Fodrász vagyok segíthetek? (beszélgetés)
Szia!
Kellékesnél lehet kapni színes hajszínező spirált ami simán kijön a mosásnál.. :)
Heló!
Szeretnék vmilyen csíkot a hajamba, de 15 éves vagyok és anya nem akarja megengedni.. A kérdésem az lenne lehet-e vmi olyan cuccal csíkot rakni ami 1-2 mosás után kijön??
Köszi :)
Nagual! Utolsó kérdés, és esküszöm, békén hagylak :)
Vörös hajszín (természetes) mivel emelhető ki egy kicsit? Vége a nyárnak, nem szívja a nap, és nem olyan vörös, mint szokott lenni valamiért...
Szia!
A vörös szín eléggé kényes és nagyon be tud épülni a hajba, ennek ellenére sikerülhet az akció, de nem garantált hogy eléred a kívánt színt. Szerintem 9% erősségű festéket keverj ki és max 2 tónussal legyen világosabb a festék az előzőhöz képest.. :) Szép fokozatosan világosítsd ne egyszerre... :)
A kímélően azt érted hogy nem 12%os oxival keverik hanem mondjuk csak 3 vagy 6?
Amikor először csináltam szőkítést házilag akkor énis 12%-osat használtam. Mondjuk azt festett hajra. A szomszédunk fodrász volt és néha megcsinálja mások haját és ő 6%-os oxit használt hozzá. Azt gondoltam "hű, az jó gyenge, biztos béna szine van" Aztán időközben rájöttem hogy mennyira káros az a 12%. De még a 9 is. meg úgy az egész szőkítés dolog.
szia
köszönöm a választ:)
arról mi a véleményed, hogy a szőkére festett hajamba a fodrász időnként blans (hú nemtom így kell-e írni:D) melírt szokott tenni? állítólag másfél százalékos ha jól emlékszem, és azt mondta, ez nem számít igazán, de én kicsit aggódom, nem roncsolja nagyon a hajam, ha mondjuk havonta feltesz ilyet?
Szia!
Ezzel nem vagy egyedül... :) A legtöbb sampon nem ér semmit, nekem legjobban vmi olcsó hajszesz szünteti meg a korpát. A lehető leggagyibb (pl. herba) is pár nap alatt eltünteti a fejemről és nem csak nekem hanem az ismerőseim körében is elég jól működik... A legtöbb sampon nem megszünteti, hanem eltakarja a korpát egy speckó filmréteggel ami a kúra után még több korpát eredményez. Ördögi kör. Elég nagy átbaszások vannak manapság pl a head&shoulders is ilyen.. Általában a korpát egy fejbőrön élő gomba túlszaporodása okozza amit kezel a Nizoral nevű sampon. Én ebben sem bízok,de ez jobban működik mint DM-es cuccok. Szóval vegyél vmi hajszeszt és naponta min 2x masszírozd át a fejbőröd... Hajgyógyászokban nem bízok, mert túl sok zsét rántanak le és nem 100% az eredmény... :)
Szia Nagual!
Nekem sajnos valami miatt évszakváltozáskor elkezd bekorpásodni a hajam, elég zavaró, így is 2-3 naponta kell hajat mosnom. Nem annyira látványos, de én érzem. Ha megint jön a sapkás időszak még rosszabb lesz... Van erre valami megoldás, vitamint szedek. Próbáltam már mindenféle sampont. Ilyenkor sajnos kezelhetetlen is a hajam, hiába szárítom be, fél óra múlva már lelapul az egész.
Köszi
Szia!
Kösz az infót, ha tényleg ilyen jó valszeg ki fogom próbálni... :)
sziasztok.
nem pont idevágó dolog, de...
most reklámozzák ezt az új vichy hajfeltöltő szérumot hajhullásra és hajtöredezésre.
na most az ára igen borsos 8500 ft között mozog de...
én gyógyszertárban dolgozom és olcsóbban hozzájutottam a termékhez, gondoltam kipróbálom.
Igaz nem szenvedek különösebb hajhullástól de mivel hosszú hajam van alpból hullik kicsit.
6 héten át kell min használni.
És hat.Komolyan.Nekem működött.lehet nem mindenkinek lesz jó de aki el van keseredve kipróbálhatja.
Hogy ne placebo legyen párom segítségével teszteltem.
6 hét után a hajhagymáimból min 2 de inkább 3 szál nő már ki.Holott elötte 1 max 2 volt a jellemző.Tudom ez nem nagy változás de ha minden hajszáladnál ez van akkor az már jóóóóó :D
És még a flakonban is van...so böven elég egy...aztán ha bejött lehet még beruházni...
csak egy tipp volt!
szép napot!
Szia.
Szeretném kicsit világosítani a hajam színét,maradna a vörös ha megnézel látod,de nagyon unom a sötétet. Arra gondoltam veszek vörös színt,de 12%hidrogénnel,szerinted? Sikerülne a megújulás? Nagyon tetszik a liptai színe,de nekem már nagyon világos,picit sötétebbet szeretnék.Ügye eddig 6% hidrogénnel festettem,ja viszont eléggé hullik a hajam ,ideg is és rossz táplálkozás is.Mit tegyek? Köszike.
Szia, köszi a gyors választ!
A színező eszembe sem jutott volna... Nem tudtam, hogy az ilyesmire is jó.
Ha egy világosabb színezővel rámegyek, nem fog elütni a sőtétbarna és a hidergénes résznél?
Szia!
A szín rendben van,de a palette delux nagyon szar anyag... Nem tapad meg rendesen a hajon, szerintem az egész márkát be kéne szüntetni.. (Saját vélemény..) Ha festék helyett hajszínezővel sötétítetted volna vissza a hajad, most nem lenne ilyen problémád. Ilyen esetben jobban működik a színező, mint a festék. Mivel azóta többször is át lett festve, valszeg elvesztette a színbefogadó képességét a hajad, amit már nem olyan egyszerű orvosolni.. Szerintem próbáld meg jó minőségű kellékesben vásárolt hajszínezővel befesteni (wella, loreal), ezek jobban megfogják mint a festékek. Ha ez sem akkor jobb pihentetni és lenöveszteni a roncsolt hajrészt. Ha a világos verziónál maradsz, akkor is térj át profi hajfesték használatára, mert a boltban kapható cuccok nem dolgoznak olyan jól.. :)
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni...
Hosszú természetes sötétbarna hajam volt. Elkezdtem melíroztatni, és annyira megtetszettek a világosabb tincsek, hogy kb. fél éve gondoltam egy nagyot és kiszőkíttettem az egészet. De már a fordászszékben ülve megbántam, mert nem tetszett.
2 héten belül visszafesttettem sötétbarnára, de néhány mosás után ledobta a sötét festéket, és kiszőkült. Azóta már több barna árnyalattal és más-más jobb minőségű festékkel is próbálkoztam, de a kihidrogénezett rész mindig pár mosás után ledobja magáról a barna festéket, és szőkés barnára vált. A fél év alatt lenőtt rész pedig marad az aktuális barna festék színében, a töve meg persze az eredeti sötétbarna színben kezd lenőni - viszonylag hamara, mert gyorsan nő a hajam. Szóval nagyon tré...
Azt hiszem, valami szőkésbarna árnyalatot leszek kénytelen választani a makacs hidrogénezett rész miatt, mert úgy tűnik, úgyis mindent ledob magáról. Viszont olyan kell, ami a lenőtt sötétbarna részt is képes befogni, hogy idővel elegendő legyen csak a tövét utánfesteni, hogy ne terheljem annyira az egész hajam.
Az árnyalatokat böngészve talán a Palette Delux Borostányszőke áll a legközelebb a kihidrogénezett mostanra szőkésbarnává vált részhez (a dobozon lévő kép alapján).
A kérdésem: ismeri-e valaki ezt a festéket? Mi a tapasztalatotok vele?
Illetve ha valaki tud adni valami praktikus tanácsot, hogy mihez kezdjek ezzel a séróval, nagyon megköszöném. Már nagyon megbántam, hogy kihidrogéneztettem... Ráadásul egy vagyont hagytam már a fodrászoknál emiatt.
Szia!
9-12%-s oxyt kell hozzá keverni. Ha világosbarna vagy attól sötétebb az alapszíned akkor 12%, ha világosabb akkor elég a 9%... Ezt is csak a tövére vidd fel, a hosszára csak vizesen az utolsó 5 percben szabad felvinni vagy samponnal összemosni ha szükséges... :)
Szia!
Ha azt szeretnéd, hogy egészséges maradjon, akkor a szőke melírt jobb elfelejteni és egyenlőre csak a felvilágosítást lehetne kímélően megcsinálni pigment eltávolítóval vagy gyenge szőkítővel... Ezt is jobb fodrásszal csináltatni, mert könnyen leéghet a hajad, ha magadnak próbálod... :)
szia
azt szeretném kérdezni, hogy ismered-e a special blond hajfestéket? nekem a fodrász azzal festi a hajam, de most kénytelen leszek házilag megoldani, és nem tudom, hogy 6%-os vagy 12%-os peroxid kell hozzá, csináltam már pár éve egy darabig, de elfelejtettem, a fodrászt meg nem merem megkérdezni:D
megmondanád légyszi?:)
Szia.
nekem nyakközépig érö ,festett sötétbarna,de egészséges hajam van.Szeretnék belöle világosabb barnát ,szöke melírral.hogy lehet megcsinálni?:)))
ha kivilágositanám az alap hajszinemet,menyire lenne hatásos?
Tudsz ajánlani vmi spéci termékcsaládot? Sampon, balzsam és egyebek? Tudom, egy hét alatt nem nő a hajam, de ha megint elkezd törni, letolom :D És a Mach3 lesz a fodrászom... Valami naggyon tuti kéne, letojom, mennyibe kerül :)
Köszöntem szépen :)