Fogszabályzó (beszélgetés)
Szia!
Nekem volt ilyen műtétem,csak nem a bölcsességfogamat,hanem másik 3-at szedtek ki.:)
Maga a műtét meg fájadalom nem vészes.Neked nem biztos,hogy így lesz,de én egy hétig nem ehettem tejeset és szilárdat...vagyis szinte semmit.És a fél arcom a 10szeresére puffadt,4 napig nem mertem emberek közé menni.:)De van akinek az arca sem dagad be.Ne félj tőle,4-5 nap után már túl is leszel az egészen és varratszedés egyáltalán nem fáj. :)
"Jó tudni,hogy nem én vagyok a legöregebb. :) " - :DD sztem itt Te vagy az egyik legfiatalabb!;))
Valójában amíg az embernek vannak saját fogai:), addig lehet szabályoztatni is! Szóval 40 éves korban is, vagy még később! Nyilván hosszabb/macerásabb, mint akkor, amikor még a fogak és az álkapocs nincsen teljesen becsontosodva (valahol így olvastam) - de az csak egy régi téveszme, hogy csupán gyerekkorban lehetséges a fogszabályozás!
(nem akarom leszólni a dokidat, de lehetne kicsit naprakészebb is a témából..;) nekem semmi ilyesmit nem mondott egyik orvos sem, akiknél konzultálni voltam 31 évesen fogszabi ügyben - teljesen természetesnek vették azt, hogy most akarom csináltatni és nem "estek kétségbe", hogy mennyi idős vagyok már..:))
emlékszem Rád még tél végéről/tavasz elejéről..! Neked voltak műtéteid is, ugye?
Ez a 3 hónap már elröppen se-perc alatt!:)
köszi az elismerést!:)) végülis grafikus lennék.. vagy mi a szösz..;DD
Ezt a monumentális időszakodat én sem értem a két aktiválás között..:( de már csak picivel több, mint 2 hét és mehetsz Te is!;) Lehet, hogy visszasírod majd a nyugit, ami most van!;))
Sziasztok!
3 napja én is a fogszabisok népes seregéhez tartozom. Önzáró brackettes fogszabim van. Van valakinek ilyen? Azt hallottam, hogy ezzel kevesebb a kezelési idő. Igaz?
Sziasztok!
Az a 6 és fél év nagyon sok! Bizti bele őrültem volna.
Mózsi, elhiszem, hogy félsz, drukkolunk majd ezerrel!
Tegnap legyűrtem egy főtt kukoricát a hagyományos módon, olyan boldog voltam.
Nem bírom, ki, hogy ne piszkáljam folyamatosan a kütyümet, teljesen ki van lazulva és mozog. Hátra kéne kötni a kezemet, meg a nyelvemet is.
Annyira várom már a röntgent, már van 3, azokat szívesen feltenném, de a dokimnál van, és 7 lakat alatt őrzi.
hehe megkuksiztam. szép grafikusi munka :PPPPP ahogy a képket beraktad :D am nagyonsokat alakultál.
én nemrakok képet, mert nemváltozik semmisem, nemtudom végr mikor kerülnek fel a brekik a kettesekre bal oldalt, mert semmit se ment arréb, köszönhetően a 10hetes aktiválásnak, illetve h ezt a rugot sztem tul kicsi méretre vágta:D nem az lenne a lényege, hogy jó nagy és összenyomja és ugy rakja bele, és az meg szétfeszíti?????? :)
Sziasztok!
Hát, megtörtént a pénteki konzultációm. A doki egy nagyon rossz hírrel fogadott, miszerint ki kell húzatnom az alsó két bölcsességfogamat (még mindkettő az ínyemben van, az egyik totál vízszintesen fekszik, a másik 45 fokban nekidől az előtte lévő 7-esnek). Most kedden lesz a műtétem, altatással meg minden, mert nagyon félek. Aztán ha felgyógyultam, akkor 21-én kapok felülre szabit, meg a keresztharapásomra is belülre ( de nem ferdesíkot, mondta a kütyü nevét, de nem emlékszem), alulra meg majd 4-5 hónap múlva, amikorra szerinte a felső már nagyon kis csinos lesz. Bárcsak már 4-5 hónap múlva lennék! De legalább 1 héttel ezután! Nagyon félek!
Üdv az újaknak és a régieknek is!
Sziasztok!
