Fogszabályzó (beszélgetés)
Triumvirátus-tagok ;)), köszönöm a dícsérő szavakat, arik Vagytok! (simogató a lelkemnek :D)
Nna, csajok, akkor megpróbálom elmagyarázni az esetemet (felső fogsor vonatkozásában).... :))
Bal oldalon azért nincs rés, mert onnan nem is húztunk fogat, mivel a ketteském gyárilag nem létezik (nem nőtt ki a csontfog, és csírája sincs sehol, ergo elfelejtett megszületni :)). A jobb oldalon lett kihúzva egy fog (a négyeske), ezáltal a szimmetria (legalábbis számszakilag) megvan, hisz 1-1 fog hiányzik mindkét oldalról.
Ezek után jobb oldalon a hármaskát átvisszük a négyeske helyére (így keletkezett az óriás rés a 2-3 között), majd ha kész vagyunk, az első négyet vontatjuk jobb oldalra középvonalig, aminek az lesz az eredménye, hogy a mostani rés szűkül majd, viszont bal oldalon is lesz egy kicsi... remélem eddig érthető vagyok... ;))
Az esztétikai dokinak pedig az lesz a feladata, hogy a létező jobb kettesemet picit megszélesítse (mert most nagyon keskenyke), a bal hármasomat pedig lekerekítse (kettes fog alakúra varázsolja), ezáltal lesz esztétikailag szimmetrikus a két oldal. Hát valami ilyesmi lesz belőlem.... :))) Kérdezzetek nyugodtan, ha valami nem vili... :D
Kata, kellemes aktiválást (vigyél egy kosár narancsot is a dokinak megelőzés címszóval :)) és üdvözlet az új sorstársnak! :)
hmm.. ismét (Aqua)fresh a leheletem..:)))
:DD hehehe, arra is van esély, ha túl sokáig tart a mai randi - de azért remélem, nem lesz ilyen gond..:D Egy ragasztási procedúrát tuti nem bírnék ki együltőhelyemben - ahhoz már túl vagyok adagolva teából..:)))
Naazérám! ;)
Széép, nem elég, hogy letüsszented a dokid, még be is fogsz pisilni! :D
valószínűleg ő lehet az, igen! (bár volt egy másik csajszi is régebben, de ő végülis másik dokihoz ment, azóta pedig nem is írt, hogy hol tart)
Dehogy foglak hanyagolni Benneteket!:)) Ez a fórum a szívem csücske!;)))
Na, megyek fogatmosni, megittam 1 liter teát..:DD
:DD a szokásos 16.45-ös időpontomban lesz ismét a jelenésem!;) Remélem, erős az immunrendszere..;DD
Mai plussz érdekességnek ígérkezik egyébként, hogy a nlc-n váltottam pár levelet egy lánnyal, aki most kezd még bele az egészbe és konzultációk után végül ő is az én dokim mellett döntött! A múlthéten írta, hogy ma megy fogathúzatni, 17.00-ra - szóval elvileg talizunk és élőben is megmutatom neki Szabikámat!;))
Szép napot Csajok!
Szyra, ezt én sem értem. A bal kettesed hiányzik? Dehát bal oldalon gyönyörűek már a fogaid, sehol egy rés! :O
Casia, csatlakozom az előttem szólókhoz, szorítok, hogy semmi gond ne legyen! Innen üzenem a ketyegődnek, hogy szedje össze magát, ne vicceskedjen itt ilyen félreverésekkel, mert megverem! :)
Peter, nagyon haragudhatsz Szabinára, meg sem mutattad a képen! :)
Minden kedves betegeskedőnek jobbulást kívánok! :)
Sziasztok!
Szyra, sorstársak vagyunk - én is lerobbantam..:( bár engem Hapci-manó még eddig elkerült..
Ráadásul ma megyek aktiválásra, remélem, nem fogok szegény doktorbácsi arcába köhögni, ahogy a számban matat majd..;)
Megnéztem a képeidet - ezt a rés-dolgot nem igazán értem.. nem az ellenkező oldalon hiányzik a 2-esed..? vagy majd a rés átvándorol oda..?:O
Egyébként szép az íved is, meg a metszők is szépen sorakoznak egymás mellett!:) Már abszolút semmi köze a kiindulási képedhez a jelenleginek!;))
Peter, ha másról nem is, Charles-ról bizti felismerünk - no meg Rendetlenkedő Szabináról!;D
Zazubaba, a gumicserék is "valamik", szóval ne mondd, hogy nem csinált semmit!;) Fájt már nekem szimpla gumi-csere után is az aktiválás - szóval nyugtával a napot..;))
Sziasztok!
Korall, jobbulást nektek!
Vio, ezek szerint a dokiverés elmarad, bár ebbe még Zsu beleszólhat...
Ó, Szyra, úgy tűnik, mindenki dögrováson. Én most jövök a házidokimtól, mert napok óta szívfájdalmaim vannak (az én koromban!!!). Holnap belgyógy, mert a doki szerint nem ritmusra ver a szívem. De akkor miért zsibbad a bal kezem??? Na mindegy, remélem nem fogszabályzóstul kell koporsóba feküldnöm, mert az kissé... morbid...
Mukli, Neked továbbra is szorítok, de mikor derül már ki, mert lehet, hogy egyszerűen a nagy szurkolástól görcsöl a kezem...
Sziasztok!
Én sem tűntem el, csak megtámadott valami kór, fáj a torkom, orrhangom van, élő tüsszögőgép vagyok, s úgy érzem, mintha napok óta egy megtermett élőlény ülne a fejemen... nehezen viselem, mert (kopp-kopp-kopp) nem vagyok egy beteges fajta, kb. 5 éve volt vmi nyűgöm utoljára.
Ráadásul hó elején kissé el vagyok havazva melóval.... Na, ez volt az off.... :))
Mindenkinek kitartás a megpróbáltatásokhoz, ez is bizonyítja, hogy a fogszabisok igenis Nagy Hősök! :D
Lilla, sztem is csodás a változás, csak úgy sorolgatnak azok a fogak a helyes irányba! ;)
Peter, ez ám az angol kapcsolat! ;)
Varázsoltam fel én is egy-két új képet, de sorry, sajnos elég homályosak, mobillal készültek, mert a fényképezőm haldoklik....
Szép napot Mindenkinek! :D
Sziasztok!
Megjöttem a dokitól.Ma sem csinált semmit,csak kicserélte az összes gumimat rózsaszínre. Azt mondta h látja h mozog és szépen alakul, de annyira még nem jöttek előre a fogaim, h új ívet tudjon berakni. Mert az új ív még túl messze lenne a fogaimtól és nem tudná rögzíteni hozzá ezt az első két kis rakoncátlan fogamat. De ha minden jól megy akkor oktober 24.-én megkapom az új ívet és akkor felteszi a jobb 6-osra is a gyűrűt. Aztán remélem már gyorsan rendeződnek...
Sziasztok!
Héten sajnos nem fogok ráérni, most is csak beköszönök. Rengeteg a tennivalóm (királyi családdal találkozni, stb...)
Tettem is fel cserébe nektek egy képet, ha összefutunk, megismerjük egymást!
SZabina nagyon rossz kislány!
Peter
köszönöm mindenkinek, hogy drukkol, majd megyrom mi lett a vizsgálatok eredménye...korall, és neked a fémallergiáddal is fém a gyűrű? Akkor már egy tiszta fém fogszabi sem okozhat allergiát vagy mi? vagy neked is azért lett porcelán, mert allergiás vagy?
Holnap megkérdezem, bocs, hogy mindenkit ezzel nyúzok...:(
Sziasztok
Na megjöttem a dokitól, csak kontoll volt, aktiválás nem.Majd November 13.-án kell mennem.Előkapta a gipszmintámat és azt mondta, hogy nagyon látszik a változás:)
Ma jött velem a 12 éves keresztlányom is és neki is kell, pedig azt hittem, hogy csak éjszakait kap..Jövőhéten megy mintavételre.
Ööö, a hajunk színe... ;) De pár év múlva már több közös vonásunk is lesz. :)
(zárójelben merem csak megjegyezni, hogy nagy pukli helyett, nagy pukit olvastam :D)
Korall, jobbulást a kis-Korallnak! :) Persze hogy jó jel, ha rések keletkeznek! Kezdőőődik! :)
Sziasztok
tegnap fájtak a fogaim sőt még ki is kezdte a számat ma is fájnak de nem vészes
Sziasztok! Lilla, gratula, a többiekkel pedig együtt érzek. Laci válaszát gyorsan közzéteszem, mert kéne dolgoznom is :8
Szia Zsuzsi!
Vesztek laptrágót, amit a lányod szétrágicsál. Amikor már puha, akkor már rányomkodhatja a fogszabira ott, ahol sérti. Szerintem szükségmegoldásnak nem rossz.
Az önzáró brekik olyan bracketek, amelyeknek már saját ks zárszerkezetük van a bennük futó ív lezárására, míg a hogyományos brekiknél ezt külön drót vagy gumi segítségével lehet rögzíteni. Az önzáró braketeknél az ívek is mások, ezek lágy erőkkel működő fogszabályozók, aminek több előnye is van.
Szép napot!
üdv
Laci
> Szia Laci!
> Köszönöm a gyors válaszodat! Szerencsére lánykám elég jól viseli a megpróbáltatásokat, talán kibírjuk viasz nélkül is, bár vannak felajánlások, meg egy cím, ahol Győrben lehet venni. A rágót úgy érted, hogy a brekire rá kell nyomkodni? És mit jelent az, hogy önzáró breki?
> Ja, a ragasztó a ferdesík után maradt a fogán, amit 6 hónap után végre leszedett.
> Üdv: Zsuzsi
jav.: Meg az SE, hogy...
korán van még..:)
:DDDDDDDDDDDD és fedeztél fel hasonlóságokat?:DD
Egyébként jóreggelt Mindenkinek!:)
Jajj, Erank - ez a Newton-téma nem hangzik valami jól..:( Meg az is, hogy a kütyüd ennyire kikészítette a szádat..:( Jobbulást, menj vissza bátran szerdán!
Mukli, remélem minden rendben lesz!
Korall, kitartás - javulni fog! Nekem napra pontosan 2 hétig vágta a nyelvem a kereszttartóm, már régen nem fájt semmim, a nyelvemen még mindig egy nagy pukli és egy "árok" volt, annyira feltörte.. (ezt pár hónap múlva egyébként újra megcsinálta, de már "csak" 1 hétig volt pukli és árok..:D)! Kamilla tea és/vagy Corsodyl segít, ezt az aloe-cuccot nem ismerem..