Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Fogszabályzó fórum

Fogszabályzó (beszélgetés)

2283. Korall (válaszként erre: 2280. - Mukli)
2007. okt. 2. 06:50

Nekem porcelán van, de a gyűrű az fém. Igaz nekem előtte is hullott a hajam. Én elmentem vérvételre, de negatív lett. Aztán kiderítettem, hogy mivel nagyon vékonyszálú és kevés a hajhagymám, így nem bírja a hosszú hajat. Mindig vágatom, most hátul fel van nyírva, oldalt még az államig sem ér. Most vmelyest megállt.

Kénytelen voltam feltenni viaszt, mert a nyelvem már totál feltörte. Csak az a baj, hogy már nincs viaszom. Ma kell felhívnom a dokinőt, hiszen ma vagyok egy hetes. Két hét múlva megyek hozzá vissza.

2282. Tasa
2007. okt. 2. 06:44

Szép reggelt!

Lilla, nagyon durva, ahogy az íved megváltozott! V->U :O Látod-látod, mégsem tombolán nyerte a diplomáját a dokid! ;) Érti ő a dolgát, biztos megvan annak is az oka, hogy ritkábban aktivál.

Mukli, szorítás megy ezerrel! :) Lehet, hogy azért hullik a hajad, mert kevesebbet eszel, emiatt kevesebb vitamint viszel be a szervezetedbe. Én is fogytam, mióta Szabival élek, mindenki aggódik is, hogy mi a bajom. Dehát csak a házasélet miatt van. :)

Korall, mikor meglátod az első változásokat, már nem fogod bánni! Csak azt tudom írni, kitartás az első napokhoz, utána annyira természetes lesz, hogy ott van Szabi a szádban ;), hogy észre sem fogod venni!

Vircus, tessék telefonálni a dokinak! :)

Casia, nemcsak a családod jó fej, a barátaid is azok lehetnek! :)

Kata, tegnap láttam Miss Marple-t a tévében, fetrengtem! ;) Párom nem értette mi van. :)

Szyra, Peter tessék jelentkezni!

2281. Casia (válaszként erre: 2280. - Mukli)
2007. okt. 1. 22:01

(szorítszorítszorítszorítszorít)

Nem fémallergia... ommm... :-))

2280. mukli
2007. okt. 1. 20:47

ez nem biztos még, csak mióta megtudtam, hogy e miatt is hullhat az ember haja, nem tudok másra gondolni....

de neked is fém fogszabid van korall? mert akkor van remény...:)))jaj, írd meg gyorsan...

szóval azért gondoltam ere a fémallergiára, mert pont egy hónapra rá kezdett el hullani a hajam, hogy fogszabim lett...de persze sok minden miatt hullhat, meg fogytam is 8 kilót kb. 1,5 hónap alatt, és nem is eszek rendesen...

azóta elkezdtem enni vitamint, meg hajcseppet is használok, mondjuk még csak 1 hónapja csinálom, kell hogy hassanak ezek is...

2279. Korall
2007. okt. 1. 20:03
Ajaj mukli! Nekem is fémallergiám van, sajnos nem tudok semmi bizsut hordani. Én úgy tudtam, hogy ez a gyűrű és a fogszabi nikkelmentes, vagy nem?
2278. Korall
2007. okt. 1. 19:59
Sziaszt! Hát a mostani tényállás szerint már nagyon bánom, hogy belementem. Borzasztóan feltörte megint a jobb oldali gyűrű a nyelvem. Már nagyon fáj, és nagyon pösze vagyok. Most ajánlottak, vmi aloe verás sprét. Először kipróbálom és ha jó, akkor megveszem, bár húzós az ára.
2277. mukli (válaszként erre: 2253. - Casia)
2007. okt. 1. 19:54

szia casia, szia mindenki!:)

sajna, nem tudok másra gondolni, csak hogy az fog kiderülni a héten, hogy fémallergiám van...:((( nagyon drukkoljatok, hogy ne!!! a héten megyek mindenféle vizsgálatra, vérvételre szerdán megint, de most néznek hormonszintet, meg mindent...meg kérek beutalót allergológiára, fül-orr-gégészetre...meg megyek nőgyógyászhoz is...szerdán meg a fogszabis orvoshoz, kifaggatom, hogy volt-e már a praxisában fémallergiás...:(

jaj, jaj, úgy félek...egyfelől persze kiderülne, hogy nincs betegségem,ami jó, de másfelől, mi a fenét csinálok majd? még egyszer kifizetem a pénzt egy új porcelánfogszabira????

2276. Vircus
2007. okt. 1. 19:50

halihó!

Ajj én még mindig fityegek:)Egyszerűen nics időm elmeni a dokihoz.Nem tom mikorra kérjek időpontot.Ajaj:)

Fogszabis:együtt érzés és hajrá!:)

2275. erank
2007. okt. 1. 18:12

Sziasztok!

Lilla, szépen alkulsz! :)

Fogszabis, átérzem, nekem is fáj. :(

A kütyüm annyira lejött, hogy mélyedést vágott a két fogam közé, teljesen kidörzsölte, fáj és vérzik. 17.-én kéne visszamennem, de visszamegyek most szerdán, remélem nem dob ki a doktor úr.

Dr. Lacitól megtudtam, hogy mitől ilyen ferde a felső fogsorom, bemásolom a a levelét és ezúton is köszönöm neki a választ!

Háát nagyon úgy tűnik vmi melléktermékkel állunk szemben... pontosabban: egy nagyon szépen meghajíltott mechanikával épp húzzák le a hármasod, de newton 3. törvénye alapján (erő-ellenrő :)) ilyenkor nemcsak avhármasod húzódik lefele, hanem az odalsóak is felfele... ezt jó lett volna előre megakadályozni pl.:a felső hatosokra gyűrű és azokat ősszekötni egy jó vastag ívvel a szájpadláson. Ha nem lesz alsó fogszabályozód, akkor nehéz lesz visszacsinálni. Lehet ki kellene most kötni a a 3-asod és visszaengedni az oldalsó fogaid és utána gondoskodni arról, hogy nem legyen. Mindenesetre szerintem beszélj a dokiddal, h ő hogy gondolja ezt.

Mindenképpen megvitatom a dokimmal, remélem helyre tudja hozni. Milyen jók is lettek volna az eljegyzési gyűrűk az elején, de lehet ami késik nem múlik. :)

2274. cskata (válaszként erre: 2267. - .Lilla.)
2007. okt. 1. 17:52

gratula - végre egy boldog Lilla!:)) Sokat mozdultak!:) jól látom, hogy Neked is tök jól eltűntek a foghúzások után maradt "kráterek"?;))

Alul nagyon szépen alakul már az íved!:) a lenyomaton még inkább V-hez hasonlít és mostmár határozottan "öblösödik" és U-ra módosul!:))

2273. .Lilla.
2007. okt. 1. 17:42
köszönöm. remélem nem csak nekem ad erőt, hanem azoknak is, akinek hasonló a helyzete. : )
2272. Casia (válaszként erre: 2270. - 26e977c0a8)
2007. okt. 1. 17:26

Csak ismételni tudom magam:

fájdalom = mozgás; mozgás = rendeződés; rendeződés = öröm! Vagyis mi itt mind mazichisták vagyunk!! :-P

2271. Casia (válaszként erre: 2267. - .Lilla.)
2007. okt. 1. 17:25
Azta!!! Ez tényleg jól megy! Gratula a fogmozgásiadhoz!! :-)))
2007. okt. 1. 17:04

ha itt lehet panaszkodni akkor én most megteszem

naaaaagyon fáááááááááááj

2007. okt. 1. 16:56
Sziasztok! Üdv mindenkinek, az újaknak pesdig hajrá! Korall, vidd el a kislányodat a dokihoz minél előbb, annál könnyebben veszi az akadályokat. Lásd Tiniboszi. Már attól kezdeki aggódni, hogy azért nem fáj neki, mert valamit rosszul csinált dr. Mufurc :P Pedig csak annyi, hogy a gyerekek könnyebben viselik az ilyetén megpróbáltatásokat, pl. mandulaműtét, bárányhimlő stb. is. Lilla, este megnézlek, most ki vagyok dobva a géptől.
2007. okt. 1. 16:11
most fáj az egész felső fogsorom úgyhogy le vagyok törve kissé
2267. .Lilla.
2007. okt. 1. 15:39

tettem fel egy uj képet nlc-re azaz összesen asszem 8kép (4-4 lent-fent) a változásokat mutatja. akir érdekel nézze meg, bár tul piciben nyitja meg :( de ez most erőt adott. nem hittem hogy ennyire fordulnak a hármaskáim szépen kifelé. BOLDOG VAGYOK : )

ne aggodjon senki h igy csunya a fogszabi meg olyan ciki. 18évesen állandoan vetek, ezt soha nem tettem. nekem nincs oylan h takarom a számat :P