Jó tudni,hogy nem én vagyok a legöregebb. :)
Egyébként az orvosom egyszer megjegyezte,hogy nem lesz egyszerű dolgunk mert hát nem vagyok már 12.
Más meg azt mondta 18 éves korig semmi sem késő.Ahány orvos annyi tanács.
bemoldal tuningolást követtem el: igaz, nem csináltam új képeket, de a korábbiak közül egymás mellé pakoltam az alsó ill. a felső fogsorosakat unalmamban, úgy, ahogy Lilla is csinálja..;) akit érdekel, kukkantson majd be hozzám!;)) mostmár nagyon pontosan van dokumentálva a folyamat!:DD
(ja, és arcom is "lett" időközben, hogy ha valakivel szembejövünk az utcán, megismerjen!:D - a fotón még szabi előtti fogsorral..;)))
Szyra, ezt ("Én kétszer annyi idős vagyok, mint Te.....") én már le sem mertem írni, mert akkor éreztem azt, hogy mingyá' öngyi leszek..:DD
Halihó Mindenki!
Tök jó, ezerrel pörög a topik.... :)) Üdv. az újaknak és a leendő szabisoknak! :)
Uhh, biax2, ez övön aluli volt.... Én kétszer annyi idős vagyok, mint Te..... Nekem, mint aggastyánnak csoda, hogy egyáltalán van fogam??? :D:D
Peter26: engem is érdekelnének a képeid (én is lágy erejű szabis vagyok, csak csupafém :)), persze cserébe küldöm a jelszavam! ;) És türelem, mennek azok a fogak szépecskén a helyükre, csak idő kell hozzá; van akinél gyorsabban, van akinél lassabban, de mindenképpen célhoz érnek! :))
Casia: hihihi, csak nem tudsz a mi kis fórumonktól szabadulni! :)) Örülünk, hogy benéztél röpke szabadidődben! És: le a kellemetlenkedőkkel! :)
Kata: igen, időnként még én is fogszorítok, bár talán már kevésbé, mint korábban! :) Viszont a szájbelső-összecsípésem gyakori jelenség... biztos ez is a harapás-változással függ össze :)
Sziasztok!
Csak beköszönök, van egy csöpp szabadidőm... na, kollégák egész jól viselnek... csak egyvalaki próbált kellemetlenkedni, de rövidre zártam. Közöltem, hogy két dolgot tehet: 1: sürgősen befejezi a túráztatásom, 2: lemond a családalapítási ambicióiról... abbahagyta...
Ja, az újaknak üdv! Örülök Nektek! Kitartás (meg szorgos népünk győzni fog, meg ilyenek... :-))))
Vio!Továbbra is hajrá!!!
Igen, Peter, itt Te vagy az egyetlen kakas a tyúkólban. ;) De remélem jó például szolgálsz és a többi bátortalan férfiú is elkezd ide írogatni. :) Nem kell tőlünk csajoktól megijedni! :)
Akkor jól láttam a képeken. De miért nem mindkét oldalon az ötös lett kihúzva? Vagy a másikon meg a négyes volt rossz állapotban?
Biax2, figyi, itt 3-an is vagyunk 30-on túl! A Te szemtelen 16,5 éveddel pólyásbaba vagy hozzánk képest! ;) Az pedig teljesen normális, ha először kicsit pösze vagy. De el fog múlni, ahogy egyre jobban megszokod a szabit.
Szia
Öreg?Te?:)Én is elég sokat halasztottam és így most 26 éves fejjel vágok bele ebbe az egészbe.Jövő csütörtökön meg is kapom a felső fogaimre a szabit:)
Alul én is késöbb kaptam (még csak 3-4 hetes)
Viszont a legerősebb ívet fogom kérni jövő hónapban (mint ahogy a dokinő férje), mert igen lassan vándorolnak.
Igen, döntenem kellett, így felül nem lesz teljesen egyforma (az ötös rosszabb volt, mint a négyes szerintem, így azt huzattam). Tapasztalat alapján nem mindig kell az orvosra hallgatni.
Fogvédőt én találtam ki, más nem jutott az eszembe.
Még csak átfutottam a topicon, de nem nagyon láttam férfi hozzászolókat. Egyedül lennék?
Sziasztok!Nekem 5 napja tették fel a fogszabályzómat alulra.Még mindig nehézkes az evés.Eleinte elég pösze is voltam,ez már javilgat,de még nem tökéletes.Ez normális?
A másik problémám,hogy már egy kicsit öreg vagyok a fogszabályzóhoz (16.5 éves).A kérdésem az lenne,hogy közetetek van e aki hasonló cipőben jár mint én és túl sokáig várt a fogszabályzással?
Igen megúsztam! :)) Semmi lenyomat, törés, akármi. Meg úgy egyébként is én nagyon szerencsésnek érzem magam (legalábbis eddig, nem akarom elkiabálni) ezalatt a több mint 4 hónap alatt alig volt problémám Szabival.
Ariv, most aztán már követelem az új képeket! :) Nekem is így kezdődött. Helyezkednek a fogacskák. :) A következő lépés nálam egy új ív volt, ami összefogja az első 6 fogat és akkor ezek a rések is összementek maradt a szép ív.
Fogszabis gratula! ;) Majd gyere beszámolni a ragasztásról!
Sziasztok
alig egy hét és én is fogszabályzós leszek úgy várom
kb augusztus elején vágtam bele a kezelésbe már két fogamat kihúzták egyet tömtek és szeptember 14-én felragasztják az állandó fogszabimat várom már nagyon hogy én is szép lehessek
Sziasztok!:)
Peter, én is köszi a jelszót!:)
Osztom Tasa véleményét, felül sztem is tök szépek!:) Az alsó valóban kacifántos még, de be fog az is állni!:)
Az alsó is 3 hónapos? (mert jópáran később kaptuk alulra, mint felülre)
Nekem alul kb. 2 hónap eltelte után kerültek nagyjából egy vonalba és a félig-meddig dőlt helyzetükből is ekkorra "egyenesedtek fel" - viszont nekem kevesebbet kellett alul korrigálni, mint Neked. Szóval kitartás, majd az alsók is besorolnak - úgyis Szabi az erősebb!;)))
A fogvédőt a dokid javasolta alváshoz?
A cumi valóban vicces látvány lett volna, de sztem azért az is mókás lehet, ahogyan fogvédőben vonulsz aludni!:))
(tök fura volt egyébként egy borostás szájkörnyéket nézegetni - eddig csak csajok képeit láttam még!:D)
Jujj, Erank, a 1,5 cm túllógás az brutális lehetett!!:(( nálam most olyan 3-4 mm felesleg lett hátul a két oldalon és rágásnál már előfordul, hogy ez is szúrkál.. de majd szerdán jól levágatom!:)
Vircus, lehet hogy tényleg az ív vastagságán múlik a dolog.. no de azt mégsem mondhatod az orvosodnak, hogy vastagabb ívet szeretnél..:O oh Te szegény..:(
Tasa, gondolom, megúsztad az új ívtágítódat..;) legalábbis nem panaszkodtál még, hogy törné a nyelved..:))
Szép hétvégét mindenkinek!
Peter, köszi a jelszót, meg is néztem az albérlődet! ;) Mit akarsz, felül már tök szépek a fogaid, bár nem tudom milyen volt a kiindulási állapot. :) Ööö, azt viszont nem értem, lehetséges az, hogy az egyik oldalon a négyesed, a másikon pedig az ötösöd hiányzik?
Alul pedig, mint dr.Laci írta, természetes, hogy lassabban indul be a mozgás. Ne búslakodj és ne veszekedj Szabolcskával, még egy darabig úgyis el kell viselnetek egymást! ;D Jobb a békesség! :)
Helló!
Azt a 1,5 cm-t nem irigylem.Raktam rá viaszt de az se megoldás.Napról napra jobban kint van.Valamint most már nekem is egyel vastagabb ívem van...Fene tudja
Szia!
Ha jól tudom akkor nekem Dentaurum a fogszabim és fémmel van rögzítve a brekikhez.Visszatolni?Próbáltam de csak a körmöm cseszte el:)
Üdv!
Jelszavak mentek az érintetteknek.
Fogszorítás nálam is jelentkezik, de nálam még ez fokozódik, hogy az egyik fog a braketten "harap". Ezért nekem sportolásnál használt fogvédőt kell használnom alvásnál. Gondoltam arra is, hogy veszek egy cumit, de azzal örökké humor tárgya lennék.
Képek alapján nálam van talán a legkevesebb változás, ezért bánatomban adtam a csontjaimnak egy kis utánpótlást (1,5liter tej, fél kiló joghurt reggelire). Nehogy már a Szabolcska győzzön. :(