Fogszabályzó (beszélgetés)
Halihó!
Köszi, Tasa (dagaddagaddagaddagad)! Igen, a kettesek már egész jól előbújtak! Persze a bogaras doki szerint alul nem elég fürgék a rágók (6,5,4)... még mindig ugyanúgy be vannak dőlve, mint a ragasztáskor. Engem is zavar, mert igazán szívesen megszabadulnék attól a harapásemelőnek nevezett szmötyitől...
Korall, Mukli, mi a helyzet?
Szép reggelt!
Húú, Vircus, ezt még olvasni is rossz volt, nemhogy átélni. :( De ma telefon és irány a doktorbácsi! Remélhetőleg a 10 orvostanhallgató nélkül. Az nagyon idegesítő lehet, ha 11-en bámulják a fogaidat, elhiszem, hogy nem mész szívesen.
Casia, nagyon szépen alakulsz! Az íved már absz. nem girbe-gurba, totál kiegyenesedett! Jeje, csak így tovább! ;)
Kata, utólag is boldog félévfordulót! Hogy elment az idő! :O Én is múlt héten ünnepeltem, az ötödik hónapomat! :)
Zsu, Boszi, hogy bírja a kiképzést? :)
szija
háát menj tényleg vissza és ez a kedd nemsemmi :( amugy ma nekem is leszakadt egy darabka, amivel a fogíyvtágito volt rögzitve valami zöld gumival.. :P szétesünk? :P
elgogok=elfogok
elmenni=enni
:D igen fáradt vok:)
Hi!
Köszike az együttérzést:)Sztem is elgogok menni mert már lötyög és nem is merek igazán elmenni.De már úgy unok oda járni!!:(
Hali!
Ó, Vircus, ez nem kis tortúra! Szegénykém! De azért sztem nézesd meg a kütyüdet a dokiddal, mert ha kellene rá egy repedés, akkor azzal együtt tennék be... szóval biztos, hogy veszített a hatékonyságából...
Szabozsu, rendeben, fehér (kuklux) vagy fekete (bankrabló) csuklyát húzzunk? Mert nem akarunk visszavágót, mikor a székben fekszünk (merthogy én fekszem, sőt, olykor a lábam magasabban van a fejemnél... tiszta Nasa...).
Sziasztok! Szegény Vircus, ez a kedd tényleg nem a te napod Volt :( De fel a fejjel, ennél már csak jobb lehet :D
Lacidoki volt olyan kedves, priviben válaszolt a kérdéseimre (ld.2194.), remélem, nem bánja, ha közzéteszem:
"Szia!
Bocs, de most sok a munka, úgy látszik mindenki most akar fogszabályozót...ezért nincs időm most sokat lenni a fórumon. A viaszra visszatérve: szerintem kezdetben nem rossz ha használják, én is szoktam adni. Viszont javasolni azt szoktam, hogy minél kevesebbet használják, mert annál gyorsabban hozzászokik a száj nyálkahártyája. Sajnos ezen a kezdeti kellemetlenségen át kell esni... beszerezni fogszabályzós dokiknál, fogszabályázóval fogalakozó fogászati cégeknél lehet. Ha nincs kéznél viasz, akkor cukormentes rágó helyettesítheti :)
Szerintem érdemben nem befolyásolja a kezelés hosszát, de az állandó használatát én sem javaslom, eleve fenn sem marad sokáig az a viasz...
Milyen maradék ragasztót szedtek le?
Fogszabályozóval csak nagyon kis töméseket lehet jól megcsinálni.
Üdv, jó hétvégét!
Laci "
Sziasztok!
Kedden voltam aktiváltatni!Na az nem az én napom volt.Kiderül hogy mivel már nem számítok hivatalossan középiskolásnak, ezért 3000 Ft a kezelésem.Csak pislogtam mivel nem volt nálam ennyi pénz.Na mondom akkor most mi lesz?!Csak ezel kezdődött. Na mindegy rendes volt a dokim mivel elfogadott így is.Már kezdem megnyugodni amikor látom hogy vagy 10 orvostan hallgató jön be a rendelőbe és köszöngetnek nekem.Na mondom megint én leszek az alany.:)Hát így is volt.Magyarázott a dokim nekek jobbra alra és most már aztán tényleg tom hogy mit hogyan fog csinálni az elkövetkezendőkben.Lesz két 2-es implantátumom.:SKérdem én:Azt a csontba rögzííííítik??MMert az akkor nem lesz kutya!
Na szóval kaptam még egy rugót a számba, amit persze két hallgató tet be a számba.Hozzá teszem először csináltak ilyet.Az egyik csaj a számba rakott tükrükkel helyet csinált neki és én mondo hogy eza csaj a tükreivel már majdnem a szemgödrömben lyukadt ki!!Én nem tom mit hitt??!!De a csaj aki rakta be úgy ahogy ügyes volt.Mikor ennek a stressznek is vége volt hogy tök kezdők nyúlkálnak a számban, akkor az egyik asszisztens beszólt hogy nem tok fizetni.Na mondom ez tényleg nem az én napom:Arról nem is beszélve hogy a nagy sürgés forgásban ott maradt a gipszmintám és a legközelebbi időpontot csak úgy tudta adni hogy pont órám van...ment em ki és mondom sietek hogy elérjem a buszom amit természetesen lekéstem:DAz orrom elött ment el.Na de már a fogam amit a rugó húz hátra felé, már nem fáj csak ropog.ma amikor felébredtem gondoltam is hogy ejha 5 nap alatt hogy megszoktam:)És nem fáj semmi,nincs semmi probléma.
Jah csak kár hogy reggelizés közben az alsó bal 6-osomon kenyérhéj rágása közben elpattant a gyűrűm!!!:)Hát mondom ez nem lehet igaz!!meg is ijedtem és talán sirtam is egy kicsit;) hogy miért??MOst mi a francot csináljak?Kicserélik?Vagy hagyjam mert nem akkora a probléma??Csak megrepedt és van rajta egy rés.Visszanyomkodtama szélét hogy ne menjem bele a kaja mert akor egy lyukkal ékeskedhetek majd.Mi van ha most nem működik úgy ahogy kéne??Volt már valakinek ilyenje, vagy csak én vagyok az akinek mindig akad vmi hülyesége???
Kösz, Vio, ketten csak elbírunk vele (ha nincs ott a férje, és nem segít az aszisztens...) ;-))
Kata, most jut eszembe, hogy alább lebácsiztad a dokim! Pedig ő néni. Csak nagyon hosszú lenne leírni, hogy "a bogaras dokinénim" rövidítek... meg utálja, ha nénizik...
Mukli, ha ez vigasztal: nyáladzás-pipa, szorítás-pipa, és néha még nyelvöltögetés is járul hozzá... na az igazán vicces, mikor arra ébredsz, hogy kilóg a nyelved. Mint egy Tom és Jerry rajzfilmben a fejbevágott kutya... és nagyon szorítok, hogy ne legyen semmiféle allergia, csak őszi hajváltás!! :-)
Korall, a fájdalom egy ideig ide-oda fog motoszkálni a szádban. A gyűrűkről nem nyilatkozom, mert nekem nincs, de biztosíthatlak, hogy megszokod a szerkentyűd... mint mi mind.
és kollektív drukkolást kérek jövő hétig, mert akkor kiderül, hogy van-e fémallergiám...:(((((((((((((((
ja, persze fémfogszabim van.....:((((((((((
lenne egy vicces, de nagyon fontos kérdésem:
gondolom szinte mindnekinek van, hogy arra ébred, hogy összeszorítja a fogát éjszaka, de olyan is van, hogy arra ébred, hogy folyik a nyála?:)
Köszi!
Ha Téged mégis aktiválnak kedden, segítesz megverni a bogaras dokit? Léccilécciléccilécci...
Szia
Ne látok és nem érzek semmi változást:( Talán ma egy kicsivel érzékenyebbek az egyeseim, aztán annyi.Kedden megyek ezek szerint nem aktiváltatni
:( Na mindegy.Mindjárt megnézem a képecskéid;)
Szisztok!
Na szép! Alig vártam, hogy ma aktiváljon a doki. Erre mit mond? Az én Szabolcsomnál első 10 hétben nincs új ív. :-((( Kinyitogatta meg visszacsukogatta a brekiket, megtisztogatott és megjegyezte: "Ez az ív még elég aktív, bogaram! Ne sürgess, mert kiszedem belőled a Duracellt!" Na bumm.... és most???? :-(((
Nneira, küldök kódot, mert ma a mosolyom mellé rakta a bogaras dokim a lenyomatom, és én nem győztem vigyorogni... :-))) A képeken is látszik!!! Kedvcsináló!
Mózsi, üdv a klubban! Hipp-hipp hurrá X3!! :-)) Kitartás, egy-két hét, és semmit nem fogsz érezni... egy ideig... :-)) lelkileg meg nagyon könnyű elviselni az első fél milis moccanástól kezdve!! :-))
Jé, Vio is hazatért! Nálad mi újság??
Fogszabis, éljen a kéthetes forduló!! :-D
Sziasztok!
Hát, ezen is túl vagyok, megvolt a ragasztás pont egy órája vagyok kész. Egyáltalán nem fájt, eddig... most kezdem érezni. Nagyon nagyon furcsa, alig tudom becsukni a számat. A belső ív meg, amit a bal heteske keresztharapásának megszüntetésére kaptam, olyan érzés, mintha le akarnám nyelni.
Akkor most jól drukkolok magamnak, hogy kibírjam ezt az első kritikus hetet. :-) Igyekszem mielőbb fotókat is gyártani majd.
Ja, és szerintem egész jól viselem lelkileg... most még...
:-)
Szia!
Ne izgulj!Sok sikert és majd oszd meg velünk az élményeidet:)
Szia!
Miért és mennyi idő után vetetted le?
A képeket ide szoktuk felpakolni:
Be kell regisztrálnod és a megadott jelszókkal meg tudod nézni a képeinket.
Sziasztok!
Ma kapom meg életem eddigi legdrágább ékszerét. :-) Délután fél 3-ra van időpontom, most kezdek egy kicsit izgulni.
Megnéztem ismét a képeket, és cskata kiinduló állapotához tudom talán a legjobban hasonlítani az enyémet. A két első metsző előre áll asszem 4 milimétert, meg középvonal eltolódásom van balra 2 mm, és a jobb szemfogam nincs rendesen beállva a sorba, mert anno nem jutott már neki elég hely. Én is csak dicsérni tudom a képeidet cskata, nagyon látványos a változás, és már nagyon várom, hogy nekem is ilyen szép sorban álljanak, mint neked akár a 2 hónapos képeiden. :)
Majd beszámolok a ragasztásról, meg az első napok összeszokásáról.
Sziasztok
Ma vagyok két hetes fogszabis jupiiii
Helló Mindenki!:)
A fogaim nevében köszönöm a dícséreteket! Azt üzenik, hogy iparkodnak, hogy újabb 2 hónap múlva (a 8 hónapos képeken - wááááá!;)) még szebben álljanak!;)
Szyra, el ne keseredj itt Nekem!:) Azért nem mindannyian ugyanarról a szintről indultunk - Nálad sokkal heroikusabb a küzdelem, mint nálam!;)
Gratula a 10 hónaphoz! - én meg épp ma vagyok fél éveske..;) (hogy paráztam 6 hónappal ezelőtt már ilyenkor..:D)
Egyébként egyetértek: ha valaki priviben valami fontos infót tud meg dr.Lacitól a fogaival kapcsolatban, akkor lécci másolja be ide is..!;))
(:D mármint nem dr.Laci fogaival kapcsolatban..!)
Casia, megnéztelek!:) Látszik, hogy beljebb mentek a metszők (=oldalról fotózott képek) és az ominózus ketteske is egyre többet láttat magából! Kíváncsi vagyok, a "bogaras dokibá'" mit mond majd!;)
Tasa: akkor ismét semmi plussz gumi..?:( viszont Nálad csak a ligatúrákkal is látványos a záródás - nálam amíg csak az volt, valahogy kevésbé haladt a dolog..
Kismo, Te mázlista!:)) Kétszeresen irígyellek: eltűnt rés + Egyiptom..;) de hogy nehogy ezen múljon a dolog: hajrá bal oldal!!! (ezt most politikai felhang nélkül kéretik értelmezni!;))