2266. doriiika
2007. okt. 1. 15:25
csak már lennék az elsö 2 hétben:) igen,láttam,elég sokmindenről szó esett :) érdekes:) Még egyszer köszönöm szépen! pussz
2265. Casia (válaszként erre: 2264. - Doriiika)
2007. okt. 1. 15:03

2 év alatt? Már az első 2 hétben! Komoly! :-)))

Ja, azt el is felejtettem írni, hogy olvasd vissza a fórumot, sokmindent leírtak/tunk már, ami hasznos lehet! HajráX3! ;-)

2264. doriiika
2007. okt. 1. 14:35
Szia!Értem,hát nekem azt mondta a doktornő hogy egy egész nap lesz...Habár lehet hogy én értettem félre:) a depressziót pedig nem gondoltam komolyan.:) És hát persze,érthető hogy nagyon örültök egy kis változásnak is:)Én is nagyon fogok örülni neki...2év alatt biztos sokat is fog változni :) köszönöm a válaszod és a biztatást ;)
2263. Casia (válaszként erre: 2260. - Doriiika)
2007. okt. 1. 14:16

Szia!

Nyugi, nem fájdalmas (mármint a ragasztás)! Kb egy fél óra lesz, mivel csak az egyik fogsor kap. Egyébként a depressziód itt meglehetősen nagy novum lenne, mert mi mind vígan, önként és dalolva rakattuk fel, büszkék vagyunk rá, és minden pici változásnak nagyon tudunk össznépileg örömködni! :-))

Amúgy evésen kívül a beszédben is zavart kicsit, úgy egy hétig. De azon ne aggódj, hogy hogy fogsz kinézni vele! Legyél rá büszke, hogy bevállaltad... ja, és mostanság kezd divattá válni! Szóval hajrá!!!

2262. Casia (válaszként erre: 2259. - Cskata)
2007. okt. 1. 14:12
Hm, apropó gyerek: 7végén egy kisgyerekes barátnőmnél vendégeskedtem. Kint játszottam a picivel (5 éves) a kertben, mikor kiszólt: "Gyerekek, uzsonna!". Persze poénra vettem, de amikor beértünk, ott volt a két kis MiciMacis tányérnyi tejbegríz, jól megszórva kakóval. Utána nyomoltunk fogatmosni (kicsi a sámliról, én azt nem kaptam :P) Azon már meg sem lepődtem, hogy a vacsorát ugyanúgy falatokra vágva kaptam, mint Öcsi... erre mondom én, hogy "Alapból Anyuka" :-DD
2007. okt. 1. 13:39
kedves Doriiika! Nelegyél depreszios, mindig mindenhol próbály megnyugodni,
2260. doriiika
2007. okt. 1. 13:31
Sziasztok!Hát én szeretnék ezt-azt megtudni:-) Én ma voltam fogszabályozáson,és november 7-én fogják feltenni,elöször csak felülre...Nagyon félek hogy hogy fogok majd kinézni,gondoltam rá hogy depressziós leszek,és nem kell nevetnem :D :) na mind1... Szeretném megtudni hogy az evésen kívül miben zavar még? Elöre is köszönöm,pussz.
2259. cskata (válaszként erre: 2256. - Korall)
2007. okt. 1. 13:30
:) sógornőmmel (neki alapból gyönyörűen állnak a fogai - a mázlista!:)) mi is elkezdtük már vizslatni a 11 éves unokaöcsém fogait..;)))
2258. cskata (válaszként erre: 2257. - Mózsi)
2007. okt. 1. 13:27

:) köszi! Neked is ilyen lesz majd a fogsorod íve, senki sem ússza meg!;))

és gyorsan el fog telni az idő, mindig csak azt veszed majd észre, hogy "Na, már megint mehetek aktiválásra.."!;))

2257. Mózsi (válaszként erre: 2254. - Cskata)
2007. okt. 1. 10:58

Sziasztok!

Köszönöm az érdeklődést, sokkal jobban vagyok, mint ahogy ezt előzetesen elképzeltem. Ma vagyok harmadnapos, tegnap már májkrémeskenyér-cafatokat nyammogtam vacsira, első nap azért még üveges bébekaját vettem és azzal próbálkoztam több-kevesebb sikerrel.

Az első együtt töltött éjszakánkat is végigaludtam, csak 1-2 alkalommal ébredtem fel, amikor összekoccant 2 fogam. Ennek elkerülése érdekében inkább nyáladzok, az legalább nem fáj. :-)

Azt hittem, hogy ennél sokkal roszabb lesz, hogy megállás nélkül egyfolytában fájni fog az összes fogam, ehhez képest csak 3 esetben érzek némi fájdalmat: fogmosáskor, rágáskor, és ha véletlenül sikerül összekoccintani. Ezeken kívül egyáltalán nem fáj, nem érzem, nem húz, semmi. A keresztharapást kijavító belső ívem zavar a leginkább, első nap még hányingert is kaptam tőle, most már megszoktam, kicsit nehezíti a beszédet és az étkezést. Már nagyon várom, hogy 4 hónap múlva azt kivegye a doktornőm, mert szerintem anélkül már semmi bajom nem lesz. Ja, és én is kaptam viaszt, egyszer raktam fel a belső ívre egy helyre, mert kicsit vágta a nyelvem, de kb 1 órát volt csak fenn, aztán kaja után leesett, és azóta egyáltalán nem viaszozok.

Cskata, bárcsak már én is fél éves lennék! Megint megnéztelek, én is akarok ilyen szép íves fogsort már! Már nagyon várom a szemmel látható eredményeket. :-)

2256. Korall
2007. okt. 1. 10:01
Sziasztok! Megvagyok a körülményekhez képest. Hanyagolom a viaszt, mert akkor sosem fogom megszokni. Sztem a Lacidokinak igaza van ebben, úgyhogy pár nap után én is elhagytam. Hol bal oldalon, hol a másikon birizgál. Már nagyon unom, de én még nem szólhatok semmit, hiszen holnap leszek csak egy hetes. De a jó oldala, hogy a nasit befejeztem. Rágni már kitűnően tudok, harapni még nem. Baromira érzékenyek elől a fogacskáim. Egy tanulságot levontam ebből, hogy a lányomat minél előbb elviszem és amennyiben lehetséges, akkor inkább előbb elkezdjük és éjszakait. Tudja hordani majd sokat, mert ált-ban 1-kor már itthon van a suliból. Nem szeretnék kitenni ennek a tortúrának, mert még csak 9 éves. Bár lehet, hogy könnyebben venné az akadályokat, mint én vén fejjel. Remélem nekem ilyen orvostanlátogatós sztorim nem lesz, borzasztó lehetett. Na nyűgösmentes szép napot mindenkinek!
2007. okt. 1. 09:32

Sziasztok

ma fáj a jobb és baloldali fogam

képeket még nem tudok felrakni ,mert otthon hagytam a telón adatkábeljét úgyhogy csak jövőhéten tudok (remélem)

most írtam gépírás dolgozatot majdnem kétezret ütöttem le és talán hibátlanul

2254. cskata
2007. okt. 1. 08:36

Sziasztok!

Vircus, hős vagy!:)

Az első konzultációmra a kezdetek-kezdetén a Fogklinikára mentem, mert ott ajánlottak egy nagyon tuti dokit.. Na, ő is valami prof vagy nemtom micsoda a klinikán, és a beszélgetésünket 2-3 fogorvostan hallgató is végigkagylózta + egy másik székben egy gyereken küzdöttek egy páran.. és az egész rendelőben óriási tömeg és tumultus volt.. szerintem rémísztő!:S

Nneirda: kicsit csodálkoztam, hogy azt írtad, levetetted mert eleged lett belőle..:O Ezt azért jobb rábízni a dokikra.. Sajnálom, hogy visszarendeződtek..:( - de Te nem hallottál arról (vagy nem mondta senki), hogy a felragasztott készülékes időszak csak a kezelés első fele.. és az éjszakai szabis korszak épp olyan lényeges és fontos, hiszen akkor csontosodnak vissza, az új helyükön az elmozdított fogak.. (vagy valami ilyesmi..;))

Háát, mindenesetre a Te példád jó kis tanulság itt mindenkinek, hogy ne lazáskodja majd el az éjszakai szabit!

Lilla, egy ilyen ívtartó gumim nekem is lejött félig még az elején. Lényegében csak stabilizáló szerepe volt (nálam), és másnap ki is vette a dokim a számból..:) Te nem mész vissza miatta? Vagy teljesen kiesett? (nálam belül fityegett és állandóan birizgáltam a nyelvemmel..:O)

Casia, bocsi a "bácsi"zásért..:DD

Tasa, kösszke - Neked is "happy birthday"!;))

Mózsi, hogy vagy?:) Hehe, köztünk napra pontosan fél év van - én is 28-i áldozat vagyok!:D

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook