, meg semmitsenem..:)) szóval ez "felnőttként" már ilyen kis zsebbenyúlós, magándokis akció lehet csak..:((
Hu.. Alig bírtam visszaolvasgatni. :)
Vio: üdv a táborunkban. :) Jah.. és az elején nekem sem fájt, csak marha szokatlan volt. De.. az miért van, h nekem az első három hónapig csak a 3-masokat húzta? :o Szóval nekem a legelején nem volt elöl. És.. ezért hálát adok az Úrnak. :D (Három hónappal kevesebb totális szenvedés. :D)
Atina, ne aggódj! Az elején én is óckodtam tőle, de rájöttem, h ez volt életemben az egyik legjobb döntés, h belevágtam. :) Nekem specko 1 évig kell hordanom. :) Monjduk orvosok válogatják - szerintem, mert több orvossal konzultáltam, és az egyik 2 és fél évet is mondott. (Hülye tyúk :P) Na igen, de ő csak a pénzemet akarta vna. :D Akihez én járok, ő ingyen megcsinálja a procedúrákat, mármint nem az aktiválásokat, hanem, ha leesik vmi - ezeket. Hu.. de magyar volt. :P Egyébként nekem is műanyagom van, csak felül, és.. 700 Ft-ért aktivál 3 hetente. :) Hm.. az ára? Azt hiszem, h 50 ezer volt Kb. (Cskata neked hogy-hogy annyira drága?)
Casia és Ariv nektek is nagyon sok sikert kívánok az állásinterjúhoz! Bizti menni fog, csak természetesen sok önbizalommal. :)
Kismo köszi az üdvözletet, meg úgy.. egyáltalán.. jó veletek! ;)
És mkinek nagyon köszönöm, aki ma szorított, mert.. SIKERÜLT! :D :)) És a főnököm úgy néz ki, mint Csányi. :D :)
Na puszííí!
Vio
de jó, már neked is akkoe megkezdődött a visszaszámlálás
Én is alig tudom becsukni.Nem akar rámenni a szám:) A nővérem azt mondta, hogy mostanában ne nagyon menjek emberek közé:)
Raktam fel képeket, de nem vagyok egy nagy fényképész.
Ahogy mondtam: üdv a klubban, Vio! Hova mentek nászútra? ;-)
Ja, igen, tele van... én becsukni se bírtam (doki nagy vigalmára "Na mi van, bogaram, sok a cucc?"). Igen, sok a cucc, és saját tapasztalat: a második napon már igencsak tör... de embere válogatja. Állj hozzá úgy, hogy nem fog egyáltalán kitörni. A jó házasság alapja az egyetértés... öööö, vagy kompromisszum... vagy ilyesmi. Hajrá! Megyek, megnézem, vannak-e már képeid!! :-))))
Na sziasztok!
Megtörtént, egybekeltünk Szabival!:) 50perc alatt végeztünk is.Először az aszisztens csajszi megtisztította a fogaim, fogkőeltávolítás meg ami kell.Aztán bekente valamivel és mehettem a doktornő kezei alá.Szegény jól megdolgozott velük.Tisztára el volt hűlve, hogy mennyire torlódva van a fenti jobb oldalam.Lehet, hogy a jobb ötösöm repülni is fog, mert tisztára meg van tekeredve vagy mi a szösz.
Szóval túléltem.Egyenlőre még nagyon furcsa, hogy tele van a szám, de nem fáj.Ez normális?Később kezd el fájni?
Mindjárt teszek fel képeket, akinek kell jelszó az sikítson:)
Szia Atina!:)
Csak pár szóban, mert már s*ggbe rúgnak, hogy nem dolgozom, csak netezek..:D
szóval: a kezelési idő általában 1 - 1,5 - 2 év (fogsortól, kezelési módtól függően).
A készülék ára megintcsak sokmindentől függ, nekem műanyag (ún. esztétikus) fogszabim van, csak egy drótszál (ezt hívják ívnek) ami fém az egész ketyeréből, minden más átlátszó/színtelen. Nem olyan feltűnő, azért kértem ezt a típust.
Költségek: fogorvos és készülék függő, megintcsak..:) Nekem alul + felül összesen 240.000,- volt az ára (120.000,-/fogsor) + 3 hetente 3.000,- az aktiválás (amikor a fogorvos állít rajta). Mint olvashattad, vannak "egyéb járulékos költségek", pl. plusz alkatrészek, és (ezek szerint csak nálam..:)) hibaelhárítási díj..:D
Ha van időd olvasgass vissza egész a fórum elejétől, sok kérdésre kaphatsz még választ!:)
hát, ja.. de ez van! Nála ennyi az újra-ragasztási procedúra..:S (=kiveszi az ívet és leszedi a letört brekit, a fogról letisztítja a rajta maradt ragasztót, megcsiszolgatja a zománcot, bekeni vmi lötyivel, várunk, letörli a lötyit, rákeni a ragasztót, majd felteszi az új brekettet..)
Más dokinál az egész szabályoztatás került volna kétszer annyiba, mint itt + az aktiválások is (feltételezem ő sem ragasztotta volna vissza ingyen, ha lepotyog) - szóval anyagilag még mindig jobban járok, mert nem esik le havonta brekettem!:)) (remélem, nem kiabáltam el!:D)
Sziasztok!
Bocsi, hogy bepofátlankodok ide! De olyan jó olvani benneteet, a tapasztalataitokat, a lelkesedéseiteket!!! :-D
Nekem még nincs fogszabim. Egyszer volt 5. osztályos koromban, de az nagyon rég volt. Aztán azt nem hordtam, amit ma már nagyon nagyon bánok. Most meg ilyen "öregen meg"... De láttam már nálam idősebbeket is fogszabályzóval és akkor tök irigykedetm, hogy de,jó neki. Hamarosan szép lesz a mosolya:És újabban kacérkodom a gondolattal, hogy mégis szeretnék, teli szájjal neveti :-D szertném, ha szépek lennének a fogaim. Én is néztem a héten az Rtl-en a fogszabis műsort és akkor megint felmerült bennem, hogy most már tényleg akarok. erre, ma teljesen véletlenül ide keveredtem , a ti fórumokokra. Ez már jel! :-D
Egy csomó kérdésem lenne, de nagyon nem akarok belezavarni a témáitokba.
Miért van az, hogy valakinek gumis, másoknak meg drótos a fogszabija?
Mennyi ideig kell hordani kb?
Van akinek olyan van, hogy felül van felragsztva?
És ha nem vagyok nagyon tolakodó, akkor pézügyileg mire lehet számítani?
Nagyon szívesen megnézném a fotóitokat, ha lehet.
Bocsi a litániáért.
nekem sem voltak vele azóta problémák!:) (kopp-kopp-kopp!!!:D)
Igen, az én dokimnál sajna 2.000 a brekett ragasztási tarifa..:(
egy ismerősömnek egyszer egy pirítós miatt 2 db tört le, 4.000-t fizetett a visszaragasztásért. Azt mondta, hogy még életében nem evett ilyen drága pirítóst..:)
jaja! maga a felrakás élménye ugyanaz, de a kajálás pl. körülményesebb, mert (bizti a gravitáció miatt..:))), alul állandóan telemegy cuccal rágás közben!:D
Nálam 2 hónappal az emeleti után költözött be..:DD