Fodrász vagyok segíthetek? (beszélgetés)
Szia!
Jaja az ám a vérbőség a fejbőrnek... :)
Sziasztok :)
Én most olvastam hogy napi 1-2 percig fejre kell állni,az is jó neki :)én naponta masszírozom a fejem pár percig.
Szia!
Naponta többször masszírozd át a fejbőröd, esetleg csalános hajszeszt is használhatsz hozzá. Belsőleg érdemes szedni revalid kapszulát vagy hasonló hajnövesztő tablettát, búzakorpa, sörélesztő stb... :)
Sziasztok!
Mitől nő esetleg gyorsabban a haj? Le lett vágva, most nagyon vigyázok rá, egyenlőre nem törik, szép fényes... De még mindig nagyon zavar a hossza...
Úgy tudom havi másfél.két centit nől :)
Mivel lehet ezt picit gyorsítani?
köszönöm szépen
:)
Ha feltölti akkor inkább mégsem veszek, vagy majd csak nyáron használom.
Van, de az ritkábban kapható, anyukámnak még olyan volt.
Van lószőrös is? : o
De a lónak puha szőre van : o
Bocsi az offért :))
Hát lószőrt semmiképp! :) Disznósörtét vehetsz bontásra az a legjobb, de ez is feltölti egy kicsit a hajat.. :)
Köszi szépen! akkor nem érdemes fahajkefét vennem, vagy lószőrből készültet?
Waxom van, meg hajkrémem, akkor most többet fogom használni.
Szia!
Nehogy bedőlj a reklámoknak... Nekem pont az antisztatikus fésűim keféim töltik fel a hajat. érdekes... :) Legjobb ha textúrázót, formázókrémet használsz szárításnál és könnyű hajfény sprayt vagy krémet szárazon.. :)
Szokott ilyen szezonban a pantene ennek a jelenségnek a kezelésére való sampont meg balzsamot árulni. A nevét ne kérdezt de már pár éve van. Ajánlatos még a természetes sörtéjű hajkefe. Ööö. Más nem jut most eszembe. Talán használhatsz valami hajformázót amitől nehezebb lesz a hajad, vagy ami filmréteget képez. Pl a szilikonos hajvégápoló.
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni abban, hogy mit lehet tenni a haj elektromossága, statikussága ellen? Amint elkezdődik a hidegebb időszak, én egyből feltöltődök, és a hajam is borzasztóan elektromossá, puhává válik. Igyekszem nem műszálas ruhákat hordani, de elég nehéz, mert alig van olyan, ami csak pamut, vagy kevés műszálat tartalmaz.
Azt nem szándékozom bekenni.
Zsírosodik a töve azért is gondoltam erre hogy csak a végét.
Nekem igazából a 200 fokra melegedő 1036eu típusú sem szárította nagyon, csak amikor ki volt szőkítve. A 150 fok azért kíméletesebb mint a 200 de meg van a lehetőség a 200-ra is, bár eddig még nem volt rá szükségem. Bőven elég a 150 fok is. Nekem megérte mert sokat használom. Elég magas az ára pedig nem egy extra valami igazából. A laser ion technológia az amiben különbözik egy sima hajvasalótól. Ebben áll az ereje, de ez még nem indokolja hogy ilyen drága legyen. Ha sötét a hajad akkor nem ajánlom feltétlenül a figyelmedbe a cp3-at. A gama hővédő spray még az ami sokat segít. Már elve egyenesebbre szárad a hajam ha használom és ha még a hőtől is véd ahogy kéne akkor nagyon jó.
Mehet rendesen,de a tövét ne nagyon kend be nehogy bezsírosodjon.. :)
Akkor félre értettél, pedig szerintem egyértelmű: nekem sem vált be a remington, pontosabban az a típus amelyikre te is írtad, hogy mennyire rossz. Vagyis éppen egyetértek veled, hogy nem jó a remington!:)Remélem, így már tiszta a dolog!:D Neked mi volt a tapasztalatod a 200fokra felmelegedő gamaval? Jobban szárította a hajadat, mint a cp3? Ezeket csak azért kérdezem, mert én is szemezek a cp3-al! Érdekelne, hogy mennyivel jobb, megéri-e megvenni.
Szerintem a tövét közvetlenül ne kend be. Mármint a fejbőrt. Mert attól jobban zsírosodhat. Bár nem tudom milyen a hajad. Egy ismerős akinek nagyon tönkrement a haja mert a vöröset melírozták szőkére azt mondta hgyo a fodrász valami hajfénypakolást tett a hajára és búra alá ültette vele ilyen zuhanysapka szerűben és nagyon puha lett tőle. Mondjuk nekem alapból puha lesz a hajam a hajpakolástól, akármilyen, egyébként meg olyan mint a szalma. Sajnos a színe is.
Ez a hozzászólás úgy hangzik mintha velem ellenkeznél amiért védem a remingtont pedig én is szidom csak burkoltan. Persze lehet hogy csak az én fejemben hagzik így. Én se szeretem a remingtont. Nekem is gama van. Ez előző gamam ilyen alapból 200 fokos volt de most van cp3 ami nekem nagyon bejön. Valaki itt írta az előbb hogy nem jött be neki.
Tejöl, tojássárgája, ricinusolaj meg nem tudom mit is kipróbáltam. Ezen kívül még jó néhány amihez hozzájutottam.
A fodrászüzletbe furcsán néznének ha ilyesmit kennél a vendég hajára..
Tejfölös olívás krémmel rendesen kenjem be, ne sajnáljam??? A tövét is, vagy csak ott ahol száraz??
Bocsi, hogy beleszólok, de nekem is volt ilyen remington 2x-es védelemmel ellátott hajvasalóm és nagyon gagyi...teljesen tönkretette az én hajamat is, szinte mint a seprű szétállt az egész hajkoronám, főleg a hajvégek! Ja és másnapra ugyanúgy hullámos lett a hajam, mintha ki sem vasaltam volna!:D Azóta gama-t használok, ami szépen vasal, csak alapból 200fokra melegszik, sajnos nem lehet állítani a hőfokot!:S Ja, ettől függetlenül a többi remington lehet még jó, ám azokat nem ismerem, nem használtam.
Ezt nem próbáltam de nekem is remington van 9901-es... :)
Szia!
Ügyes vagy tényleg de ezek a nem alkalmasak hétköznapi hajápolásra csak időnként ajánlott.. Az olajokat mindig ki kell mosni a hajból különben elnehezítik a hajat és használhatóak magukban is. Ha már a természetes dolgokat szereted próbáld ki a tejfölös olivás pakolást az is hidratálja a hajat. Én nem használok ilyeneket inkább veszek valami csodaszert a Tigi-től... :)
nekem gama cp3am van de el akarom adni mert nem jött be.nekem még a hajas laciétól is egyenesebb fényesebb és selymesebb lett a hajam.
Kicsit gyanús nekem hogy odaírják hogy új generációs kerámialapok* aztán a lábjegyzetet lefelejtik. lehet hogy vak vagyok de én nem látom.
Én személy szerint ki nem állhatom a remingtont mert amikor divatba jött a hajvasalás akkor mindneki megvette a remington 2x védelem hajvasalót és marhára örültek neki, de két hónap múlva az összes lánynak ronda kiszáradt, töredezett, kivilágosodott volt a haja, és ott értetlenkedtek hogy de miért hisz kerámia meg teflon meg mittom én, ennek nem kéne így lennie, és ez ellenszenvet vált ki belőlem. Amúgy elismerem hogy nagyon szépen vasalnak, csak a későbbi következményei roszabbak azoknak akik szeretnének hosszú hajat huzamosabb ideig. Amúgy jók a paraméterei ennek a vasalónak. Széles a lapja eléggé úgyhogy hosszú hajhoz való. Nem beszéllek le róla mert azért sokkal jobb mintha vennél valami noname rossmann hajvasalót. Nem tudom mennyibe kerül. Én csak ga.ma-t vennék jelenleg még mindíg ha most kéne, de én se ismerek mindent. Sőt. Alig ismerek egykettőt. Ha vasalod a hajad akkor használj hővédőt és próbálj minél alacsonyabb hőfokot használni. Más formázó pedig véletlenül se legyen a hajadon mert az beleégeti.
Hűha
Én is kísérleteztem ilyesmikkel. Főleg újságokban hallottam ilyenekről, minthogy kávéval kell leöblíteni, bedunsztolni, és fél óra múlva leöblíteni. Nekem semmi változás nem tűnt fel, pedig akkor még festetlen volt a hajam. Meg próbáltam már natúr extraszűz olivaolajjal is bekenni. Vagyis nem próbáltam hanem be is kentem de abból is csak annyit vettem észre hogy bazinehéz letakarítani a fejemről de jobb állaga nem lett a hajamnak. Nekem nem jöttek be ezek a házi hajápoló dolgok. A tojássampont volt a legrosszabb mert még rendes hajmosás után is éreztem a fészekszagot. Ha neked használ akkor csináld nyugodtan. Sokan esküsznek ezekre. Az olivaolajos pakolással az lesz a baj hogy elnehezítia hajad és hamarabb fog zsírosodni szerintem.
[link]
erről vkinek vmi vélemény? :)
Elég sokféle dolgot kipróbáltam már.
Természetes szinezék, amit élelmiszerként fogyasztunk is.
Azt olvastam a fekete kávét barna hajra ajánlja, utolsó öblítésnek..
Tegnap kiprbáltam, kicsit másképp. Nagyon erősre sikerült készíteni a kávét , neskáféból valami "blend " ből. ( elfeleztem )...
Mi baj lehet belőle ha a pakoláshoz keverem...
Tettem hozzá 1 tojássárgáját, kb 1 - 1 evőkanálnyi oliva - napraforgó olajat, és persze a nagy tégelyemből al... kék pakolós balzsamot egy keveset. Persze a tövét nem kentem be, kb 10 cm kihagytam ott csak onnan a végéig.
Hosszú kb 10 cm és a derekamig ér a hajam, Sűrű, fokozatosan hosszúra vágva. Csak a hossza miatt nem látszik annyira hogy göndör. Nem a legkönnyebb fésülni ezzel a balzsammal se. Pedig rajtahagyom 1 órát is, nylonsapkával, és melegen tartva.
Ha legközelebbi mosásnál több oliva olajat keverek a pakolásba, ( kávé nélkül ) legalább 2 kanálnyit, mosás és hajszárító nélkül valamivel jobb lesz, puhább, könnyebben fésülhető??
Vagy hajmosás előtt 1 tojássárgája, 2-3 evőkanál étolajjal, esetleg mézzel kenjem be, 1 órát rajta hagyni?
Mosás után meg ez a kék balzsam, és kevés olíva olajjal kezeljem?? Leöblítésnél nagyrésze szerintem távozik. Az olajat lemossuk.. jól sejtem??
Jó kávé illata volt. Száradás után mintha a vége nem lenne most olyan vöröses, a napkiszívás miatt.:-)))) ( ne nevess! a húsvéti tojásokat vagy 30 éve hagyma héjával festem. külömben az edény oldalát is festi a kávé és a tea )
Szia!
Segítenék szívesen,de ehhez fodrász kéne igazából. Kár volt besötétíteni a hajad, mert az előző színből simán meg tudtad volna Te is csinálni,de így már nem tudom mit bírna ki a hajad, főleg látatlanban... Ezért inkább nem mondok semmit... :( Jó tanács! Ne változtasd sűrűn a szép hosszú hajad színét, mert a szép és a hosszú jelző hamar valami mássá alakulhat... :)
Na és akkor milyennel tudom? Erre rámehetek már 9 %-ossal(+Efassor)? Vagy maradjak inkább a 6%-nál?
Annyi a lényeg, hogy a mostani színből kell olyan világos alap, amin a gyöngyszőke tényleg úgy mutat, ahogy annak kéne...
Segíts!:)
További ajánlott fórumok: