Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Fogszabályzó fórum

Fogszabályzó (beszélgetés)

2193. Korall
2007. szept. 27. 08:18
Na ma már jobb a fogszabim sokkal. JÓl leviaszolom a gyűrűt. Így már nem cseszeget. Állandóan tic-tac-ozok, mert nem jó a szám íze. Gondolom ez a kihúzott fog és szabi miatt van, nem? Baromi kellemetlen, de ez van.Mit jelent az, hogy aktiválás? Annyiszor írtátok, de nem tudom. Én ívcserére gondoltam, de lehet, hogy tévedek?
2192. cskata (válaszként erre: 2168. - Tasa)
2007. szept. 26. 22:33

képek készültek, de még nem tettem fel - holnap este pótolom!;))

(egyébként meglepő, hogy alulnézetből tényleg alig látszanak a rések, oldalról viszont még mindig..:O)

2191. szyra
2007. szept. 26. 20:27

Ha fogíny visszahúzódásra gondolsz, nekem szerencsére nincs sehol (kopp-kopp-kopp), de én olyat még csak a külső felületen láttam....

Őszintén szólva, én nem használok minden nap fogselymet, s ha mégis, akkor sincs türelmem sokáig bíbelődni vele... ;))

2190. mukli
2007. szept. 26. 20:10

ja, és nektek alul a középső 4 fogatoknál nem húzodott vissza az ínyetek belül vagy kívül?

érthető voltam?:)

2189. mukli
2007. szept. 26. 19:49

köszönöm:))

most épp túlvagyok egy 40 perces fogmosáson, mindennel együtt...

legközelebb én is a rendes fogorvosomhoz megyek, ő is így csinálta régen, amikor még nem volt fogszabim...fura, a fogszabis fogorvos tök jó fej, meg minden, eddig minden ok volt, de a tegnappal kiakasztott, még pityeregtem is többször itthon...:(

ja, még egy kérdés: hátul a 2 utolsó fog között ti hogy tudtok fogselymet használni? nekem kész rémálom, csak a speciális oral b-sel tudok

2188. szyra (válaszként erre: 2187. - Mukli)
2007. szept. 26. 18:59

Hát igen, az aktiválás utáni kellemes időszak... nyugi, normális, ha fáj, és az is, hogy mozog.. :))

Nálam a köv.képpen néz ki egy ilyen "professzionális tisztítás": a dentálhigiénikus ultrahangos eszközzel (depurátor) leszedi a fogkövet (precízen, foganként), majd kézi műszerrel még tovább tisztít rajta az ínyszéleknél, utána még az esetleges színeződéseket homokfúvóval eltávolítja, majd a végén jön a polírozás. Most, hogy fogszabim van, még óvatosabbnak és aprólékosabbnak kell lennie (brekik körül). Összességében bő egy órás művelet az egész. Egy picit nekem is szokott vérezni közben, de ez normális. Mire kijövök, teljesen elmúlik a vérzés, de igazából - mint korábban írtam - kissé kellemetlen és totál lefáradok tőle. De utána tök jó érzés, olyan extratisztának érzem a számat! :))

Legközelebb nekem december körül esedékes....

Ja, és a procedúra előtt a fogszabis dokinő kiveszi az íveket, hogy megkönnyítse a tisztítást, majd utána visszatuszkolja. :D

És nyugodtan kérdezz, azért vagyunk itt! :))

2187. mukli
2007. szept. 26. 17:34

nagggggyon fájnak elől a fogaim, és borzasztóan mozognak?:(((( ez normális?

és a hülye tisztításnak nevezett bohóckodás, amit a fogszabis csinált, csak arra volt jó, hogy még az ínyem is fáj...:(((((((((

szyra, a te fogorvosod szépen leszedi a fogkövet és megtisztítja mindenhol a fogaidat? a brekik körül is, meg azokat is? és a fogak között is megtudja tisztítani, az ívek nem zavarják?

kicsit sokat kérdezek, tudom...:)

2186. cskata (válaszként erre: 2185. - Korall)
2007. szept. 26. 17:22

Szegényke! Kitartás, ez sajna az első napok természetes velejárója.. pár napig még rossz lesz, de szépen-lassan megnyugszanak a fogaid is és a nyelved is!

Egyébként (Tasa már vigyorogni fog, hogy megint ezzel jövök..:))) a kamilla tea is nagyon jó a szájsebekre! Akár ecsetelve is, vagy 1-1 kortyot a szádban tartva addig, amíg csak bírod!:)

2185. Korall
2007. szept. 26. 16:22
Na most meg olyan érzékenyek elől a fogaim, hogy csak na. Mintha máris mozognának. Ha véletlenül kanállal, vagy a fogammal kicsit hozzáérek , már nyavalygok. Olyan érzés, mintha kifelé álnának, vagyis nyomódnak kifelé. Jaj de kényes lettem, pedig nem félek egyik orvostól sem. Ez a viaszolás jó a gyűrűre. Már alig tudok nyelni, annyira fáj a torkom is.
2007. szept. 26. 14:12

7 hónaaaaap! :)) Jáhúúú! Még öt, és elválunk! :DDD

Remélem mki jól van ma, nekem a számat totál feltörte az új ív :'(, és csak kedden megyek aktiválásra, és addig nem tudok mit tenni ellene.. :( Már olyan, mintha beletetováltattam ill. égettem vna a rugót a szám belső felére, teljesen megmaradt a nyoma, annak ami összehúzza véglegesen a 2. fogaimat a 3.hoz. :( Ellenben, most ez a rugó nemcsak kellemetlenséget okozott, hanem azt is, h a 3. fogaim és az 5. fogaim között épp, h összeértek, mostmár megint rés van köztük.. :((( megőrülök.. Remélem kezd vele vmit majd kedden a pasi, mert ha visszajutunk egy régebbi állapotra, meghülyülök. :(

2183. kismo (válaszként erre: 2180. - Korall)
2007. szept. 26. 13:21
Persze! Nekem szerencsére elég régóta nem töri a nyelvem :D!! Mondjuk ha jól emlékszem, kellett, vagy 2-3 hét, amikorra rendbejött a nyelvem és nem szúrt! Viszont nekem senki nem javasolt rá semmit ;)
2182. Tasa (válaszként erre: 2172. - Cskata)
2007. szept. 26. 13:16
:)) Jah, kis sunyik! Csak szuszogás közben, a tükörben látjuk őket, aztán egyszercsak eltűnnek! ;D
2181. Korall (válaszként erre: 2179. - Kismo)
2007. szept. 26. 12:28
Na ez jó ötlet, akkor megyek is! Majd estefele jövök. Szép napot! És köszi!
2180. Korall (válaszként erre: 2178. - Kismo)
2007. szept. 26. 12:27
Akkor ez normális? És azóta nem töri a nyelved? Amúgy tegnap óta pépen élek. Most csináltam magamnak főzeléket, joghurtot és epres tejberizst eszek. Bár az előbbiért nem rajongok, de vmit meg enni kell. Talán már holnap tudok harapni is. Ha ez a nyelvfelörés nem lenne, akkor nem lenne semmi gondom. De kitartok, hiszen én akartam!
2179. kismo (válaszként erre: 2177. - Korall)
2007. szept. 26. 12:26
Jaaa, és viaszold le a gyűrűket is!! :D
2178. kismo (válaszként erre: 2177. - Korall)
2007. szept. 26. 12:25

Szió!

Igen, ezek az első napok kellemetlen élményei! Pánikra nincs okod, és elkeseredni sem :D!! Hisz mindezt magadárt teszed!!

A gyűrűk miatt ne aggódj, nekem sem egyenesek :), és amikor feltette, én is azt érzékeltem, mintha lelógnak meg minden!! De nem, ennek így kell lennie!!!

A nyelvfeltöréses problémára Meridol szájvízet tudok javasolni, nekem az mindig bevált! Jó mentolos, és gyulladáscsökkentő is!

Az meg, hogy a torkod begyulladt!! Hát...véletlen egybeesés! Mostanában mindenki beteg :( Nekem is ma kezd elmúlni, már egy hete benne vagyok a takonykórban :(!

Kitartás, minden rendben lesz!! Vígasztald magad egy kis vaníliás tejberizzsel, persze ha szereted :D?!!

2177. Korall
2007. szept. 26. 12:15
Sziasztok! Az első nap "élménybeszámolói": nagyon kellemetlen (gondolom ezzel nem mondok újdonságot), a jobb oldali gyűrű, sztem nem egyenes, vagy a fene tudja, jól kitörte a nyelvem, baromira fáj, ráadásul már a torkom is gyulladt azon az oldalon. Szerintetek lehet köze a kettőnek egymáshoz?
2176. zéné (válaszként erre: 2175. - Kismo)
2007. szept. 26. 12:07
köszi:-)
2175. kismo
2007. szept. 26. 11:49

Sziasztok!!

Tasa, Kata: gratula a réstűnésekhez :D!! Nagy élmények!!

Zéné: szerintem is ez a logikus döntés :D!! Nem éri meg kockáztatni egyik értelemben se ;)

Peter: le a kalappal előtted, tudsz Te Úriember is lenni :) ;)

Képzeljétek!! Nem voltak aktiválási fájdalmaim :) Viszont a réseim záródnak nekem is :D

2007. szept. 26. 11:40
ma nekem fájt a hátsó fogaim
2173. zéné (válaszként erre: 2133. - Szyra)
2007. szept. 26. 11:28

nagyon nagyon köszi mindenkinek a tanácsokat!!! megszületett a döntés: esküvőig nem, majd utána lesz fogszabi és akkor biztos 100%-os lesz a végeredmény:-)

így már a nászútra fogszbival megyek:-)

hú, akkor jól kell ám táncolnom:-)

tényleg köszi és akkor jövő májusban újra itt leszek.

mindenkinek kitartást és szépülést, én majd csak akkor kezdem a szépülést amikor ti végeztek:-)

2172. cskata (válaszként erre: 2171. - Tasa)
2007. szept. 26. 10:45

:DD figyeled, észre sem vesszük és ezek szépen eltűnnek!?!;))

(bár én a nyelvemmel állandóan taperolom őket, de más látni, mint csak érezni!;)))

2171. Tasa (válaszként erre: 2169. - Cskata)
2007. szept. 26. 10:12

Jejejee! Szóval először megkértem a munkatársamat, ugyan nézze már meg a réseimet mekkorák!

Válasza : -Aztaku..va!! Nah, ekkor megijedtem, de folytatta: -Ezek nemsokára eltűnnek! Nahát több se kellett, eszembe jutott a kistükör a táskámban és irány a wc. Homályosulás tapasztalva ;) (minek szuszog az ember résnézés közben)Az eredmény : bal oldalon kb. 3, jobb oldalon egy kicsivel több, legyen 4 mm. Örömködés van ezerrel! :)

2170. Vio (válaszként erre: 2159. - Peter26)
2007. szept. 26. 08:31
Hűha, azt hittem, hogy az úriemberek már rég kihaltak:D örülök, hogy tévedtem;):)
2169. cskata (válaszként erre: 2168. - Tasa)
2007. szept. 26. 08:31

:)) majd este csinálok (remélem nem felejtem el!;))! Szerintem most kb. 2-3 mm lehet a rés.. (a tükrözős akció legalábbis ilyesmit mutatott - csak állandóan elhomályosult a tükör, mert (én balga!;)) szuszogtam közben!:D

Nálad mi a helyzet a 4-esek helyével?

2168. Tasa (válaszként erre: 2167. - Cskata)
2007. szept. 26. 08:26
:)) Komolyaaan? De jóó! Képet-képet, látni szeretném! :)
2167. cskata
2007. szept. 26. 08:18

Sziasztok!

Tasa, a breki-óvás érdekében zömében én sem harapdálok - nekem nincs otthon csodakampóm!:DDD

Este tükörrel megkuksiztam a négyesek helyét és ámuldozva láttam, hogy már tök jó a helyzet!:) Szerintem 2-3 aktiválás és zárul Kata-mókatára!;)

Peter, nekem is az alsó 5-ről pottyant le annakidején.. - ez biztos kritikus rész a harapásnál/rágásnál..;)

Egyébként köszönjük a lovagias hozzászólást!:D

2166. Tasa (válaszként erre: 2159. - Peter26)
2007. szept. 26. 06:39

Szép reggelt!

Peter, minden eddigi bűnöd elfelejtve! ;) Így ír egy igazi gentleman! :) Nagyon kis ügyi vagy, a csodakampócskáddal! ;D

Korall, gratula és kitartás az első napokhoz!

Zazubaba, pirítóst harapni, csak ámulok! Én nem tudom, hogy csak én vagyok ilyen béna, de én mióta szabim van, nem haraptam a metszőfogaimmal. Max. ha túró rudit eszek, de azt is a hármaskámmal szoktam leharapni/letördelni. Egyébként mindent vágok, szeletelek.

2165. Korall (válaszként erre: 2164. - Donina)
2007. szept. 25. 22:26
Bocsi a barinőm domiját felvettem és arról válaszoltam.
2164. Donina (válaszként erre: 2163. - Zazubaba)
2007. szept. 25. 22:24
Remélem hamar elmúlik ez az érzés. A nyelvem meg folyton ott van, attól félek, hogy elvágom. A fogak érzékenysége gondolom természetes. Nagyon szeretnék már egy héttel idősebb lenni. Nem vagyok kényes, de ez baromi furcsa, sőt kellemetlen.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook