Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Fodrász vagyok segíthetek? fórum

Fodrász vagyok segíthetek? (beszélgetés)

893. Nagual (válaszként erre: 890. - Adrienn20)
2009. okt. 13. 20:56

Szia!

Szerintem jól állna.. :) Szerintem ha ki is kopik a színező, legalább nem roncsol,de meg lehet csinálni festékkel is 3%-os oxyval keverve... :)

892. Nagual (válaszként erre: 888. - 1aea19ffbf)
2009. okt. 13. 20:53

Szia!

Bármit mondtam felejtsd el, mert az a világos szőke hajadon működne csak... :( Megnéztem a mostani képed, hát azt se színezővel,se gyenge festékkel nem tudod kivilágosítani... :(

891. 319cd6978b (válaszként erre: 886. - Nagual)
2009. okt. 13. 15:17
Ja akkor jó. Már épp kezdtem azt hinni hogy mindenki hülye csak te nem. :)
2009. okt. 13. 13:13

Tényleg szép szín ez a gyöngyszőke...tetszenek ezek a bézses barnás szőkés árnyalatok...sztetek jól állna nekem is? :) van fent képem...

nem kopik ki ez gyorsan a hajból pláne színezővel?mármint ha ilyen világosra van festve mint az enyém..

889. c1db88bfea (válaszként erre: 1. - Nagual)
2009. okt. 13. 11:24
Szia! Azt szeretném kérdezni hogy mit csináljak a hajammal hogy ne legyen ennyire száraz, konkrétan valami hajápolót tudnál rá ajánlani? Egyébként nem töredezett csak száraz nagyon. Mikor a fodrász levágja még vizesen ráken valami tubusból valamilyen krémet, ilyen kókuszos illatút attól pl. nem lesz száraz, az mi lehet?Tőle még elfelejtettem megkérdezni.szóval tudnál vmit ajánlani? :)))
2009. okt. 12. 00:33

Na raktam fel képet, kéretik előre nem röhögni:) Persze nem teljesen ilyen ,mert este van csillárfénynél:)Raktam fel egy olyan képet is, amin az eredeti szín van.

Nagual említetted, hogy vegyem meg ugyanezt a színt festékben, nahát azt hol keressem? Vagy megvan ennek a színnek is a kódja, és akkor megkeresem a Lorealos színskálában? Sajnos nem nagyon értek ehhez... Köszi

2009. okt. 12. 00:04

A képen Kallos 9/valahanyas festék van a hajamon. Ez nem vált be, és váltottam Alfaparf 8as színmélységű hamvasszőke szinezőre. Ez frissen nagyon szép, már-már szürke hamvas színű, majd idővel "szőkésedik". A gyöngyszőke ennél világosabb, azért gondoltam, hogy szőkítőt használok, mert úgy tudom, hogy a színezők nem világosítanak. Hát ami a technikát illeti, én úgy csináltam eddig, hogy hosszanti választékokra szedtem szét, fodrászatban is így láttam. Vagy ez valami szocos időszakból itt maradt dolog?:D Fel kellett volna raknom frissebb képet már, hát most bepótolom, és próbálom hűen követni a tanácsokat:)

Köszönöm a válaszokat, aranyosak vagytok:)

886. Nagual (válaszként erre: 885. - 319cd6978b)
2009. okt. 11. 22:30
Én pl a fejtetőn kezdem vagy a forgónál, ritkán a tarkón és a kontúrt a legvégén kenem be. Azért írtam neki hogy a tarkón kezdje, mert ott a leglassabb és a legnehezebb bekennie és ha véletlen valami nem jól sül el nem a frufru fog leégni... :)
885. 319cd6978b (válaszként erre: 884. - Nagual)
2009. okt. 11. 22:17
Nahát én pont fordítva tudtam, hogy azért kell a homloknál kezdnei mert ott szellős és a tarkónál melegebb mert sok ér fut ott és hőhatásnak számít a festék szempontjából. És az összes hajfesték használati útmutatón is az van hogy a homloknál kezdjük és nem csak a drogériás festékeben, hanem a fodrászkellékesben kapható festékek használati utasításaiban is. persze van logika abban is amit te írsz.
884. Nagual (válaszként erre: 880. - 1aea19ffbf)
2009. okt. 11. 21:16

Szia!

Az effassorral nincs jó tapasztalatom sajnos... :( Én csak vízzel kevertem ki, de szétcseszte a hajat amire rákentem és olyan foltos lett amilyen még soha semmitől. Neked olyan világos a hajad, hogy arra felesleges szőkítővel, vagy színeltávolítóval rámenni. A töve oké, de a hosszára semmiképp. Szerintem még a színező is megfogná, ha nem akkor ugyan ezt a színt vedd meg festékben és 3% oxyval keverd ki. 20-30 perc alatt kész a szín. A töve más kérdés oda rámehetsz 6-9%-os effassorral... Ott azért le kell szivatni előtte a hajat. A festést mindíg a tarkódnál kezd el, és a homlokodnál kend be utoljára, mivel ott a legvékonyabb a hajad... :)

883. 319cd6978b (válaszként erre: 880. - 1aea19ffbf)
2009. okt. 11. 20:55
Jaaa. Megnéztem az adatlapodat. Ha most tényleg olyan világos a hajad mint amilyen a most feliratú kép akkor a 9%-os oxi nagyon erős. A 6%-os bőven elég lesz mert kinyírod a hajad és nem kell egy óráig rajta hagyni. Látom te is kecskeméti vagy. :)
882. 319cd6978b (válaszként erre: 880. - 1aea19ffbf)
2009. okt. 11. 20:50
A fodrászok sem képesek egy perc alatt fehordani az egész cuccot a fejre. Ezért találták ki hogy 4 részre osztod a hajad és a hajvonalnál, a homloknál kezded és haladsz hátra. Azért így mert mire elérsz a tarkóig addig a homloknál már hatni kezd de ha elkészült akkor a hosszú hajat felcsatolod nyilván, nem hagyod lógni a levegőben és így az alatta levő résznél melegebb van (a tarkódnál) és a hő hatására emelkedik a szőkítő, vagy festék hatása. A fejbőr közelében mindíg melegebb van amúgy is, ezért szokták tanácsolni hogy először a haj hosszára és csak utána a tövére vigyük fel a cuccot. 20-25 perc azért elég sok. Jobb lenne ha megkérnél valakit hogy segítsen. Remélem érthető volt. A casting gyöngyszőke tényleg nagyon szép. Bocs hogy beleszólok amúgy. Nem ismerem az efassort. Valaki azt mondta hoyg ez hajfesték eltávolító de ezek szerint szőkítő. Ha festett a hajad akkor fura dolgok születhetnek. (foltos lesz, a töve világosabb a lenövés miatt.) A temrészetes haj könyebben szőkül.
881. c1e9612cd3 (válaszként erre: 863. - Nagual)
2009. okt. 11. 20:38

Szia!

Köszi!

2009. okt. 11. 18:08

Szia Nagual!

Világoshamvas színezőt használok, és nagyon megtetszett a Loreal gyöngyszőke szinezője. Úgy tudom, hogy annál hűebb lesz a szín a dobozon láthatóhoz, minél világosabb hajra viszik fel, ezért vettem Efassort(persze függ a haj típusától, minőségétől, stb.)Tapasztalatom szerint sose olyan, mint a dobozon, de azért teszek egy próbát.:)

A kérdésem: rá van írva, hogy max mennyi ideeig lehet a hajon az Efassor(60 p 9%-ossal). Mivel én amatőr hajfestő vagyok, még mindig legalább 20-25 percbe telik, míg felviszem, és így jópár perc eltelik az egyes helyekre való felvitelek közt. Remélem érted a problémám...:) A tövén már rajta van félórája, a végén még csak 10 perce... Várjam ki az 50-60 percet a festés kezdetétől, és mossam le az egészet?Köszi szépen!

879. Nagual (válaszként erre: 877. - Bánfi Ramszesz)
2009. okt. 10. 12:35

Szia!

Maradj a boltban kapható csodaszereknél,viszont az egyenáram diszponálót jobb nélkülözni, mert efféle kérdések születhetnek zárlat esetén... :)

2009. okt. 10. 11:39
Egy sokak által nagyra tartott író egyszer azt mondta: Ha nem tudod mit tégy, akkor inkább ne tégy semmit.
2009. okt. 10. 01:41

Kedves Nagual!

Nagyon nagy problémával fordulok hozzád. Azt a felletébb szokatlan dolgot vettem észre, hogy ha növényi eredetű samponnal mosom meg a hajam, akkor a sátorban háromszor akkora lesz a felületi sávfeszültség, mint az előzőekben jól felrázott egyharmad fele arányunál eggyütvéve ezidáig, még ha a közelebbieket és azok párjait nem is veszem figyelembe. Szerinted új sampont kéne a jól beállított egyenáram diszponáló potenciál közben kalibrálnom vagy egyszerűen maradjak a boltban kapható változatoknál? Kérlek segíts, mert ez így nem mehet tovább! JÓL VAN HELLÓ

876. Jucusss89 (válaszként erre: 875. - Nagual)
2009. okt. 9. 21:33

Koszi szépen a válaszod :) már volt kulonben 1 más termékre is allergiám,de ugy néz ki,h akkor ezt se fogom használni...

Szép estét...

875. Nagual (válaszként erre: 873. - Jucusss89)
2009. okt. 9. 21:21

Szia!

Hát ezt nem tudom szerintem 1-2 nap után elmúlik. Szerintem enyhe allergiád van erre a festékre. Fejbőrnyugtató pakolást kéne rá tenni, vagy öblítsed le gyógyteával ami megnyugtatja a fejbőröd.. Próbálj ki más festéket legközelebb.. :)))

874. Nagual (válaszként erre: 871. - Adrienn20)
2009. okt. 9. 21:17

Szia!

A korábbi fodrászod sokkal kímélőbben csinálta... :( Színezővel lenne az igazi.. :)

2009. okt. 9. 20:44
Kedves Nagual :( a tanácsodat szeretném kérni,tegnap voltam fodrásznál,s brillance hajfestékkel lett befestve a hajam,ma elkezdett viszketni a fejem tole,elég kellemetlen érzés :( már megmostam yoo alaposan de még most is viszket 1 kicsit :( mikor fog ez elmúlni?
2009. okt. 9. 20:15
Szerintem kímélőbb lett volna ha csak beszínezi a kívánt színre. Meg ez mondjuk nyilvánvaló.
2009. okt. 9. 19:50

szia nagual.

voltam az uj fodrásznál és az eredmény nekem tetszik.jóóóó lett.

csak egyet szeretnék kérdezni.

emlékezetőül én vagyok az a szőke leámyzó akinek eddig ugy volt szőkére festve az eredetileg is szőke haja(ami kicsit sötétebb szürkésebb)h leszivatták 6ossal 10 percig aztán natur barna hajfestékkel meg samponnal vizzel vmivel összekutyulva behamvasították.ez jó volt sak hamar kikopott.

most ugy csinálta az uj nőci h revlon szőkítővel 6ossal szintén 10 perc alatt kivilágosította majd hajfestékkel vmi vmilágos hamvasszökével 3as oxival befestette kb 30 percig volt rajta.

kérdésem h ez jó?mármint kímélő vagy nagyon káros ha igy csinálja?állítolag egy versenyen látta mestertől...

870. Nagual (válaszként erre: 869. - Drakobaby)
2009. okt. 7. 20:09
Szívesen! Csak Welloxon perfect-el ajánlatos ki keverni, ilyet kérj mellé ne kallos oxyt.. :) Ha világos az alapszíned, akkor elég 9%, ha barna akkor 12%... :)
869. Drakobaby (válaszként erre: 866. - Nagual)
2009. okt. 7. 19:41

Nagual!

Még annyit szeretnék kérdezni, hogy ezekhez a festékekhez milyen oxit kell használni?? van kifejezetten ezekhez való márka?? milyet használnál hozzá??

Azért kérdezek ennyit, mert én magam akarom beszerezni ezeket fodrászkellékesbe, és nem akarok melléfogni... a legszebb színt akarom kihozni ebből a hajból!

köcce

868. Drakobaby (válaszként erre: 866. - Nagual)
2009. okt. 7. 19:13

Köszönöm Nagual!

Örök hálám! Jövőhéten befestetem a hajam, beszámolok a végeredményről és teszek fel egy képet is, hogy milyen lett! ;) :)

867. Nagual (válaszként erre: 865. - 0f4d8711e7)
2009. okt. 7. 18:20

Szia!

Hát ez eléggé haj és szín függő. Amit az alább leírtam nem sárgák... :)

866. Nagual (válaszként erre: 864. - Drakobaby)
2009. okt. 7. 18:18

Szia!

A legvilágosabb színekre szőkítőt használok,de írok festék kódokat, amik a legvilágosabbak.. Wella Koleston Perfect 12/11, 12/81, 12/16 :)

2009. okt. 7. 13:21

Sziasztok!

Ti milyen hajfestéket javasoltok, ami nem lesz sárga???

Köszönöm!

Rita

864. Drakobaby (válaszként erre: 862. - Nagual)
2009. okt. 7. 10:42

Szia!

Szerencsére a fejbőrömnek már semmi baja! Sajnos tudom, hogy ugyanolyan szín nem lesz, mint a képen! Korábban volt festve a hajam Középszőke színű festékkel, felkenve egyéltalán nem úgy nézett ki...sőőt :D De azért gondolom, ha minél világosabb színt választok, annál inkább azt a végeredményt kapom amit szeretnék!

Esetleg tudnál olyan festéket mondani, amit fodrászkellékesbe meg tudok venni és megbízható?? pl. amiket te is használsz a legvilágosabb szín eléréséhez!

Köszi

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook