Fodrász vagyok segíthetek? (beszélgetés)
Szia!
A melír... Amit jobb ha fodrásszal csináltatsz és nagyon vékony tincseket tetess bele. Ha natúr a hajad festékkel is szép színt lehet elérni, amit a Wella Koleston Perfect 12/89 9-12% welloxonnal keverve simán elérhető... :)))
A melirt azert nem akarom, mert eleve szaraz a hajam, es az csak rontana a helyzeten... ezert sem festem festekkel mar nagyon regota a hajam, csak szinezovel (ok mar az is regen volt, februarban festettem be utoljara a tovet barna szinezovel, de az szepen ki is kopott 2 honap utan.) Ja amugy mar voltam melirozva 6 evvel ezelott vagy 7, es alig vartam hogy lenojjon, mert nagyon kiszartotta a hajam a szokites. Bar akkoriban nem volt ennyire hosszu a hajam, vall ala ert, de emlekszem azert sok ido kellett hogy ujra egeszseges legyen a hajam. Hidd el, mar en is mindent vegig gondoltam.. :) De a hajam egeszsege erdekeben az a legjobb ha nem nyulok hozza, marmint se szokites, se ammonias festek, csak es kizarolag szinezot fogok hasznalni, abbol pedig a legjobbat. Egyebkent tenyleg nem lyan gaz a halyam. OK volt mar szebb mint most, de azert annyira nem szornyu, nem is minden fenyben lehet latni, pl ha rasut a nap. Sokat fakult is a sotetbarna, szoval azert mar nem fekete (azelott az volt, pedig csokibarna szinezovel szineztem..)
Ugyhogy koszi az otleteket, de sajna egyik sem tunik a legjobb megoldasnak. :)
A festés vagy a melír kíméli jobban a hajat?
Nekem sötétszőke vagy világosbarna?:)) hajam van,sajna egyre sötétedik.Pedig olyan tejfölös voltam kiskoromban.
Szép szőke csíkokat szeretnék bele,de nem sárgásat,valami hamvas árnyalatot.Mit javasoltok?
Nyugi, nyugi, nem azt akartam, írni, hogy igénytelen a hajad. :D
A melírozás talán akkor jobb ötlet lenne egy fokkal, mert akkor úgy nézne ki, mintha az eredeti hajszínedben lenne a sötétebb barna melír, és a tövénél a lenövés még ennyire sem látszana.
Vagy nem.. Már nem tudom.
Szia!
Senki nem írt neked... :( Nem tudom mit írjak mert ilyen árnyalatot sosem festettem bolti festékkel. Nagyon szép natúr színei vannak a Garnier Color Natural-nak ami kb 800 pénz, de vöröset nem próbáltam belőle. Szerintem ha körbenézel biztos találhatsz hasonló árnyalatot. Wella, Garnier hasonló árban van asszem és ezeknél tűrhető a minőség is az L'o-n kívül... :)))
Én is! :DD
Amúgy van olyan hajfesték, ami bolti, és tudnád javasolni? Én ugye, eddig L.realt használtam (azt kellett volna most is :( )... Vagy van ezen kívül még vmi, ami jó (megbízható)? :)
Szia!
Na varj.. azert ne gondold, hogy annyira borzalmasan igenytelennek tunik a hajam, vagy en.. :) Eredetileg nem szoke a hajam, arany-kozepbarna, ami egyaltalan nem vilagos (tehat barna hajam van), csak a festett sotetbarna hajam mellett latszik az elteres, de nem olyan feltuno, foleg ha osszefogom, csak azert megis szebb lenne ha egyszinu lenne, meg hat idegesit is. Allig nem vagatom le a hajam, mert nagyon sok hajam van, es nem allna jol. Most voltam vagatni amugy, tepett, az eleje allig ero, hatul is meg van tepve, es a leghosszabb resze hat-kozepig er. Nem is lenne szivem levagatni igazabol... a hajszinezovel tudok kiserletezgetni mert a nem tul sotet szinek tuti kikopnak. Eleg gyorsan no a hajam egyebkent, ugyhogy ha gyakran jarok vagatni (kozben azert kopik is valamennyire a sotet resz) es kozben a tovet a bevallt szinnel majd festegetem, szerintem elobb utobb megvalok a sotetbarna hajamtol :) Addig meg elvagyok vele, nem olyan csunya azert ez a szin sem, csak mar unom. Ja es amikor vagatok, sosem 1 cm-t hanem 3-4et. De azert koszi hogy probaltal tanacsot adni. Miota az eszemet tudom hosszu hajam van, szerintem meg egy 20 evig nem is lesz rovid...aztan ki tudja :) Lehet hogy egyik nap ugy kelek fel, hogy rovid hajat akarok :D
Szija,
hát igen, azt sajnos vettem észre :(
Szép szőkés színe van a dobozon, meg a hajmintán is, és azt hittem, hogy jó lesz (bár, azt gondoltam, hogy kicsit vöröses, de mivel az eredeti hajszínem is gesztenyebarnás, így akármit kenek rá, van picit vörös beütése, tehát az nem is zavart volna). De teljesen besötétedett, és ez azért durva...
Amúgy nem használtam még ilyet, de nem is fogok többet. :(
Tök jó, mert kb fél éve világosítottam ki a hajamat, és most kezdhetem előlről.... Hurrá :(( :)
Szia!
Sajna le kell szedni előtte a színt, hogy rendes szőkét csinálhass belőle. A borostyán tartalmaz vörös pigmenteket, ezért kicsit sárgás lesz bármit is kensz rá, szőkítés meg nem tenne jót a hajadnak.. Amúgy hatalmas fos a P Deluxe... Pár vendégem hozza magával, sose lesz jó a szín, nem fedi az őszt és gagyi a festék állaga + hamar lekopik ami most jól jöhet... Szerintem várj vele 1-2 hetet amíg kikopik, de addig ne kenj rá semmit... :)
Szia!
Hát sima dauert semmiképp sem kivéve ha tartós göndör hajat szeretnél, de akkor is csak spirál csavarással ajánlom.. Ezután tényleg nem kell fésülni mert a göndör hajat amúgy is csak vizesen szabad kibontani. A zsírosodásnak belső oka lehet, ezért ott kell keresni az eredetét. Nekem bevált a 2 hajmosás közötti időszak növelésére T&G száraz sampon spray is visszaolvasva találhatsz róla linket a fórumon. :)
Szia!
Bocs, hogy belekotty, ha hülyeséget írtam, biztos kijavítanak a többiek. :D
Szerintem hosszú hajat lenöveszteni a legrosszabb, és nagyon sokáig tart, ha "tarka", akkor az összhatás is ápolatlan tud lenni. Ha jól emlékszem, írtad, hogy már kb. 15 centis a lenövésed. Valamilyen csinos, tépett, állig érő bubiban nem gondolkoztál még? Annyira mindegy, hogy azt várod meg, amíg újra hosszú lesz, vagy azt, hogy a hosszú hajadról "lenőjön" a sötét hajfestés. Szvsz...
Az nem tudom, működőképes-e, hogy fodrász a sötét részen világosabbra melírozza, aztán a közepes (vagy a jelenlegi sötétbarnára festett) színnel melírozza az egész hosszán. Így a következő lenövésnél kevésbé lennél "trikolor", nem látszik annyira.
Tudom hogy csak a tovet fogja befogni, nekem csak az a celom, hogy egysegesebb szine legyen a hajamnak, mert most nagyon nagy az elteres. Nyilvan igy is lesz egy kis kulonbseg, de nem ekkora mint most.
Szoval akkor ha a ket szint osszekeverem abbol semmi baj nem lehet?? A praline fog ervenyesulni a barna (sotet) mellett? igy nem lesz tul sotet a vegeredmeny? Vagy ne keverjem a pralinebe az egesz barnat, csak mondjuk a felet? bocs hogy ennyit kerdezek, de nem akarok se tul sotetet se tul vilagosat es meg sosem csinaltam ilyet :)
koszi
Szija Nagual!
Ismét kérdésem lenne :)
Befestettem múlt héten a világosbarna hajamat S.kopf Deluxe-al, Borostyánszőkével, amitől totál barna lett. (kb olyan színű a hajam, mint a képeidnél a "Hot Wavy" fotón levő lányé).
Az lenne a kérdésem, hogy ezt világosítani hogyan lehetne? Csak színleszedéssel, vagy szerinted van olyan szín, amit ha rákenek, nem leszek szmöre-vörös? (mert azt nagyon nem szeretném) :)
Előre is köszi! :* :)
Szia!
Nekem is lenne egy kérdésem,a hajam nagyon zsirosodik mosás után gubancos nehezen kifésülhető.Én most legszivesebben rövidre vágatnám(utálom a rövidet)mert nagyon macerás.
Egy ismerősöm azt mondta daieroltassam be akkor nem zsirosodik majd annyira és nem kell fésülni.(ezt azért nem akarom elhinni,hogy akkor nem kell fésülni)Te mit tanácsolnál?
Szia!
Felvilágosítás nélkül nem lesz világosabb és egyszínű a hajad. Ezt meg festékeltávolítóval(kímélő de nem tuti)vagy szőkítéssel (ha profi a fodrász nem lesz baja a hajadnak)ami hazavághatja a hajad lehet csak megcsinálni és a szín sem lesz tartós utána.. Ha úgy kevered ahogy írtad, a hosszán a szín nem fog változni sajnos, de a tövén a két szín keverékét, tehát vmi közép arany barnát kapsz... :)
Szia Nagual!
Nekem olyan problemam van, hogy sokaig sotetbarnara festettem a hajam, de mar lassan masfel eve nem festem semmivel. A hajszinezo nem kopott ki a hajambol, szoval kb 15 cm-es lenovesem van, az eredeti hajszinem kozep-aranybarna(ezt a hajszint szeretnem visszakapni). Vettem egy hajszinezot (loreal casting 530: praline) de rajottem hogy az csak a lenovesemet fogna be, a tobbit nem, ezert arra gondoltam vennek hozza egy barna szinezot ugyanebben a markaban (ami inkabb sotetbarna), es osszekevernem a ket szint. Szerinted mi sulne ki belole? Az lenne a cel, hogy nagyabol egy szinu legyen vegre a hajam, viszont nagyon sotettel nem akarom bekenni a lenovest, mert azt ujra novezhetem le..
Szia!
Ez a hajnövéstől és az ősz hajszálak mennyiségétől is függ. 3-4 hetente kell kb a tövét festeni.. :)
Szia!
A lenőtt rész szőke volt előtte? :)
Sziasztok!
Szeretnék kérdezni.
A hajam enyhén őszül, most vörösre van festve, egyébként világosbarna, hamvas árnyalatú. Szeretnék hajszínt váltani. Amikor fekete volt a hajam, én szerettem, és állítólag jól is állt.
De most nem tudom, hogy befessem-e feketére, mert tartok tőle, hogy túl gyakran kéne a tövét festeni.
Akinek a haja őszülni kezd, és feketére festi, kb. milyen gyakran kell festenie, hogy ne legyen csúnya?
Előre is köszönöm.
sziasztok.
hugomnak kéne segítség.
kb egy éve folyamatosan havonta palette color xxl 25össel extra rézvörössel festi a haját(tudjátok az a répa szín vagy róka :D)
nah most megszűnt ez a festék illetve megujult a csomagolás de ez a szín nincs többé.
mindig az egész haját festjük mivel kikopik,2 dobozzal szoktunk de semmi baja nincs a hajának szép egészséges csillogó pedig minden nap vasalja is(irigylem is)
nah most kéne vmi hasonló kategóriájú festék(tehát kb 1000 ftos) aminek ugyanilyen v nagyon hasonló színe van.
kérlek ne ilyen drágább minőségibb wella stb festéket ajánljatok mert nem akar olyat mivel nincs szüksége rá hanem olyat ami ilyen színű és hasonlóan olcsó.
nagyon köszönjük elöre is.
szép hétvégét nektek.